Axvägen 2

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp
  • Renoverat och fräscht kök
  • Detaljbild i kök
  • Detaljbild i kök
  • Vardagsrum med plats för både soffa och matgrupp

Axvägen 2 , Viksjö , Järfälla

Mysig 1,5:a i fint skick med högt och centralt läge i Viksjö och endast 5 minuters promenad till Viksjö centrum. Stort vardagsrum med plats för både soffhörna och matplats, modernt kök från 2010, separat sovrum samt fräscht wc/duschrum. Mycket bra förvaring och låg avgift som även inkluderar bredband. Välkommen på visning!

40 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 037 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
40 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
108
Byggår:
1968
Driftskostnad:
358 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

40 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till ett perfekt första boende i Viksjös hjärta! En rymlig 1,5:a i gott skick, med låg avgift.

Entré/Hall
En stor och rymlig hall välkomnar dig in i lägenheten. Här finns gott om förvaringsutrymme i fyra garderober och ytterligare plats för hatthylla och exempelvis en byrå. Laminatgolv i träimitation på golvet och väggarna är målade i ljus färg. Säkerhetsdörr.

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med stort fönsterparti och öppen planlösning mot kök i rummets inre del. Här ligger samma laminatgolv som i hallen och målade väggar. Vardagsrummet rymmer såväl soffhörna som matplats.

Kök
Modernt, stilrent kök från 2010. Högblanka luckor i vitt med rostfria handtag och grå stavmosaik i utseende av natursten över diskbänk. Bänkskivor i laminat med rostfri diskho. Utrustat med rostfri spisfläkt, inbyggd ugn, spishäll och kyl/frys, samtliga i rostfritt utförande. På golvet vid köksdelen ligger ett laminatgolv i grå klinkerimitation.

Sovrum/alkov
Här har man satt upp en vägg för att skapa ett riktigt sovrum med stort fönster och dörr. Laminatgolv i träimitation och målade väggar. En fast garderobslösning finns monterad med en garderob på var sida av sängen samt överskåp över sängen.

Wc/dusch
Ljus våtrumsmatta och ljus våtrumstapet. Här finns duschhörna med vikväggar i glas, wc, och handfat med spegelskåp ovan. Toppmatad tvättmaskin samt en förvaringsdel med över- och underskåp med praktisk bänkyta, med ypperlig förvaring. Spotlights i tak.

Helt nya fönster installerades nyligen i huset, samtliga med inbyggda persienner och med praktiskt vädringsläge, samt nya fina fönsterbänkar i sten.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

2 037 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud) & bredband

Driftskostnad

4 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Andel i föreningen

0,22122%

Andel av årsavgiften

0,22122%

Reparationsfond

1046 kr

Tillträde

Slutet av sept. / enl. ök

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:174

Övrigt

Ett förråd tillhör lägenheten och är beläget i husets källare.

Förening

Namn

Eken

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Allmänt om föreningen
Tvättstuga, cykelförråd och hobbyrum finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen har installerat enhetsmätning av el, faktura kommer 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Utförda renoveringar
Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017.

Kommande renoveringar
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Föreningen tillämpar s.k. ¨enhetsmätning¨ av elen via företaget Home Solutions. Detta innebar att du som boende, betalar for den el du/ni verkligen förbrukar. Föreningen har en föreningslokal på Stråvägen 4. 2 st hobbyrum, finns att låna.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

270

Antal lokaler i föreningen

84

TV och Bredband

Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget som levererar 100 mb. Kostnaden ingår i din månadsavgift.

TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.

Parkering

P-platser
85 p-platser och 242 garage-platser.
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el, samt garage. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för fn. 131 kr/mån. Garage utan el-stolpe för fn. 244 kr/mån och med el-stolpe för fn. 305 kr/mån. F.n. kö till samtliga platser, kontakta HSB för att få aktuell status.
2017-09-28
Det finns inte lediga
BB

Renoveringar

Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader tillhörande föreningen utfördes under 2016/2017. Under 2015/16 spolades stammarna i byggnader och kommer att spola var 5:e år för besiktning av stammarna samt underhållning. ifall det behövs kommer föreningen att stamma byta längre fram men ännu har ingenting bestämts.

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

424 kr

Kontaktperson

Ordf Tomas Alriksson

Övrigt

Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tilläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk bostadsrättstillägg.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det vackra Görvälns Slott, med restaurang och hotell. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/smabarn/forskola/forskolor-i-jarfalla/forskolor-i-viksjo.html) och skolor: (https://www.jarfalla.se/utbildning-och-forskola/skolbarn/grundskola/grundskolor-i-viksjo.html) i Viksjö.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till Jakobsbergs pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns Barkarby Handelsplats i kommunen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
350 m
Norrbacka Livs
640 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2 km
Stockholm Quality Outlet
2,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Axet Förskola Föräldrakoperativ
190 m
Viksjö Familjedaghem
320 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
1,2 km
Grundskolor
Högbyskolan
280 m
Viksjöskolan
280 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
1,1 km
Kvarnskolan
1,3 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
1,8 km
Banker
Swedbank
400 m
Nordea Bank AB
1,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,6 km
Komethallen AB
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
330 m
Viksjö sporthall
350 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,3 km
Nälstaspåret Motionsspår
6,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte