Drakengatan 5, vån 6/6

Bilder

  • Såld!
  • Fasadbild
  • Vardagsrum med två utgångar till balkongen
  • Balkongen som sveper runt hörnet
  • Kök med rostfria vitvaror
  • Kök med fönster i två väderstreck

Drakengatan 5, vån 6/6 , Barkarbystaden , Järfälla

En nyproducerad lägenhet om 2 rok i populära Barkarbystaden med generös hörnbalkong. Centralt beläget kvarter intill stora torget med cykelavstånd till pendeltåg och goda kommunikationer in till Sthlm C - endast 18 min! Inflyttningsklar med tillträde omgående för den som önskar!

48 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 799 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
48 kvm
Våning:
6, hiss finns
Byggår:
2016
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

48 kvm

Rumsbeskrivning

Nuvarande ägare hade sett fram emot att flytta in i denna pampiga lägenhet, högst upp i huset med generös hörnbalkong som sveper runt lägenheten likt en L-formation och som dessutom erbjuder dig sol på fm/kväll, men det blir inte alltid som man tänkt sig och de har nu blivit fler i familjen varpå lägenheten är för liten. Därför förmedlas nu denna bostad till en ny kund som önskar ett bekymmersfritt lägenhetsliv med all tänkbar service runt knuten.

Entré:
Säkerhetsdörr och tidningsställ utanför. Postfack, låsbart, i trappentrén på våning 2 (våning 1 utgör garageplan där förrådet är beläget).

Hall:
Rymlig hall för att vara i en 2 rok bostad med ekparkett och vitmålade släta väggar, grå klinker med golvvärme precis innanför entrén, exemplariskt för blöta skor samt genomgående ekparkett i resterande del av bostaden. Här finns även en garderob samt hatthylla.

Duschrum/wc:
Helkaklat med vitt kakel och grå klinker med golvvärme, tvättställ med kommod, spegelskåp, wc-stol, duschutrymme med vikbara duschväggar i klarglas, handdukstork. Separat avdelning med plats för tvättmaskin och torktumlare med ovanliggande bänkskiva i laminat och vägghängda skåp för förvaring.

Sovrum:
Sovrummet ger plats för dubbelsäng och garderob på vardera sida eller annan möblering i rummet där garderoberna skjuts samman. Vita och slätmålade väggar, ekparkettgolv.

Vardagsrum:
Vardagsrum i en härlig planlösning med mycket ljus som flödar in i rummet genom de två balkongdörrarna i helglas samt vanligt fönsterglasparti. Unikt med så stor balkong i en bostad med endast 48 kvm men underbart att kunna ta en kopp kaffe i morgon/förmiddags solen samt skymta den sena kvällssolen vissa delar om året. Öppnas med dubbeldörrar i helglas ner till golvet - Mycket smakfullt installerat! Högst upp vilket betyder att du endast möter himlen ovanför dig!

Kök:
Köket är mycket väldisponerat på mindre yta och har fönster i två väderstreck, ena med placering ut mot balkongen. Inrett med vitlackerade släta luckor, vitt kakel bakom gråmelerade arbetsbänkar av laminat med infälld diskho samt belysning under köksskåpen. Maskinell utrustning: Kyl/frys, inbyggnads micro, diskmaskin, ugn, glaskeramikhäll samt fläkt.

Övrigt:
-Förråd ingår till bostaden och är placerad i garageplanet.
-I månadsavgiften ingår värme, varmvatten.
-Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.
-Garageplats har separat kö via Corepark, 1150kr/mån.

Viktig information:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens ekonomiska plan och stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare, Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

6 av 6, hiss finns

Avgift

2 799 kr inkl värme, VA

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Kostnaden grundar sig på en uppskattad årsförbrukning av hushållsel.

Andel i föreningen

1,4493%

Andel av årsavgiften

1,4493%

Tillträde

Omgående möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss och garageplan

Byggnadsår

2016

Uppvärmning

Fjärrvärme vattenburet radiatorsystem, värmeåtervinning i ventilation.

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Fönster: Aluminium/trä 3-glas

Fastighetsbeteckning

Järfälla Barkarby 2:43

Förening

Namn

Brf Kornetten 1

Om föreningen

I Kvarteret Paraden ryms 220 bostäder med Barkarbystadens bästa läge, precis intill Stora Torget. Här blir ditt hem en del av stadens centrala puls. Samtidigt får du din egen borg där ljus och grönska letar sig in i sovrummet. Där någons tanke lagt sig i minsta detalj.

Paraden byggs av Åke Sundvall AB, vinnare av Årets Stockholmsbyggnad 2014 och KOD Arkitekter, belönade med Sveriges Arkitekters Bostadspris 2009. Tillsammans vill de bidra till att Barkarbystaden blir en levande, intressant och hållbar plats att leva på med vacker och spännande arkitektur. Därför skapar de ett kvarter som sticker ut och samtidigt värnar om de klassiska boendekvaliteterna. Ett kvarter med puls, takt och ton.

Kvarteret består av fyra byggnader i olika höjd. Mot torget stoltserar en hög fond och i söderläge är husen lite lägre, allt för att ta vara på och släppa in ljuset. Alla lägenheter har fönster i minst två väderstreck och minst en balkong, uteplats eller terrass mot den gröna innergården.

Brf Kornetten 1, är en av Paradens 4 föreningar och består av 56 stycken bostadsrättslägenheter belägna på Drakengatan 1-5, med fastighetsbeteckning Järfälla Barkarby 2:43. Huset är ett 6-våningshus med underliggande garage, 115 platser totalt för hela Paraden varav 29 platser tillhör Brf Kornetten 1. Hyra 1180kr/mån. Uthyrningen av platserna i garaget samt hanteringen av kösystem sköts utav CorePark.

I månadsavgiften ingår värme, varmvatten
Öppet fibernät via IP-only. Det innebär att ni väljer och tecknar abonnemang med den leverantör av data-, tele- och TV-tjänster som ni själv önskar. www.ip-only.se.

Varje lägenhet får tillgång till ett separat källarförråd.
Hushållsavfall hanteras med sopsugssystem som finns på innergården och alla lägenheter är utrustade med avfallskvarn..

Lägenheterna värms upp med vattenburen fjärrvärme.
Ventilationen är mekanisk från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning.
Förvaltning av Storholmen

Mer info finner du i dagsläget på: http://kvarteretparaden.akesundvall.se/

Om området

Barkarbystaden

Barkarbystaden är ett av de största och mest spännande utbyggnadsområdena i Stockholmsområdet just nu. Under en tioårsperiod växer här fram en helt ny stadsdel. En mix av boendeformer är planerat för att skapa en levande stadsmiljö. Närheten till naturen är påtaglig i hela stadsdelen genom parker och trädplanterade boulevarder. De två stora stadsparkerna erbjuder möjlighet till både avkoppling. Här finns även förutsättningar för alla tänkbara sport- och fritidsaktiviteter för hela familjen. Järvafältets Naturreservat är ett av Stockholms absolut största strövområden. Området börjar precis i utkanten av Fänriksvägen med Ålsta hage. Utanför Ålsta Hage sträcker det stora naturreservatet ut sig med sina skogar, ängar och promenadstigar. Här finns även Säbysjöns badplats och Järfälla Ridcentrum med ridskola. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Barkarbystadens utmärkta kommunikationer gör det enkelt att både bo och arbeta här. Med pendeltåg tar det endast 16 minuter till Stockholm Central. Dessutom når du både Arlanda och Bromma flygplats inom 30 minuter med bil. De många fina gång- och cykelstråken underlättar förbindelserna mellan stadsdelens bostadsområden, skolor, handel och rekreationsområden. Med den ev. nya spårförbindelsen går det snabbt och smidigt att ta sig både lokalt i staden och till Kista. Infartsparkering finns att tillgå vid Barkarby pendeltågsstation. Byggstart för nya tunnelbanan med en station inne i Barkarbystaden och med slutstation vid Barkarby station/Stockholm Väst, kommer ske 2018.

Närservice

Barkarbystaden kommer att ha ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag. Dessutom ligger Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum. Läs mer om Barkarbystaden på: www.barkarbystaden.se

I närheten

Livsmedelsbutiker
Maxi ICA Stormarknad Barkarbystaden
320 m
Coop Nära
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Stockholm Quality Outlet
800 m
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Karlslund för- och grundskola
570 m
Barkarby Familjedaghem
950 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
3,7 km
Grundskolor
Herrestadskolan
200 m
Karlslund för- och grundskola
570 m
Gymnasium
Didaktus Jakobsberg
2,1 km
Gymnasieiskolornas information Järfälla
2,2 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
2,6 km
Pro:s Folkhögskola
3,4 km
Banker
Swedbank
2 km
FOREX Bank
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Komethallen AB
1,2 km
Kista Golfcenter Driving range
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Veddestavallen Idrottsplats
980 m
Veddestavallen
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
2,4 km
Nälstaspåret Motionsspår
4,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte