Jordnötsgränd 21

Bilder

  • Såld!
  • Gavelläge
  • Underbart radhus
  • Gaveltomt
  • Vardagsrum
  • Badrum på entréplan

Jordnötsgränd 21 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Lugnt och mycket barnvänligt beläget gavelkedjehus med känsla av parhus, stor gaveltomt som erbjuder gräsytor och fruktträd. Kök med rejäl matplats, trädäckad altan i sydväst med markis, vardagsrum med öppen spis, 3 sovrum, två wc-/duschrum varav det ena renoverades 2009 samt tvättstuga. FTX ventilation. Omlagt tak 2017. Plan tomt med plats för lek och sittgrupper. Garage i länga. Nära förskola/skola, restauranger, buss & Viksjö centrum.

118 kvm, 4 rok

Typ:
Kedjehus
Boarea:
118 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
353 kvm
Byggår:
1984
Driftskostnad:
3 162 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 sovrum

Boarea

118 kvm

Rumsbeskrivning

Bostaden presenterar följande planlösning:

ENTRÈPLAN

Hall:
Rymlig hall med plats för avhängning och plats för garderober. Hallen leder in till köket direkt till höger och vidare in till vardagsrum. Ljust laminatgolv och gråmålade väggar.

Sovrum 3/arbetsrum:
Med ingång från hallen finns ett ljust och rymligt sovrum med två fönster mot altanen på entrésidan. Laminatgolv likt ekplankor och ljust målade väggar samt gråmönstrad fondtapet.

Kök:
Hemtrevligt kök med matplats vid fönster. Renoverat 2003 med ljusa luckor i lantlig stil och delvis vitrinluckor med belysning. Massiv arbetsbänk i ek med ljust kakel som stänkskydd och rostfri diskho. Vitvaror i rostfritt utförande bestående av kyl och frys i fullhöjd (Samsung 2014), inbyggd ugn (Electrolux 2017), spishäll (Siemens 2003), diskmaskin (Cylinda 2008) och köksfläkt (Electrolux 2013 i vitt utförande). Två fönster mot entrésidan med markis, där matplats för ca 6 personer finns. Ljust tapetserade väggar och laminatgolv.

Tvättstuga:
Tvättstuga som nås från köket, men även via dörr från trädgården på husets baksida. Ljus våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Här finns tvättho och skåpsförvaring samt tvättmaskin (Electrolux 2008), torktumlare (Cylinda) och torkskåp (Nimo). Här står även varmvattenberedaren (Thermia) och värmeväxlaren (TemoVex-VX).

WC/dusch:
Fint badrum renoverat 2009 med grått klinkergolv med golvvärme och vitt kakel på vägg. Duschhörna med vikväggar i glas och takdusch, vägghängd wc, handfat i kommod med spegelskåp ovan och belysning samt handdukstork. Ekbänk ovan wc som passar väl med kulören på kommoden. Spotlights i tak med dimmerfunktion.

Vardagsrum:
Vardagsrum med stora fönster och altandörr ut mot husets baksida. I rummets mitt finns en öppen spis i vitt utförande. Här kan både soffgrupp och matsalsmöbel samsas om ytan utan trängsel.
Fina furugolv och ljust målade strukturtapeter.

ÖVRE PLAN

Övre hall:
En mattklädd furutrappa leder upp till övre plan med en möblerbar hall. Under trappan finns ett förråd med plastmatta och målade gipsväggar.
Övre hallen ger plats för exempelvis skrivbord eller läshörna. Plastmatta på golv och ljust målade väggar.
Vindsförvaring finns att tillgå från den övre hallen, goda förvaringsmöjligheter!

WC/badrum:
Äldre badrum i välhållet skick med blå våtrumsmatta och blå mönstrad våtrumstapet på vägg. Badkar, handfat, WC och spegelskåp samt fönster för ljusinsläpp och vädring.

Sovrum 1:
Husets största sovrum vetter mot entrésidan med två stora fönster försedda med markis. Plastmatta på golv och målade väggar i grönt. En garderob som ingår i köpet.

Sovrum 2.
Även detta rum håller god storlek och har fint ljusinsläpp via tre fönster som löper runt hörnet. Parkettgolv och målade väggar i beige samt rödmålad fondvägg. 3 garderober (ingår inte i köpet)

Klädkammare:
Från övre hall nås en praktisk klädkammare med plastmatta och målade gipsväggar. En garderob och klädstång med hylla längs båda långsidorna.

FÖRBÄTTRINGAR
2017: Takomläggning pågår och planeras vara slutfört under september. (Notering i besiktningsprotokollet om läckage varpå säljaren nu bekostar en ny takomläggning enligt offert som finns att tillgå)
2015: Byte av vattenmätare och kranar
2010: Ommålning av fasad
2009: Nytt duschrum på entréplan
2003: Köksrenovering
Utöver ovan förbättringar har ytskikt i bostaden gjorts om löpande.

ÖVRIGT
-Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2006-05-26 gav ett årsmedelvärde om 160 Bq/m3 och därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3.
-TemoVex ventilationsvärmeväxlare: Är en värmeåtervinningsanläggning som återför värmen från den utgående ventilationsluften till den inkommande friskluften. Frånluften är helt skild från tilluften varför lukt och föroreningar ej kan återinföras till huset. Den uppvärmda friskluften ledes in i isolerade kanaler till sovrum, vardagsrum och liknande utrymmen. Luftmängden regleras via köksfläkten/kåpan.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans gavelradhus

Byggnadsår

1984

Uppvärmning

FTX-system och direktverkande elradiatorer.

Ventilation

Mekanisk till- o frånluft m värmeväxling

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 28 augusti 2017
Energiklass: G
Energiprestanda: 138 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskasetter
Bjälklag: Mellanbjälklag trä
Tak: Papp på råspont
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stensatt entrégång in till hus, grillyta och förrådsbyggnad. Trädäckad altan med markis på entrésidan. Fina gräsmattor runt hela huset och en oxbärshäck som omgärdar tomten. På tomten finns även syrénbuskar, äppelträd, krikonträd, rhododendron, brudspirea, rosor, alpklematis, höstanemon mm.

Förrådsbyggnad finns lättillgängligt på entrésidan.

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:382

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 947 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 21 285 kr
VA: 3 166 kr
Renhållning: 1 400 kr
Väg, samf: 4 500 kr
Försäkring: 6 396 kr
Övrigt: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel. I angiven försäkringskostnad ingår fastighets- och hemförsäkring för lösöre.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 251 000 kr, varav byggnadsvärde 1 094 000 kr

Summa pantbrev

1 452 000 kr

Tomt

Areal: 353 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Viksjö GA:56

Fjällens Samfällighetsförening
Samfälligheten består av 96 rad-och kedjehus utmed Hummelmoravägen/Viksjöleden och omfattar Hasselnöt/Valnöt/Jordnöt/-och Paranötsvägen. I området finns även 2 kvartersgårdar och 2 kommunägda villor.

Avgiften avser bl.a: vägar, parkeringsplatser, förråd, lekytor, trädgårdsanläggningar, kvartersgårdar, vägbelysning, centralantennanläggning, gemensamma garage, kal - dag och spillvatten.
Gemensamhetsanläggning: 2800kr/år
Garage i länga: 1700kr/år
Kabel-tv: 1200kr/år

Tillträde

dec/jan eller ök.

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Norrbacka Livs
1 km
ICA Kvantum Viksjö
1,1 km
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
2,6 km
Jakobsbergs Centrum - Citycon
3,1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Fjällen Förskola
430 m
Rosa Tornet Montessoriförskolan
560 m
Grundskolor
Fjällen Förskola
430 m
Viksjöskolan
1,2 km
Gymnasium
Mälargymnasiet
2,1 km
Kvarnskolan
2,4 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
3,1 km
Banker
Swedbank
1,1 km
Nordea Bank AB
3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
880 m
Hässelby Golfklubb
1,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
1,1 km
Viksjövallen
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
2,4 km
Vällingbyhallen Sim- och Idrottshall
5,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte