Ripvägen 7

Bilder

  • Såld!
  • Fasadbild
  • Terass på baksida
  • Hall
  • Kök med matplats
  • Vardagsrum

Ripvägen 7 , Barkarby , Järfälla

Bekvämt husliv med livskvalité med gångavstånd till förskola, skola och till Barkarby station - endast 18 min till Sthlm och nattbussen från city endast 7 min från huset! En gedigen 2-plansvilla med källare och garage på exemplariskt bostadsläge med en totalyta om 294kvm och möjlighet till 5 sovrum. Tomt om 1552kvm som erbjuder underbara utomhusmiljöer med altan och stor träterass på bästa solläge och delvis naturtomt som inbjuder till lek. FTX system - Bergvärme - Fiber - Eldstad - Generös takhöjd och vackra trägolv. Detta är verkligen en oerhört vilsam och härlig oas, en insynsskyddad pärla för dig och din familj att både låta vardagens puls ta plats men även finna ro för en stunds avkoppling!

189 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
189 kvm
Biarea:
105 kvm
Tomtarea:
1 522 kvm
Byggår:
1935
Driftskostnad:
2 816 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

189 kvm

Biarea

105 kvm

Rumsbeskrivning

Bostaden presenterar följande planlösning:

ENTRÉPLAN

Entré
Trevlig farstukvist under tak leder dig in i bostaden och den första lite mindre hallen som är avsedd för avhängning på hatthylla samt ger plats för sittmöbel. Längre in i bostaden finner du en större hall, centralt belägen i huset, med ytterligare förvaringsmöjligheter i garderob. Precis innanför ytterdörren ligger ett mörkt laminatgolv i imiterat klinker och väggarna är målade i vitt likt väggarna i den inre hallen men där det istället ligger ett ljust trägolv i original samt infällda spotlights i taket.

Gäst-WC
Direkt till höger innanför entrén i den inre hallen finns tillgång till en gäst-wc som renoverades 2011 med vit våtrumsmatta och målade väggar i grått samt vitt mosaik-kakel vid handfat. WC-stol, handfat, spegel och förvaringsskåp. Infällda spotlights i taket och fönster (ej öppningsbart). Pax-fläkt samt ventil kopplad till FTX finns att tillgå.

Kök
Totalrenoverat 2006 avseende köksinredning, vitvaror samt ytskikt. Modernt Kvik kök med stilrena vita kökssnickerier och belysning under överskåp. Vitt kakel ovanför bänkskiva i ek samt en rostfri, mycket praktisk, bänk från Stala med rostfria kanter och två stora diskhoar där du står framför en vilsam utsikt genom det stora fönstret. Köket är utrustat med varmluftsugn (Electrolux), spishäll (Siemens), rostfri fläkt, en bred och rostfri kyl/frys (Miele) där frys har iskubsfunktion, integrerad diskmaskin (Siemens) samt inbyggd mikrovågsugn (Bosch). Matplats för ca 6 personer vid fönster. Trägolv och målade väggar i vitt. Verkligen ett kök att finna inspiration och skapa goda måltider i, bredvid finns en egen matsal så ni kan njuta i goda vänners lag!

Matsal
Intill köket finns en vacker och rymlig matsal med charmiga skjutdörrar i vitt mot vardagsrummet och utgång till trädgården genom den takförsedda altanen och därefter terrassen om ca 35kvm nedanför. Här finns plats för stora middagsbjudningar eller den stora familjen för ca 8-10 personer. Fint och ljust trägolv i original samt målade väggar i vitt. I denna del av bostaden flödar ljuset från tre väderstreck! Det är nu det underbara börjar med tre rum i fil, alla lika väl omhändertagna, charmiga och njutfulla.

Vardagsrum och Tv-rum
Det andra rummet, i mitten, efter skjutdörrarna från matsalen. Ett sobert och behagligt rum med en sprakande brasa för extra myskänsla. (Eldstad/Kamin -97). Här finns plats för soffgrupp, soffbord och sideboard. Liksom de flesta av bostadens rum är detta prytt med ett härligt trägolv i original och målade väggar i vitt. Efter vardagsrummet kommer rum nummer tre, ytterligare ett sällskapsrum (från tillbyggnadsåret -88 med massivt trägolv från 2012), som nås genom vackra dubbeldörrar med glasinsatser. Här erbjuds ett fantastiskt burspråk och mycket ljusinsläpp från stora fönster. Även här finns plats för soffa, tv eller annat möblemang och på golvet ligger ett ljust trägolv och målade väggar i vitt. Detta rum kan även, för den stora familjen, utgöra sovrum med möjlig klädkammare i utymmet bakom.

Sovrum 1/Kontor
Stort sovrum som fungerar utmärkt som kontor eller gästrum. Här finns plats för säng, skrivbord och hyllor. Mycket ljusinsläpp genom två stora fönster i två väderstreck. Ljust laminatgolv och målade väggar i vitt. Mellan detta rum och tv-rummet finns ett utrymme som kan börja disponeras som klädkammare.

Altan och träterass
På soligt läge, helt utan insyn, kan hela familjen finna ro. Tak på altanen som gör det möjligt att sitta ute även regniga dagar medens de soliga dagarna erbjuder ca 35 kvm träterrass med plats för loungegrupp och solstolar. Varför inte ett spa-bad att njuta i med toppluva om vintern? Oavsett så finns det gott om plats för det som önskas. I anslutning ligger även lekstugan.

ÖVRE PLAN

Allrum
Rymligt och öppet med plats för soffa, soffbord, tv och bokhyllor. Utmärkt rum för de yngre medlemmarna i familjen, speciellt vid middagsbjudningar då barnen kan leka avskilt från middagsbordet på entréplan. Även här ett furugolv och målade väggar i vitt. Här finns vindslucka upp till vinden som erbjuder mycket förvaringsmöjligheter!

WC-/Duschrum
Renoverat 2002 inkl. utbyte av avloppsstam från badrum till källare. Helkaklat med kakel och klinker i vitt samt kaklad fondvägg i svagt turkos kulör som bryter av mot det vita. Utrustat med dusch, wc-stol, handfat med kommod, spegel med belysning och eldriven golvvärme. Spotlights i taket längst med ena långsidan. Frostat fönster för vädring.
Sovrum 2
Det största sovrummet med plats för dubbelsäng, sängbord och läshörna. Även här erbjuds ett ljust rum med fönster i vinkel. Förvaring i tre enkel-garderober samt i ytterligare två inbyggda garderober med överskåp i den s.k. passagen mot badrummet. Furugolv och målade väggar i vitt.

Sovrum 3
Stort sovrum med plats för dubbelsäng alternativt mindre säng och även andra möbler. Förvaring i fyra garderober längst med väggen. Ljusblå väggar och furugolv. Fönster i vinkel i två väderstreck.

Sovrum 4
Sovrum med plats för enkelsäng, skrivbord och annat möblemang. Stora fönster i vinkel med bra ljusinsläpp. God förvaring i tre garderober. Furugolv och målade väggar i vitt.

NEDRE PLAN/KÄLLARPLAN

Matkällare
Eftertraktat utrymme och önskvärt av många som köper villa! Plats för förvaring av mat/dryck på flera hyllplan. Betonggolv och vita väggar.

Förråd
Litet förråd utanför matkällare. Grått klinker (2015) och vita väggar.

Tvättstuga/Dusch
Tvättmaskin (Bosch), tvättställ, duschkabin, extra varmvattenberedare samt bergvärmepumpen, sistnämnda från 2005. Längre in finns ett separat torkrum som nyligen renoverats under 2017 med plats för hängning av kläder samt en torktumlare (Electrolux) med arbetsbänk ovanför. Målat betonggolv i grått och vitmålade väggar från 2017.

Stort förråd
Här finns ordentligt med plats för förvaring i det före detta garaget som idag används som förråd. Betonggolv och vita väggar.

Snickarboa/verkstad
Innanför förrådet där du kan förvara verktyg och snickra/skapa i fred. Betonggolv och målade väggar i vitt.

Garage
Stort garage med dubbelport samt utgång till trädgård via en vanlig dörr på sidan. Betonggolv och oinredda väggar. Här finns möjlighet att göra om till tonårsrum med egen entré om så önskas, ev. bygglov kan krävas.

RENOVERINGAR utöver det som nämns i texten ovan:
1988: Genomfördes tillbyggnaden avseende tv-rum och sovrum på entréplan med garage i källarplanet.
1999: Entrén till huset skapas genom stödmur, stenläggning, asfaltering och planteringar.
2001: Trapphus till vind ersätts med vindslucka.
2005: Installation av bergvärmepump (extra varmvattenberedare finns)
2010: Träterrass byggdes på baksidan, ca 35kvm.
2011: Fasad, grund och utvändiga trädetaljer målades. Puts utjämnad/lagad.
2014: Installation av nytt FTX ventilationsaggregat (placerat på vinden) Det är ett mekanisk till- och frånluftsystem med värmeväxlare som tar tillvara på värmen i inomhusluften innan den transporteras ut ur huset.
2016-2017: Golv och ytskikt utjämnade och målade i tvätt/torkrum samt snickarboa/verkstad.
2017: Delar av takplåt utbytt.
2005-2017: Ytskikt förbättrade löpande i hela bostaden.

ÖVRIGT:
-Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2001-03-18 gav ett årsmedelvärdet om 140 Bq/m3 och därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3.
-Fiber indraget i fastigheten
-Larm finns inkopplat, ev. möjlighet att ta över.

ALLMÄN INFO:
Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare och garage

Byggnadsår

1935 tillbyggt 1988

Uppvärmning

Bergvärme, vattenburet radiatorsystem samt elgolv badrum övervåningen.

Ventilation

FTX-system

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 augusti 2017
Energiklass: C
Energiprestanda: 53 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Grundsulor & mellangjutet betonggolv/betongplatta
Grundmur: Betonghålsten/Leca
Stomme: Trä
Fasad: Grovkornig spritputs
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Betong/Trä
Tak: Plåt
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Björkeby 4:69

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 800 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 16 300 kr
El: 7 000 kr
VA: 4 500 kr
Försäkring: 6 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I VA ingår även sophantering.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 366 000 kr, varav byggnadsvärde 1 393 000 kr

Summa pantbrev

840 000 kr

Tomt

Areal: 1 522 kvm
Tomttyp: Trädgård och naturtomt

Tomtbeskrivning

Ljuvlig tomt med ett högt och fint solläge bestående av både traditionell trädgård samt del av skogstomt. Blåbärsriset och den lilla skogsdelen skapar kontraster och en mer spännande tomt att leka på. Baksidan har en lekstuga och gott om plats för plaskpool eller studsmatta. Infarten erbjuder plats åt 4 bilar. På tomten finns bl.a: Äppleträd, vita vinbär, kaprifol, pioner, rhododendron, buskhortensia, lavendel, ormhassel, björk, tall, gran och blåbärsris. En trivsam tomt med bra bostadsläge!

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Villa och årlig avgäld, 01-IM5-32/1789

Tillträde

Okt/nov eller enligt ö.k.

Om området

Barkarby

Barkarby är den mest expansiva kommundelen. Här byggs en helt ny stadsdel (Barkarbystaden), med ny pendel- och regionaltågstation (Stockholm Väst) samt tunnelbana som beräknas vara klart till 2024. I Veddesta, som är nära beläget till tågstation och kommande tunnelbana, planeras 1200 st. nya bostäder. I området finns lokala restauranger, bageri och livsmedelsbutik. Kommunen erbjuder en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll och erbjuder längdskidåkning om vintern. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Pendeltåget tar 18 min från Barkarby station. Från Barkarby station finns även direktbussar till bl a Kista och Sollentuna. Bussförbindelser går även till Barkarby Handelsplats. Bredvid Barkarby pendeltågsstation finns gott om parkering. Tunnelbana beräknas vara klart 2024 med två stationer i Barkarby, en i Barkarbystaden och en vid Barkarby station.

Närservice

Barkarby centrum erbjuder livsmedelsbutik, vårdcentral, frisör och bibliotek samt restauranger. Söker man större utbud finns Barkarby Handelsplats med fullt utbud av både daglig service samt detaljhandel. Här finns t.ex; IKEA, Bauhaus, El-Giganten, ICA Maxi, Plantagen och Barkarby Outlet med stort utbud av kända varumärken.

I närheten

Livsmedelsbutiker
mina foods
600 m
Matmissionen i Veddesta
600 m
Köpcentrum & Gallerior
Stockholm Quality Outlet
2,1 km
Jakobsbergs Centrum - Citycon
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Barkarby öppna förskola
100 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Vålberga
550 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
3,3 km
Grundskolor
Barkarby Förskola
560 m
Björkebyskolan
660 m
Gymnasium
Ross Tensta Gymnasium
2,7 km
Ross Tensta Gymnasium
2,7 km
Universitet & Högskolor
Pro:s Folkhögskola
3,8 km
Svenska Sällskapet För Antropologi Och Geografi
5 km
Banker
FOREX Bank
2,5 km
Swedbank
2,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Barkarby Golfhall
1,2 km
Viksjö Golfklubb
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Veddestavallen
790 m
Svedborg Tennis & Sportgolv AB
820 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
2,9 km
Nälstabadet
3,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte