Högbyvägen 86

Bilder

  • Såld!
  • Underbar trädgård
  • Underbart gavelläge
  • Farstukvist med vy mot förrådet
  • Kök med matplats
  • Vardagsrum

Högbyvägen 86 , Viksjö , Järfälla

Underbart gavelradhus på exemplariskt sydvästläge utan bakomliggande grannar! Träterass, balkong, insynsskyddad baksida med riklig växtlighet och förråd. Belägen nära garageplats i länga samt fria p-platser för gäster. Gångavstånd till förskola/skola och grönområden! Möjlighet till 4 sovrum. Fiber indraget!

129 kvm, 4 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
129 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
326 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
2 750 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

129 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÈPLAN

Hall:
Möblerbar hall med plats för avhängning. Härifrån nås gäst-wc samt tvättstugan, även luft/luft värmepumpen är placerad här av märket Panasonic. Laminatgolv, ljust målad väv och träpanel i tak.

Tvätt:
Praktisk yta med fönster, tvättho, tvättmaskin (Electrolux) och torkskåp (Electrolux). Varmvattenberedare (Focus). Våtrumsmatta och målad väv.

Gäst-wc:
2011 fick detta utrymme nya ytskikt i form utav ett nytt klinkerimiterat laminatgolv, pärlspont med målad väv ovan och nytt tak. Wc-stol, handfat och spegelskåp samt ett element.

Vardagsrum:
Generösa golvytor med ekparkett och målad väv på väggarna. Här kan vägg mellan kök och matplats öppnas upp för att skapa en mer modern planlösning. Idag finns plats för både matbord samt tv-hörna. Utgång till träbelagd uteplats.

Uteplats med markis:
Exemplariskt solläge vilket gör att vindruvorna trivs men om solen hettar på för mycket så kan markisen med fördel användas. Gott om plats för både matbord samt loungedel med grind till tomten på gaveln.

Kök:
Äldre köksstommar med nyare luckor och lådfronter som installerades 2005 samt matplats för 4-5 personer vid fönstret. Arbetsbänk i rostfritt/ek med grått kakel ovan, laminatgolv och målad väv i vitt på väggarna. Utgång till baksidan och uteplatsen. Maskinell utrustning: Kyl och frys (Gram), spis med häll (Elektro-Helios), spisfläkt i rostfritt (Electrolux) och diskmaskin (Electrolux).

ÖVRE PLAN

Trappa i furu och väggar i vitmålad väv samt hall på övre plan med plastmatta, vitmålad väv och träpanel i tak.
Förråd under trappa med nedgång till krypgrund. Här finns elcentral, indraget fiber från Telia men ej påkopplat abonnemang.

Sovrum 1:
Det största sovrummet med klädkammare i anslutning. Plats för dubbelsäng, sängbord och ytterligare möblemang. Laminatgolv och ljus tapet. Utgång till solig balkong i sydväst.

Klädkammare:
I anslutning till sovrum 1 med plastmatta, ljust målad väv, hyllförvaring och linneskåp. Uppgång till vind genom vindslucka finns. På vinden finna även möjlighet till förvaring.

Sovrum 2:
Plats för enkel eller dubbelsäng. En lös dubbelgarderob som ingår i köpet. Heltäckningsmatta och vävtapet sam baracudatak.

Balkong:
Markiser finns över hela balkongen uppdelad i två sektioner. Balkongen vetter mot väster och har sol på em/kväll. Utgång från båda sovrummen.

Sovrum 3:
Vetter mot entrésidan och har ingång till klädkammaren från andra hållet. En lös dubbelgarderob som ingår i köpet. Plats för enkel eller dubbelsäng, laminatgolv och ljus tapet.

Badrum:
Här har gamla klädkammaren med fönster, som ibland används som arbetsrum/barnrum, disponerats om till bastu med ingång från badrummet. Blå våtrumsmatta och vit mönstrad våtrumstapet (matta på vägg), wc-stol, handfat, spegel med belysning, badkar, paxfläkt samt fönster. Bastu med två lavar och fönster. Träpanel i tak i badrum samt bastu.

Övriga renoveringar utöver texten ovan:.
1993: Tilluftsventiler i alla rum, ny ytterdörr
1998: Bytt yttertak samt fönster på framsidan
2010: Staket byggdes, larm installeras och ytskikt målas.
2016: Förråd målat

ÖVRIGT:
-Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2008-03-26 gav ett årsmedelvärdet om 30 Bq/m3 och därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3.
-Fiber indraget men ej påkopplat med abonnemang.
-Kabel-tv Telia

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus (gavelläge)

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Direkt el och luft/luft värmepump

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 augusti 2017
Energiklass: F
Energiprestanda: 103 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Uteluftsvent. krypgrund
Grundmur: Betongbalkar på plint
Stomme: Trä
Fasad: Tegel/trä
Fönster: Kopplade tvåglasfönster & isolerglaskassetter
Bjälklag: Mellanbjälklag trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:151

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

33 010 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 19 968 kr
VA: 2 091 kr
Renhållning: 860 kr
Väg, samf: 7 000 kr
Försäkring: 3 091 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 037 000 kr, varav byggnadsvärde 909 000 kr

Summa pantbrev

669 900 kr

Tomt

Areal: 326 kvm
Tomttyp: Plan gavel/trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad, trivsam och plan tomt med gräsyta på både fram- och baksidan. Gavelläget gör att barnen lätt kan springa från fram- till baksida utan att behöva passera genom huset. Plats för både studsmatta eller mindre plaskpool då stora delar av tomten har ett fint solläge utan granne på baksidan.

På tomten finns förutom en gräsmatta med insynsskyddande häckar även buskar och diverse fruktträd. Här växer bl.a. plommon, äpple, körsbär, vindruvor och krusbär.

En oerhört trivsam tomt att vistas på som verkligen omhuldas av grönskan och bildar en härlig oas om sommaren utan någon direkt insyn från grannar och med många soliga timmar. På framsidan finns ett förråd, en stensatt gång och fastukvist med tak, sittbänk och trätrall samt gräsyta med en stor sockertoppsgran, buskar och plantering. Staket på gavelsidan av fastigheten. Baksidan har en stor träaltan med markis och avskärmad hörna för loungegrupp. Här kan du njuta av sol hela dagen!

Tillhör radhuset gör också garageplats i länga samt fria parkeringsplatser för gäster.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA:
-Viksjö S:9 (avser garageplats m.m.)
-GA:11 (Högbyvägens norra samfällighetsförening) Lantmäteriutdraget avser gemensam gård, uppställningsplatser och garage för bilar, snöskottning, underhåll vägar, belysning, gemensamma vägar, VA etc. Se LM-utdrag under fliken "viktiga dokument" på detta objekt där både Viksjö S:9 samt Viksjö GA:11 finns att tillgå som pdf-filer. Varmaste rekommendationer att ta del utav samfällighetens hemsida: http://www.hogby1.se. Fiber är indraget via samfälligheten in till huset men ej påkopplat med abbonemang.

Anbudsförfrågningar är utsända avseende stambyte i stammen som är belägen under husen, det är inget beslutat i dagsläget utan enbart anbudsstadiet. Ett testhus har funnits med gott resultat. Enligt kontaktperson i samfälligheten skall de inte göra detta från denna gavel utan från andra gaveln. Kostnaden går på samfälligheten. Ev. byte av stam i egen fastighet bekostas av ägarna var för sig.

Tillträde

Okt/nov eller ö.k.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
820 m
Norrbacka Livs
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,6 km
Stockholm Quality Outlet
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Högby Förskola
150 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Råsten
600 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
1,5 km
Grundskolor
Högbyskolan
140 m
Viksjöskolan
740 m
Gymnasium
Mälargymnasiet
1,9 km
Kvarnskolan
2 km
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
2,4 km
Banker
Swedbank
730 m
Nordea Bank AB
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2,2 km
Hässelby Golfklubb
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
870 m
Viksjövallen
920 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte