Stråvägen 4, 1tr

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum med fransk balkong
  • Kök med matplats
  • Matplatsen i köket
  • Hall med gott om förvaring
  • Balkongen i vinterskrud

Stråvägen 4, 1tr , Viksjö , Järfälla

Nu kommer en utav de populära 3 rok i Brf Eken med låg avgift och hiss! Balkong med em/kvällssol och vy mot lekparken samt genomgående fina ytskikt. Generös klädkammare i bostaden och förråd på entréplan. Bredband och kabel-tv ingår i avgiften. Goda förvaringsytor, bra planlösning, gångavstånd till Viksjö C och buss!

88 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 884 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
88 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
211
Byggår:
1968
Driftskostnad:
183 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

88 kvm

Rumsbeskrivning

Hall:
Välkomnande och stor hall, avdelad i sektioner, vilket ger plats för flertalet byråer eller skjutdörrsgarderob och en byrå. I anslutning finns en av de mest generösa klädkammare som skådats i 3 rok då tidigare ägare förändrat planlösningen och skapat ett större utrymme istället för mindre klädkammare och passage in till Sovrum 2. En grå filtmatta, exemplarisk vid blöta skor och som skydd för golvet, är måttbeställd och ingår i köpet. Ekparkett och målade väggar i ljus nyans.

Kök:
Ljust och rymligt kök med vita falsade luckor och bänkskiva i rostfritt/trä med plastfilm i imiterad carrera marmor. Ovan sitter ett kakel i vitt och vid fönstret erbjuds en matplats för 6 personer. Maskinell utrustning: kombinerad kyl och frys, spishäll med ugn, diskmaskin (2015) och köksfläkt (2015). Utgång till den möblerbara balkongen.

Balkong:
Sol på eftermiddag/kväll och med plats för möblemang. Vy mot lekparken, perfekt för dig med barn!

Badrum:
Stort badrum där en del i föreningen slår ut väggen mot tvätt-avdelningen för att då skapa plats för både badkar/dusch samt tvätt-avdelning i samma utrymme. I denna utformning erbjuds wc-stol, handfat med kommod och badkar. Ljusinsläpp genom dimmat fönster till tvätt-avdelningen. Våtrumstapet och våtrumsmatta. Pga. den ev. kommande stamrenoveringen/stambytet så har nuvarande ägare inte låtit renovera badrummet, stamspolning skedde nu under 2016.

Vardagsrum:
Ljust vardagsrum tack vare de stora fönsterpartierna och den franska balkongen. Lättmöblerat rum med plats för både sällskapsdel/läshörna och tv-bänk. Ekparkett och ljusa väggar.

Sovrum 1:
Rymligt sovrum med genomgående ekparkett och ljusmålade väggar samt ett fönster. Plats för dubbelsäng samt mindre arbetsplats eller byrå. Här finns en bra förvaringslösning längs med kortvägg till vänster i form utav fyra garderober i vitt som kommer att lämnas kvar till köparen.

Sovrum 2:
Det mindre sovrummet är stort nog för både enkel- eller dubbelsäng. Lämpar sig väl som barnrum och ligger i anslutning till köket. Ekparkett och ljusa väggar.

Tvättavdelning:
Kaklad vägg och våtrumsmatta på golvet. Arbetsbänk med förvaring, tvättmaskin och tvättho.

Övrigt:
Förråd tillhör bostaden och finns i markplan.
Bredband från bredbandsbolaget ingår i avgiften.
Comhem grundutbud ingår i avgiften.

Bredband/TV: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/eken/fibertv/
Fönsterbyte planeras ske januari 2017 i denna lägenhet: https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/eken/brf-ekens-fonsterbyte/

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken viktiga dokument eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 6, hiss finns

Avgift

3 884 kr inkl värme, VA, kabel-TV (basutbud), bredband.

Andel i föreningen

0,43593%

Andel av årsavgiften

0,43593%

Reparationsfond

868 kr

Tillträde

Feb 2017/Överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

6-våningshus med hiss

Byggnadsår

1968

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 maj 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 171 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas (fönsterbyte jan/feb 2017)

Fastighetsbeteckning

Viksjö 2:172

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 200 kr
Beräknat antal personer: 4

Kommentar

Hemförsäkring via facket så upplevs missvisande varpå det inte redovisas.

Förening

Namn

Eken

Om föreningen

Välkommen till Brf Eken som består av 270 lägenheter och 84 lokaler (inkl förråd) fördelade på 9 höghus med hiss. Byggår 1968.

Allmänt om föreningen
Tvättstuga, cykelförråd och hobbyrum finns att tillgå. Källarförråd till samtliga lägenheter. Föreningen har installerat enhetsmätning av el, faktura kommer 1 gång/kvartal och specificeras på hyresavin. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av gällande prisbasbelopp. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av gällande prisbasbelopp per pantsättning. Föreningens årsredovisning, stadgar samt energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare. Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm.

Utförda renoveringar
Byte av takpapp 2013
Renovering av garagen och tillhörande grovsoprum har utförts under 2014. Även alla soprum har renoverats.
Fönsterbyte av alla byggnader till hörande föreningen, Projektet bekränas vara klart 1:a kvartalet 2017

Kommande reoveringar
Start för fönsterbyte i föreningen under våren 2016: Styrelsen har, efter noggrann planering och projektering, tecknat avtal med Fönsterspecialisten Norrland. All nödvändig information kring projektet kommer läggas upp under fliken "Projekt fönsterbyte 2016/2017" på föreningens hemsida. Entreprenaden kommer ske etappvis och delas in i tre olika etapper.
Utredning av alternativ stambyte/relining har utförts med gott resultat. Ingen åtgärd bedöms behöva utföras förrän tidigast om 5-10 år.

Tv/Bredband/Försäkring/El/Gemensamma utrymmen
Som boende i föreningen har du automatiskt en bostadsrättsförsäkring tillhörande din lägenhet, tack vare att föreningen har detta i sitt avtal med Folksam. Du som boende behöver alltså inte teckna någon egen tillläggsförsäkring för din bostadsrätt, i form av ett sk.bostadsrättstillägg.
Bredband: Föreningen har avtal om gruppanslutning via Bredbandsbolaget. Kostnaden ingar i din månadsavgift.
TV: Föreningen har avtal om gruppanslutning, Fiber TV, via Bredbandsbolaget. Grundutbudet T-1 Bas ingår i månadsavgiften.
Föreningen tillampar s.k. ¨enhetsmätning¨ av elen via företaget Home Solutions. Detta innebar att du som boende, betalar for den el du/ni verkligen förbrukar. Föreningen har en föreningslokal på Stråvagen 4. Hobbyrum, 2 st, finns att låna.

P-platser
Parkeringsplatser finns i föreningen med eller utan el samt garage. Parkeringsplats utan el-stolpe finns för 131 kr/mån. Garage utan el-stolpe för 244 kr/mån och med el-stolpe för 305 kr/mån. F.n. kö till samtliga platser (Uppg. från 2016-11-01), kontakta ansvarig mäklare för att få aktuell status.

Hemsida
www.hsb.se/norrastorstockholm/eken.

Med reservation för ändringar.

Organisationsform

Andelsrätt

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

424 kr

Kontaktperson

Ordf Tomas Alriksson

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Kvantum Viksjö
400 m
Nasim Kött Torg
450 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,1 km
Stockholm Quality Outlet
3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Axet Förskola Föräldrakoperativ
260 m
Viksjö Familjedaghem
300 m
Kollektivtrafik
Viksjö gård
120 m
Viksjö centrum
310 m
Grundskolor
Viksjöskolan
310 m
Högbyskolan
400 m
Gymnasium
Järfälla Gymnasieskolor
1,2 km
Mälargymnasiet
1,2 km
Banker
Swedbank
410 m
Nordea Bank AB
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
1,7 km
Järfälla Golfklubb
1,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
420 m
Viksjövallen
420 m
Simhallar & Utomhusbad
Baset Mälaren
2,2 km
Görvälnsbadet Mälaren
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte