Rudbecks Väg 5

Bilder

  • Såld!
  • Stor garageuppfart - all plattsättning från 2015.
  • Stor terass med sol hela dagen
  • Modern planlösning med god förvaring i köket
  • Badrum från 2013 med både dusch och badkar
  • Den andra terassen med delvis tak

Rudbecks Väg 5 , Stäket , Järfälla

Underbar familjevilla med totalyta om 264kvm på högt läge i pittoreska Stäket. Cykelavstånd till marina, bonäsbadet och Ängsjö friluftsområde, vackra strövområden och nära Mälaren i ett av Järfällas populäraste områden med vacker arkitektur från sekelskiftet till nutid. Garage, möjlighet till 6 sovrum, 2 allrum, 2 bad/dusch, bastu, öppen planlösning mellan kök/v.rum, braskamin & två träterrasser. Fiber indraget. Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat.

132 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
132 kvm
Biarea:
132 kvm
Tomtarea:
867 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
3 395 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

132 kvm

Biarea

132 kvm

Rumsbeskrivning

Säljarna upplever att de bor i en underbar villa som de, i ärlighetens namn, precis känner att de renoverat klart och skulle mycket väl kunna tänka sig att bo kvar i då de stormtrivs i området med alla barnfamiljer och verkligen upplever en trygg boendemiljö. De generösa, sociala sällskapsytorna tycker familjen är ett stort plus liksom den mycket goda förvaringen. Bostadens både centrala och höga belägenhet i området Stäket, ett av kommunens äldsta områden, tillsammans med närheten till skolor, förskolor, affär, badplats och vacker natur gör hela fastigheten till en oerhört trivsam oas. De har strävat efter att forma ett lättskött hus med fina material och färgval. Varmt välkommen till denna ljuvliga bostad med möjlighet till 6 sovrum, 2 allrum, 1 bad/dusch samt 2 terrasser!

Bostaden presenterar följande planlösning:

Hall
Välkomnande entré till bostaden med fin stensättning som slingrar sig upp från garageuppfarten över tomten och mot entrédörren, lades 2015. Väl inne i bostaden möts du utav en stor och rymlig hall med gott om förvaring i två praktiska skjutdörrsgarderober samt liten förvaring bakom dörr där gamla gäst-wc tidigare var men som till förmån för ett större badrum ersattes med smart klädförvaring. På golvet ligger klinker i terrakotta som är praktiskt för blöta skor, ljusa väggar samt infällda spotlights i taket. Även i den inre hallen mot sovrummen ligger enhetligt klinker i terrakotta, samma som vid entrén, samt ljusa väggar.

Vardagsrum
I detta trevliga vardagsrum med öppen och modern planlösning mot kök, finns gott om utrymme för både sällskapsdel med soffbord, läshörna alternativt annat möblemang, samt tv-del. De stora fönsterpartierna i vardagsrummet, samt andra fönster från bl.a. köket, skänker gott om ljusinsläpp från tre väderstreck, lamellgardiner i vardagsrum ingår. På golvet ligger ekparkett och väggarna är vitmålade med rutig tapet vid sällskapsdelen. Anslutning till en utav de två träterrasserna med sol hela dagen där det finns plats för loungegrupp. Utgång till denna altan finns även från ett utav sovrummen (sovrum 1). Detta är verkligen, tillsammans med köket, bostadens hjärta där hela familjen och vänner kan samlas på större middagar eftersom möjligheten till långbord finns och sällskapsytorna överlag i huset är väl tilltagna.

Kök
Ljust och stilrent HTH kök från 2008 med handtagslösa luckor i vitt med mycket förvaringsutrymmen. Två arbetsbänkar i vit stenkomposit varav en med trivsamt fönster mot grönskan. Köket är utrustat med en mer exklusiv modell av kyl och frys (Samsung -14) med ismaskin, dricksvatten, utdragbara lådor med flex zone control (möjlighet till olika temperaturer) samt fryslåda. Integrerad diskmaskin (-15), infälld induktionshäll med rostfri ugn under (Samsung), infälld dubbelho i rostfritt och även rostfri köksfläkt i fin design. Flertalet eluttag placerade i arbetshöjd för bästa möjliga tillgänglighet i vardagen. Praktiskt vitt, matt klinker i köksdelen där golvet sedan, vid matplatsen, övergår till likvärdig ekparkett som i övriga vardagsrummet. Matplats för 6-8 personer i dagsläget med trevligt ljusinsläpp från fönster från tre olika väderstreck. I köket finns anslutning till den andra träterrassen med utgång via dubbeldörrar där plats finns för ytterligare matplats och loungemöbler.

Träbelagda uteplatser:
Med utgång från sovrum 1 och från vardagsrummet finns den stekheta och alldeles ljuvliga altanen om sommaren där solens strålar värmer gott. Önskar du något mer skugga mitt på dagen så beger du dig mot husets andra altan med utgång från köket. Här finns även ett tak för de regnigare dagarna. Solens strålar når hit både på morgonen, dagen och kvällen.

Dusch- och badrum
Badrum från 2013 i modern stil i matt grå/brunt kakel och klinker och infällda spotlights. Utrustat med vägghängd wc-stol, dusch med vikdörrar i glas, badkar med bubbel funktion, stort handfat med ljus kommod bestående av två lådor, belysningspunkter både under och över den stora spegeln, golvvärme (el), stor handdukstork i liggande format samt ett inbyggt linneskåp med tvättnedkast direkt ned till tvättstugan under. Två vädringsfönster finns med ljust spräckligt glas.

Sovrum 1
Rymligt sovrum med plats för dubbelsäng och praktisk klädförvaring i skjutdörrsgarderob med vita dörrar. Vitmålade väggar och vaxat trägolv (2008). Härligt ljusinsläpp från två väderstreck och anslutning till en utav terrasserna med sol hela dagen.

Sovrum 2
Plats för enkelsäng, skrivbord och byrå, med förvaringsmöjlighet i tre garderober. Vitmålade väggar med detalj i röd/rosa/grön våd och vitmålat trägolv i furu.

Sovrum 3
Idag används detta sovrum som kontor men passar även bra som sovrum med plats för enkelsäng. Ekparkett och vitmålade väggar.

Sovrum 4:
Stort och rymligt rum med plats för en större säng. Passar även utmärkt som barnrum med plats för flertalet möbler och diverse leksaker. Klädförvaring i skjutdörrsgarderob med vita dörrar. Vita väggar med enstaka våd av rosa ränder och vitlaserad ekparkett.

SOUTERRÄNGPLAN

Den vitmålade trappan med ljusgråa plansteg tar dig ned till det stora och öppna allrummet med gott om plats för lek och tv-spel, samt ytterligare sällskapsdel med plats för soffgrupp där du kan njuta av den sprakande brasan i den öppna spisen (Målad och besiktigad 2015). Vit tegelvägg bakom tv:n ger en härlig karaktär åt rummet, vitlaserat golv, vitmålade väggar samt vitmålat trätak. En utav två luft/luft värmepumpar finns installerad här. (Den andra är placerad i hallen på entréplanet) Två fönster ger bra med ljusinsläpp åt rummet.

Sovrum 5-6
Generöst sovrum med plats för säng och ytterligare möblemang. Bröstpanel i vitt och vitmålad vägg ovan med mörkt parkettgolv. Tre garderober finns, varav en enkel och en dubbel garderob. Möjlighet att dela av, se planritningen, till ytterligare ett Sovrum 6.

Dusch/Bastu
Bastu med två sittrader och rökfärgad glasdörr (dörr 2011). Duschrummet är utrustat med wc-stol, handfat med kommod, spegel med belysning ovan och under, duschplats som avskärmas med glasvägg samt golvvärme (el). Vita stora, matta kakelplattor med detalj bakom duschblandaren i mosaik i svart/grå kulör och ljusgrått klinker på golvet. Infällda spotlights i taket. Detta badrum renoverades 2011.

Tvättrum
Stort och rymligt tvättrum med bra ljusinsläpp via ett stort fönster samt dörr med utgång mot garageuppfarten, sk. groventré. Utrustat med TM och TT (Samsung -11) med arbetsbänk i vit laminat med borstad aluminium kantlist, tvättho i rostfritt med förvaringsskåp under i vitt samt stänkskydd i vitt kakel ovanför tvättho. Elburen golvvärme samt eluttag för strykjärn. Förvaringsmöjlighet finns i skjutdörrsgarderob med vita dörrar. På golvet ligger klinker i grå/brunt och vitmålade väggar. Infällda spotlights i taket. VVB Nibe 2015.

Förråd
Här finns gott om förvaringsmöjligheter. Betonggolv.

Inre hall
Här ligger grå/brunt klinker med vitmålade väggar. Härifrån finns anslutning till dusch och bastu, tvättrum, förråd och garage.

Garage
Målat betong golv och vitmålade väggar (2016) med en dubbel dörr ut mot uppfarten.

Friggebod
Byggdes 2016 med separat lekstuga och förrådsdel. Vitmålad. Tips för ny ägare är att bygga ett altandäck runt för att där kunna njuta av morgonkaffet i solen.

ÖVRIGT

Renoveringar
2008 Hth kök installeras och köket totalrenoveras
2008 trä fasad målat vitt från brunt.
2009 Fönsterbyte till 3-glas med aluminium utsida.
2009 Ny motor, luft luft värme pump.
2010 Träbelagd uteplats med delvis tak anlades
2011 Souterrängvåningen renoveras med nya ytskikt förutom i garage och förråd.
2011 Stambyte inuti huset avseende ledningar från: kök, badrum entréplan, badrum souterrängplan samt tvättstuga. Ledningen, sk serviceledningen, från husets fasadliv mot gatan är ej utbytt.
2013 Badrum entréplan renoveras, kvalitetsdokument finns under fliken "viktiga dokument".
2014 Fiber installeras, lamellgardiner sätts in i vardagsrummet på entréplanet.
2015 Sällskapsrum i souterrängplanet fick nya ytskikt.
2015 Stensättning garageuppfart samt väg till entrédörren.
2015 Tak på den träbelagda terrassen på baksida fasigheten anlades.
2016 Väggar i garaget målas i ljus kulör
2016 Friggebod på tomten byggs, delas av till lekstuga samt förrådsdel, vitmålas.

Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2005-11-15 gav ett årsmedelvärdet om 121 Bq/m3 som därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3 (Protokollet finns som bilaga under fliken "Viktiga dokument")

Tomt:
Delvis plan tomt med terrassering på terrasser och sluttande gräsyta. Den grönskande tomten erbjuder t.ex. äppleträd och körsbärsträd. Växtligheten runtom tomten ger ett trivsamt insynsskydd och en häck löper runtom tomten.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1 plansvilla i vinkel med souterrängvåning & garage i huset

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Direktverkande el kompletterat med två luft/luft värmepumpar

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 6 oktober 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 70 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Platta på mark
Grundmur: Lättbetong
Stomme: Trä
Fasad: Kalksandsten/trä
Fönster: 3-glas isoler med aluminium utsida
Bjälklag: Lättbetongkassetter
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Stäket 83:4

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

40 744 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 27 356 kr
VA: 6 607 kr
Försäkring: 6 781 kr
Beräknat antal personer: 4

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 022 000 kr, varav byggnadsvärde 1 422 000 kr

Summa pantbrev

4 868 750 kr

Tomt

Areal: 867 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Villa, 01-IM5-42/1036

Tillträde

Feb -17 eller tidigare/ök

Om området

Stäket

Stäket är beläget i norra delen av Järfälla och omges av fantastisk natur vid Järvafältet och Mälaren. Området är mycket populärt bland barnfamiljer och domineras av villor men här finns även rad- och kedjehus. Bebyggelsen består av vacker arkitektur från sekelskiftet fram till nutid och är Järfällas enda område som erbjuder sjönära tomter. På promenad- och cykelavstånd ligger fina badvikar, Stäkets båtklubb med sjömack och restaurang samt Ängsjö friluftsområde med ett stort utbud av fritidsaktiviteter såsom skid- och motionsspår samt grillplatser. På andra sidan Stäketsbron ligger Almare-Stäkets säteri med hästpolo och herrgårdsbyggnad. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennis/padelhallar, fotbollsplaner och gym samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll och erbjuder längskidspår på vintern. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Från Stäket tar man sig snabbt ut på E18 såväl som E4:an vilket snabbt tar dig till både Arlanda och Bromma flygplatser. Från Kallhälls pendeltågsstation till Stockholms city reser du på 22 minuter, i direkt anslutning utgår också ett antal busslinjer till omkringliggande områden. På nära avstånd från Stäket ligger även Kungsängens station där regionaltåg utgår ifrån.

Närservice

I området finns sjökrog, pizzeria och invid E18 finns snabbmatsrestaurang, större livsmedelsbutik, bygghandel mm. Via E18 når man även Barkarby Handelsplats på bara några minuter med all tänkbar service.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Stäket
870 m
Nära Dej Kallhäll
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Almarevägens Förskola
390 m
Iljansboda Förskola
690 m
Grundskolor
Iljansboda Förskola
690 m
Kolarängsskolan
1,4 km
Gymnasium
Upplands-Brogymnasiet
3,9 km
Banker
Swedbank
2,3 km
Swedbank
2,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Svartinge Golf AB
4,4 km
Rotebro Golf
4,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kallhälls Ishall
1,9 km
Bolindervallen Idrottsplats
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte