Nypongränd 5

Bilder

  • Såld!
  • Livstilsboende
  • Renoverat kök från 2016
  • Hallen
  • Detaljbild
  • Vardagsrummet med vitt nyvaxat parkettgolv

Nypongränd 5 , Viksjö , Järfälla

SÅLD FÖR 2 850 000 KR!!

Välkommen att uppleva detta charmiga och välplanerade boende med ett av områdets bästa lägen. Lägenheten är utomordentligt charmig och håller genomgående hög standard. Stora delar är renoverade under 2016 med smakfulla och kvalitativa materialval och vita nymålade ytskikt. Lägenheten präglas av en god planlösning med ett behagligt ljusinsläpp.
Köket är ljust och modernt med utgång till en härlig trädäckad uteplats och trädgård i sydvästläge. Vardagsrummet har stor rymd och två stora fönster som ger rikligt med dagsljus. Stort sovrum med mycket förvaring och ett renoverat badrum med energisnål tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har även en luftvärmepump installerad för lägre energiförbrukning!

71 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 648 kr inkl VA, sopor, kabel-TV (basutbud) Bredb. Exkl värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
5
Byggår:
1981
Driftskostnad:
545 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

Hall
Från hallen kan du blicka in i lägenhetens alla rum och det är omöjligt att inte häpnas av denna trivsamma 2:a. Hallen har ett fint nylagt golv 2016 (Berryalloc stone betong) som sprider sig vidare in i köket. Väggarna är vitmålade (2016) och hallen har plats för ytterkläder och skor. Luftvärmepump finns också installerad ovanför entrédörren.

Badrum med tvättdel
Stort och renoverat badrum med tvättdel. Moderna och energibesparande tvättmaskin och torktumlare från BOSCH. Mosaik i en svart ton på golvet samt i duschhörnan. Vitkaklade väggar med ljusgrå board. Badrummet har härlig golvvärme, spotlights i taket, handdukstork, badrumsskåp samt en smakfull kommod med en infälld spegel ovanför. Duschhörnan omgärdas av glasväggar.

Sovrum
Luftigt och lugnt beläget sovrum med god plats för dubbelsäng och sovrumsmöbler alternativt en arbetshörna. Här finns även en rymlig garderobslösning. Slipbart trägolv och vitmålade väggar (2016).

Vardagsrum
Stort och ljust vardagsrum med oändliga möjligheter som rymmer både matplats för 6-8 personer, soffa och soffbord. Härligt fönsterparti med fantastiskt ljusinsläpp. Vitt nyvaxat parkettgolv (2016) och vita nymålade väggar (2016).

Kök
Stilrent nyrenoverat kök (2016) i hög standard med gott om förvaring bakom vita skåpsluckor. Här finns moderna vitvaror i form av diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, köksfläkt(2016), kyl/frys(2016) och micro(2016). Matplats för ca 4-6 personer, eller varför inte ta med middagen ut till den härliga trädäckade uteplatsen i sydvästläge. Köket tillsammans med uteplatsens placering skapar möjlighet till en sammanhängande social yta för middagar, bjudningar och festligheter.

Klädkammare
Stor klädkammare finner man i anslutning till hallen.

Trädgård med trädäckad uteplats
Här har du en underbar uteplats i sydvästläge att bara vara, sola, umgås, äta och njuta av livet. Under sommaren får du uppleva färgsprakande rabatter och en gräsmatta som frodas.

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Botan Barzanji, telefon 08-580 104 60/08-120 229 29 eller via e-mail: Botan Barzanji@husmanhagberg.se.

Viktig information:

Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:

Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 648 kr inkl VA, sopor, kabel-TV (basutbud) Bredb. Exkl värme

Andel i föreningen

0,66063%

Andel av årsavgiften

0,66063%

Reparationsfond

79 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

2-vånings låghus utan hiss

Byggnadsår

1981

Uppvärmning

Luftvärmepump & vattenburen värme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 januari 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas fönster

Fastighetsbeteckning

Viksjö 9:141

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

6 548 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 1 548 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaderna bygger på säljarens faktiskakostnader, för mer information vänligen kontakta fastighetsmäklaren

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd, det finns cykel / barnvagnsrum i fastigheten. Vacker innergård med många planteringar.

Förening

Namn

Fjället

Om föreningen

Välkommen till Brf Fjället som består av 113 lägenheter med storlekar från 2 rok till 5 rok. Byggår 1981/82.

Allmänt om föreningen
Föreningen har aktiva medlemmar och är ett låghusområde med radhuskaraktär som värnar om miljön samt att området skall vara barnvänligt.
Bastu och pub finns på Melongränd 1. Föreningslokal på Nypongränd 1.
Till föreningens medlemmar finns slagborrmaskin, häcksax, elkedjesåg och högtryckstvätt att tillgå.
Föreningen tillämpar källsortering, kompostering, grovsopor (en gång per år, i samband med städdag, finns container tillgänglig för grovsopor) samt returavfall. Mark- och trädgårdsskötesel utförs av AC Malms Trädgårdsanläggning AB.

Antal lägenheter

113

TV och Bredband

HSB har centralt träffat avtal med Comhem. Brf Fjället har anslutit sig till Comhem för leverans av bredband.

Parkering

Alla 98st p-platser utomhus har motorvärmaruttag och kostar 179kr/mån. Garage (52st) kostar 258kr/mån och Mc-plats 6st i garage kostar 126kr/mån. Föreningar har även 3 platser för el-bilar. HSB sköter handläggningen av parkeringsplatsen, vänligen kontakta mäklaren för aktuell status.

Nuvarande (16/2-18) status p-platser: 8 i kö för p-plats utomhus, 22 resp. 29 i kö för vardera garagehus och 7 i kö för MC-plats.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Upprustningen av lekplatsen vid Jordgubbsgränd.
Reparationer av betongfundament under balkonger och loftgångar har påbörjats och slutförs 2013.
Varmvattenberedare har bytts där behov funnits.

Kommande renoveringar
Påbörja byte av altan- och balkongdörrar som är dåliga och renovera en del fönster, sker under en treårsperiod.
Varmvattenberedare byts ut löpande där behov finns.

Ekonomi

Under en tidigare 20-årsperiod minskade avgiften med totalt 20%.
Årsavgiften har varit oförändrad mellan 2014-2017.
Årsavgiften har höjts med 2% inför 2018.

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning Föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil från www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Hemsida
https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/fjallet/

Med reservation för eventuella ändringar.

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamnar. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Viksjö består till stor del av grupphusområden men närmast Centrum finns även flerfamiljshus. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Norrbacka Livs
970 m
Samlivs HB
980 m
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
2,5 km
Veddesta Centrum
2,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Plommonets Förskola Plommonstugan
240 m
Fäbodens Förskola Fäbodstugan
480 m
Kollektivtrafik
Banangränd
230 m
Tröskvägen södra
270 m
Grundskolor
Fjällenskolan
670 m
Viksjöskolan
1,2 km
Gymnasium
Mälargymnasiet
2 km
Järfälla Gymnasieskolor
2 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Frågor
4,4 km
Banker
Swedbank
1,2 km
Nordea Bank AB
2,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Järfälla Golfklubb
650 m
Viksjö Golfklubb
650 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
1,1 km
Viksjövallen
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Lövstabadet Mälaren
2,1 km
Medley Jakobsbergs simhall
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Botan Barzanji för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte