Häradsvägen 81

Bilder

  • Såld!

Häradsvägen 81 , Barkarby , Järfälla

Välkommen till bullerbyidyllen Fransborg med moderna bostäder i vacker 1700-tals miljö. Möjlighet att disponera tomt på både fram och baksida samt två träbelagda uteplatser med sol hela dagen. Högt och fint beläget med mycket grönska .Exemplariskt läge med gångavstånd till pendeltåget och hela Barkarby handelsområde dit även T-bana kommer ca 2023. En underbar oas mellan Barkarby C och Barkarbystaden vilket ger dig närhet till både Ica Maxi, Järvafältet och Säbysjöns badplats. En bostad belägen i lugnet men med pulsen inom gångavstånd. Välkomna på visning!

76,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
5 376 kr Inkl. värme, vatten (exkl 191kr/mån Comhem bredband, kabel-tv, ip-telefoni)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76,5 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
22
Byggår:
1998
Driftskostnad:
666 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76,5 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till bostaden med ett exemplariskt läge mellan Barkarby C och Barkarbystaden, en helt ny stadsdel med stort utbud av service och butiker, som i framtiden även kommer erbjuda fjärrtåg och T-bana som komplement till pendeltåget. Du har även Järvafältet inom promenadavstånd med fina strövområden samt Säbysjön och dess badplats.

Bostaden presenterar följande planlösning:

Entré/Hall:
Välkomnande hall med klinker i terrakotta direkt innanför entrén, exemplariskt för blöta skor, som sedan övergår till ett vackert hårdvaxbehandlat trägolv. I anslutning ligger klädkammare med klädstång och hyllplan. Lucka till vind med mycket goda förvaringsmöjligheter finns även att tillgå.

Kök:
Trivsamt kök med matplats för ca 6-8 personer. Ljusa snickerier med stänkskydd i vitmålad stående träpanel, diskbänk i rostfritt med dubbelho och avställningsyta samt mindre arbetsbänk i vit laminatskiva. Köket är utrustat med diskmaskin (Miele -13), spishäll med varmluftsugn och häll med variabla zoner (Husqvarna), fläkt och kombinerad kyl/frys (Siemens-12). Ljusinsläpp från två väderstreck och utgång till en av uteplatserna. Vackert hårdvaxbehandlat trägolv och gammalsvenska tapeter, renoverat 2016. Här finns även ett tillbyggt kallskafferi bredvid kyl/frys, underbart charmigt och med mycket förvaringsmöjligheter. Hela köket andas "Carl Larsson" med den äldre charmen i modern tappning.

Vardagsrum och stor träbelagd uteplats:
Rymligt vardagsrum med generösa sällskapsytor där ljuset flödar in i bostaden från flertalet fönster. Plats för både matsalsdel samt tv-hörna eller sittgrupp. Vacker ekparkett som pryder golvet och ljus tapet på väggarna. Utgång till stor trädäckad uteplats som utanför grindarna övergår till en gräsmatta med trivsam kulle där växtligheten frodas runtom. Njut av lugnet och de rogivande omgivningarna medan du blundar och låter solens strålar värma dig. Denna yta är disponibel för bostadsrättsinnehavaren men anges inte som s.k. upplåten mark i föreningens register. Detta gäller även uteplatsen på framsida bostaden.

Sovrum 1:
Sovrum med laminatgolv, vitmålad tapet på väggarna och fönster mot ena uteplatsen. Här finns det plats för enkelsäng samt annat möblemang.

Sovrum 2:
Sovrum med hårdvaxbehandlat trägolv, mönstrad tapet och fönster mot framsidan av tomten. Här finns möjlighet att dela av till två mindre rum då andra medlemmar i föreningen gjort det och därmed skapat ett sovrum 3. Garderober ingår ej i köpet.

Badrum och tvättstuga:
Stort helkaklat badrum i terrakotta respektive beige kulör. Utrustat med badkar, wc-stol, handfat med kommod och spegelskåp. Tvättdel med tvättho, tvättmaskin (Electrolux -12), torkskåp samt förvaringsskåp. Tvättbänk kan med fördel användas som skötbord.

Övrigt:
-Förråd finns i bibyggnad (byggnad med carport)
-Vindsförvaring finns i bostaden

Välkommen att kontakta mig som ansvarig mäklare vid minsta fråga eller fundering!

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Erika Fernström, telefon 08-580 104 60/08-120 229 03 eller via e-mail: erika.fernstrom@husmanhagberg.se.

Undersökning av bostad och förening:
K��pare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 1, hiss finns ej

Avgift

5 376 kr Inkl. värme, vatten (exkl 191kr/mån Comhem bredband, kabel-tv, ip-telefoni)

Andel i föreningen

2,26692%

Andel av årsavgiften

2,26692%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

TT omg eller ö.k.

Byggnad

Byggnadstyp

1-plans bostadsrättsparhus

Byggnadsår

1998

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 juni 2010
Energiklass: -
Energiprestanda: 153 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Barkarby 1:27

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

8 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Då det gäller kommunens planering för Barkarbystaden hänvisar vi till www.jarfalla.se eller www.barkarbystaden.se

För järnvägsutbyggnaden hänvisar vi till www.banverket.se/malarbanan (2-spårigt blir 4-spårigt) Information finns även på Järfälla kommuns hemsida.

Detta innebär att tunnelbanan kommer till Barkarbystaden samt att de blir fler turer att välja på in till Sthlm C, mycket positivt för området!

Förening

Namn

Fransborg

Om föreningen

Välkommen till Brf Fransborg som består av 42 lägenheter och som uppfördes 1998

Allmänt om föreningen
Bredband och kabel-TV genom ComHem. Möjlighet att förvara cykel finns i cykelrum. Föreningen har ordentlig sopsortering (läs mer på hemsidan) och utöver det två stycken komposter som dom boende får använda. I miljöhuset och cykelrummet finns gemensam trädgårdsutrustning/redskap att låna, där finns bl.a. skottkärra, stege, gräsklippare, trimmer, lövkratta och vattenslang.

Avgiftshöjning
Ingen avgiftshöjning kommer att ske under 2016.
Budgetmöte under hösten, ev höjning med ca 2-3% men ej säkert att det behövs enligt ordförande. (1/9 2016)

Parkering
Carport 320 kr/mån, p-plats med el 185 kr/mån, endast p-plats 80 kr/mån. Kösystem administreras av HSB. Det finns två gästparkeringar i området, en som ligger i den nedre delen mot Norrviksvägen och en i den övre delen bakom miljöhuset.

Utförda renoveringar
Åtgärdat souterränglägenheterna mot Häradsvägen gällande tätskikt på utsida grund. Berörda bostäder där man grävt upp har nu fått nya altaner.
Målning av fönsternas yttersidor i slutet 2015.

Hemsida
https://www.hsb.se/norrastorstockholm/fransborg

Antal lägenheter

42

Antal lokaler i föreningen

1

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Kontaktperson

Ordf Allgun Wilhelmsson

Telefon

08-564 710 99

Om området

Barkarby

Området:
Barkarby är centralt beläget nära både handel och kommunikationer med ca 15 min resa till Sthlms City. Bredvid Barkarby pendeltågsstation finns gott om parkering både på infartparkeringen och vid Welcome Hotel. Ett stenkast från hotellet ligger Världshuset Lasse-Maja som välkomnar till julbord och konferenser samt fest i vacker 1700-tals miljö och idyll. På andra sidan Norrviksvägen ligger vackra Järfälla Kyrka. BRF Fransborg ligger i en historisk kulturbygd med den ursprungliga 1700-talsbebyggelsen, Tingshuset och Värdshuset Lasse Maja som förebild. I närheten finns hela Järvafältet med dess grönskande promenadstigar och nere vid Welcome hotell finns en spårkarta med val av gångävgar. Säby gård café, kyrkparken åär unde ruppbyggnad.

Kulturhistorisk miljö:
Fransborg på Häradsvägen 23 - Året 1861.
Namnet Fransborg härstammar från 1861 då den dåvarande häradsdomaren Frans Sporrong bosatte sig norr om Barkarby torg i ett hus som kallades "Fransborg" på Häradsvägen 23. Kyrkbyn och Barkarby torg, där Lasse-Maja slet spö. Den gamla landsvägen gick förr tvärs igenom kyrkbyn, men klipptes av i nordöst när flygfältet byggdes. Kyrkvägen vid Järfälla Kyrka byter namn till Häradsvägen när den korsat Norrviksvägen och leder till gamla Tingshuset och Värdshuset på Barkarby torg. Det är just här längs Häradsvägen de flesta av husen i bostadsrättsföreringen Fransborg befinner sig sedan 1998. Ett bostadsområde som fått utmärkelser och är byggt enligt samma 1700-talsstil med brutna tak som sina förebilder, det gamla Tingshuset och Värdshuset Lasse-Maja på Barkarby torg.

Värdshuset
Barkarby torg hade ett centralt läge redan från 1600-talet slut fram till 1900-talets början, då den låg invid den viktiga landsvägen från Stockholm mot Enköping och Bergslagen. Det var en utmärkt vald plats för ett gästgiveri som friherrinnan Brita Cruus fick rättigheter till året 1671. Med gästgiveriet följde skyldigheter att härbärgera resande och hålla med hästar. Av uppgifter från 1681 vet man att verksamheten omfattade krögarens hus, en byggnad med två kammare för resande , en källare och ett stall för 14 hästar. Den nuvarande krogbyggnaden med det brutna sadeltaket lär vara från början av 1700-talet. Än idag bedrivs där krogverksamhet i form av Värdshuset Lasse-Maja, som är en välkänd restaurang.

Tingshuset
Som tingsplats omtalas Barkarby torg redan 1677 och den nuvarande gula byggnaden med det valmade och brutna sadeltaket det gamla tingshuset - är från 1776, men byggdes om 1830. Den kände stortjuven Lars Molin alias Lasse-Maja, som han kallades därför att han klädde sig i kvinnokläder, dömdes i Tingshuset 1812 för stöld av kyrksilvret från Järfälla kyrka och fick slita spö vid spöpålen på Barkarby torg och sitta i stocken utanför kyrkan och vid gudstjänsten i kyrkans mittgång och skämmas inför samlingen. (hämtat från föreningens egna hemsida)

Kommunikation

Bostadsrättsföreningen Fransborg har mycket bra kommunikationer till Stockholm och närliggande förortscentra. Busshållplatsen med tät trafik till Kista, Jakobsberg och Barkarbyhandelsplats med Ikea och stort utbud affärer, ligger bakom knuten längs Norrviksvägen vid Järfälla kyrka, knappt 200 m från området. Det är ca 5 minuters promenad till Pendeltåget. Pendeltågslinjen mot Nynäshamn och Stockholm går 4 gånger i timmen och ca.15 minuter senare är man på Stockholms central. Vill man åka i den motsatta riktningen med linje mot Bålsta och Jakobsberg tar det endast några minuter att resa till Jakobsbergs centrum. T-bana kommer även till Barkarbystaden ca 2023.

Närservice

Barkarby C erbjuder liten närbutik samt några restaruanger och diverse småbutiker. Ovanför Barkarby C ligger Barsbro Torg med bl.a hud och frisersalong samt en spelbutik. Veddesta C har större livsmedelsbutik, lågprisvaruhus, optiker och frisör, restauranger och skobutik samt diverse småbutiker. Denna bostad ligger emellan Barkarby och Barkarbystaden vilket gör att du även får del av Barkarbystadens enorma utbud.

Barkarbystaden är ett av de största och mest spännande utbyggnadsområdena i Stockholmsområdet just nu. Under en tioårsperiod växer här fram en helt ny stadsdel. En mix av boendeformer är planerat för att skapa en levande stadsmiljö. Närheten till naturen är påtaglig i hela stadsdelen genom parker och trädplanterade boulevarder. De två stora stadsparkerna erbjuder möjlighet till både avkoppling. Här finns även förutsättningar för alla tänkbara sport- och fritidsaktiviteter för hela familjen. Järvafältets Naturreservat är ett av Stockholms absolut största strövområden. Området börjar precis i utkanten av Fänriksvägen med Ålsta hage. Bortanför hagen sträcker det stora naturreservatet ut sig med sina skogar, ängar och promenadstigar. Här finns även Säbysjöns badplats och Järfälla Ridcentrum med ridskola. Barkarbystaden kommer att ha ett stort utbud av butiker, caféer och restauranger samt allt annat du behöver i din vardag. Dessutom ligger Barkarby Handelsplats, ett av landets största köpcentrum. Läs mer om Barkarbystaden på: www.barkarbystaden.se

Parkering

Goda parkeringsmöjligheter finns vid Barkarby pendeltågsstation helt utan kostnad. (Infartsparkeringen)

I närheten

Livsmedelsbutiker
Margitas Livs AB
490 m
Coop Nära
490 m
Köpcentrum & Gallerior
Veddesta Centrum
1000 m
Stockholm Quality Outlet
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Helikoptervägens förskola
490 m
Lasse-Maja Förskola
490 m
Kollektivtrafik
Järfälla kyrka
130 m
Barkarby station E18
330 m
Grundskolor
Barkarbyskolan
530 m
Barkarby Familjedaghem
530 m
Gymnasium
Ross Tensta Gymnasium
1,9 km
YTC-Gymnasiet
2,7 km
Banker
FOREX Bank
2,3 km
Swedbank
2,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Barkarby Golfhall
1,4 km
Akalla-Kanaan 98 Bgk
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Veddestavallen Idrottsplats
1 km
Veddestavallen
1,1 km
Simhallar & Utomhusbad
Tensta Sim- och Idrottshall
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte