Melongränd 38

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrummet
  • Härlig balkong med insynsskyddat läge
  • köket med utgång till balkong
  • Utsikt från balkongen
  • Entré

Melongränd 38 , Viksjö Hummelmora , Järfälla

Välkommen till denna härliga renoverade 2:a om hela 71 kvm. Renoverat kök med maskinella utrustning från SMEG samt utgång till en möblerbar balkong. Modernt badrum med avskild tvättstuga. Stort vardagsrum med plats för matbord samt härliga fönsterpartier, Stenkast från busshållplats samt natur!

71 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 648 kr inkl VA, sopor, kabel-TV (basutbud) Bredb. Exkl värme
Typ:
Lägenhet
Boarea:
71 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
51
Byggår:
1981/82
Driftskostnad:
629 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

71 kvm

Rumsbeskrivning

BOSTADEN presenterar följande planlösning:

Entré
En trappa tar dig upp från gården till andra våningen där lägenheten är belägen.

Hall
Välkomnande entré med gott om ytor för avhängning, Klinkers vid entrén som sedan möts av laminatgolv s.k. "skeppargolv" samt målade väggar i varmt grå nyans.

Sovrum
Stort sovrum med skjutdörrsgarderober längst ena väggen samt här får man plats för dubbelsäng samt andra sovrumsmöblemang om man önskar det. På golvet finner man parkettgolv och vitmålade väggar.

Badrum
Badrummet helrenoverades 2010 med kakel i vitt och klinker i svart/grå nyans. Specialtillverkat badrumsskåp med infällda spotlights, handfat i modern design med kommod samt stor spegel.
Vägghängd wc och duschväggar i glas. Golvvärme och infällda spotlights i tak. Tvättrummet har separerats från badrummet med vägg och inbyggd skjutdörr. Tvättmaskin från 2015

Klädkammare
Stor klädkammare finner man i anslutning till hallen.

Kök
Stort och modernt kök med känsla av kvalité. Luckor i högblankt samt matt stripat kakel ovanför bänkskivan som är i ek. Dubbelho i rostfritt. Den maskinella utrustningen kommer från SMEG och består av högblank kyl/frys, inbyggd Micro samt varmluftsugn med multifunktioner. Diskmaskin från Bosch (09). Laminatgolv sk. "skeppsgolv" och målade väggar samt infällda spotlights. Härifrån når man också den härliga möblerbara balkongen.

Vardagsrum
Stort vardagsrum om ca 20 kvm med plats för både läs-tv-sällskapshörna eller ytterligare matsalsdel. Parkettgolv samt målade väggar.

Övrigt
2010- Badrummet renoverades.
2012- Köket renoverades
2016- Hallen och vardagsrum målades om
2016- Alla fönsterbrädor samt flera eluttag har bytts

Bostadsrättshandlingar:
Jag ber dig som köpare att ta del av föreningens årsredovisning samt stadgar som finns att ladda ner som PDF-fil på www.husmanhagberg.se/jarfalla, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare Botan Barzanji, telefon 08-580 104 60/08-120 229 29 eller via e-mail: Botan Barzanji@husmanhagberg.se.

Viktig information:
Undersökning av bostad och förening:
Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och har uppmanats att undersöka bostaden ordentligt. Dokument kring "felansvar och undersökningsplikt" har funnits tillgänglig för samtliga spekulanter under visningen. Vidare uppmanas Köpare/spekulanter att undersöka föreningen och föreningens ekonomi och därmed ta del av alla de bilagor som finns att tillgå såsom årsredovisning och stadgar.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 2, hiss finns ej

Avgift

2 648 kr inkl VA, sopor, kabel-TV (basutbud) Bredb. Exkl värme

Andel i föreningen

0,66063%

Andel av årsavgiften

0,66063%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

2-vånings låghus utan hiss

Byggnadsår

1981/82

Uppvärmning

Direktverkande el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 20 januari 2009
Energiprestanda: 152 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

Järfälla-Viksjö 9:141

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 548 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Försäkring: 1 548 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Driftkostnaderna bygger på säljarens faktiskakostnader, för mer information vänligen kontakta fastighetsmäklaren

Förening

Namn

Fjället

Om föreningen

Välkommen till Brf Fjället som består av 113 lägenheter med storlekar från 2 rok till 5 rok. Byggår 1981/82.

Allmänt om föreningen
Föreningen har aktiva medlemmar och är ett låghusområde med radhuskaraktär som värnar om miljön samt att området skall vara barnvänligt.
Bastu och pub finns på Melongränd 1. Föreningslokal på Nypongränd 1.
Till föreningens medlemmar finns slagborrmaskin, häcksax, elkedjesåg och högtryckstvätt att tillgå.
Föreningen tillämpar källsortering, kompostering, grovsopor (en gång per år, i samband med städdag, finns container tillgänglig för grovsopor) samt returavfall. Mark- och trädgårdsskötesel utförs av AC Malms Trädgårdsanläggning AB.

Antal lägenheter

113

TV och Bredband

HSB har centralt träffat avtal med Comhem. Brf Fjället har anslutit sig till Comhem för leverans av bredband.

Parkering

Alla 98st p-platser utomhus har motorvärmaruttag och kostar 179kr/mån. Garage (52st) kostar 258kr/mån och Mc-plats 6st i garage kostar 126kr/mån. Föreningar har även 3 platser för el-bilar. HSB sköter handläggningen av parkeringsplatsen, vänligen kontakta mäklaren för aktuell status.

Nuvarande (16/2-18) status p-platser: 8 i kö för p-plats utomhus, 22 resp. 29 i kö för vardera garagehus och 7 i kö för MC-plats.

Renoveringar

Utförda renoveringar
Upprustningen av lekplatsen vid Jordgubbsgränd.
Reparationer av betongfundament under balkonger och loftgångar har påbörjats och slutförs 2013.
Varmvattenberedare har bytts där behov funnits.

Kommande renoveringar
Påbörja byte av altan- och balkongdörrar som är dåliga och renovera en del fönster, sker under en treårsperiod.
Varmvattenberedare byts ut löpande där behov finns.

Ekonomi

Under en tidigare 20-årsperiod minskade avgiften med totalt 20%.
Årsavgiften har varit oförändrad mellan 2014-2017.
Årsavgiften har höjts med 2% inför 2018.

Övrigt

Föreningen förvaltas av HSB norra StorStockholm. Säljaren debiteras en överlåtelseavgift på 2,5% av prisbasbeloppet. Köparen debiteras en pantsättningsavgift på 1% av prisbasbeloppet vid varje pantsättning Föreningens årsredovisning, stadgar och energideklaration finns att ladda ner som PDF-fil från www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under fliken dokument och länkar.

Hemsida
https://www.hsb.se/norrastorstockholm/brf/fjallet/

Med reservation för eventuella ändringar.

Om området

Viksjö Hummelmora

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamn vid Viksjö Båtklubb. Viksjö som började bebyggas i slutet av 1960-talet, består i första hand av radhus, parhus och grändhus men också av friliggande villor. Viksjö har också ett flertal bostadsrättsföreningar, varav några ligger i direkt närhet till Viksjö centrum. Flera gång- och cykelvägar binder samman de olika områdena i Viksjö. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, konstgräsplaner för fotboll finns vid Viksjövallen och i Viksjö centrum finns ett nyöppnat gym. I området har Järfällagymnasterna en gymnastikhall. Järfälla Alpina klubb har en skidbacke vid Bruket, inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. För den golfintresserade erbjuder Viksjö GK en golfbana med 18, samt Järfälla Golfklubb en bana med 9 hål. Idag finns ett flertal förskolor och skolor i Viksjö. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, café, två apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Samlivs HB
810 m
Norrbacka Livs
1 km
Köpcentrum & Gallerior
Åkermyntan Centrum - Citycon
2,3 km
Veddesta Centrum
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Plommonets Förskola Plommonstugan
40 m
Fäbodens Förskola Fäbodstugan
470 m
Kollektivtrafik
Bondevägen
220 m
Banangränd
410 m
Grundskolor
Fjällenskolan
870 m
Backluraskolan
1,1 km
Gymnasium
Mälargymnasiet
2 km
Järfälla Gymnasieskolor
2 km
Universitet & Högskolor
Teologiska Frågor
4,2 km
Banker
Swedbank
1,3 km
Nordea Bank AB
2,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Järfälla Golfklubb
480 m
Viksjö Golfklubb
480 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjövallen
1,3 km
Viksjö sporthall
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Lövstabadet Mälaren
2,1 km
Medley Jakobsbergs simhall
2,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Botan Barzanji för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte