Högbyvägen 110

Bilder

  • Såld!

Högbyvägen 110 , Viksjö , Järfälla

Kvarterets pärla! Underbart gavelradhus med 2 uterum/altaner, stor tomt utan hus beläget framför vilket ger en mer insynskyddad miljö. Gångavstånd till skola och grönområden! Kök 2008, badrum 2010, ytskikt entréplan 2015. Pelletskamin, luft/luft värmepump. Fiber, kodlås på dörren och larm. Möjlighet till 4-5sovrum.

133 kvm, 5 rok

Typ:
Radhus
Boarea:
133 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
399 kvm
Byggår:
1969
Driftskostnad:
1 732 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

133 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hela nedervåningen fick år 2015 en ny ekparkett samt att tak och väggar målades i ljus duvgrått. Taken i vardagsrum, matplats och hall har även bytts ut från baracudatak till gipstak.

Hall:
Rymlig hall med klinker precis i entrén, exemplariskt för våta skor, som sedan övergår till e ekparkett och målad tapet i vitt. Plats för hatthylla, skoförvaring samt garderob för den som önskar. Den inre hallen pryds även de utav en ekparkett samt trappa målad i vitt med praktisk förvaring under. Ytterdörren har kodlås, ej nyckel, och kan tas över av ny ägare liksom larmet från Sector alarm.

Kök:
Oerhört väldisponerat och välskött kök i vinkel med köksö och gott om förvaring i skåp och lådor. Köksluckor i högblankt vit med rostfria handtag samt vitvaror i rostfritt byttes ut 2013, vitt kakel ovan bänkskiva i massiv ek med infälld dubbelho i rostfritt och marmor på köksön, perfekt för bakning. Köksön, med plats för två barstolar och utdragbara lådor för förvaring, är flyttbar och kan med fördel vridas vid större middagar som kräver långbord eller användas som serveringsbord vid festligheter. I dagsläget finns en stor matplats i anslutning som rymmer hela släkten då den öppna planlösningen mellan kök-vardagsrum och matplats ger otroligt generösa ytor. Maskinell utrustning: Spishäll med ugn (Electrolux), spiskåpa, diskmaskin samt fullhöjds kyl och frys (Samsung), allt utom diskmaskinen är från 2013 men samtliga i rostfritt.
Rymligt kök som inspirerar till matlagning och ger plats för stora sällskap! Utgång till baksidan och den trivsamma, halvt inglasade, uterummet.

Uterum:
Oerhört trivsamt uterum belägen på baksidan med tak och väggar med fönsterglas. (Ej inglasad dörr) Plats för möblemang och infravärme som ingår i köpet. Mysigt rum som förlänger sommarkvällarna.

Vardagsrum:
Plats för sällskapsdel/tv-hörna. Pelletskamin (2001) som bidrar till både mysfaktor och energibesparing. Här finns även luft/luft värmepumpen installerad (2011). Önskas ytterligare ett sovrum (sovrum 4) så kan matplatsen flyttas närmre köksinredningen och istället utgöra vardagsrum och denna del, som idag är vardagsrum, stängas av med vägg för att ge plats för ett sovrum på entréplanet. Det härligaste med vardagsrummet är de öppna ytorna med en fint ljusinsläpp från två väderstreck och altandörren som leder rakt ut till framsidans uterum. Ekparkett, vitmålade väggar med ljus fondtapet i medaljong.

Altan:
Det andra, utav husets två uterum, med träbelagt golv, väggar och tak. Dock utan fönster så att det svalkar skönt om sommaren och släpper in solens strålar. Framsidan i soligt söderläge.

Tvättavdelning:
Eftertraktat utrymme för tvätt hanteringen då du slipper ha tvätten hängandes i bostaden eller i badrummet. Plastmatta på golvet, tvättmaskin (Aeg) och torktumlare (Electrolux) med arbetsbänk över. Vvb (2012) belägen i ena hörnet. Gäst-wc vägg i vägg med tvättstugan så eventuell möjlighet kan finnas att se över om det går att skapa ett större bad/duschrum även på entréplanet. Vädringsfönster.

Gäst-wc:
Renoverades 2008 med klinker i grått och kakel i vitt. Infällda spotlights i taket, rektangulärt handfat med kommod i svart/brun, spegel med två spotlights ovan, wc-stol och handdukstork (el).

ÖVRE PLAN

Samtliga tak i sovrummen har bytts ut från baracudatak till gipstak.

Dusch/wc:
Superfint renoverat duschrum 2010 med kakel i vitt och klinker i svart med golvvärme. Duschutrymme bakom välvd glasvägg, vädringsfönster, stort handfat med kommod i svart/brun kulör, spegelskåp ovan med två dörrar, väggfast högskåp och wc-stol. Infällda spotlights i taket. Mycket snyggt och modernt badrum! (Kvalitetsdokument finns under fliken "viktiga dokument")

Sovrum 1:
Masterbedroom med klädkammare i anslutning (vindsluckan belägen här) och utgång till stor och härlig balkong i soligt läge. Plats för dubbelsäng, byrå och ytterligare möblemang. Trägolv i bok och svagt randig tapet i beige.

Sovrum 2:
Disponeras idag som bibliotek/sällskapsrum med en röd tapet och vackra stuckaturer samt takrosett. Plats för enkelsäng, skrivbord och garderob. Utgång till balkongen i soligt läge.

Sovrum 3:
Plats för enkel eller dubbelsäng samt skrivbord, tapet i vitt med fondtapet i skimrande mönster.

Sovrum 5/kontor/klädkammare:
Detta är gamla klädkammaren (finns en även i sovrum1) med fönster som kan användas som mindre barnrum, kontor eller walk in closet. Tapet och svart plastmatta.

ÖVRIGT:
-Radonmätning utförd med protokoll från mätning 2008-02-28 gav ett årsmedelvärdet om 30 Bq/m3 och därmed ligger under gränsvärdet om 200 Bq/m3.
-Fiber indraget
-Kabel-tv Telia
-Jordfelsbrytare installerad 2010

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus (gavelläge)

Byggnadsår

1969

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, pelletskamin och direktverkande el.

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 14 april 2016
Energiklass: D
Energiprestanda: 67 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Uteluftsvent. krypgrund
Grundmur: Betongbalk på plint
Stomme: Träregelstomme
Fasad: Tegel/trä
Fönster: Kopplade/isolerglas
Bjälklag: Mellanbjälklag trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt/pvc-plast altan

Fastighetsbeteckning

Viksjö 3:134

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

20 787 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 9 813 kr
Väg, samf: 6 000 kr
Försäkring: 4 974 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmingsposten avser även hushållsel. Tillkommer gör pelletssäckar 8st á 39kr/st. I Samfällighetsavgift finns tillägg om så önskas om 500kr/år för motorvärmare.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 310 000 kr

Summa pantbrev

1 503 000 kr

Tomt

Areal: 399 kvm
Tomttyp: Plan trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Insynsskyddad, trivsam och plan tomt med gräsyta på både fram- och baksidan. Gavelläget gör att barnen lätt kan springa från fram- till baksida utan att behöva passera genom huset. Plats för både studsmatta eller mindre plaskpool då stora delar av tomten har ett fint solläge.

På tomten finns bl.a: Körsbärsträd, rhododendron, magnolia, diverse olika rosor, perenner, lavendel, klematis, thuja, löjtnantshjärta, bondsyrén och rabarber. En stor trädäcksförsedd altan med väggar (ej inglasning) och tak på framsidan samt en lika stor, mycket trivsamt inglasat uterum med infravärme på baksidan.

En oerhört trivsam tomt att vistas på som verkligen omhuldas av grönskan och bildar en härlig oas om sommaren utan någon direkt insyn från grannar och med många soliga timmar. På framsidan finns ett förråd, ca 10kvm, för gott om förvaring samt grind. Sällan skådas ett gavelläge med hela 2 altaner/uterum!

Tillhör radhuset gör också garageplats i länga med fria parkeringsplatser för gäster.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA:
-Viksjö S:9 (avser garageplats m.m.)
-GA:11 (Högbyvägens norra samfällighetsförening) Lantmäteriutdraget avser gemensam gård, uppställningsplatser och garage för bilar, snöskottning, underhåll vägar, belysning, gemensamma vägar, VA etc. Se LM-utdrag under fliken "viktiga dokument" på detta objekt där både Viksjö S:9 samt Viksjö GA:11 finns att tillgå som pdf-filer. Varmaste rekommendationer att ta de utav följande samfällighetens hemsida: http://www.hogby1.se. Fiber indraget via samfälligheten.

Tillträde

1juni/överenskommelse

Om området

Viksjö

Viksjö är ett mycket barnvänligt och populärt område som erbjuder närhet till såväl grönområden med naturreservat och vackra promenad- och motionsområden som Mälarens badstränder och båthamnar. I kommunen finns en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från det nyrenoverade Görvälns Slott. Viksjö golfbana med 18 + 9 hål är belägen på nära håll. Viksjö består till stor del av grupphusområden men närmast Centrum finns även flerfamiljshus. Flertalet förskolor och skolor finns i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

Goda bussförbindelser till både Jakobsbergs och Barkarbys pendeltågsstation med 15-20 min resa till Stockholm Central. Det finns även direktbussar till våra grannkommuner såsom Kista och Sollentuna men även till Stockholms City under rusningstrafik.

Närservice

Viksjö Centrum har all tänkbar service med välsorterad livsmedelsbutik, apotek, vårdcentral, restauranger och systembolag mm. I området kring Hummelmora finns två restauranger och en välsorterad kött- och delikatessbutik. Söker man större utbud finns Jakobsbergs inomhusgalleria med flertal större klädbutiker, caféer och restauranger, bankkontor samt biograf mm. Dessutom finns i kommunen Barkarby Handelsplats.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Nasim Kött Torg
220 m
ICA Kvantum Viksjö
780 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
2,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Högby Förskola
180 m
Pysslingen Förskolor och Skolor AB Förskolan Råsten
550 m
Kollektivtrafik
Högbyvägen
260 m
Råstensvägen
470 m
Grundskolor
Högbyskolan
170 m
Viksjöskolan
700 m
Gymnasium
Järfälla Gymnasieskolor
1,8 km
Mälargymnasiet
1,8 km
Banker
Swedbank
690 m
Nordea Bank AB
2,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Viksjö Golfklubb
2,1 km
Järfälla Golfklubb
2,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Viksjö sporthall
820 m
Viksjövallen
870 m
Simhallar & Utomhusbad
Baset Mälaren
1,6 km
Görvälnsbadet Mälaren
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Erika Fernström för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,65 %
3 år 2 % 1,65 %
Ansök om lånelöfte