Dalgången 10A

Bilder

  • Såld!
  • Stor altan i vinkel, i bästa sydvästläge
  • Vacker trädgårdstomt med perenn grönska
  • Läckert kök med köksö och all tänkbar utrustning
  • Öppet mellan vardagsrummet och kökets matplats
  • Vardagsrum med kamin

Dalgången 10A , Jakobsberg - Västra , Järfälla

Representativt och rymligt parhus med ett lugnt men samtidigt centralt läge i Västra Jakobsberg, med närhet till pendeltågstation och centrum. Huset är på 185 kvm, väl underhållet och uppdaterat under åren. Exklusivt kök med stor matplats i öppen planlösning mot vardagsrum med braskamin, stort badrum med spakänsla, 4 sovrum, stor altan i bästa solläge och en fin uppvuxen trädgård på 600 kvm, med perenna växter. Garage, förråd och bra parkeringsmöjlighet. Här har samma familj bott och trivts sedan huset uppfördes 1985 och välkomnar nu en ny ägare att ta vid. Välkommen på visning!

185 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
185 kvm
Biarea:
10 kvm
Tomtarea:
600 kvm
Byggår:
1985
Driftskostnad:
3 117 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 4 - 5 sovrum

Boarea

185 kvm

Biarea

10 kvm

Rumsbeskrivning

ENTRÉPLAN

Hall:
Rymlig hall med möjlighet till avhängning vid entrén, men även i separat kapprum ett par steg in i hallen. Ljust målade/tapetserade väggar och furuplankgolv. Trappa upp till övre plan, med vitmålade vangstycken och plansteg i ek.

Kök:
Husets hjärta, både till vardags och fest. Här finns plats för familj, släkt och vänner. Påkostat kök från Ballingslöv byggt 2013 med vita luckor med frästa grepplister och bänkskivor i kompositsten, samt inbyggda vitvaror i rostfritt utförande. Stor köksö med frihängande köksfläkt (Contur 90), 90 cm bred induktionshäll (Samsung) och 60 cm bred vinkyl med dubbla kylzoner (Miele). I köksön finns också en mindre diskho. I högskåp på motsatt sida finns kyl och frys av side-by-sidemodell med inbyggd vatten- och isdispenser (Samsung) och i högskåp finns ugn, Micro och kaffemaskin inbyggda (Siemens). Oerhört väldisponerat kök med gott om förvaring och vida arbetsytor.
Mellan kök och vardagsrum finns en rymlig matplats med plats för långbord. I kök och matrum ligger ett massivt furugolv (Siljans golv), vitmålad liggande panel på väggar och vitmålad panel i tak med infällda spotlights över köksö och vid diskbänk. Fint ljusinsläpp via stora fönster ut mot altanen, med platsbyggda elementskydd inunder.

Tvättstuga:
Från köket nås tvättstugan som i sin tur leder ut till förråd och garage med ingång från två håll.
Ljust och luftigt med fönster mot entrésidan, våtrumsmatta på golv och våtrumstapet på vägg. Tvättmaskin (Miele), torktumlare (Ariston), torkskåp (ur funktion men bra att hänga tvätt i ändå). Frånluftsvärmepump (IVT, tillverkad ca 2004, tagen i bruk ca 2008, samt extra varmvattenberedare från 2014.

Förråd:
Rymligt förråd mellan garage och tvättstuga, med plastmatta på golv och vitmålade gipsväggar. Mycket bra förvaringsmöjlighet, fönster ut mot trädgården.

Garage med asfalterad golvbeläggning (ombyggd carport) och öppet upp i nock med förvaringsmöjlighet i takstolarna.

Vardagsrum:
Med öppen planlösning mot matplatsen ligger detta ljusa och härliga rum, som utmärker sig med ett stort glasparti mot altanen. Glaspartiet har inbyggda spotlights ovantill och går att helt skjuta åt sidan så att gränsen mellan altan och vardagsrum suddas ut. Huset byggdes ut 2009 genom att vardagsrummet förlängdes ut mot altanen (ca 10 kvm). Då tillkom också nämnda glaspartier, liksom kaminen som är smart placerad mellan vardagsrum och matplats. Vid tillbyggnaden lades nya fina ekplankgolv med vattenburen golvvärme och väggarna tapetserades i silvergrått.

Sovrum 1:
Master bedroom ligger med fönster i svalt nordostläge mot husets baksida. Här ligger samma fina furuplankgolv som i hela nedre våningsplanet (förutom vardagsrum). Tapetserade väggar i grått och bra förvaring i 3 dubbelgarderober.

Sovrum 2:
Med ingång från hallen ligger detta sovrum, med väggar tapetserade i gul ton och golvet är av furuplank. Fönster mot entrésida.

Badrum:
2005 byggdes badrummet om, då ett sovrum togs i anspråk och slogs samman med dåvarande badrum och skapade detta spaliknande badrum. Här finns både bubbelbadkar av hörnmodell, stor duschkabin med glasväggar och inbyggd radio mm, toalett och dubbla handfat i kommod. Dubbla badrumsskåp med spegel och belysning. Elektrisk handdukstork. På golv ligger grått klinker med elgolvvärme och väggarna är kaklade i ljusgrå ton. Ett stående fönster vid toalett och ett runt fönster ovan badkar, ger rummet naturligt ljusinsläpp. Spotlights i tak.

ÖVRE PLAN

Allrum:
Stort och ljust rum med stora fönster på husets gavel, samt takfönster (helt nyinstallerat aug-17).
Vid behov kan ett femte sovrum skapas här utan förlust av ett allrum, för det finns yta kvar till det. Vitbehandlade parkettgolv och vitmålad panel i tak och snedväggar, tapetserad fondvägg mot sovrummen.

Klädkammare:
Med ingång från allrum finns en praktisk klädkammare. Plastmatta på golv och målade väggar, klädstänger samt hyllförvaring monterade längs två väggar.

WC/duschrum:
Duschrum med äldre ytskikt av blå våtrumsmatta och ljusblå våtrumstapet. Dusch, toalett och handfat, samt takfönster (helt nyinstallerat aug-17).

Sovrum 3 och 4:
Två fina sovrum, identiska men spegelvända. En inbyggd garderob i vartdera rummet, ljust tapetserade i grönt och vitbehandlade parkettgolv.

ÖVRIGT
Sedan ägarna förvärvade tomten och lät uppföra detta Götenehus 1985, har bland annat följande åtgärder utförts under årens lopp:
2017: Byte av två takfönster, övre plan.
2014: Extra varmvattenberedare installerad
2013: Helt nytt kök från Ballingslöv, med ny disponering.
2009: Utbyggnad av vardagsrum, installation av skjutglaspartier, kamin, nya golv och ytskikt i vardagsrum. Breddat ingång mellan vardagsrum och matplats.
2008: Ny frånluftsvärmepump
2005: Nytt badrum på entréplan
Utöver nämnda renoveringar har löpande renoveringar gjorts, såsom:
Målning och tapetsering, omläggning av samtliga golv, byta av alla innerdörrar, ytterdörr utbytt, installation av fiber mm.

För övriga renoveringar, se besiktningsprotokollet.

Besiktigat, energideklarerat och säljansvarsförsäkrat:
Säljaren har inför försäljning av huset genomfört en s.k. förhandsbesiktning inför tecknandet av en säljansvarsförsäkring. Besiktningsprotokollet samt energideklaration finns att ladda ner som en PDF-fil på www.husmanhagberg.se, under den aktuella adressen, under avsnittet dokument och länkar, eller rekvirera från ansvarig fastighetsmäklare.

Budgivning:
Vi tillämpar öppen budgivning. Detta innebär att alla kan få information om vilka bud som har inkommit. Säljarna har fri prövningsrätt. Detta innebär att säljaren avgör när, hur, till vem samt för vilket pris säljaren säljer. Samtliga som deltar i budgivningen accepterar att fastighetsmäklaren lämnar ut budgivarnas namn och telefonnummer samt information om de bud som inkommer till den som slutligen köper bostaden. I de fall det inkommer bud till mäklaren efter att budgivningen är avslutad, men innan köpeavtal är signerade, är mäklaren skyldig att framföra budet till säljaren som får avgöra om denne vill avfärda eller anta budet.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plans parhus i vinkel

Byggnadsår

1985 ombyggt 2009

Uppvärmning

Vattenburen - frånluftsvärmepump

Ventilation

Mekanisk frånluft med värmeåtervinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 september 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 93 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: Isolerglaskassetter & takfönster
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Övrigt

Stor altan med utgång via skjutdörrar i vardagsrummet. Vitmålat altangolv, motorstyrda markiser över matplats och loungedel. Hit når solen dag som kväll. Morgonsolen avnjuts bäst utanför entrén på stenlagd uteplats.

Fastighetsbeteckning

Jakobsberg 20:6

Övriga byggnader

Garage och förråd. Från uppfarten och entrégången nås garage via sidodörrar och vidare in i förråd och tvättstuga, med grovingång.
Öppen fiber finns indraget i huset.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

37 412 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 25 000 kr
VA: 3 169 kr
Renhållning: 1 850 kr
Försäkring: 7 393 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Uppvärmning avser även hushållsel. I angiven försäkringskostnad ingår fastighets- och hemförsäkring för lösöre.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 973 000 kr, varav byggnadsvärde 1 573 000 kr

Summa pantbrev

2 376 000 kr

Tomt

Areal: 600 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Fint anlagd och uppvuxen trädgård med genomtänkt disponering. Sol som skugga går att finna dagens alla timmar på olika sittplatser runt huset. En mycket vacker trädgård att beskåda, men som inte kräver alltför mycket arbeta att upprätthålla.
Här finner man växter såsom Syrén, schersmin, rönnsumak, rosor, pion, höstanemon, silverpäron, nävor, allinum och liljor och ätbart i form av Bigarråträd, fläder, smultron, rabarber.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Feb-18, el enl ök

Om området

Jakobsberg - Västra

Västra Jakobsberg är ett klassiskt och uppvuxet villaområde med cykel- och promenadavstånd till såväl centrum med tillgång till pendeltåg som till Mälaren med härliga strövområden vid bl.a Gärvälns slott, badstränder och båthamnar. Vid seklets början var området i första hand ett område för fritidsboende. I mitten av 1900-talet började området att bebyggas för egnahemsboende. Under senare år så har en del nybyggnation tillkommit, som gör att området idag präglas av en blandad bebyggelse med både radhus och friliggade hus med större tomter. Tack vare det centrala läget i Jakobsberg, så är det gång- och cykelavstånd till en mängd alternativ för den aktive såsom is-, sim- och tennishallar, fotbollsplaner och träningslokaler samt en skidbacke inte långt från Görvälns Slott. På nära avstånd finns också Viksjö golfbana med 18 + 9 hål, samt bad- och båtliv vid Mälarens fina strandremsa. För barnfamiljer finns ett flertal förskolor och skolor i närområdet. Se mer på kommunens hemsida: www.jarfalla.se.

Kommunikation

På gång- och cykelavstånd nås Jakobsbergs centrum med den nya bussterminalen och pendeltågsstationen. Buss trafikerar området till centrum. Tåget tar 21 min till Stockholms central. Det är enkelt att ta sig ut på E18 och E4, för transport till centrala Stockholm samt till Bromma och Arlanda flygplatser.

Närservice

I västra Jakobsberg finns en stor lunchrestaurang samt pizzeria. För ett större serviceutbud tar man sig enkelt till Jakobsbergs centrum på några minuter, som är fullservicecentrum, samt Barkarbys Handelsplats.Ni har också närhet till Görvälns återvinningsstation.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Nära
410 m
Hemköp Jakobsbergs Centrum
890 m
Köpcentrum & Gallerior
Jakobsbergs Centrum - Citycon
970 m
Stockholm Quality Outlet
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Olovslunds Förskola
410 m
Vallvägens Förskola
470 m
Kollektivtrafik
Bsb Service
2,8 km
Grundskolor
Olovslundskolan
400 m
Kvarnskolan
860 m
Gymnasium
Gymnasieiskolornas information Järfälla
800 m
Kvarnskolan
860 m
Universitet & Högskolor
Jakobsbergs Folkhögskola
440 m
Banker
Handelsbanken Jakobsberg
860 m
Nordea Bank AB
890 m
Golfbanor & Golfklubbar
Komethallen AB
2,6 km
Viksjö Golfklubb
2,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Vattmyravallen Idrottsplats
830 m
Simhallen i Jakobsberg
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Medley Jakobsbergs simhall
930 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Johan Aspenberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte