Båtbyggargatan 1

Bilder

Som Utgångsbud

7 095 000 kr

Bevaka slutpriset

Båtbyggargatan 1 , Hammarby Sjöstad , Stockholm

Äntligen till salu!
Underbar sjöutsikt från vardagsrum, kök, sovrum och balkong. Den öppna planlösningen ger luft och rymd. Ursprungligen var lägenheten planerad som en 4:a, men disponeras i nuläget som en 3,5:a.
2 st balkonger med optimala sollägen samt franska balkonger längsmed bostaden. Genomgående har lägenheten exklusiva materialval, unika glaspartier samt synnerligen genomtänkta förvaringslösningar i kök, sovrum, hall, badrum. Extremt välskött förening med mycket låg skuldsättning. Nyligen har avgifterna sänkts 15 %.
Välkommen på visning!

90,5 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
4 458 kr inkl värme, VA, Kabel-tv och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
90,5 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1301
Byggår:
2008
Driftskostnad:
500 kr/månad
Som Utgångsbud:
7 095 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

90,5 kvm

Rumsbeskrivning

HALL
Välkomnande hall med stilrent skeppargolv och vita målade väggar. Plats för byrå och hatthängare.

INRE HALL
Väl tilltagen inre hall med mycket bra förvaringslösning via 3 st garderober och hatthängare samt plats för byrå. Skeppargolv och vita målade väggar.

VARDAGSRUM
Öppet och mycket socialt hörnvardagsrum med flertalet fönsterpartier som ger ett vackert ljusinsläpp och rogivande utsikt mot vattnet. Från vardagsrummet når du via 2 olika utgångar den stora hörnbalkongen i bästa sydvästläge om 15 kvm med sjöutsikt. Skeppargolv och vitmålade väggar.

BALKONG
Stor hörnbalkong om ca 15 kvm i bästa sydvästläge med sol från förmiddag till solnedgång. Magiskt utsikt mot vattnet. Gott om plats för matgrupp och soffdel. Föreningen tillåter grillning med gasolgrill.

KÖK MED MATPLATS
Det sociala och ljusa köket är öppet mot vardagsrummet. Stilrena vita köksluckor, exkluisiv bänkskiva i svart granit samt stänkskydd i mosaik med behaglig färgsättning. Köket är utrustat med en integrerad diskmaskin, induktionshäll, dold fläkt, ugn, mikro samt kyl och frys i fullhöjd. Samtliga synliga vitvaror i rostfritt.

BADRUM
Lyxigt badrum med golvvärme, duschhörna, tvättställ, stor spegel, vägghängd wc och handukstork. Klinkerbelagt svart golv och kaklade väggar i vitt. Tvättmaskin och torktumlare med arbetsbänk och bra med förvaring via skåp.

SOVRUM 1
Stort sovrum med plats för stor säng och garderober. Utgång till balkong om ca 5 kvm med morgonssol samt sjöutsikt.
Parkettgolv och vitmålade väggar.

SOVRUM 2
Masterbedroom med fantastisk sjöutsikt och helt fritt och ogenerat läge. Fransk balkong gör att rummet går att de stora fönsterpartierna går att öppna mot vattnet. Plats för stor dubbelsäng och förvaring via 3 garderober samt ytterligare plats för förvaring via byrå. Parkettgolv och vitmålade väggar.

ALLRUM 2/ MÖJLIGT SOVRUM 3
Underbart rum som i nuläget används som allrum med fantastisk sjöutsikt genom de stora fönsterpartierna. Rummet går med enkla medel att dela av till ett 3:e sovrum. Fransk balkong likt i det ena sovrummet ger rummet en ytterligare dimension. Skeppargolv och vitmålade väggar.

FÖRRÅD
Generöst förrådsutrymme i källaren

GARAGE
Föreningens garage ligger rakt ner i huset och nås med hiss.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 6, hiss finns

Pris

7 095 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

4 458 kr inkl värme, VA, Kabel-tv och bredband

Driftskostnad

6 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 4

Andel i föreningen

0%

Andel av årsavgiften

0%

Reparationsfond

0 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2008

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Förening

Namn

Riksbyggens Brf Båtbyggaren

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Båtbyggaren omfattar ett sexvånings lamellhus med 81 lägenheter och ett trettonvånings punkthus med 54 lägenheter - den så kallade Kuben - ett av de mer framträdande landmärkena i Hammarby Sjöstad. Föreningen har även en lokal.
Föreningens adresser är Rorgängargatan 9-15, Båtbyggargatan 1-7 samt Lugnets Allé 82 och fastigheterna upplåtes med tomträtt genom ett tomträttsavtal med Stockholms kommun.
Avtalet är nyligen omförhandlat och gäller fr.om 2016-03-31 och har sänkts med ca 1,5 Mkr/år i 10 år. Detta var en av huvudanledningarna till att avgifterna nyligen sänkts.
Skuldsättningen i föreningen är relativt låg för att vara en förening i Hammarby Sjöstad. Skuldsättningen per kvm BOA är endast 5.576 kr/kvm.

Föreningen har 2 takterrasser med utemöbler. Den ena ligger på 13:e våningen i höghuset, denna delas med grannföreningen och behöver inte förbokas. Den andra ligger på Rorgängargatan 9-11 på 7:e våningen, denna är bokningsbar. Föreningen har även en lokal som kan hyras för mindre tillställningar samt som övernattningslägenhet för 100kr/övernattningsdygn.

Cykelrum & barnvagnsrum finns i varje port, samt 2 cykelrum respektive 3 barnvagnsrum i höghuset. Flera tvättstugor finns (den närmsta längst ner i huskroppen på hörnet till Rorgängargatan). Inkast för hushållssopor finns belägna i markplanet i husens entréer eller utvändigt i fasaden.

Det finns två stycken miljörum i föreningen, ett i hörnet Rorgängargatan/Båtbyggargatan och ett i höghuset, runt hörnet till höger om entrén. I dagsläget finns inga större underhållsåtgärder samt inga avgiftsförändringar planerade. I avgifterna till föreningen ingår uppvärmning samt kabel-TV (ComHem). Enskild debitering sker för varmvattenförbrukning per lägenhet. Bostadsrättsförsäkring - finns en kollektiv BRF försäkring hos Länsförsäkringar, som ingår i avgiften.

För mer info, se föreningens informativa hemsida: www.batbyggaren.se

Styrelsen informerar om ekonomin i juni 2017 följande:
Styrelsen har fastställt budgeten för nästa räkenskapsår och i samband med det beslutat om att sänka avgifterna med 15 % från och med den 1 juli. Sänkningen gäller också garageplatserna. Den väsentliga anledningen till sänkningen är minskade räntekostnader för föreningens lån.
Räntekostnaden var förra året ca 1,2 miljoner kronor och för det kommande året budgeterar vi med ca 550 000 kronor. Vi har under flera år fyllt på vår kassa och nu är den avsevärt mycket större än vad som behövs för avsättning till underhållsfonden. I en BRF-förening ska kostnader och intäkter balanseras och vi har utifrån det resonemanget fattat beslutet. Vi har även en förhållandevis låg skuldsättning på under 6 000kr/kvm att jämföra med nybyggnationer i Sjöstaden som ligger på över 15 000kr/kvm.
Styrelsen har också beslutat att göra en investering på ca 1,7 miljoner kronor som avser installation av värmeåtervinningspump, vilket också informerades om vid stämman i november 2016. Detta kommer i sin tur att minska värmekostnaderna och installationen har en återbetalningstid på ca 7 år. Därefter har vi tjänat in kostnaden för installationen.
Budget med prognos på utfall och jämförelsesiffror kan du hämta här på hemsidan. Detta är till för dig som bor och ska inte användas i något annat syfte.

Antal lägenheter

135

Om området

Hammarby Sjöstad

Här bor du i en underbar marin och modern miljö, med vatten och grönområden runt knuten och stadens puls på bekvämt avstånd. Du är bortskämd med vackra promenadstråk längs kanalen, liksom närhet till Hammarbybacken, Hellasgården (badplats, restaurang och fina motionsspår) och Nackareservatet. Stadsdelen är ett miljöanpassat område med egen kretsloppsmodell och ett eget lokalt reningsverk. Båtplatser uthyres via Stockholm stad.
För att läsa mer om stadsdelen, besök www.hammarbysjostad.se.

Kommunikation

Utmärkta kommunikationer med både tvärbana och ett flertal busslinjer (71, 74 samt nattbuss 96) i närheten. Tvärbanan trafikerar sträckan Hammarby Sjöstad-Alvik via Gullmarsplan (grön linje) och Liljeholmen (röd linje). Vid station Årstaberg når du även pendeltågen. Ska du till Södermalm - varför inte ta båten över? Båttrafiken med m/s Lotten och m/s Lisen är gratis och går i rusningstrafik med 10 minuters intervall.

Närservice

I Hammarby Sjöstad finns allt du behöver. Området är en urban stadsdel i Stockholm med ett mycket rikt restaurangutbud med alltifrån Nybyggda Carneigebryggeriet, Hemma Hos Kaj, Fandado & Göteborg samt mängder av andra restauranger och cafeér. Du tränar på ett av Sjöstans många gym, exempelvis SATS i Lumaparken, Nordic Wellness, Puls och träning med flera. Här finns 3 stora matbutiker med Coop, Lidl vid Hammarby Kaj samt ICA vid Mårtensdal. Mycket trevlig och modernt Systembolag som flera år i rad har utsetts till Sveriges bästa. I övrigt finns all tänkbar nödvändig service såsom apotek, läkarmottagningar & mödravårdscentraler.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
520 m
LiDL
590 m
Köpcentrum & Gallerior
Sickla Köpkvarter
800 m
Ringen Centrum
1,9 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Svallvågen Förskola
140 m
Emil och Emilia AB
140 m
Kollektivtrafik
Arlanda Express
4,1 km
Arriva Östgötapendeln AB
4,6 km
Grundskolor
Kulturskolan Stockholm
40 m
Lugnets skola
160 m
Gymnasium
Didaktus Skolor AB
790 m
Rytmus
800 m
Universitet & Högskolor
Sthlm Unniversitet
1,7 km
Integrative Care Science Center
1,7 km
Banker
Nordea Bank AB
590 m
Handelsbanken Hammarby Sjöstad
840 m
Golfbanor & Golfklubbar
Birdiefabriken AB
790 m
Kolga Consulting AB
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Sjöstadshallen
420 m
Friskis&Svettis Sickla
760 m
Simhallar & Utomhusbad
Vattenhuset AB
1,4 km
Ängen förskola
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Lindelöf för mer information!

Johan Lindelöf

Johan Lindelöf

Hammarby Sjöstad

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-420 54 80

johan.lindelof@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte