Högabergsgatan 42

Bilder

  • Såld!

Högabergsgatan 42 , Trossö , Karlskrona

Här finner ni en större trea (f.d. 4:a) i absolut toppskick, unik i sitt slag och redo att flytta in i. Det senaste året har lägenheten byggts om och planlösningen har ändrats, allt tillsammans med hjälp av arkitekt.
Nu är här en smakfullt renoverad 3:a med öppen modern planlösning där varje detalj är noga utvald. Strålande havsutsikt och direkt access till föreningens innergård.
Låg månadsavgift, stabil och bra förening med god ekonomi.

77 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 694 kr inkl. värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
77 kvm
Våning:
1
Byggår:
1951

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

77 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Smakfullt och modernt kök från 2014 med stilrena materialval. Utrustat med integrerad kyl/frys (Elektrolux), inbyggnadsugn (Elektrolux) och mikro (Whirlpool), köksö med induktionshäll (Whirlpool), integrerad diskmaskin (Elektrolux) samt stilren designfläkt (Falmec). Praktisk köksö med vacker bänkskiva från Silestone i kvartssten som gör den otroligt slitstark och tålig samt kran i mässing från Tapwell. Köksinredningen är från Ikea och denna har lackats i en svag pärlgrön nyans som smälter ihop fint med stenskivan och övrig inredning.

Duschrum

Stambytt och helkaklat duschrum från 2006. Utrustat med duschhörna, wc samt nya badrumsmöbler 2014. Handfat med kommod och belyst spegelskåp från Hafa.

Egen tvättstuga

Tidigare gäst-wc som gjorts om till tvättavdelning. Helkaklat i samband med stambytet 2006 och numera inredd med tvättmaskin och torktumlare, båda av märket Samsung från 2014.

Genomgående i alla rum finner ni ett vackert och lättskött enstavs parkettgolv i ek från Kärhs.

Välkommen till Brf Cederström och Högabergsgatan 42!
Här finner ni en större trea (f.d. 4:a) i absolut toppskick, unik i sitt slag och redo att flytta in i. Det senaste året har lägenheten byggts om och planlösningen har ändrats, allt tillsammans med hjälp av arkitekt för att få det så pass bra som det kan vara. Nu är här en smakfullt renoverad 3:a med öppen modern planlösning där varje detalj är noga utvald.

Välkomnande entré med gott om plats för avhängning samt garderob med skjutdörrar i spegelglas för ytterligare förvaring av skor och ytterkläder.
Till vänster finner vi det ena av de två sovrummen. Detta är stort och rymmer gott och väl en dubbelsäng för den som önskar. Här finns generös förvaring i form av tre rejäla garderober, väggarna är vita och på golvet ligger en fin enstavsparkett.
I samband med hallen ligger en tidigare gäst-wc som nu är omgjord till tvättavdelning. Fastigheten stambyttes under 2006 och wc:n är numera inredd med en praktisk tvättpelare.
Duschrummet, som även det stambyttes 2006, finner vi direkt till höger om entrén. Detta helkaklades -06 i ljusa färger och har fått ny inredning under 2014.

Rakt fram från hallen sett möter vi kök och vardagsrum i en öppen härlig planlösning. Det vi först lägger märke till är den fantastiska utsikten över Borgmästarekajen och vidare bort mot Ekholmen, Saltö, Brändaholm och Långö.
Köket är stilrent och planlösningen genomtänkt där köksön fint delar av köksdelen från vardagsrummet och erbjuder både arbetsyta och extra sittplatser. Den nya köksinredningen har lackats fint i en svag pärlgrön nyans, köksön har en gedigen och slitstark bänkskiva av kvartssten och den vackra mässingskranen utgör bara några av de vackra detaljerna som finns i detta kök. Från köksdelen finns även en egen utgång till föreningens gemensamma innergård där det finns en stenlagd uteplats med sitt- och grillmöjligheter.
I vardagsrummet finns gott om utrymme för en rejäl sittgrupp och tv-möbel. Även här slås man av den otroliga utsikten som blir över havet och härifrån kan man verkligen njuta av solnedgången från första parkett när den går ner över havet och öarna.
Matrummet ligger i nära anknytning till köket och här har man öppnat upp rejält för att få in det generösa ljusflöde som finns från resten av lägenheten. Gott om plats för ett matbord för ca 6-8 personer och här kan man blicka ut över båtarna som ligger längs kajen.
Kvar i lägenheten finns nu det andra sovrummet som ligger längst bort i lägenheten och nås från vardagsrummet. Även detta rymmer en dubbelsäng men passar även perfekt som gästrum eller kontor.

Lägenheten har genomgående vita målade väggar och vackra golv i ek. Samtlig el har dragits om, materialvalen är av hög kvalité och det finns en röd tråd genom hela lägenheten. Från innergården sett nås bostaden med lätthet via entrétrappa med ramp. Detta ger dessutom bostaden anslutning till uteplats direkt utanför köket.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 694 kr inkl. värme, VA och kabel-TV

Andel i föreningen

1,6023473%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 september 2008
Energiprestanda: 139 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Kontakta mäklaren för mer information.

Övrigt

Till lägenheten finns ett vinds- och källarförråd att disponera.
I föreningen finns det gemensam tvättsuga med tillhörande torkrum samt gästlägenhet att hyra.

Förening

Namn

Brf Cederström

Om föreningen

Brf Cederström består av 72 stycken bostadsrätter samt två hyresrätter. Föreningen har adresserna Borgmästarekajen 24, Västra Köpmansgatan 15, 17, 19, Bryggaregatan 1 samt Högabergsgatan 40 och 42.
Avgifterna höjdes 1 januari 2015 i samband med byte till säkerhetsdörrar.
För 2016 finns inga planerade avgiftshöjningar.

Större renoveringar m.m.

2015: Montering av säkerhetsdörrar och målning av trapphus
2014: Montering av fastighetsboxar för postutdelning
2013: Delvis nytt tak, nya hängrännor och plåtarbeten
2009: Renoverad innergård, nya trappor och ny belysning
2007: Stambyte och installation av portkodslås
1991: Fönsterbyte

Vid överlåtelse ska köparen godkännas som medlem i föreningen. Överlåtelseavgift ska betalas av köparen. Avgiften uppgår till 2,5 % av ett prisbasbelopp. (Obs ändras med de nya stadgarna)
En övernattningslägenhet finns att hyra för medlemmar för 250 kr/natt.
Till varje lägenhet hör ett vindsförråd och ett mindre källarförråd.
Det finns två tvättstugor, cykelförråd och hobbyrum.
Föreningen har inga garageplatser.
Kabel-tv och mulituttag från Comhem finns.
Styrelsen kontaktas genom ordföranden Ingrid Ljungqvist .0704-40 25 43.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På Trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lätthet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i tre parkeringszoner; röd, blå och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parkeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Cityhallen
350 m
Wiktor Olssons Kött & Chark Karlskrona
390 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kronan
340 m
Wachtmeister Galleria
390 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Borgmästarens förskola
220 m
Adlerstens förskola
500 m
Kollektivtrafik
Fisktorget
220 m
Landbrogatan
260 m
Grundskolor
Rosenfeldtsskolan
720 m
Galären Skola
720 m
Gymnasium
Praktiska Karlskrona
160 m
Aspero Idrottsgymnasium
240 m
Universitet & Högskolor
Bengt Karlsson Konsult AB
850 m
Blekinge Tekniska Högskola BTH
2,1 km
Banker
FOREX Bank
270 m
Swedbank
330 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Idrottshall Mässhall Östersjöhallen
370 m
Karlskrona idrottshall
370 m
Simhallar & Utomhusbad
Saltö
1,1 km
Stumholmen
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte