Fortifikationsgatan 11 A

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Brf Hjulhammar
  • Välkomnande entré med gott om förvaring
  • Ljust och luftigt vardagsrum
  • Plats för både soffgrupp och matplats

Fortifikationsgatan 11 A , Trossö , Karlskrona

Nu finns chansen att förvärva en ljus och fräsch 4:a i populära Brf Hjulhammar. Högst upp i huset på vån 5 av 5 med underbar utsikt över takåsar och hav från samtliga fönster. Lugnt och skyddat centrumläge mot innergården. Balkong i söderläge och låg månadsavgift. Hiss finns till våning fyra. Garageplats finns. Välskött förening med mycket god ekonomi.

102 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
3 959 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
102 kvm
Våning:
5, hiss finns
Byggår:
1961
Driftskostnad:
659 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

102 kvm

Biarea

5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Ljust och fräscht kök som renoverats och utökats med fler skåp, ny och förlängd bänkskiva samt nya luckor (Härjedalskök) 2012. Utrustat med kyl och frys i fullhöjd (Miele -11), spis med induktionshäll och varmluftsugn (Gorenje -12), fläkt (Elektrolux -12) och diskmaskin (Siemens -08). På vägg ovanför diskbänk sitter ett vitt kakel från 2014, väggarna i övrigt är vitmålade och på golvet ligger en plastmatta. Plats för ett mindre matbord för ca 2-3 personer.

Duschrum

Helkaklat och renoverat duschrum i samband med stambytet 2011. Stilrena färg- och materialval med spotlights i tak med dimmer, mörkgrå klinker på golv med golvvärme, vita större kakelplattor på vägg samt fin mosaik i duschhörnan. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, duschhörna med infällbara glasdörrar, handdukstork och tvättmaskin (Upo -11).

Wc

Praktisk gäst-wc i anslutning till ett av sovrummen. Renoverat i samband med stambytet 2011. Helkaklat med mörkgrå klinker på golv och vitt kakel på vägg. Utrustat med wc-stol och handfat med kommod.

Välkommen till Brf Hjulhammar och Fortifikationsgatan 11A!
Högst upp i huset finner ni denna trevliga fyra om 102 m² i en av stans mest populära föreningar. Här har ni underbar utsikt från samtliga fönster och balkong, stambytta och helkaklade våtutrymmen samt generösa förvaringslösningar.

Välkomnande entré som renoverades 2014 med klinker och ekparkett. Gott om plats för avhängning vid ytterdörren. Extra förvaring för ytterkläder finner vi längre in i hallen i form av en rejäl garderob med skjutdörrar samt ytterligare sju platsbyggda garderober längre in.
Rakt fram från entrén sett ligger köket som renoverades under 2012 med bland annat nya skåpsluckor och bänkskiva samt nytt kakel 2014. Köket är fullt utrustat med kyl och frys i fullhöjd, spis, fläkt och intergrerad diskmaskin. Gott om både arbetsyta och förvaring och här finns även plats för ett mindre köksbord för 2-3 personer.

Förbi köket ligger ett av de tre sovrummen. Detta är stort och rymmer utan problem en dubbelsäng. Lugnt och skyddat läge med fönster mot innergården och fönster i öster. I samband med detta rum finns även en gäst-wc som renoverades med kakel och klinkers i stilrena färger i samband med stambytet 2011.
Till vänster in från hallen sett finner vi vardagsrummet. Detta är generöst i storlek och går att möbleras med både soffgrupp och matbord för den som önskar. Från vardagsrummet når vi även balkongen som ligger i ett härligt söderläge och har plats för ett cafébord och stolar. Härifrån kan man blicka ut över takåsarna och havet bort mot Tjurkö, Kungsholmen och Aspö.

Vidare via en hall med ytterligare förvaring med skjutdörrar ligger de två andra sovrummen. Det första är stort och har ett härligt ljusinsläpp genom de båda fönstrena. Här ryms gott och väl en dubbelsäng samt arbetsplats för den som önskar. Nästa sovrum är även det generöst i storlek och rymmer en dubbelsäng. Båda rummen vetter mot innergården och erbjuder en härlig utsikt att vakna upp till.
Kvar har vi duschrummet som även detta renoverades i samband med stambytet. Fina material- och färgval med en mörkgrå klinker med golvvärme, vita större kakelplattor på vägg och en fin mosaik i duschhörnan. Duschrummet är utrustat med spotlights i tak med dimmer, handdukstork och tvättmaskin.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

5 av 5, hiss finns

Avgift

3 959 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Andel i föreningen

0,895617%

Andel av årsavgiften

0,91204%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1961 Stambytt 2011

Uppvärmning

Fjärrvärme/Solpaneler

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2009
Energiprestanda: 119 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Hjulhammar 20

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 909 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 5 628 kr
Försäkring: 2 281 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Fin balkong i söderläge som nås från lägenhetens vardagsrum. Här finns gott om plats för ett cafébord och stolar. Fantastisk utsikt över takåsar och hav.
Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd som ligger på samma våningsplan som bostaden.
Säkerhetsdörr 2010.
Garageplats finns att hyra för 340 kr/mån.
Gästlägenhet samt föreningslokal finns att hyra.

Förening

Namn

Brf Hjulhammar

Om föreningen

Adress:Fortifikationsgatan 7-11 A-C och Södra Smedjegatan 6
Antal lägenheter: 94 varav en lägenhet är upplåten med hyresrätt
Antal lokaler: 16, varav 6 st upplåtna med bostadsrätt
Lägenhetsfördelning: 1 st 1 rkv, 15 st 1 rok, 1 st 2 rok, 12 st 2 rok, 51 st 3 rok, 11 st 4 rok, 1 st 5 rok, 2 st 6 rok.
Gemensamma utrymmen: 2 st tvättstugor, gästlägenhet för 5 pers, stort garage med tvättplats, föreningslokal samt cykelförråd.
Garageplatser: Stort garage under huset med 114 bil- och mcplatser samt två tvättplatser. Separat kösystem. Medlemar i bostadsrättsföreningen har förtur till platserna.
Kabel-TV och bredband: Com Hem och Stadsnätet (fiber)

Renoveringar:
2008: Installation fjärrvärme
2010-2011: Stambyte, Ny el, Underhåll trapphus, Säkerhetsdörrar
2013: Takrenovering

Övrigt: Hemförsäkring bekostas av bostadsrättsinnehavarna och bostadsrättstillägg bekostas kollektivt av föreningen.
Föreningen höjde sina avgifter senast 2013 med 2 % för att bl.a. finansiera den ev. kommande utbyggnationen av balkongerna.
Inför 2015 har man beslutat om oförändrade avgifter.

Antal lägenheter

94

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

ComHem och Stadsnätet.

Parkering

Stort garage under huset med 114 platser samt två tvättplatser med högtryckstvätt och kompressor.

Renoveringar

2013 - Takrenovering
2010 - Målning, elbyte och byte av armaturer i trapphus
2010 - Elbyte/elsanering
2010 - Stambyte/badrumsrenovering
2008 - Installation av fjärrvärme

Planerat underhåll: Balkongrenovering samt ev. utbyggnad och inglasning.

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lättehet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i tre parkeringszoner; röd, blå och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parekeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Nära Dej Lilla Butiken
170 m
Adams i Karlskrona AB
170 m
Köpcentrum & Gallerior
Affärshuset Kronan
310 m
Wachtmeister Galleria
340 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Personalkoperativet Fantasi Ekonomisk Förening
160 m
Fantasi Personalkooperativ
160 m
Kollektivtrafik
Sparre
140 m
Alamedan
170 m
Grundskolor
Rosenfeldtsskolan
230 m
Galären Skola
290 m
Gymnasium
Mikael Elias Teoretiska Gymnasium
240 m
JB Gymnasiet
340 m
Universitet & Högskolor
Bengt Karlsson Konsult AB
1,4 km
Fröbergs Navigationskonsult AB
2,3 km
Banker
Nordea Bank AB
190 m
SEB
260 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Sparre idrottshall
90 m
Karlskrona idrottshall
870 m
Simhallar & Utomhusbad
Stumholmen
670 m
Saltö
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte