Hantverkaregatan 18 D

Bilder

  • Såld!

Hantverkaregatan 18 D , Trossö , Karlskrona

Inflyttningsklar och bra planerad 3:a om ca 75 m² i populära Brf Mastkranen. Centralt och bra läge med balkong i soligt västerläge med utsikt mot Borgmästarekajen. Genomgående renoverad med nytt kök, nya ytskikt och stambytt duschrum.

74,5 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 361 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
74,5 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
1102
Byggår:
1963
Driftskostnad:
220 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

74,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Renoverat kök under 2013. Stilrena materialval med inredning från Ikea. Fullt utrustat med induktionshäll, fläkt, ugn, inbyggd micro samt diskmaskin och kyl/frys i fullhöjd fint intergrerade i övrig skåpsinredning. Bänkskivor i massiv ek och vitt kakel med bruten varm ton ovanför.

Duschrum

Stilrent duschrum som stambyttes 2011. Mörkgrå klinker med golvvärme och vitt kakel på vägg. Handfat med kommod, wc, dusch med infällbara dörrar, vattenburen handdukstork och spotlights i tak.

Välkommen till Brf Mastkranen och Hantverkaregatan 18D!

Här finner ni en nyrenoverad trea i toppskick, nytt kök, stambytt duschrum och balkong i strålande västerläge.

Det första vi möts av är en välkomnande entré med gott om avhängningsmöjligheter, vidare finns en mindre mellanhall med tre garderober med överskåp för extra förvaring av ytterkläder. I första delen av hallen ligger en fin och slittålig betongklinker som vackert övergår till en fin enstavig ekparkett.
Direkt till höger finner vi det trevliga köket, detta renoverades 2013 med en klassisk och tidlös inredning såsom vit skåpsinredning, massiv ekskiva och induktionshäll. Köket är fullt utrustat med diskmaskin och kyl och frys i fullhöjd, allt fint intergrerat i den övriga skåpsinredningen. Här är gott om både förvaring och arbetsyta och rymmer utan problem ett mindre matbord för 2-4 personer vid fönstret som har utsikt över innergården. På väggen sitter en fin tapet från Cole & Son med mönster av Charlie Wilson och på golvet ligger marmoleumplattor i svart och vitt.
Vidare ligger ett stort sovrum som gott och väl rymmer både dubbelsäng och extra förvaring i form av skänk, byrå eller garderober. Rummet har fönster mot innergården och vetter mot öster. Här finns även tre inbyggda garderober med överskåp.
Till vänster in från hallen sett finner vi först duschrummet. Detta stambyttes och renoverades under 2011 med stilrena färg- och materialval. På golvet ligger en mörkgrå klinker med golvvärme och på väggarna sitter ett vitt kakel.
Förbi duschrummet ligger det andra sovrummet som i dagsläget används som kontor. Även detta är i bra storlek och passar perfekt även som gäst- eller barnrum. Härifrån har man fin utsikt ner mot Sotaretrappan och Borgmästarefjärden.
Kvar har vi det ljusa fina vardagsrummet. Den vackra fiskbensparketten har slipats upp och väggarna har en fin tapet i retromönster (Sven Markelius) från Boråstapeters serie av Skandinaviska designerklassiker. Här finns gott om plats för både matbord och soffgrupp. Från vardagsrummet når vi även den stora balkongen som ligger i ett strålande västerläge. Här finns gott om plats för bord och stolar där man kan sitta och njuta av den fina havsutsikten ner mot Borgmästarefjärden, Dragsö och Lilla Pantarholmen.

Sammantaget är detta en lägenhet som genomgående har renoverats med känsla och stil. Genomtänkt planlösning och snygga praktiska materialval är något som genomsyrar hela bostaden. Enstavig ekparkett i sovrum och hall, fiskbensparkett i vardagsrum, betongklinker i hall och marmoleumplattor i kök. Nya tapeter i alla rum, samtliga noga utvalda med fingertoppskänsla för färger och mönster. All el har setts över och bostaden har försetts med flera extra uttag i både rum och kök.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 361 kr inkl värme, VA, kabel-TV & sophantering

Andel i föreningen

1,211%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadsår

1963

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 mars 2009
Energiprestanda: 120 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 640 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 640 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Individuell mätning av varmvatten, avstämning görs halvårsvis och korrigeras efter egen förbrukning.

Övrigt

Till lägenheten hör en stor balkong som nås från vardagsrummet. Balkongen ligger i ett strålande västerläge och har sol från sen förmiddag till kväll. Fin havsutikt över Borgmästarefjärden och bort mot Dragsö och Lilla Pantarholmen.

Till lägenheten hör även ett stort vindsförråd samt ett källarförråd.

Förening

Namn

Brf Mastkranen

Om föreningen

Brf Mastkranen har adress Hantverkaregatan 16-18 och Arklimästaregatan 45 i Karlskrona och består av 76 st. bostadsrätter och två hyreslokaler.
Det finns totalt 32 st. garageplatser, 14 st. parkeringsplatser samt 6 st. MC-platser.
Samlingslokal som kan hyras ut till medlemmarna.
Gästlägenhet på Hantverkaregatan 18C.

Föreningen har gjort flera stora renoveringar och underhållsarbeten:
2006 -Renovering av balkonger och hissar.
2008 -Byte av fönster
2011 -Stambyte, elsanering.
-En ny mindre tvättstuga i källarplan på Hantverkaregatan 16B-C har gjorts.
-Befintliga tvättstugor renoverade i samband med stambytet
2014 -Renovering och ombyggnad av innergård

Om området

Trossö

Karlskrona har en väl bevarad stadsplan med barockens breda gator och paradbyggnader, men fascinerar också genom sin närhet till havet. Staden är byggd på flera öar, som under århundradenas lopp byggts samman genom igenfyllningar av sund och vikar.

Trossö är en ö i Karlskrona skärgård, och utgör Karlskronas centrum. Trossö ligger i söder och staden Karlskrona utgörs även av andra öar, såsom Stumholmen, Saltö och Pottholmen. Sevärdheter på Trossö är Sveriges största torg (Stortorget), Marinbasen, Amiralitetskyrkan med Gubben Rosenbom och varvet. Trossö räknas, liksom Karlskrona i helhet, till världsarvet Örlogsstaden Karlskrona och har även en stolt marin historia.

Kommunikation

På Trossö finns både resecentrum med busstrafik till bl.a Kalmar, Ronneby och Karlshamn.
Bussar till de olika närområdena, såsom Saltö, Pantarholmen och Lyckeby, går ofta och med ca 15 minuters mellanrum. Till orter längre ut, såsom Jämjö, Rödeby och Nättraby, går bussarna med ca 30 minuters mellanrum.
På trossö finns även järnvägsstationen, härifrån tar dig med lättehet till Malmö och över till Köpenhamn och Helsingör med avgång varje timme från tidig morgon till sen kväll. Tåg finns även till Emmaboda för resande till bl.a Växjö och Stockholm.

Närservice

Det finns två större livsmedelsaffärer på Trossö samt flertalet mindre närbutiker. Stort utbud av postservice, apotek samt vårdcentral.

Parkering

Karlskrona centrum är indelat i tre parkeringszoner; röd, blå och grön zon, där den röda zonen är de mest centrala parekeringarna runt Stortorget och kring Hoglands park.
På gator inom Trossö är parkeringar stängda för service, till exempel gatustädning, några timmar en dag i veckan.
På Trossö finns 4 stycken parkeringshus.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Cityhallen
120 m
Wiktor Olssons Kött & Chark Karlskrona
360 m
Köpcentrum & Gallerior
Wachtmeister Galleria
210 m
Karlskrona Centrumförening
210 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Borgmästarens förskola
180 m
Sjöstjärnans förskola
400 m
Kollektivtrafik
Fisktorget
140 m
Varvet
240 m
Grundskolor
Rosenfeldtsskolan
510 m
Galären Skola
730 m
Gymnasium
Praktiska Karlskrona
320 m
Aspero Idrottsgymnasium
350 m
Universitet & Högskolor
Bengt Karlsson Konsult AB
830 m
Blekinge Tekniska Högskola BTH
2,4 km
Banker
FOREX Bank
170 m
Swedbank
180 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Idrottshall Mässhall Östersjöhallen
330 m
Karlskrona idrottshall
330 m
Simhallar & Utomhusbad
Saltö
1,2 km
Stumholmen
1,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte