Wachtmeistergatan 15A

Bilder

Wachtmeistergatan 15A , Björkholmen , Karlskrona

Björkholmsstuga som renoverats och byggts till med både finess och stil. Charmiga detaljer finns bevarade och blandas fint upp med moderna materialval och lösningar.
Skaffa dig din egna oas med endast ett stenkast från stan!

70 kvm, 3 rok

Typ:
Vinterbonat fritidshus
Boarea:
70 kvm
Biarea:
4 kvm
Tomtarea:
103 kvm
Byggår:
1909
Driftskostnad:
1 812 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

70 kvm

Biarea

4 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Köket är ett Ikea-kök och blev klart under 2012. Här finns alla tänkbara bekvämligheter såsom intergrerad diskmaskin och bra med förvaring. Ugn (Miele), induktionshäll (AEG), kombinerad kyl/frys (Bosch) och fläkt (Tovenco). Bänkskivan består av gjuten betong med nedsänkt diskho. Putsad vägg ovanför bänkskiva med öppna hyllor för extra förvaring.

Duschrum

Duschrum från 2013 med stilrena färg- och materialval. Dusch med infällbara glasdörra, wc, handdukstork samt handfat med bänkskiva i gjuten betong. På golvet ligger en mörkgrå klinker med golvvärme och på väggen sitter en vit kakelplatta. I taket finns spotlights för en modern belysning.

Tvättstuga

Praktisk tvättavdelning med tvättpelare bestående av tvättmaskin och torktumlare, båda av märket Samsung från 2013. På golvet ligger en mörkgrå klinker med golvvärme och på väggen en vit kakelplatta. Här finns även ett mindre skåp med bänkskiva och ho.

Välkommen till Björkholmen och Wachtmeistergatan 15!

Här finner ni en unik Björkholmsstuga i toppskick som de senaste åren genomgått en grundlig renovering samt tillbyggnad. Gammal charm blandas med moderna inslag på ett stilrent och väl genomtänkt sätt - allt för att få fram den rätta känslan i bostaden. Sakffa dig din egna lugna oas med endast ett stenkast från stadskärnan på Trossö.

Från gatan tar vi oss genom porten vidare in mot entrén. Innergården är stensattt med gatusten på nedre delen för att sedan öppnas upp till en större stenläggning utanför den nya delen av bostaden. Vi kommer in hallen där vi genast känner av de olika tidsepokerna, till vänster finner vi den gamla delen, till höger den nya och rakt fram har vi trappan upp till sovloftet.

Den nya delen består av kök, tvättrum, badrum och över detta finner vi ett mysigt sovloft.
Köket, som är rymligt med gott om arbetsyta och förvaring, har flera detaljer som ger det lilla extra såsom bänkskiva i handgjuten betong och ett öppningsbart skjutparti i glas vid matbordet för extra utrymme och ett fantastiskt ljusinsläpp. I köket får vi utan att trängas plats med ett stort matbord för 6 personer. Det smarta skjutpartiet ger möjlighet till långbord då man fiffigt nog kan bygga på med sittplatser utanför....
Tvättrummet ligger i anslutning till köket och i anslutning till det finner vi bostadens duschrum. Båda dessa utrymmen är helkaklade, på golvet ligger en mörkgrå klinker och på väggarna har vi en vit kakelplatta. Även duschrummet har fått en egen bänkskiva i gjuten betong.
I den nya delen har vi ett slipat betonggolv som ger en ruffig industrikänsla och väggarna har en vit liggande träpanel.

Den äldre delen har genomgående ett fint plankgolv och här ligger det golvvärme precis som i den nya delen. Den gamla dörren som är sparad leder oss in i ett genomgångsrum som idag används som sovrum men som med fördel kan användas som arbetsrum, gästrum eller bibliotek. Här finns en fin öppen spis med kassett och bredvid eldstaden finns en vacker trävägg som är framtagen och bevarad. Vidare har vi ett större rum som fungerar som bostadens vardagsrum. Här finns gott om plats för en större soffgrupp och tv-möbel. I vardsgrummet finns ytterligare en eldstad, en vacker kakelugn som även den genomgått en omfattande renovering då den monterats ned den för att sedan byggas upp på nytt.

Tillbaka vid entrén tar vi spiraltrappan upp till sovloftet. Trappan, som är noga utvald till bostaden, är en gammal båttrappa och har den där perfekta slitningen som passar utmärkt in i huset. Första delen av loftet består av en stålkonstruktion med räcke. Vidare finner vi två sovavdelningar med ett takfönster vardera för att få in extra dagsljus.

Bostaden har renoverats med eftertanke och känsla med en röd tråd rakt igenom. Blandningen av nytt som möter gammalt är noga avmätt och de små detaljerna som ger det lilla extra avlöser varandra. Här finns möjlighet att bo på ett lugnt och skyddat läge, att få sin egna lilla oas utan att behöva tumma på närheten till stan. För lite extra livskvalité kan den badsugne dra på sig morgonrocken och tassa ner till badbryggan för ett uppfriskande morgon- eller kvällsdopp.

Byggnad

Byggnadstyp

Fritidshus, 1 plan m. sovloft

Byggnadsår

1909 tillbyggt 2012/13

Uppvärmning

Vattenburen elvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 april 2014

Byggnadssätt

Grundläggning: Krypgrund
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Papp

Övrigt

Innanför porten gömmer sig en mysig innergård som är helt insynsskyddad. Stenlagd uteplats med gott om plats för loungegrupp och solstolar.
Från bostaden är det bara att ta med sig handduken och gå ner till badbryggan som ligger nedanför backen där man kan få ett uppfriskande morgondopp eller ett avkopplande kvällsdopp.

Fastighetsbeteckning

Dristigheten 4

Övriga byggnader

Längst in på gården finns en förrådsbod om ca 4 m².

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

21 752 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 13 203 kr
VA: 4 658 kr
Renhållning: 1 790 kr
Försäkring: 2 101 kr
Beräknat antal personer: 5

Taxeringskod

221

Taxeringsvärde

936 000 kr

Summa pantbrev

1 460 000 kr

Tomt

Areal: 103 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Om området

Björkholmen

Björkholmen är en stadsdel i Karlskrona.

På Björkholmen bodde förr i tiden varvsarbetarna då Karlskronavarvet ligger precis intill. De bodde då i små, låga trästugor av vilka några finns bevarade sedan 1700-talet.

En bidragande orsak till att stadsdelen är så välbevarad är att husen byggdes av ek (som kunde "lånas" från Varvet). Därtill var många av de bosatta timmermän vid Varvet. Att bygga en hållbar timmerstuga var en enkel uppgift i relation till att bygga ett stridsdugligt örlogsfartyg.
I söder inramas Björkholmen av Varvsmuren som separerade det civila och militära Karlskrona. Varvsmuren byggdes av ryska krigsfångar.

Kommunikation

Goda kommunikationer och gångavstånd till centrum av Karlskrona. Stadsbussarna från Saltö traffikerar Björkholmen.
Skärgårdsbåtarna går från Fisktorget som ligger granne med Björkholmen.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Cityhallen
650 m
Wiktor Olssons Kött & Chark Karlskrona
880 m
Köpcentrum & Gallerior
Wachtmeister Galleria
740 m
Karlskrona Centrumförening
740 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Saltkråkans förskola
450 m
Borgmästarens förskola
660 m
Kollektivtrafik
Ekholmen
220 m
Chapmansplan Idrottshallen
270 m
Grundskolor
Saltöskolan
640 m
Rosenfeldtsskolan
1 km
Gymnasium
Praktiska Karlskrona
730 m
Aspero Idrottsgymnasium
790 m
Universitet & Högskolor
Bengt Karlsson Konsult AB
310 m
Blekinge Tekniska Högskola BTH
2,5 km
Banker
FOREX Bank
680 m
Swedbank
710 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Idrottshall Mässhall Östersjöhallen
230 m
Karlskrona idrottshall
230 m
Simhallar & Utomhusbad
Saltö
680 m
Dragsö barnbadvik
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ida Ivarsson för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte