Ringövägen 53

Bilder

Ringövägen 53 , Ringö , Karlskrona

Villa med havsnära läge på populära och natursköna Ringö. Här bor du med högt havsnära läge med en underbar utsikt över vattnet, staden och solnedgången. Charmig villa byggd 1927 med flera kringbyggnader såsom dubbelgarage och gäststuga. Bostaden är besiktigad och dolda fel-försäkrad.

125 kvm, 5 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
125 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
2 814 kvm
Byggår:
1927
Driftskostnad:
3 527 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 sovrum

Boarea

125 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Stort kök i massiv ek med mycket förvaring och arbetsyta. Spishäll (Bosch -11), ugn (Husqvarna -11), kyl och frys i fullhöjd (ElektroHelios -00) samt diskmaskin (Bosch -13).

Duschrum

Stort duschrum på övre plan med duschkabin, wc, handfat med kommod och högskåp samt garderobsvägg. På golvet ligger en ljus matta och på väggen en ljus tapet.

Wc

Praktisk gäst-wc på entréplan. Inredd med wc-stol och handfat. Mindre förvaringsutrymme finns under trappan.

Tvättstuga

Bostadens tvättutrymme finns i en fristående byggnad på tomten. Här finns tvättmaskin (Siemens -02) och torktumlare (Gorenje -00) samt tvättho och arbetsyta. På golvet ligger en plastmatta och väggarna är ljusa.

Välkommen till Ringö och Ringövägen 53!

Här bor du med högt havsnära läge med en underbar utsikt över vattnet, staden och solnedgången.
Charmig villa byggd 1927 med flera kringbyggnader såsom dubbelgarage och gäststuga.

Vi ställer bilen och går så vi står högst upp på tomten där vi slås av en fantastik utsikt över havet. En grusgång leder oss fram till husets entré där vi kliver på. Väl inne möts vi av en mindre kapphall med goda förvarings- och avhängningsmöjligheter. En ljus och fräsch hall, med vita väggar och en fin körsbärsparkett, tar oss till höger in i det stora köket med matplats. Här finner vi ett väl utrustat kök med gedigen ekinredning och mycket förvaring. Här är gott om utrymme för både matlagning och bakning. Den stora fläktkåpan i koppar delar av köksdelen från matsalen på ett fint och stilrent sätt. I matsalsdelen rymms ett större matbord där man med lätthet kan duka upp för fest för ett större sällskap på ca 10-12 personer. Härifrån kan man även ta sig till den stora altanen som täcker större delen av framsidan. Här finns gott om plats för matbord och vilostolar, allt för att kunna njuta av det härliga västerläget med eftermiddags- och kvällssolen.
Till vänster in från hallen sett har vi husets vardagsrum. Detta är stort och ljust och längst in finns en murad vägg och öppen spis. Här är gott om plats för en större soffgrupp och en mysig läshörna vid spisen. Väggarna är ljusa och på golvet ligger en vacker ekparkett precis som i köket.
Kvar på entréplanet är nu endast en mindre gäst-wc.

Övre plan består av tre sovrum, varav två är i fil, ett stort duschrum och ett fantastiskt burspråk/veranda. Till vänster in från trappan sett ligger det större sovrummet, här finns en garderob och gott om plats för en dubbelsäng. Härifrån når man bostadens duschrum som är stort och rymmer dusch, wc, handfat med kommod och mycket förvaring.
Sovrummen som ligger till höger från trappan sett, är perfekta som barn-, gästrum eller kontor. Det första sovrummet har gott om förvaring i form av en garderobsvägg och det andra sovrummet har tillgång till en klädkammare.
Den fantastiska verandan som vi finner i anslutning trappan bjuder på en strålande utsikt. Här kan man i lugn och ro sitta och titta ut över havet och njuta av solen som går ned i väst. I samtliga rum på övre plan ligger ett fint antikbehandlat eklamninat som passar fint in med husets ålder och charm.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med delvis källare

Byggnadsår

1927

Uppvärmning

Luft/luft värmepump, direktverkande el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 januari 2014
Energiklass: D
Energiprestanda: 73 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas, isolerglas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor

Övrigt

På husets framsida finns en större altan som sträcker sig från huvudentrén bort runt halva huset på södersidan. Här är strålande västerläge och det finns gott om utrymme för diverse möblemang såsom matbord, stolar och loungefåtöljer.

Fastighetsbeteckning

Småskraken 6

Övriga byggnader

På fastigheten finns flera olika byggnader.
Det första vi möts av är garaget som har plats för två bilar. Framför garaget finns även 2-3 bilplatser.
Uppfarten leder oss till nästa byggnad där det finns en större verkstad med förvaringsutrymme.Här finns även tvättstugan som är försedd med tvättmaskin och torktumlare. I andra delen finns en gillestuga, wc, duschutrymme och bastu.
På fastighetens södra del ligger en gäststuga som är ljus och fint inredd. Här finns ett mindre pentry med halvkyl och en wc. I stugan finns i dagsläget två sängplatser, matplats och garderober för förvaring och avhängning.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

42 335 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 28 330 kr
VA: 7 318 kr
Renhållning: 2 125 kr
Sotning: 92 kr
Försäkring: 4 470 kr
Beräknat antal personer: 2

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 192 000 kr

Summa pantbrev

774 000 kr

Tomt

Areal: 2 814 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Härlig trädgårdstomt med flera olika träd och växter. Här finns bl.a. valnötsträd, kastanj, körsbär, plommon och päronträd samt vinbär och krusbärsbuskar. Egen brunn för trädgårdsbevattning finns.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Last, Avtalsservitut: Vattenledning

Tillträde

Enligt överenskommelse

Tryggad

Tryggadmärkningen på en bostadsrätt innebär att bostaden är besiktigad. Tryggadmärkningen på en villa innebär att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Tryggad på husmanhagberg.se/tryggad eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Willy:s
1,2 km
Maxi ICA Stormarknad
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Amiralen Köpcentrum
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ängslyckans förskola
780 m
Gullberna Parks förskola
890 m
Kollektivtrafik
Bengtsaviken
350 m
Ringöbron
610 m
Grundskolor
Friskolan Svettpärlan
900 m
Karlskrona Resursskola
1,2 km
Universitet & Högskolor
Well-Being And Human Performance Sweden AB
1,8 km
Fröbergs Navigationskonsult AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
AB Ahlberg & Söner
1,6 km
Vedeby Idrottshall
1,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Ringö
140 m
Coldinubadet Hästö
1,6 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Ida Ivarsson eller Linn Walderton för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte