Botvidsgatan 7, högst upp

Bilder

  • Fint fönster mot lummiga Botvidsparken
  • Stort vardagsrum

Utgångspris

6 395 000 kr

Bevaka slutpriset

Botvidsgatan 7, högst upp , Aspudden , Stockholm

Välkommen till en fin sekelskiftelägenhet i en byggnad från 1912 i centrala Aspudden. Sekelskiftescharm högst upp i en av Aspuddens vackraste byggnader! En utav få trapphus med hiss. Bostaden har en skön harmoni med äldre detaljer så som fina spröjsade fönster med djupa fönsternischer i kombination med moderna, stilrena material- och färgval. Stort vardagsrum, fint renoverat kök. Tre bra disponerade sovrum. Stambytt och renoverat badrum med wc, dusch och tvättmaskin. Det finns eventuell möjlighet att installera eldstad i vardagsrummet.

Från bostaden är det fin utsikt mot Botvidsparken. Mot baksidan är det härlig utsikt mot föreningens trevlig och lummiga innergård som har uteplatser och grillmöjligheter, perfekt för den som vill ha en skön stund i solen.

Populära kvarter med caféer, restauranger och goda kommunikationer runt knuten. Aspudden är ett lugnt och trivsamt område. I området finns fina promenadstråk utmed Mälarens strandkant som även kan erbjuda svalkande dopp och badklippor som avnjuts med härlig solnedgång. Vid sjön Trekanten finns även en fin badplats. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar.

I området finns goda kommunikationer med t-bana och bussar. I området finns bla små butiker, restauranger, caféer, mataffärer, apotek, gym, bokhandel och bibliotek.

85 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
4 263 kr inkl Bredband, kabel-TV (basutbud) värme & VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
85 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
1244
Byggår:
1912
Driftskostnad:
402 kr/månad
Utgångspris:
6 395 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

85 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Hall
Välkomnande och ljus hall med bra avhängningsytor i den inre hallen. Vid den inre hallen finns två garderober och en Klädkammare. Tapetserade/målade väggar och trägolv.

Sovrum 1
Utsikt mot Botvidsparken. Garderober för förvaring. Målade väggar samt trägolv. Fönster mot lugn park.

Sovrum 2
Även här finns fin utsikt mot Botvidsparken. En garderob. Målade väggar och trägolv.

Vardagsrum
Ljust och rymligt med gott om utrymme för såväl matsalsmöbel och soffgrupp. Stort fönster med utsikt mot Botvidsparken. I vardagsrummet är väggarna målade, på golvet ligger trägolv.

Kök
Fint renoverat kök i bra skick. Här ryms ett matbord för 4-5 personer. I köksutrustningen ingår: spishäll, varmluftsugn, kolfilterfläkt, kyl/frys samt en integrerad diskmaskin. Fint utsikt mot innergården.

Badrum
Kaklade/målade väggar, på golvet ligger klinker. I badrummet finns tvättmaskin, dusch, handfat och wc.

Sovrum 3
Gott om utrymme för dubbelsäng. Utsikt mot innergården. Tapetserade/målade väggar och trägolv.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 4, hiss finns

Pris

6 395 000 kr Utgångspris

Avgift

4 263 kr inkl Bredband, kabel-TV (basutbud) värme & VA

Andel i föreningen

1,62%

Andel av årsavgiften

1,52%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1912

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 1 september 2008
Energiprestanda: 156 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 833 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 845 kr
Försäkring: 1 988 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till bostaden hör ett förråd.

Säljaren har låtit göra en undersökning inför eventuell installation av eldstad i vardagsrummet. Det har tidigare funnit en kakelugn i vardagsrummet. Undersökningen visade att det är möjligt att använda den gamla rökkanalen. Kanalen kan efter renovering med godkänd metod användas som rökkanal för ny eldstad. Ansökan måste göras hos föreningen som måste lämna ett godkännande, sedan behöver man göra en bygganmälan.

I föreningens lägenhetsregistret är bostaden registrerad som 80 kvm. Faktisk uppmätning enligt Svensk Standars SS 21054:2009 ligger till grund för 85 kvm utförd 2011-10-21 med Areakorrekt - Ornbydesign AB och Simon Ornby.

Förening

Namn

Brf Lövsmygen 1

Om föreningen

Brf Lövsmygen 1 omfattar förvaltning av fastigheten Lövsmygen 1, som inrymmer 71 st bostadsrättslägenheter varav en hyresrätt samt 4 lokaler som hyrs ut till näringsidkare. Föreningen har för närvarande 1 hyreslägenhet på 3 rum och kök, som utgör en dold tillgång och ger tillskott i kassan vid försäljning. Föreningens adresser ligger på Botvidsgatan 3-7, Hägerstensvägen 138 - 142, Lilla Aspuddsvägen 3 och Manhemsgatan 4- 6. Fastigheten och byggnaderna är fullvärdesförsäkrade i Länsförsäkringar.

Besök gärna föreningens hemsida brf hemsida på www.lovsmygen.se.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

71

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Kabel-tv via ComHem med basutbud som ingår i avgiften.

Bredband via Alltele (1000/1000 Mbit/s ingår i avgiften) Det finns även möjlighet att uppgradera/beställa tilläggstjänster ex IP-telefoni samt Bredbands-TV mot en extra kostnad.

Parkering

Under 2017 har kommunen införa nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

Renoveringar

Gjorda renoveringar:
1999 - Byte av tak
2002 - Fasaderna renoverades
2002 - Utsida av fönster målades
2003 - Spolning av stammar
2009 - Trapphusrenovering.
2010 - Renovering av samtliga fönster, där energi-/bullerglas sattes in.
2013 - Föreningen bygger ett bredbandsnät, fiber till fastighet, koppar till varje lägenhet.
2013/2014 - Stambyte och nya badrum i samtliga våtrum.
2015 - 2017 Underhåll av tak, fasader, portar och belysning.

Planerade renoveringar:
- Färdigställande av innergården.
- Översyn av hissar.

Ekonomi

Föreningen har i dagsläget inga planer på att förändra de nuvarande månadsavgifterna (kontrollerat med ordf. 2017-03-04)
- Den senaste höjningen gjordes 2017-01-01 med 2,5 %.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Ja

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Kontaktperson

Botema

Telefon

08-32 74 60

Övrigt

Gemensamma utrymmen:
Föreningen har ett styrelserum på Botvidsgatan 5 samt en gemensam snickerilokal. Det finns möjlighet att hyra extra förråd / källarlokal med separat kö. Föreningen har en mycket fin och populär innergård med utemöbler, grillmöjligheter och lekplats, perfekt för den som vill ha en skön stund i solen. Det finns tillgång till tvättstuga med tre stora tvättmaskiner och bra torkmöjligheter (Lilla Aspuddsvägen 3). Cykelförråd samt barnvagsförråd (Bland annat på Hägerstensvägen 140 samt Manhemsgatan 4). Soprum med glas och pappersåtervinning finns i gårdshuset vid Lilla Aspuddsvägen.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Strandgruppen AB
150 m
ICA Nära Aspudden
160 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,4 km
Liljeholmstorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Stora Aspen Förskola
110 m
Gladan
110 m
Kollektivtrafik
Aspudden
150 m
Aspudden
210 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
370 m
Pilgrimsskolan
450 m
Gymnasium
Kung Saga gymnasium
780 m
Elektrikergymnasiet
910 m
Universitet & Högskolor
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
630 m
Konstfack
730 m
Banker
SEB
770 m
FOREX Bank
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
250 m
Rl Bygginspektion Stockholm AB
1,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
410 m
Puls & Träning Sweden AB
800 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1 km
Te / Stockholms Stad
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte