Hertigvägen 6, vån 3

Bilder

  • Vardagsrum med utgång till balkong
  • Vardagsrum med utgång till balkong
  • Vardagsrum och kök i öppen planlösning
  • Vardagsrum med utgång till balkong
  • Vardagsrum med utgång till balkong

Som Utgångsbud

3 995 000 kr

Bevaka slutpriset

Hertigvägen 6, vån 3 , Aspudden/Örnsberg , Stockholm

Attraktiv lägenhet på lugn återvändsgata i Aspudden/Örnsberg. Lägenheten är ursprungligen en 3:a, men disponeras idag som en liten 4:a. Genomgående och ljus disposition, balkong med bra solläge samt bevarad funkischarm. Välskött förening med ett mycket stort dolt kapital i form av hela 15 st hyresrätter.

70 kvm, 3,5 rok

Månadsavgift:
4 748 kr inkl värme, VA och bredband(100/100 Mbit)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
70 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
1202
Byggår:
1948
Driftskostnad:
441 kr/månad
Som Utgångsbud:
3 995 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3,5 rum

Boarea

70 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna välplanerade och fina lägenhet belägen i populära kvarter i Aspudden/Örnsberg. Här bor ni i ett lugnt och trivsamt område, med närhet till såväl grönområden och Mälaren som city. Endast ett stenkast till populära Aspuddsparken med lekpark, bad samt djur av olika slag. Bevarad funkischarm och balkong med bra solläge.

Lägenheten presenterar följande planlösning:

HALL: Välkomnande hall med avhängningsyta samt två inbyggda garderober för förvaring. Ljusa väggar och praktiskt klinkergolv.

VARDAGSRUM: Rymligt, ljust och ostört beläget vardagsrum med en öppen och social planlösning mot köket. Här finns gott om plats för en sällskapsdel samt även en rymlig matplats som angränsar mot köket. Ljusa väggar och ekparkettgolv. Från vardagsrummet finns även en utgång till balkongen, med ett mysigt läge med gott om sol. På balkongen ligger fin trätrall.

KÖK: Mycket charmigt och funktionellt kök med bevarad inredning i original. Bra disponerat med goda arbetsytor(inbyggt bakbord), bra förvaring, skafferi samt en matplats med utrymme för hela familjen. Köket är utrustat med gasspis, spisfläkt med rostfri kåpa, diskmaskin och kyl/frys. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 1: Ostört beläget sovrum med gott om plats för dubbelsäng samt eventuella garderober. Här finns även en rymlig inbyggd klädkammare för förvaring. Fönster mot fin innergård. Ljusa väggar och ekparkettgolv.

SOVRUM 2 och 3: Ett tidigare sovrum har av nuvarande ägare delats upp i två. Rummet kan enkelt återställas till sin ursprunliga form. Båda sovrummen rymmer såväl säng som annan möblering. Ena har även fönster med utsikt mot innergård. Även här finns en rymlig inbyggd klädkammare för förvaring. Ljusa väggar och laminatgolv.

BADRUM: Fräscht badrum med vitt kakel på väggar och ljust klinkergolv. Utrustat med badkar, handfat och badrumsskåp med spegel. Förberett även för tvättmaskin. Mycket praktiskt beläget med ingång från både sovrum 1 och 2.

SEPARAT WC: I anslutning till hallen finns en separat wc med vitt kakel på väggar och ljust klinkergolv. Utrustat med toalett, handfat, badrumsspegel samt ett förvaringsskåp med hyllor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Pris

3 995 000 kr Som Utgångsbud

Avgift

4 748 kr inkl värme, VA och bredband(100/100 Mbit)

Andel i föreningen

1,3602%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1948 OÅ 2005

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 21 december 2008
Energiprestanda: 148 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Fastigheterna är grönklassade av Stockholms Stadsmuseum vilket är den näst högsta klassificeringen. En grönklassning betyder att bebyggelsen är särskilt värdefull från historisk, kulturhistorisk, miljömässig eller konstnärlig synpunkt. Föreningen har antagit ett byggnadsantikvariskt vårdprogram som utgör beslutsunderlag vid renovering av fastigheternas exteriör samt allmänna utrymmen. Vårdprogrammet finns på föreningens hemsida.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

5 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 500 kr
Försäkring: 1 800 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till lägenheten hör två källarförråd.

Förening

Namn

Brf Rovfågeln

Om föreningen

Brf Rovfågeln upplåter lägenheter till boende i fastigheterna Rovfågeln 1 och Kungsörnen 1 i Aspudden/Örnsberg, på adresserna Hertigvägen 2-18 och Blommensbergsvägen 180-190. Marken upplåts med tomträtt.

Fastigheterna som byggdes under 1946-1949 består av fyra trevånings lamellhus med källare samt ett punkthus med källare och fem våningar. Fastigheten har 100 st bostadslägenheter varav ca 15 st är hyresrätter. Föreningen har också ca 12 st lokaler. Föreningen har sålt en 4:a under 2015/2016 vilket har gett ett bra tillskott till föreningens kassa. Dessa hyresrätter utgör en mycket stor dold tillgång och ger rejäla tillskott i kassan vid försäljning/ombildning. Detta leder till att föreningen i framtiden kan amortera av ytterligare på lånen samt finansiera en avgiftssänkning.

För den som gillar trädgårdsarbete finns möjligheter att vara delaktig i föreningens trädgårdsgrupp.

Hemförsäkring är obligatorisk enligt stadgarna. Bostadsrättstillägg tecknas kollektivt för alla medlemmar av föreningen och ingår i avgiften.

Utkast av underhåll som utfört:

2002 Undercentral för fjärrvärme med värmeväxlarenheter installerad.
2005 Byte av vertikala stammar samt vatten och avlopp toalett, kök och badrum.
2009 Renovering av tvättstuga.
2010 Internetbokning av tvättstuga.
2010/2011 Fönsterrenovering med energiglas.
2010/2011 Stambyte liggande stammar/avlopp.
2010/2011 Dränering/fuktspärr runt Hus C.
2013 Installation fastighetsnät. Fibernät/fastighetsnät. Fastigheterna är gruppanslutna till AllTele AB
2014 Ombyggnation av lokal till lägenhet.
2014 Iordningställande av gästrum.
2015 Genomfört OVK (ventilationskontroll).
2015 Portbyte och renoveringar av portar.
2015 Upprättat ny underhållsplan.
2015 Uppgradering av låssystem till övernattningsrum m.m.
2016 Portrenoveringar.
2016 Översyn av fasader.

Föreningen tar ut en överlåtelseavgift om 2,5% av prisbasbeloppen (ppb är 44 800 kr för 2017) ca 1 120 kr som betalas av köparen samt en pantsättningsavgift på 1% av ppb om ca 448 kr som betalas av köparen.

Besök gärna föreningens hemsida: www.rovfageln.se

Antal lägenheter

101

Antal hyresrätter

15

Antal lokaler i föreningen

12

TV och Bredband

Föreningen har tecknat en gruppanslutning för bredband med Alltele AB. Bredband 100/100 Mbit är en obligatorisk kostnad på 155 kr/mån som tillkommer utöver månadsavgiften. Telefonidosa köps av Alltele för 295 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Äger föreningen marken?

Nej, upplåts med tomträtt.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Föreningen har en skyddad innergård med lekplats, pulkabacke och fin grönska.

Föreningen har två övernattningsrum för uthyrning till boende. I fastigheterna finns också pingisrum/fritidslokal som är under iordningsställande.

Om området

Aspudden/Örnsberg

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
160 m
Sjömans Livs AB
170 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,7 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Måsen
70 m
Måsens Förskola
70 m
Kollektivtrafik
Fågeltorget
90 m
Örnsberg
200 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
460 m
Hägerstenshamnens Skola
470 m
Gymnasium
Kung Saga gymnasium
890 m
Elektrikergymnasiet
1,1 km
Universitet & Högskolor
Konstfack
760 m
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
980 m
Banker
SEB
860 m
FOREX Bank
1,7 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
180 m
Stockholms Bangolfklubb
1,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
150 m
Puls & Träning Sweden AB
830 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1,3 km
Västertorps sim- och idrottshall
1,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Johan Lundberg för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte