Blommensbergsvägen 147, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Blommensbergsvägen 147, 1 tr , Aspudden , Stockholm

Ljus och välplanerad med attraktivt läge i Aspudden. Fin nyrenoverad hörnlägenhet med fönster i tre väderstreck. Stort vardagsrum med plats för både matbord och soffgrupp, utgång till den möblerbara balkongen som ligger mot den gröna bakgården. Möjlighet att skapa en "mini 4:a" genom att avdela vardagsrummet. Fräscht kök med gott om förvaring, matplats vid burspråk med utsikt mot Aspuddsparken. Två bra sovrum, båda med plats för dubbelsäng. Bostaden har begränsad insyn.

Populär förening med många faciliteter bland annat samlingslokal med övernattningsmöjlighet, hobbyrum, gym- och pingisrum m.m. Barnvänligt område med promenadavstånd till lekplatser, grönområden & Mälaren. Goda kommunikationer med T-bana och bussar.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 836 kr Inkl värme & VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
2
Byggår:
1946
Driftskostnad:
291 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning

Lägenheten presenterar följande planlösning:

Alla väggar i lägenheten har bredspacklats och målats.

Hall
Rymlig central hall. På golvet ligger ekparkett, väggarna är målade. Förberett för tvättmaskin med el, vatten och avlopp i garderobsdel.

Badrum
Nyrenoverat helkaklat badrum med klinkergolv (golvvärme). Badkar med två olika duschar. Vägghängd wc och handfat. Ovanför wc och handfat finns ett inbyggt hyllplan med marmorskiva ovanför finns praktisk förvaring i inbyggda badrumsskåp med spegelglasdörrar. Fönster ger behagligt ljusinsläpp.

Sovrum 1
Sovrum som har gott om plats för dubbelsäng. Platsbyggda garderober som löper längs väggen mot badrummet. Ekparkettgolv och målade väggar.

Kök
Trivsamt kök med plats för matbord vid det ljusa burspråket som bjuder på utsikt mot Aspuddsparken. Den maskinella utrustningen består utav: Integrerad kyl/frys, induktionshäll med timerfunktion som fält ner i en Kvik Core bänksskiva, på andra sidan av köket finns en diskbänk av rostfritt stål, integrerad diskmaskin, fläkt och självrengörande ugn. Ovan arbetsbänkarna sitter italiensk marmor. Väggarna är vitmålade, på golvet ligger ekparkett.

Vardagsrum
Rymligt vardagsrum med plats för stora trevliga middagar. Här finns gott om utrymme för både matbord och soffgrupp. Parkettgolv och målade väggar. Utgång till balkongen med trätrall, fin utsikt mot den gröna bakgården.

Sovrum
Här finns utrymme för dubbelsäng. Fönster mot balkongen. Platsbyggd garderob. På golvet ligger ekparkett och väggarna målade.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 4, hiss finns ej

Avgift

3 836 kr Inkl värme & VA

Andel i föreningen

0,56484%

Andel av årsavgiften

0,56484%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1946

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 december 2009
Energiprestanda: 143 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

3 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 500 kr
Försäkring: 2 000 kr
Beräknat antal personer: 3

Övrigt

Till bostaden finns två förråd, ett på vinden och ett i källaren. Möblerbar balkong som ligger mot lummig bakgård. Ägarna har utfört omfattande renovering av bostaden så som omdragning av el, kablarna har fällts in i väggarna.

Förening

Namn

HSB Brf Entitan i Stockholm

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Entitan i Stockholm bildades 1943-06-10 och registrerades 1943-06-16. Föreningen äger och förvaltar fastigheterna med adresser på Blommenbergsvägen 147-159, Manhemsgatan 11-15 och Hövdingagatan 1-7 A, Vapengatan 4-18 och Vapengatan 20-26. Av föreningens 235 bostadslägenheter upplåts samtliga med bostadsrätt. Cirka 30 mindre källarlokaler samt ett antal vindsförråd upplåtes med hyresrätt.

I föreningen finns det gym, pingisrum, cykelförråd/barnvagnsrum, samlingslokal (utrymme för 25 personer) med övernattnings möjlighet med sovplatser för 5 personer, vävstuga, hobbyrum, bytesrum och tvättstugor med torkrum. I varje bostadsbyggnad finns tvättstuga. Tvättmaskin för mattor finns i port 12 på Vapengatan och port 157 på Blommensbergsvägen.

Bredband: lägenheterna är utrustade med bredbandsuttag (optisk fiber) från Bredbandsbolaget och Com Hem (via kabel-tv uttaget). Internetanslutning: Ansluten till bredbandsnätet via ComHem eller Bredbandsbolaget med installerad anslutning upp till 100 Mbit/sek. Via Bredbandsbolaget kan du ansluta IP telefoni. Se leverantörernas hemsidor för info.

Kabel-TV: Föreningen har avtal med Com hem gällande kabel-tv, vilket innebär att det ingår ett så kallat basutbud av de vanligaste tv-kanalerna i månadsavgiften.

Exempel på större renoveringar som genomförts (uppgifter från årsredovisningen 2013) :

1993 Renovering av elsystemet. Bredband och kabel TV indraget.
2001 Byttes tappvatten- och avloppstammar.
2001 Renovering av samtliga badrum.
2001 Fjärrvärme installerades.
2005 Radiatorer justerade och termostater.
2006 Renoverades balkongerna.
2006 Inpasseringssytem till portarna installerades.
2009-2011 Renovering av trapphusen.
2011 Iordingställande av motionsrum.
2012 Byte av ingångsportat i trapphusen.
2013 Renovering av delar av fasader. Renovering av gemensam gård/park. Renovering av plåtdelar av tak ex stuprör. Stamspolning av samtliga lägenheter.

Under 2014 kommer föreningen påbörja planera inför fasadrenovering 2018.

Tv-anslutning: Ansluten till kabel-TV nätet via ComHem. Se leverantörens hemsida för info. Grundutbud ingår i avgiften.

För den slutliga köparen behövs ett medlemskap tecknas i HSB Stockholm. Medlemsansökan kan göras via HSBs hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. Länken får ni av mäklaren.

En överlåtelseavgift tas ut från föreningen på ca 1 110 kr (2,5 % av prisbasbeloppet som ligger 44 400 kr för 2014). Ev. pantsättningsavgift tas ut av föreningen på ca 444 kr (1% av prisbasbeloppet) betalas av köparen.

Se föreningen hemsida för mer information: www.hsb.se/stockholm/entitan

Antal lägenheter

235

TV och Bredband

Ansluten till kabel-TV nätet via ComHem. Se leverantörens hemsida för info. Basutbud ingår i avgiften.

Internetanslutning: Ansluten till bredbandsnätet via ComHem eller Bredbandsbolaget med installerad anslutning upp till 100 Mbit/sek som tecknas via separat avtal med leverantören. Via Bredbandsbolaget kan du ansluta IP telefoni. Se leverantörernas hemsidor för info och priser.

Renoveringar

Exempel på större renoveringar som genomförts (uppgifter från årsredovisningen) :

1993 Renovering av elsystemet. Bredband och kabel TV indraget.
2001 Byttes tappvatten- och avloppstammar.
2001 Renovering av samtliga badrum.
2001 Fjärrvärme installerades.
2005 Radiatorer justerade och termostater.
2006 Renoverades balkongerna.
2006 Inpasseringssystem till portarna installerades.
2009-2011 Renovering av trapphusen.
2011 Iordningställande av motionsrum.
2012 Byte av ingångsportar i trapphusen.
2013 Renovering av delar av fasader. Renovering av gemensam gård/park. Renovering av plåtdelar av tak ex stuprör. Stamspolning av samtliga lägenheter.

Föreningen planerar inför fasad- och fönsterrenovering 2017/2018. Föreningen kommer eventuellt att tilläggsisolera vindarna.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Övrigt

I föreningen finns det gym, pingisrum, cykelförråd/barnvagnsrum, fritidslokal, vävstuga, hobbyrum, bytesrum och tvättstugor med torkrum. I varje bostadsbyggnad finns tvättstuga. Tvättmaskin för mattor finns i port 12 på Vapengatan och port 157 på Blommensbergsvägen.

Om området

Aspudden

Aspudden är en av de äldsta förorterna i Stockholm och karaktäriseras av en charmig småstadskänsla. Här finns mysiga caféer, livsmedelsbutiker, apotek, småbutiker samt restauranger. I Aspudden bor du nära natursköna grönområden och Mälaren. I närheten ligger vackra Vinterviken med kolonilotter och Vintervikens Trädgårdscafé som på sommaren har matservering och temakvällar. Här finns även företaget Winterviken som har café med uteservering på sommaren, festvåning och konferenser.

Nere vid Mälaren finns välbesökta platser för promenader, bad och fina klipphällar som kan avnjutas med solnedgång. På kort gångavstånd ligger även sjön Trekanten med badplats, på vintern plogas isen för skridskoåkning. I närområdet ligger Liljeholmens centrum med stor galleria med gott om utbud med affärer och restauranger. Goda kommunikationer och närhet till City.

För barnfamiljer finns den mycket populära Aspuddsparken med olika djur att titta på, minigolf och utmaningar i klätterställningarna m.m. På helgerna finns möjlighet till korvgrillning, ponnyridning och "Parkfiket" där man kan köpa bl.a. fika och korv. Under vintern är det livlig aktivitet i pulkabackarna och på sommaren fylls plaskdammen på för svalkande dopp för de små. Bredvid parken ligger Aspuddens IP som har fotbollsaktiviteter för barn från 5-års ålder och upp till A-trupp.

Kommunikation

I området finns två tunnelbanestationer - Aspudden och Örnsberg. Det tar ca 12-14 min in till T-centralen. Flertalet bussar trafikerar området.

Närservice

Kort gångavstånd till Telefonplan med Konstfack, SATS Sportclub, serviceutbud såsom apotek, livsmedelsaffär, restauranger (bl a den omskrivna restaurangen Landet), jourlivs m.m.

Parkering

Under 2017 har kommunen infört nya parkeringsregler som innebär att det blir parkeringsavgifter och boendeparkering i området. Mer info finns på: http://www.stockholm.se/TrafikStadsplanering/Parkering/parkeringstillstand/Boendeparkering/

I närheten

Livsmedelsbutiker
Netto
160 m
Coop Konsum
320 m
Köpcentrum & Gallerior
Liljeholmstorget
1,6 km
Liljeholmstorgets Galleria - Citycon
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Grågåsen Förskola
260 m
Stora Aspen Förskola
300 m
Kollektivtrafik
Fågeltorget
110 m
Erik Segersälls väg
180 m
Grundskolor
Aspuddens Skola
340 m
Pilgrimsskolan
660 m
Gymnasium
Elektrikergymnasiet
1,1 km
Internationella Engelska Skolan Liljeholmen
1,1 km
Universitet & Högskolor
Konstfack
760 m
Redell & Redell Legitimerade Psykologer HB
840 m
Banker
SEB
830 m
FOREX Bank
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Aspuddens Bangolf
80 m
Årsta Golf
3,4 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Aspuddens Idrottsplats
210 m
Puls & Träning Sweden AB
830 m
Simhallar & Utomhusbad
Trekanten
1,1 km
Oxhålsbadet Stora Essingen
1,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennie Göthlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte