Fänkålsgatan 6

Bilder

  • Såld!

Fänkålsgatan 6 , Årsta , Uppsala

Välkommen till en rymlig 2:a på markplan med underbar uteplats i soligt västerläge med em/kvällssol. Öppet vardagsrum med goda sällskapsytor och ljusinsläpp från stora fönster. Sovrum med gott om förvaring, badrum med badkar och tvättmaskin samt arbetskök med gott om arbetsytor. Även en liten uteplats på framsidan av huset med fm/morgonssol. Belägen i välskött och solid förening med gott om gemensammhetsutrymmen såsom samlingslokal, övernattningsrum, bastu, gym etc. Välkommen!

63 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 022 kr inkl värme, vatten, kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
63 kvm
Våning:
1
Byggår:
1970-1972
Driftskostnad:
375 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

63 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Entréhall med plats för avhängning. Inrett med tapetserade väggar och plastmatta. Inre hall med garderob och utrymme för arbetsdel eller dylikt. Hallen leder direkt in till vardagsrummet.

KÖK

Ljust arbetskök med goda arbetsytor och bra förvaringsmöjligheter i dess vita luckor. Köket är maskinellt utrustat med ny varmluftsugn med spishäll, fläkt, fullstor kyl & frys samt diskmaskin. Stort fönster som bjuder på bra ljusinsläpp, plastmatta på golv och ljusa väggar. I anslutning till köket finns även matplatsen som blickar ut över vardagsrummet.

SOVRUM

Stort sovrum med generöst ljusinsläpp och minimal insyn. Utmärkt förvaring i rummets garderober som ingår. Laminatgolv och blåa tapetserade väggar.

BADRUM

Badrum med klinkergolv och kaklade väggar i beige. Utrustat med badkar, ny tvättmaskin samt nya badrumsmöbler och wc.

VARDAGSRUM

Öppet och mycket rymligt vardagsrum med generöst ljusinsläpp från stora fönster. Tapetserade väggar och mörkt laminatgolv. Via vardagsrummet når du den härliga uteplatsen i väster.

UTEPLATS

Möblerbar uteplats i soligt västerläge med eftermiddag/kvällssol. Utrustad med en markis med motor.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 2, hiss finns ej

Avgift

3 022 kr inkl värme, vatten, kabel-TV

Andel i föreningen

0,10735%

Andel av årsavgiften

0,10735%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1970-1972

Uppvärmning

Fjärrvärme

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Övrigt

Stort tillhörande förråd i nära anslutning till bostaden.

Fastighetsbeteckning

Uppsala-Årsta 24:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 1

Förening

Namn

HSB Brf 53 Gräslöken

Om föreningen

Föreningens fastigheter byggdes mellan 1970-1972 och omfattar 77 st. tvåvåningshus på Gräslöksgatan, Kamomillgatan och Fänkålsgatan. Det finns 832 st. bostadsrättslägenheter fördelade på; 1 rok 62 st., 2 rok 370 st., 3 rok 338 st., 5 rok 62 st. Besök gärna föreningens hemsida: http://www.uppsala.hsb.se/53grasloken/

EKONOMI
En avgiftshöjning har skett från och med 1 januari 2017 med 3,3%.
Föreningen debiterar köparen en överlåtelseavgift på ca 1100 kr samt en pantsättningsavgift på ca 445 kr vid varje pantsättning.
Ekonomisk förvaltare är Upplands Boservice AB.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
Flera fullt utrustade tvättstugor. I samband med renovering av dessa har tvätt korten byts ut mot tags. Vidare finns det cykelförråd, vävstuga, snickarbod, bastu, fotoateljé, pingislokal, tennisbana, basketplan, grusfotbollsplan och boulebana. Vintern 2010-2011 fanns även en isbana. I föreningen finns en samlingslokal "Puben" för uthyrning. Det finns även ett gym beläget i servicehus 2 med bland annat löpband, spinning cyklar, skakmaskin och vikter dit föreningens medlemmar har full tillgång för 600 kr/år. Flera olika fritidsaktiviteter anordnas.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Den eller de som bor i lägenheten måste äga lägenheten till 100% enligt föreningens bestämmelser. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr/medlem deponeras hos HSB i samband med köpet, därtill kommer en årsavgift på ca 300 kr/hushåll). Föreningen accepterar ej juridisk person som köpare (förutom Landsting och kommun).

BOSTADSRÄTTSTILLÄGG
Föreningen har tecknat ett kollektivt bostadsrättstillägg för sina medlemmar i Länsförsäkringar. Detta innebär att medlemmarna inte behöver teckna ett eget sådant tillägg till sin hemförsäkring.

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningens styrelse lämnar godkännande för högst ett år.

Organisationsform

Andelsrätt

TV och Bredband

TV & INTERNET
Kabel-TV via ComHem. Grundutbudet ingår i månadsavgiften.
Bredband via ComHem (via kabel) 100/10 Mbit/s ingår i det obligatoriska tillägget till föreningen, högre hastigheter på internet samt större paket på digital-TV samt IP-telefoni går att beställa. Bredband finns även via Bredbandsbolaget (fiber upp till 1000 Mbit/s).

Parkering

PARKERING
Inom området finns gott om parkeringsplatser samt boendeparkering på dessa genom ett särskilt parkeringstillstånd 50 kr/mån.
182 st kallgarage med el plint, kostnad 275-330 kr/mån. 370 st P-platser med el plint, kostnad 165 kr/mån. Separat kösystem tillämpas. Besöksparkering 1 kr/timme, 20 kr/dygn, 100 kr/vecka.

Styrelsen har beslutat att från den 1 juni 2016 får du inte boka mer än en fast parkeringsplats. Det gäller såväl garage som el-plint. Övergången till att ha en parkeringsplats per hushåll sker successivt. Kölistan ansvarar förvaltaren för. En annan nyhet är att samtliga tre gators parkeringar i fortsättningen benämns som en parkeringsplats. Det är långa köer till både garagen och parkeringsplatserna. Via hemsidan finns blankett för att ställa sig i kö.

Renoveringar

PLANERAT UNDERHÅLL
2017-2020 Stamrenovering av badrum samt stammar till kök. I dagsläget planeras den att påbörjas i slutet av 2017 / början 2018.

STÖRRE GENOMFÖRT UNDERHÅLL
1992 Byte av tak till snedtak (sadeltak)
2002 och 2007 Genomspolning av stammarna
2006 Utvändig målning av fönster och dörrar.
2007 undercentralen renoverad, installation av nya pumpar och styr- och reglersystem
2009 Byte av garageportar och målning av garagelängor
2010 Nya entré- och loftgångsdörrar
2012 Renovering av tvättstugor i servicehus nr 1 och 2.
2013 Renovering av tvättstugan i servicehus nr 3.
2013-2014 Kulvertbyte etapp 1
2014 Upprustning och färdigställande av övernattningsrum samt av samlingslokalen i föreningen.
2015 Upprustning av servicehusen, renovering av panel och fönstermålning. Byte av tak på vissa garagelängor. Upprustning av lekplatser, grillplatser och utemöbler.
2016 Renovering av loftgångar samt slutförande av kulverbyte, etapp 2.

Om området

Årsta

Årsta är en stadsdel i Uppsala, belägen i nordost, mellan Gränby Centrum och Fyrislund, med Årsta centrum som ungefärlig mittpunkt. Årsta centrum innehåller bl.a. en stor livsmedelshall och en vårdcentral. Anläggningen har på senare år upprustats och stora planer finns att rusta upp Årsta centrum ännu mer i samband med byggnationen av stadsdelen Östra Salabacke längs med Fyrislundsgatan.

Ett populärt och lugnt område som utgörs av stor grönska och trivsamma strövområden. I hjärtat av Årsta finner man Årstaparken som bildar en grön oas av träd och växter. I närheten finns även en 4H gård som är ett populärt utflyktsmål. Cykelavstånd till Vedyxaskogen. Bebyggelsen utgörs av villor och lägenheter som ligger inbäddat mellan stora grönytor. Som boende i Årsta har man närhet till både natur och service.

Kommunikation

Bra bussförbindelser mellan Årsta och City som tar ca 15 minuter. Från Årsta finns det bra cykelvägar ner till Centrum. Bra pendlarläge då påfart till E4:an ligger i närheten.

Närservice

Vid Årsta Centrum finner du all tänkbar service, förskola, grundskola, vårdcentral, restaurang och mataffär. På bekvämt promenadavstånd når man Gränby Centrum, här erbjuds all tänkbar service med affärer, restauranger, apotek, m.m.

Parkering

Avgiftsparkeringar finns i hela området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tuna Lanthandel
240 m
ICA Supermarket Årstahallen
630 m
Köpcentrum & Gallerior
Gränby Centrum AB
1,1 km
Boland City
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ångelsta Förskola
140 m
Kamomillens Förskola
310 m
Kollektivtrafik
Timjansgatan
120 m
Fänkålsgatan
240 m
Grundskolor
Ångelstaskolan
400 m
Årsta-skolan & Årsta Särskola
450 m
Gymnasium
Uvengymnasiet
1,1 km
Livets Ords Förlag AB
1,4 km
Universitet & Högskolor
Skandinavisk Teologisk Högskola
1,3 km
Johannelunds Teologiska Högskola
2,5 km
Banker
FOREX Bank
1,1 km
Nordea Bank AB
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Kraftkällan Gränby Centrum
1,1 km
Uppsala Arena 2010 AB
1,2 km
Simhallar & Utomhusbad
Linnéas Simskola
2,4 km
Centralbadet
3,2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

018-10 90 11

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2,02 % 1,52 %
Ansök om lånelöfte