Alriksgatan 1C

Bilder

  • Såld!
  • Vardagsrum

Alriksgatan 1C , Höganäs , Uppsala

Charmig tvårumslägenhet i fint skick med fräscha ytskikt, stambytt badrum med tvätt, kök med matplats och fantastik balkong i ett fritt och soligt läge. Gott om förvaringsmöjligheter i klädkammare och i garderober. Bredband ingår i avgiften. Belägen i populära Höganäs i välskött Brf med god ekonomi och flera stora renoveringar gjorda. Här bor du i ett attraktivt område under expansion. Välkomna!

55,5 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 695 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55,5 kvm
Våning:
3
Byggår:
1956
Driftskostnad:
341 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55,5 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Rymlig hall med plats för avhängning av ytterkläder samt ytterligare förvaring i tre garderober. Klinkergolv och målade väggar. Ingång via säkerhetsdörr.

SOVRUM & KLÄDKAMMARE

Bra sovrum med härligt ljusinsläpp från fönster i ogenerat läge och förvaring i garderob med skjutdörrar. Väggarna är målade i vitt med en blå fondvägg. Här finns även ingång till klädkammare med ytterligare förvaring.

KÖK

Charmigt kök med vita köksluckor och vitt kakel ovan arbetsytor. Köket är utrustat med ugn/häll, fläkt, kombinerad kyl&frys och diskmaskin. Matplats för ca 4 personer intill fönster med bra ljusinsläpp. Ljusa väggar och laminatgolv.

BADRUM

Helkaklat och stambytt badrum med klinkergolv, duschhörna, wc, handfat, och tvättmaskin. Bra förvaringsmöjligheter i spegelskåp och på hyllplan.

VARDAGSRUM

Ljust och luftigt vardagsrum med goda sällskapsytor och härligt ljusinlsäpp från fönster. Parkettgolv och ljusa väggar. Från rummet når man lägenhetens balkong.

BALKONG

Möblerbar och högt belägen balkong i fritt och härligt läge.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 4, hiss finns ej

Avgift

2 695 kr inkl värme, vatten, kabel-TV, bredband & IP-telefoni

Driftskostnad

4 100 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 900 kr
Försäkring: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 2

Andel i föreningen

0,69793%

Andel av årsavgiften

0,69793%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Självdrag

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Tvättstuga och cykelförråd finns i källaren.
Till bostaden hör två källarförråd.
Föreningen har en samlingslokal som kan hyras för övernattning.

Innergård med rymliga gräsytor, buskar och träd, lekplats med gungor och sandlådor. Sittgrupper och grillplats.

Fastighetsbeteckning

Uppsala-Kvarngärdet 29:5

Förening

Namn

HSB Brf 38 Domar

Om föreningen

Föreningen HSB Brf 38 Domar består av 135 lägenheter med adresser S:t Olofsgatan 43 A-E, Torkelsgatan 34 A-B och Alriksgatan 1 A-E. Byggnadsår 1956. I föreningen finns 24 st lägenheter om 1 rok, 83 st om 2 rok och 28 st om 3 rok. Uppgifterna i objektsbeskrivningen är inhämtade från föreningens hemsida: www.hsb.se/uppsala/brf/domar

EKONOMI
Föreningen har god ekonomi. Vid överlåtelse debiteras köparen en överlåtelseavgift på 1110 kr och en pantsättningsavgift på 444 kr. Upplands Boservice sköter både ekonomisk och teknisk förvaltning. Det finns ingen förändring av avgiften planerad i dagsläget.

GEMENSAMMA UTRYMMEN
I föreningen finns tre tvättstugor (en i varje hus), samlingslokal (utrustad med pentry, porslin, bord, stolar, bäddsoffa m.m.), övernattningslägenhet (med fyra bäddar), rejäla utrymmen för cykel- och barnvagnsförvaring och tre st hobbyrum. På föreningens gård finns trädgårdsmöbler, grillplats och lekplats.

ÄGARFÖRHÅLLANDE
Föreningen godkänner delat ägande men den som ska bo i lägenheten ska äga minst 50 %. Juridisk person tillåts ej som medlem. Då bostadsrättsföreningen är en HSB-förening krävs även medlemskap i HSB Uppsala (medlemsavgift på 500 kr deponeras i samband med köpet).

ANDRAHANDSUTHYRNING
Föreningen medger uthyrning i andra hand enligt gällande regler i bostadsrättslagen. Uthyrning medges ett år i taget och måste godkännas av styrelsen, en avgift tas ut för detta.

Organisationsform

Bostadsrätt

TV och Bredband

Kabel-TV levereras från ComHem, basutbud ingår i månadsavgiften. Bredband (100/100 mbit) och fast avgift för IP telefoni ingår i månadsavgiften (samtalsavgift tillkommer) och levereras från Bredbandsbolaget. TV kan även levereras via Bredbandsbolaget.

Parkering

Föreningen har 29 p-platser med elplint för motorvärmare, 8 p-platser utan el-plint samt 23 garageplatser. Lång kö till garageplatser men kortare till p-platser.

Renoveringar

1956 Byggnadsår
1996 Vatten- och avloppsstammar byttes.
2003-2004 Balkongerna renoverades.
2005-2006 Taket renoverades.
2009 Elstammar byttes och det drogs in bredband via fiber. Elektroniskt inpasseringssystem (s.k. taggar). Plattläggning av parkering.
2010 Tvättstugorna renoverades. Spolning av stammar. Vindarna tilläggsisolerades.
2011 Termostater byttes och justerades.
2012 Installation av värmestyrsystem (eGain).
2013 Fönsterbyte.
2015 Byte till säkerhetsdörrar och postfack

Övrigt

Elavtal finns centralt via föreningen. Varje medlem debiteras för sin förbrukning på samma avi som månadsavgiften. Enskilda elavtal behövs inte och är inte heller möjliga att teckna.

I föreningen finns ett separat tecknad bostadsrättstillägg som gäller för föreningens samtliga medlemmar. Detta innebär att du som medlem inte behöver ha något bostadsrättstillägg i din hemförsäkring utan du är täckt av det tillägg som finns tecknat av föreningen.

Extra förråd finns att hyra, separat kö.

Om området

Höganäs

Höganäs är ett område beläget mellan Fålhagen och Råbyleden. Området är mixat med bostäder, butiker, restauranger och tjänsteföretag. I området finns också Höganäsparken som nyligen genomgått en upprustning med bl.a. nya planteringar och en ny lekplats. Centrum når du efter 5-10 min promenad.

Kommunikation

Utmärkt läge, både för pendlaren och den som vill bo centralt, med direkt närhet till city och resecentrum med tåg- och bussförbindelser. Ett flertal stadsbussar passerar genom området.

Närservice

I Höganäs kan du äta gott på flertalet restauranger och sporta på något av de gym som ligger i området. Du har även närheten till små butiker där du kan handla allt från livsmedel till antikviteter och blommor. På Vaksala Torg har man även Uppsala Konsert och Kongress som är kulturens centrum i Uppsala. Närhet till Kvarnens köpcentrum med ICA Torgkassen, Systembolaget, Apoteket, samt restauranger och mindre butiker.
Kvarntorget har de senaste åren genomgått en omvandling. Här finns nybyggda lägenheter i två st elvavåningshus och i bottenplan finns gym, butiker, caféer och restauranger.

Parkering

Parkeringsplatserna på gatumark inom området kan användas av både boende och besökare, men de boende gynnas både i fråga om tidsbegränsning och avgifter. På platser där parkering får ske i begränsad tid kan boende parkera under längre tid och till lägre avgift.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Rafik Livs
130 m
ICA Supermarket Torgkassen
390 m
Köpcentrum & Gallerior
Galleria Dragarbrunn
750 m
S:t Per Gallerian
830 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kvarngärdesskolans Öppet Hus Förskola Fritidshem
190 m
Höganäs Förskola
200 m
Grundskolor
Vaksalaskolan
490 m
Kvarngärdesskolan Skola Särskola
500 m
Gymnasium
Labanskolan Frisärskola AB
850 m
Thoren Business School
900 m
Universitet & Högskolor
Stiftelsen Fjellstedtska Skolan
970 m
SV Uppsala Län
990 m
Banker
Nordea Bank AB
450 m
Handelsbanken Uppsala City
790 m
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gränby Ishall
410 m
Actic Centralbadet
930 m
Simhallar & Utomhusbad
Actic Centralbadet
930 m
Linnéashopen
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Maxim Alami för mer information!

Maxim Alami

Maxim Alami

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0767-11 90 90

maxim.alami@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte