Morkullevägen 55

Bilder

  • Välkommen till Morkullevägen 55
  • Upplyst pool - bild tagen av säljaren
  • Planritning - Entréplan
  • Planritning - Källarplan
  • Planritning - Garage samt förråd

Morkullevägen 55 , Sunnersta , Uppsala

VISNING NU PÅ SÖNDAG KL 13:30-14:15!

Varmt välkommen till detta hus i populära Sunnersta. Fastigheten är mycket vackert belägen i området och har en insynsskyddad och varierad tomt. Här finns bland annat bergvärme, garage, pool och en stor trädäckad terrass. Med egen ingång utifrån finns även en uthyrningsdel. Detta utrymme skulle även lämpa sig som kontor för det egna företaget om så önskas. På sikt är fastigheten i behov av modernisering vilket ger tillfälle att skapa en fin villa med egen personlig prägel. Välkommen att ta kontakt med fastighetsmäklaren för att anmäla intresse.

113 kvm, 7 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
113 kvm
Biarea:
108 kvm
Tomtarea:
1 218,8 kvm
Byggår:
1970
Driftskostnad:
2 621 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

7 rum varav 5 - 6 sovrum

Boarea

113 kvm

Biarea

108 kvm

Rumsbeskrivning
ENTRÉPLAN
Hall / Huvudentré

Välkomnande hall med med bra plats för avhängning. Inrett med parkettgolv (oljad ek) och tapetserade väggar. Från hallen kan man ta trapporna ner till husets nedre plan.

Vardagsrum

Stort vardagsrum med generöst ljusinsläpp från rummets stora fönster, här kan man få plats med soffgrupp, tillhörande bord m.m. Fint ekparkettgolv (oljad ek) och tapetserade väggar. Från vardagsrummet kommer man även ut till uteplatsen med tillhörande pool i fint solläge.

Kök

Charmigt kök utrustat med diskmaskin, ugn, häll, stor kyl och frys. Utmärkta arbetsytor samt bra förvaring i kökets träluckor. Vitt kakel ovanför arbetsytorna. Matplats för 8-10 personer intill stort fönster med härligt ljusinsläpp. Här

Sovrum 1

Sovrum med plats för enkelsäng. Här finns ett fint parkettgolv och en blå tapet. Bra förvaring i rummets platsbyggda garderob. Bra ljusinsläpp från fönster med minimal insyn. Radiator finns.

Sovrum 2

Sovrum med plats för enkelsäng. Här finner man en linoleummatta på golvet samt målade väggar. Bra förvaring i form av en platsbyggd garderob. Även här har man bra ljusinsläpp från tillhörande fönster.

Sovrum 3

Stort sovrum med plats för dubbelsäng. Utmärkt förvaring i rummets fyra platsbyggde garderober med tillhörande överskåp. På golvet ligger en plastmatta och väggarna dekoreras av en tapet. Generöst ljusinsläpp från rummets två fönster.

WC

Praktiskt wc-rum med linoleummatta på golvet och tapetserade väggar. Här finns förutom wc, handfat och spegel även ett tvättställ.

Badrum

Fint badrum utrustat med massagebadkar, spegelskåp, tvättställ med kommod, handdukstork samt wc och handfat. Rummet har ett grått klinkergolv(golvvärme) samt ljusa kaklade väggar.

Allrum

Stort allrum som även kan delas upp i två mindre rum. Allrummet har ett fint parkettgolv och ljusa tapeter. Här har man även ett generöst ljusinsläpp då det finns två stora fönster i rummet.

NEDRE PLAN
Hallgång

Inrett med ljusa väggar. I hallgången har man även tillgång till förvaring samt möjlighet att ha en frysbox eller dylikt.

Allrum

Stort och luftigt allrum med plats för soffgrupp där den öppna spisen skapar en mysig och avslappnande atmosfär. Rummet har ett klinkergolv, panelväggar och vitkalkade väggar.

Tvättstuga

Tvättstugan är utrustad med tvättmaskin och torktumlare samt ett arbetsbord. Inrett med målade betonggolv samt panelväggar.

Bastu + Duschrum

Rymlig bastu i gott skick. Här finns också en dusch.

Sovrum 4

Sovrum med bra förvaringsmöjligheter i rummets garderober. Här finner man en linoleummatta och panelvägg. Ljusinsläpp från rummets fönster och plats finns för enkelsäng.

UTHYRNINGSDEL (EGEN ENTRE)

I husets nedre plan finns en uthyrningsdel med egen entré som leder till ett sovrum, arbetsrum och en praktisk kokvrå samt en wc/dusch. Sovrummet har bra förvaringsmöjligheter i dess tillhörande garderober samt ljusinsläpp från rummets halvfönster. I uthyrningsdelens kokvrå finns diskho, separat kyl och frys, ugn samt två spisplattor. Tillgång till förvaring finns i form av ljusa skåpsluckorna. Det ingår även ett wc/dusch-rum som är utrustat med de flesta nödvändigheter och inrett med klinker på golvet samt tapetserade väggar.

Sovrum uthyrningsdel

Sovrum med plats för enkelsäng. Förvaringsmöjligheter i rummets garderober. Rummet har en plastmatta på golvet samt en panelvägg.

Arbetsrum uthyrningsdel

Arbetsrum med bra utrymmen. I rummet finner man en plastmatta och gröna målade väggar.

Kokvrå uthyrningsdel

I husets nedre plan finns en väldigt praktisk kokvrå med diskho, separat kyl och frys, ugn samt två spisplattor. Tillgång till förvaring finns i de ljusa skåpsluckorna.

WC 2

På nedre plan finner du en WC med ett vitt klinkergolv som matchar rummets vita väggar. Här finns dusch, wc, handfat samt spegel.

Byggnad

Byggnadstyp

1-planshus med källare

Byggnadsår

1970

Uppvärmning

Bergvärme

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 13 juli 2015
Energiklass: D
Energiprestanda: 63 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta på mark
Grundmur: Lättbetong
Fasad: Kalksandsten och träpanel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Takpapp

Övrigt

Gedigen pool i betong ( 4x8 m) som värms upp med solvärmeanläggning och kan även värmas med bergvärme. Precis intill finns även en insynsskyddad utedusch med varm och kall vatten.

Fastighetsbeteckning

Sunnersta 58:3

Övriga byggnader

Garage: Ett garage + carport tillhör fastigheten med tillhörande förråd. Det finns även plats för fler bilar framför garaget samt på uppfarten.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

31 454 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 23 124 kr
VA: 3 000 kr
Renhållning: 930 kr
Sotning: 400 kr
Försäkring: 4 000 kr

Kommentar

*Kostnad för uppvärmnníng och el finns under samma post.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

2 969 000 kr, varav byggnadsvärde 1 254 000 kr

Summa pantbrev

764 000 kr

Tomt

Areal: 1 218,8 kvm

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Övrigt

Välkommen till ett väldisponerat och charmigt hus i underbart lugnt och insynsskyddat läge. Genomgående goda sällskapsytor i samtliga rum. I entréplan finner du tre sovrum (möjlighet till fyra) med bra förvaringsmöjligheter. Trevligt kök med stor matplats, två badrum och luftigt & ljust vardagsrum med utgång till den stora uteplatsen med sol hela dagen.

Nedre plan finner du ett stort rogivande sällskapsrum med öppen spis och en uthyrningsdel med egen entré. Två sovrum med bra förvaring samt ett badrum. Här finns även en bastu och tvättrum.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Om området

Sunnersta

Sunnersta är en stadsdel i södra Uppsala som ligger ca 8 km söder om centrala Uppsala. Sunnersta ligger vid Fyrisåns utlopp i Mälaren och är Uppsala sydligaste egentliga stadsdel.
Sunnersta har ett rikt föreningsliv. Sunnersta Allmänna Idrottsförening, (SAIF) bedriver verksamhet inom bordtennis, fotboll och skidåkning. På och kring Sunnerstaåsen finns ett friluftsområde med plats för joggning, cykling, orientering och promenader och en 18-hålsbana för discgolf.

Det finns två folkparker i Sunnersta- och Granebergsområdet. Sunnerstas Folkets Park, Liljekonvaljeholmen i Sunnersta, som är mer nöjesinriktad och mer sportinriktade Granebergs Folkets Park, (Granebergsparken) som har fotbollsplaner, dansbana och klubbhus.

Vid Ekolns strand i Graneberg har KFUM fritidsanläggningen Alnäs, där sommarläger anordnas för barn och ungdomar. Nära Ekoln och Skarholmen ligger Upsala Segelsällskaps lokaler och en av norra Mälarens största marinor. Längs Ekolns strand sträcker sig en strandpromenad från Skarholmen till varvsområdet i Flottsund. Här passeras, förutom Alnäs, även Sunnersta Camping (allmänt kallad Kohagen) och Lyssnaängsbadet.

En av områdets största arbetsgivare är Sunnerstaskolan, en av Sveriges största låg- och mellanstadieskolor. Privata arbetsgivare i Sunnersta är bl. a Höglunds Catering, Coop Nära, Restaurang Skarholmen, Sunnersta Köket Restaurang och Pizzeria samt ett antal skönhets- och hårvårdssalonger.

Kommunikation

Med buss från Sunnersta når man centrum på ca 20 minuter. Bussarna går var 15:e minut.

Närservice

Det finns både restaurang och mindre pizzerior i området. Mataffärer och andra butiker finner man främst i Norby samt Gottsunda Centrum.

Parkering

Det är fritt att parkera på kommunens gator.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Amazing Thai Market
510 m
Coop Nära
900 m
Köpcentrum & Gallerior
Gottsunda Centrum
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Pilfinkens Montessoriförskola
280 m
Talgoxen Förskola Fritidshem
550 m
Grundskolor
Musiklådans Friskola
580 m
Sunnerstaskolan
610 m
Gymnasium
Lundellska Skolan Gymnasieskola
4 km
Rosendalsgymnasiet
4,3 km
Universitet & Högskolor
Universitetsdjursjukhuset UDS, Ultuna
1,4 km
CUL Centrum för uthålligt lantbruk
1,6 km
Banker
Nordea Bank AB
1,1 km
Handelsbanken Uppsala Eriksberg
4,9 km
Golfbanor & Golfklubbar
Uppsala Bangolfklubb
4,9 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Gottsunda Badet
1,1 km
Gottsunda Centrum
1,3 km
Simhallar & Utomhusbad
Gottsunda Badet
1,1 km
Gottsunda Centrum
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Josef Boulaich för mer information!

Josef Boulaich

Josef Boulaich

Uppsala

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-00 199 60

josef.boulaich@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte