Kårlandavägen 34

Bilder

  • Framsidan
  • Framsidan
  • Framsidan
  • Uteplatsen utanför vardagsrummet

Kårlandavägen 34 , Hovmantorp , Lessebo

Precis vid sjön Rottnen ligger denna stora och härliga villa. Villan består av 3 sovrum, två stora allrum med öppen spis, matrum, tre badrum och kök. Till villan hör ett stort dubbelgarage med en 3 rums lägenhet med pentry, möjlighet till uthyrning. På tomten finns pool med poolhus. För mer information kontakta mäklaren!

237 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
237 kvm
Biarea:
45 kvm
Tomtarea:
1 975 kvm
Byggår:
1975
Driftskostnad:
3 981 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

237 kvm

Biarea

45 kvm

Rumsbeskrivning
HALL

Ni kommer in i en stor och rymlig hall med klinkergolv och bra utrymmen för möblering och klädhängare. I hallen finns även en stor garderob med förvaring under trappan. Hör finns även en gäst wc.

GÄSTTOALETT

Denna lite mindre toalett har äldre golv och väggbeklädnad, wc och handfat.

VARDAGSRUM

Vardagsrummet är stort och har en pampig och fin öppen spis som är godkänd av sotaren. I detta rum finns det gott om utrymme för både matsalsbord och soffgrupp. Från vardagsrummet kommer du ut till den insynsskyddade uteplatsen.

MATSAL

Detta rum har många möjligheter att användas som sovrum, matsal eller som idag biljardrum.

KÖK

Till köket kommer du från både hallen och matsalen. Köket har nyligen genomgått en uppfräschning med nytt golv, bänkskiva och vitvaror. Luckorna är vitmålade. I köket finns det sedvanlig utrustning i form av spis, fläkt, kyl, frys och diskmaskin. Köket är stort och rymligt och har plats för ett större matbord för 6-8 personer. Från köket kommer du till tvättstugan och groventrén.

TVÄTTSTUGA

I tvättstugan är det en plastmatta på golvet och en ny Varmvattenberedare som installerades 2016. Tvättmaskin, ett torkskåp (ur funktion) , tvättho och gott om förvaring i form av skåp och garderober. Här har du även en utgång till trädgården.

ÖVERVÅNINGEN
HALL

Du kommer upp till en hall med trägolv som knyter ihop övervåningen.

ALLRUM

När du kommer upp för trappan möts du av ett stort rum som är ljust och rymligt och öppet upp i nock. I detta rum finns en öppen spis som inte används idag och därför rekommenderas att man provtrycker innan den används. Detta rum har en underbar utsikt ut över sjön och en härlig balkong där man kan sitta och njuta av den obrutna utsikten ut över Rottnen.

BADRUM

Ett mindre badrum med wc och handfat.

SOVRUM 1

Ett sovrum med vita väggar och gott om plats för en säng, garderob och skrivbord.

SOVRUM 2

Här har du ett lite mindre sovrum med garderober och plats för säng och skrivbord.

SOVRUM 3

Detta sovrum är stort och rymligt med gott om plats för en dubbelsäng och övrigt möblemang. Detta sovrum har även en skön balkong med utsikt ut över trädgården och pool området. Från detta sovrum tar du dig till det stora badrummet.

BADRUM

Detta är ett stort badrum med dubbla handfat, dusch, badkar och wc. På väggar och golv finns en äldre våtrumsmatta.

GÄSTHUS

HALL: När du kommer in i gästhuset möts du av en hall med klinkergolv och möjlighet till avhängning av ytterkläder. BADRUM: Från hall kommer du in i badrummet med bastu, dusch, handfat och wc. I duschen är det våtrumsmatta på väggar och golv och i övriga badrummet är det klinkergolv. HALL: När du kommer upp för trappan möts du av en hall med trägolv och som knyter ihop övervåningen. PENTRY: I pentryt finns det spis, kyl, diskho och köksskåp. MATRUM/SOVRUM: Innanför pentryt finns ett rum med fina trägolv och luckan upp till vinden. BADRUM: Hör finns en mindre toalett med wc och handfat. SOVRUM 1: Stort sovrum med trägolv och utgång till balkong med utsikt ut över sjön. SOVRUM 2: Stort sovrum med trägolv och även detta rum har utgång till balkongen.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla i vinkel

Byggnadsår

1975

Uppvärmning

Luft/luftvärmepump, eldstäder och elelement

Ventilation

Mekanisk (endast frånluft)

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 mars 2017
Energiklass: E
Energiprestanda: 98 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Tegel
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Fastighetsbeteckning

Hamund 11

Övriga byggnader

DUBBELGARAGE
På tomten finns ett stort dubbelgarage med fjärrstyrda portar. Över garaget finns det en gästlägenhet .

LÄGENHET/GÄSTRUM
Lägenheten har badrum med dusch, bastu, wc och handfat på bottenvåningen och går man en trappa upp så möts man av en hall där köksdel/pentryt finns. Även på detta våningsplan finns det ett badrum med wc och handfat. i övrigt finns det två stora sovrum med utgång till balkongen. Sedan finns det ett rum i anslutningen till pentryt som kan användas som matrum eller ytterligare ett sovrum. I hela övervåningen ligger det fint trägolv. Gäststugan har en luft/luft värmepump som står för uppvärmningen.

POOL MED POOL HUS
På tomten finns även en pool med en bardel och plats för större matbord. Bredvid Poolen finns det ett stort soldäck där du kan njuta av solen nästan hela dagen. Ett pool hus där du förvarar allt man kan tänkas behöva för att hålla poolen i trim. Poolen värms idag med en luft/luft värmepump. Solfångare finns på taket till pool huset men dessa är ur funktion.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

47 773 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 34 000 kr
VA: 11 194 kr
Renhållning: 2 579 kr

Kommentar

I uppvärmningskostnaderna har jag tagit en generell uträkning från energideklarationen. medans VA och renhållning är faktiska siffror från räkning.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 457 000 kr, varav byggnadsvärde 992 000 kr

Summa pantbrev

2 380 000 kr

Tomt

Areal: 1 975 kvm
Tomttyp: Sjönära

Tomtbeskrivning

En stor härlig tomt som inbjuder till både lek och social samvaro. På tomten finns ett stort dubbelgarage med elektriska garageportar, till garaget hör även en 3-rums lägenhet med pentry.
Vid sidan av bostaden ligger ett härligt poolområde med pool, soldäck och poolhus.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp

Tillträde

enligt överenskommelse.

Klarlagt

Klarlagt-märkningen på en bostadsrätt innebär säljaren har en försäkring mot s k dolda fel och för en villa att fastigheten är besiktigad och försäkrad mot dolda fel. Läs mer om Klarlagt på husmanhagberg.se/klarlagt eller prata med din mäklare.

Viktiga dokument

Om området

Hovmantorp

I Hovmantorp finns fyra förskolor: Prästkragen, Myran, Askungen och Tuvan.
Skolan i Hovmantorp heter Kvarndammskolan och har ca 350 elever från förskoleklass till årskurs 6 samt fritidshem. Skolan har en egen simbassäng som ger barnen möjlighet att träna vattenvana och simning. Gymnastiksal och idrottshall används flitigt av både skola och fritidshemmen.

Kommunikation

Kommunikationen genom kommunal medel sker smidigt med Öresundståget eller med buss. Från Växjö tar det 15 min med tåg, 30 minuter med buss och med bil tar det ca 25 minuter.

Närservice

I Hovmantorp hittar du det mesta som man behöver vad gäller service. Vårdcentral, tandläkare, matbutiker, frisörer, blomsterhandel, badplats med campingplats m.m.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket
990 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tuvan Förskola
350 m
Prästkragen Förskola
560 m
Grundskolor
Kvarndammsskolan Fritidshem
990 m
Banker
Swedbank
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Hovmantorps Idrottsplats
1,5 km
Bowling & Nöje i Hovmantorp AB
1,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Camilla Cederlund för mer information!

Camilla Cederlund

Camilla Cederlund

Växjö

Reg. Fastighetsmäklare / Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0709-50 46 53

camilla.cederlund@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte