Ostindiefararen 19

Bilder

  • Såld!
  • Såld- visning inställd!!
  • Välkommen in!
  • Stor och rymlig hall
  • Med tapet från Svenskt Tenn

Ostindiefararen 19 , Eriksberg , Göteborg

Nu kan vi erbjuda er en riktigt fin 2:a om 72 kvm som lätt kan göras om till en 3:a. Mycket välplanerad och har en riktigt läcker prunkande uteplats om ca 36 kvm med bra solläge och lite utsikt över älven. Ni kommer bo i Brf Ängön, en av Eriksbergs mest populära föreningar! Här erbjuds allt som sätter guldkant på tillvaron, en ljus toppmodern lägenhet, gemensam uppvärmd pool och bastu på den härliga innergården. Extremt låg avgift!

72 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 588 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
214
Byggår:
2011
Driftskostnad:
458 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Myresjökök med vitaluckor, arbetsbänk i grå laminat underlimmad ho, grått kakel som stänkskydd. Maskinpark från Electrolux i rostfritt med helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, inbyggd varmluftsugn och micro, kyl och frys i fullhöjd.

Badrum

Helkaklat badrum med vitt kakel, grått klinkers, komfort-golvvärme. Duschhörna med duschdörrar i glas. Inredning från Vedum och handukstork. Tvättavdelning med Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Övriga lägenheten

Genomgående ekparkett och vitmålade väggar med inslag av fondtapet. Vita foder och listverk. Fönsterbänkar i natursten.

Välkommen till denna stora tvåa med fantastisk uteplats i en av de mest populära föreningarna i Eriksberg nyproducerad 2012!

Vi kliver in i den rymliga hallen, där vi hittar dubbla garderober med gott om plats för ytterkläderna. Här finns även plats för ytterligare hallmöblemang om så önskas. Väggarna är vitmålade med en fondvägg signerad Svenskt Tenn. På golvet ligger en ekparkett som är genomgående i hela lägenheten.

Till höger om hallen ligger sovrummet med plats för en dubbelsäng. På väggarna sitter en snygg tapet från William Morris. I anslutning till sovrummet en fantastisk walk in closet som erbjuder stora förvaringsmöjligheter. idag används rummet sov klädkammare och barn sovrum. i källarförrådet står original skjutdörrarna, mycket lätt att sätta upp.

Rakt fram sett från hallen ligger lägenhetens badrum. Här finns handfat med kommod från Vedum, dusch med välvda glasdörrar, WC, spegelskåp med belysning, handdukstork samt tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. På golvet ligger en grå klinker med golvvärme och på väggarna sitter ett vitt kakel för ett fint och tidlöst intryck.

Till höger hittar ni sedan köket som ligger i öppenplanlösning med vardagsrum och matplats. Köket går i vitt med grå laminatbänkskiva med underlimmad ho. Allt mycket välplanerat med goda arbetsytor och mycket förvaring. Maskinparken kommer från Electrolux.

I vardagsrummet rymmer såväl en soffgrupp som ett stort matbord med plats för 6-8 gäster. Ett stort fönsterparti med skjutdörrar skänker ett härligt naturligt ljus in till vardagsrummet. Från vardagsrumsdelen får ni en glimt av älven. Här finns också möjlighet att göra om tvåan till en trea om så önskas, se alternativ planlösning.

Från vardagsrummet via ett par skjutdörrar leds ni ut till den magiska och insynsskyddade uteplatsen som är ca 36kvm och har ett soligt söderläge. Sommartid har ni sol större delen av dagen och höst vinter förmiddag och eftermiddag. Nuvarande ägare har skapat en fantastisk trädgårdsmiljö med olika "rum" för olika tillfällen. Sommartid är detta en prunkande och lättskött oas helt utan insyn ett stenkast från föreningen egna pool! Här finns oändliga möjligheter för socialt sommarhäng med lite rosévin!

Hela lägenheten är i toppskick och belägen i en av Eriksbergs mest attraktiva föreningar. I föreningen har ni egen pool och bastu, övernattningslägenhet, tvättstuga samt en mycket stabil ekonomi. är detta er blivande drömlägenhet? Kontakta då mäklaren redan idag och boka in dig på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 9, hiss finns

Avgift

1 588 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband

Driftskostnad

5 500 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
VA: 2 500 kr

Andel i föreningen

1,0294%

Andel av årsavgiften

1,10891%

Tillträde

Maj

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX, från- och tilluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 april 2015
Energiprestanda: 105 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sannegården 63:1

Övrigt

Lägenheten är registrerad som en tre rum och kök men byggd som en två rum och kök.

Månadsavgiften är baserad på två delar. en ren avgiftbit om 1396 kr där värme ingår samt en obligatorisk bit om 192kr/mån som täcke täcker telia tripel play. Totalt 1588kr/mån.

Uteplats om ca 36 kvm med el stor elmarkis.

Källarförråd om ca 4-5 kvm högt i tak.

Förening

Namn

HSB Brf Ängön i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 103 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Detta vackra lågenergihus var inflyttat och klart december 2012. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 63:1.

Vatten ingår ej i månadsavgiften. Den faktiska förbrukningen av kall- resp. varmvatten debiteras separat. El debiteras med enhetsmätning genom föreningens avtal. Du betalar bara för din egen förbrukning. Föreningen betalar för BR-tillägget för de boendes hemförsäkring.
Månadsvgifterna sänkta 2018-01-01

I föreningen finns två övernattningsrum/samlingslokal, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga samt bastu.

Utöver de tvättmaskiner och torktumlare som finns i varje lägenhet så erbjuder föreningen en gemensam tvättstuga. Tvättstugan ligger i entréplanet i vid nr 29/31

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

103

TV och Bredband

TV och Internet:
Fastigheten är ansluten till Telias Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband i multimedia uttag INGÅR i avgiften. Hastigheten är 100/100.

Parkering

I garaget under husen finns det totalt 29 stycken platser. Dessa kan hyras för f.n. 1000 kr/mån. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar f.n. 950 kr/mån.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Båtplatser:
I dockan finns det en småbåtshamn för ett 60-tal båtar varav några kommer att vara reserverade för Brf Ängön. Man kan anmäla sitt intresse hos Grefab. Kontaktperson om man vill sätta upp sig i kö till de olika båtplatserna vid Eriksbergsdockan är Katarina Lindahl, 031-805800 eller katarina.lindahl@grefab.se.

Om området

Eriksberg

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centrum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo
220 m
Kustens Fisk & Delikatesser AB
820 m
Köpcentrum & Gallerior
Kyrkbytorget
1,3 km
Arkaden
3,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Astris Gata 3
490 m
Förskolan Trondheimsgatan 15
530 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,5 km
Grundskolor
Taubeskolan
510 m
Bräckeskolan F-9
660 m
Gymnasium
Göteborgs Praktiska Gymnasium
940 m
Gymnasieakademin1
1 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
1,9 km
Chalmers Innovation Lindholmens Center
2 km
Banker
SEB
780 m
SEB
790 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,7 km
Solterrassen
4,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Eriksbergs Bowling
570 m
Förskola Biskopsgatan 8
780 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
2,4 km
Frölundaborgs Ishall
2,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte