Harald Hjärnesgatan 13D

Bilder

  • Såld!
  • Harald Hjärnesgatan 13D
  • Välkommen in!
  • Hall med bra förvaring
  • Ljust, välplanerat kök med matplats för 3-4 personer
  • Bra förvaringsmöjligheter

Harald Hjärnesgatan 13D , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Välplanerad 2:a en trappa upp med soldränkt balkong in mot gården. Här bor ni bekvämt med strålande kommunikationer in till centrum (ca 15 min inkl. gång). Runt hörnet har vi Backaplan med allt dess utbud, gym samt matställen. Bra HSB förening med bekvämligheter som dubbla förråd, tvättstuga i samma uppgång, gästlägenhet och billig parkering. Snabbt tillträde är möjligt!

51 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 221 kr inkl värme, VA och kabel-TV
Typ:
Lägenhet
Boarea:
51 kvm
Våning:
1
Byggår:
1951
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

51 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vit skåpinredning, svart kakel, arbetsbänk i laminat, spis, fläkt, kyl/frys, diskmaskin, väggarna målade i vitt, mörk klinkerinspirerad laminat.

Badrum

Helkaklat badrum, ljus klinker, vitt kakel, duschhörna, handdukstork, toalett, förvaringsskåp, handfat med kommod, belyst spegel.

Välkommen till denna genomgångstvåa på Centrala Hisingen med balkong i soligt västerläge.

Du välkomnas in i den möblerbara hallen som är bostadens mittpunkt och knyter samman samtliga rum. Här finns gott om plats till avhängning av ytterkläder och skor samt en inbyggd garderob för extra förvaring. Väggarna är målade i vitt och på golvet ligger ljus laminat.

Till höger om hallen ligger det hemtrevliga köket med vit skåpinredning som bryts av snyggt med svart kakel ovan den mörka arbetsbänken i laminat. Köket erbjuder gott om förvaring i de många skåpen och här ryms även ett mindre matbord. Maskinparken består av spis, fläkt, kyl/frys och diskmaskin. Här är väggarna målade i vitt och på golvet ligger mörk klinkerinspirerad laminat.

Till vänster om hallen finner du det luftiga vardagsrummet med ljusinsläpp från väst. Här ryms en rejäl soffhörna med tv-möbel. På golvet ligger ljus laminat och väggarna är vita med en mörk mönstrad fondtapet. Härifrån når du även bostadens härliga västerbalkong med gassande sol från efter lunch till in på kvällen, en plats att njuta på!

Sovrummet ligger lugnt beläget mot öst med fönster som vetter mot den grönskande bakgården. Här ryms en dubbelsäng och goda förvaringsmöjligheter finns i form av en skjutdörrsgarderob. Väggarna är vitmålade och på golvet ligger brun laminat.

Bostadens helkaklade badrum är utrustat med ljust klinkergolv, vitkaklade väggar med bård, duschhörna, handdukstork, toalett, vägghängt förvaringsskåp, handfat med kommod samt en belyst spegel.

Missa inte denna bostad med ett klockrent läge nära kommunikationer in till city!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 221 kr inkl värme, VA och kabel-TV

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,74504%

Andel av årsavgiften

0,74504%

Reparationsfond

2453 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1951

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiprestanda: 149 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 32:2

Övrigt

-Balkong
Balkong med fri utsikt i västligt läge, sol från efter lunch till kväll.

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 100 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 350 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. Det finns även boendeparkering på gatan för 335kr/mån.

-Bra att veta:

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Gästlägenhet med 5 bäddar finns att hyra för 100 kr/natt.

Festlokal finns att hyra för tillställningar.

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987

Ekonomi

I januari 2018 höjdes avgiften i samband med att tomträttens arrende omförhanlades, i.o.m. ökat markvärde samt attraktion i området. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Finska Mataffären
180 m
Indian Supermarket
250 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
790 m
Backaplan
790 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Junibackens förskola
210 m
Förskolan Lantmätaregatan 20
290 m
Grundskolor
Wieselgrensgatan 11 förskola
630 m
Rambergsskolans Fritidshem
1,1 km
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1,3 km
Plusgymnasiet
2,1 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
2,2 km
Chalmers Professional Education AB
2,2 km
Banker
Swedbank
560 m
Handelsbanken Lilla Bommen
2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
1,9 km
Sankt Jörgen Park Golf
2,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
550 m
Gothia Tennis
570 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,3 km
Kristinedals Träningscenter
3,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Filip Radic för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte