Godemansgatan 9B

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Godemansgatan 9, stilrent boende i centralt läge
  • Välkommen in!
  • Stilrent kök med nya luckor och vitvaror
  • Bra med arbetsytor och förvaring
  • Kök översikt

Godemansgatan 9B , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Ljus och välplanerad tvåa på andra våning med härlig västerbalkong. Bra planlösning med vackra golv, nyrenoverat badrum och stilrent kök. Här bor du i en välskött HSB-förening i ett av Hisingens mest expansiva områden med närhet till både centrum, service och goda kommunikationer.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 408 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
2
Lägenhetsnummer:
85
Byggår:
1951
Driftskostnad:
333 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna ljusa tvåa belägen i ett av Hisingens mest expansiva områden med närhet till både service, affärer och bra kommunikationer. Väldisponerad planlösning som genomsyras av vackra golv, fönsterbräden i sten och ljusa ytskikt. Härlig balkong i soligt västerläge och nyrenoverat badrum är ytterligare några plus som beskriver denna härliga bostad. Lägenhetens 55 kvadratmeter disponeras enligt följande:

Hall

Ljus hall som förbinder lägenhetens samtliga rum med plats för ytterkläder och skor till vänster i anslutning till entrén. Till höger finns en inbyggd garderob för ytterligare förvaring. Vitmålade väggar och mattlackad ekparkett.

Kök

Välplanerat kök med bra arbetsytor och gott om förvaring i många skåp. Stilrent utförande med vita luckor som byttes ut 2015, rostfri diskbänk och bänkskivor i massiv ek. Ovanför arbetsytan sitter antracitgrå skiffer som snyggt matchar mot det ljusa. Invid fönster mot öst ryms ett matbord med plats för 4-5 matgäster. Vitvarorna består av kyl/frys, spis, kolfilterfläkt och diskmaskin samtliga från 2012. Vitmålade väggar med charmig fondtapet från Sandbergs vid matplatsen och retroinspirerat schackrutigt linoleumgolv.

Sovrum

Mellan kök och badrum finner vi det rofyllda sovrummet i lugnt läge mot gården och fönster mot öster. Här ryms utan problem en stor dubbelsäng och tillhörande nattduksbord. Förvaringsutrymme finns i två inbyggda garderober. Väggarna är målade i en svagt grön ton och på golvet ligger en mattlackad askparkett.

Badrum

Helkaklat badrum som renoverades 2012. Tidlöst utförande med grått klinker och vitt kakel och infällda spotlights i taket. Här finns dusch med vikbara glasväggar, WC, handfat och spegel med inbyggd belysning.

Vardagsrum

Rymligt vardagsrum med plats för både soffgrupp, tv-möbel, bokhyllor och matgrupp om så önskas. Stort fönsterparti som skänker rummet generöst med ljus och utgång till den härliga balkongen i soligt västerläge. Om man önskar skärma av rummet från hallen, finns de glasinfattade pardörrarna i original bevarade. Ljust tapetserade väggar och mattlackad ekparkett i vacker fiskbensläggning.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 408 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

4 000 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 500 kr
Försäkring: 1 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,78816%

Andel av årsavgiften

0,78816%

Reparationsfond

226 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7

Övrigt

-Balkong
Balkong med fri utsikt över gården i västligt läge (kvällssol).

-Förråd
Det finns dubbla förråd till bostaden, ett i källaren och ett på vinden.

-Tvättstuga
Finns i källaren i samma hus.

-Parkering
Kan hyras utomhus för 100 kr/månad. Separat kö. Föreningen har även garage för 350 kr/mån. Separat kö. Det finns även motorcykelplats i garage för 120 kr/mån. Separat kö. Det finns även boendeparkering på gatan för 335kr/mån.

-Bra att veta:

Utanför huset finns pallkragar att odla i för de boende i föreningen. Så vill man odla växter/grönsaker går det bra.

Cykelrum finns i källaren.

På gården utanför finns grillplats att nyttja av föreningens medlemmar.

Föreningen har en samlingslokal som går att hyra för kalas och tillställningar.

De har även en övernattningslägenhet att hyra när man har gäster på besök. Här finns 5 bäddar och det kostar 100 kr/natten att hyra denna.

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten, kabel-tv,bredband 100 Mbit (Fiber) samt dubbla förråd.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1138 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 455 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Andelsrätt

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

Internet 100 Mbit/s samt kabel-TV via ComHem ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 500 kr/mån.
Utomhusparkering 200kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Renoveringar

Stamrenoverat 1987

Ekonomi

I januari 2018 höjdes avgiften i samband med att tomträttens arrende omförhanlades, i.o.m. ökat markvärde samt attraktion i området. För mer information, besök föreningens hemsida http://hsbkvillebacken.se/

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
STATOIL
40 m
Modal Service-Butik
150 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
730 m
Backaplan
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
190 m
Prästkragsgatan 2 förskola
380 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
5 km
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
540 m
Rambergsskolans Fritidshem
700 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1 km
Bräckegymnasiet
1,8 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,7 km
Chalmers Professional Education AB
1,7 km
Banker
Swedbank
200 m
Swedbank
1,6 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
2,3 km
Solterrassen
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
130 m
Lundby StadiumBowl
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1000 m
S02
3,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte