Önskevädersgatan 39

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Önskevädersgatan 39!
  • Bostaden har kvar sin funkischarm
  • Stora fönsterpartier med fönsterbräden i sten

Önskevädersgatan 39 , Biskopsgården , Göteborg

Funkistrea med originaldetaljer bevarade! Underbart renoverat retrotrea i ett högt och fritt läge. Balkongen i sydöst har en älskvärd och vidsträckt utsikt där ni blickar ut över grönska, kranarna i Eriksberg och takåsarna fram till innerstaden.

69,4 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 565 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och balkong
Typ:
Lägenhet
Boarea:
69,4 kvm
Våning:
4, hiss finns
Lägenhetsnummer:
107
Byggår:
1959
Driftskostnad:
100 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

69,4 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Ekparkett på golvet och vita väggar med en blommig medaljongtapet som fond. Köksinredning i vitt med rostfria handtag och ett vitt kakel ovan bänkskivan i grå laminat. Utrustat med kombinerad kyl och frys (Bosch, 2006), en spis med häll (Electrolux, 2006), fläkt (IKEA, 2006) samt en diskmaskin (Candy, 2015).

Badrum

Helkaklade vita väggar och på golvet ligger ett blått klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med glasdörrar och tvättmaskin (Whirlpool, 2013).

Redan i hallen möts du av en härlig atmosfär som präglar hela lägenheten. Väggarna är målade i vitt och golvet består av samma ekparkett som finns genomgående i alla rum förutom vardagsrummet. Dessa är lagda under 2013. I slutet av hallen finns en rymlig klädkammare som har både en garderob och ett praktiskt Elfa-system som har ordning på era kläder. All el är omdragen och utbytt under 2013.

Från hallen dras blicken direkt in mot vardagsrummet. Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet och höga läget med utsikt över gården. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och matsalsmöbel. Väggarna är målade i en vit nyans med en fondvägg i orange som bryter av och golvet pryds av den vackra och välbevarade stavparketten med fiskbensmönster.

Det stora sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och har en fantastiskt vidsträckt utsikt. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang, här finns även utrymme att sätta in fler garderober för den som vill. Från detta sovrum nås bostadens inglasade balkong som blir till ett extra rum och en egen oas. Här är möbleringen flexibel beroende på vad som önskas, kanske en egen lounge med infravärme på hösten, duka upp långbord för midsommarfirandet eller kräftskivan eller ha din egen örtträdgård och odling.

Det charmiga originalköket från 50-talet är välbevarat och charmiga detaljer har fint bevarats utan att göra avkall på dagens krav på funktionalitet. Men med funkisdetaljer bevarade och med moderna inslag som stora kakelplattor, grå bänkskiva i laminat och kvalitativa vitvaror görs detta kök till något alldeles speciellt. Ljusa färger på väggar med en blommig medaljongtapet som fondvägg, gott om förvaring och ett trevligt kök att vistas i. Precis framför fönstret finns det matplats för fyra personer, så bjud hem vännerna och laga ihop en god middag tillsammans.

Bostadens mindre sovrum når man från köket och används idag som gästrum som är ljust tack vare det fria ljusinsläppet och de vitmålade väggarna med en brunmönstrad fondvägg.

Badrummet är fräscht och har helkaklade vita väggar och på golvet ligger ett blått klinker, inredningen är utbytt och här finns även en tvättmaskin från 2013.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 9, hiss finns

Avgift

3 565 kr inkl värme, VA, Kabel-TV och balkong

Driftskostnad

1 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 200 kr
Beräknat antal personer: 1

Kommentar

Varje lägenhet betalar för sin faktiska förbrukning och föreningen bekostar den fasta avgiften.

Andel av årsavgiften

0,72789%

Reparationsfond

1 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1959

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 130 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 55:7

Övrigt

I avgiften ingår en avbetalning av balkongerna på 150 kr per månad.

Till lägenheten hör ett förråd om ca 6 kvm.

Förening

Namn

HSB Brf Vindrosen

Om föreningen

Allmänt:
HSB Brf Vindrosen består av 140 lägenheter belägna på Önskevädersgatan 37-47. Fastigheten byggdes 1959 och den totala lägenhetsytan är 9520 kvm.

Måndagsavgiften:
I månadsavgiften ingår värme och kabel-TV.

Under 2016 infördes individuell mätning av varm och kallvatten. Medlemmarna kommer att kunna logga in på en hemsida hos HSB och själva ser sin förbrukning. Det kommer att ske en debitering 4 gånger per år och man betalar alltså i efterhand. Elenhetsmätning är redan genomförd. Individuell mätning gäller även för elförbrukningen.

Medlemmar i områdets föreningar kan hyra en gästlägenhet för sina gäster (bokning max sju nätter i följd). Lägenheten är fullt utrustad för sex personer med bl.a. kaffebryggare, mikrovågsugn, kylskåp, kokplatta, glas och porslin, TV m.m. Ett kombinerat mat- och vardagsrum och två separata sovrum (två + fyra sängplatser). Bokning och nyckelhämtning görs på Panncentralen. Tel: 031-53 51 66 kl. 08.00-12.00. Gästlägenheten kostar ca 300 kr/dygn.

Läs mer om föreningen på www.nbpc.se.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Antal lägenheter

140

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät, leverantör är Bredbandsbolaget och Comhem. Internet finns genom kabel-TV, leverantör Bredbandsbolaget och Comhem.

Parkering

Föreningen har tillgång till 114 parkeringsplatser, dessa kostar ca 150 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö, i dagsläget finns lediga platser (2016-02-04).

Renoveringar

2015: Hissrenovering
2014 har samtliga termostater byts ut.
2013 har samtliga elledningar byts ut till trefas
Radonmätning har utförts, samtliga lägenheter är godkända
Samtliga större renoveringar är gjorda. Stambyte skedde under mitten av 90-talet.

Överlåtelseavgift

1120 kr

Pantsättningsavgift

448 kr

Övrigt

Det finns cykelförråd, källarförråd, matkällare, samlingslokal samt tvättstuga.

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Biskopsgårdens Frukt O Grönt Hall
150 m
Biskopsgårdens Orientlivs HB
210 m
Köpcentrum & Gallerior
Länsmanstorget
1,2 km
Kyrkbytorget
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Hakefjordsgatan 119
260 m
Förskola Höstvädersgatan 73
280 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
6,6 km
Grundskolor
Jättestensskolan
420 m
Sjumilaskolan
490 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1,8 km
Bräckegymnasiet
2,9 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
3 km
Chalmers Innovation Lindholmens Center
3,2 km
Banker
Handelsbanken Göteborg Eriksberg
2 km
Handelsbanken Volvo PVB
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Solterrassen
2,5 km
Klubbmakeriet
3,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ryaskolans Sporthall Idrottshall
990 m
Länsmansgårdens motionscentrum
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte