Kortensberg 355

Bilder

  • Såld!
  • En skärgårdsidyll få förunnad
  • Vardagsrum med en praktisk planlösning...
  • ... med naturliga rum för olika ändamål
  • Matplats som rymmer ett större sällskap.
  • Utsikt in mot Gullholmen från altanen

Kortensberg 355 , Orust - Gullhomen - Härmanö , Orust

Nu kan vi erbjuda er en otroligt fin fastighet som har allt man vill ha om man älskar västkusten. Stort hus med riktigt fint frontläge, sjöbod med egenbrygga, lättskött tomt med möjligheter! Allt detta precis bredvid Härmanöränna Bohusläns E:6a. På Gullholmen får ni inte enbart uppleva storslagen natur och vackra omgivningar utan även avnjuta goda restauranger, caféer och en glasskiosk som håller världsklass.

112 kvm, 6 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
112 kvm
Biarea:
49 kvm
Tomtarea:
500 kvm
Byggår:
1949
Driftskostnad:
2 462 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

112 kvm

Biarea

49 kvm

Rumsbeskrivning

När ni gått från färjeläget ett par minuter kommer ni fram till Kortensberg 355, Härmanö. Huset är uppfört 1949 och fick sig ett taklyft år 2005. Bostaden lämpar sig väl för åretruntbruk. Huset är drygt 160 kvm fördelat på två plan samt källare. Huset är genomgående i mycket gott skick. I hela huset ligger ett obehandlat plankgolv. Samtliga väggar är vitmålade. Allt ger ett mycket fräscht och ombonat intryck.

När ni stiger in från entréaltanen möts ni av en stor inbjudande hall som erbjuder bra avhängning. Från hallen når ni i vänstervarv kök, badrum samt vardagsrum och trappor både till övervåning och källarplan.

Rakt fram stiger ni in i vardagsrummet som sträcker sig längst hela husets långsida. Planlösningen på rummet skapar naturliga rum, två sällskapsdelar och en matplatsdel. Hela sidan är i princip som ett långt fönsterparti som ger ett otroligt ljusinsläpp och en utsikt som slår det mesta. Skulle ni vilja bjuda in till hummerfest på höstkanten så får ni lätt in ett långbord på 6,5m.

Från vardagsrummet når ni även altanen som är ca 20 kvm och har ett soldränkt söderläge. Valda delar av räcket är i glas så ni får en optimal uppsikt över hamnen och farleden från soffan.

Köket nås från såväl hallen som vardagsrummet. Väldisponerad planlösning med en bra matplats och gott om arbetsytor. Köket är i vissa delar original, andra är uppdaterade på -90 talet. Allting är fräscht och fungerande! Från köket ser ni ut över grannskapet och den lilla trädgård som finns, ca 15 kvm gräsmatta och vå körsbärsträd!

Slutligen har ni badrummet som har en central placering i huset med ingång från hallen. Badrummet är helrenoverat 2014, snyggt och modernt helkaklat med vitt kakel och antracitfärgat klinker. Här finns mycket bra grejer på en inte alltför stor yta. Duschhörna med välvda glasdörrar, handfatskommod med tillhörande spegelskåp, toalett, handukstork samt skön golvvärme.

När ni kommer upp från entréplan möts ni av en möblerbar hall som utgör navet på övervåningen.

Till vänster kommer ni ut på en trevlig balkong som har ett västerläge och bra vattenutsikt åt söder.

Rakt fram ligger ett mindre sovrum med snedtak.

Strax till höger kommer ni in i master bedroom. Här sover ni kungligt och kan snegla ut över hamnen från åtminstone ena huvudkudden. Härifrån når ni även det som idag är allrum/sovrum samt kontor, "möjligheternas rum!" och som har en utgång till balkongen med utsikt åt Gullholmen och Skottan. Här skulle jag själv kunna sitta en vecka och bara njuta av båtlivet

Från hallen leder det ner en trappa till källarplanet. Här finner ni bra förrådsutrymmen och en del som tidigare varit en uthyrningslägenhet om 1 rok med egen ingång utifrån. Det krävs ingen större ansträngning för att få till en bra gästlägenhet här igen. Här finns en separat toalett, duschkabin, en tvättmaskin och värmepumpen som kommer från IVT - 2009 "Luft/vatten".

En trappa längst berget leder er ner till den härliga sjöbod som har en stor brygga. Sjöboden är ca 24 kvm och inredd precis som man tänker sig en riktig sjöbod. Enkelt, öppen planlösning, mycket fönsteryta mot hamnen och självklart dubbeldörrar. Här kan ni sitta och avnjuta havets läckerheter och dra de bästa fiskehistorierna oavsett väder samt njuta av Gullholmens sprudlande båtliv från första parkett! Skulle det bli lite kallt på småtimmarna kan ni dra på luftvärmepumpen, el är indraget.

Bryggan är ca 9 meter lång längst med vattnet och har en fast arm om ca 3 meter rakt ut.

Fastigheten är förhållandevis stor, 500 kvm. Det finns idag ett godkännande att uppföra ytterligare en friggebod/gäststuga på den sydliga delen. Se bild. Ev. kommer placeringen justeras någon meter. Oavsett så kommer era gäster få en förträfflig utsikt!

Fastigheten säljs till fastpris och tillträde är flexibelt.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med källare

Byggnadsår

1949

Uppvärmning

Luftvärmepump - vattenburen värme IVT -2009

Ventilation

Självdrag

Energideklaration

Behövs ej för denna bostadstyp.

Byggnadssätt

Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Eternit
Fönster: 2-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Tegel
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Entréplan: 2 balkonger/altaner ca 16kvm resp. ca 10kvm.

Övre plan: 2 balkonger ca 5 kvm/st

Fastighetsbeteckning

Härmanö 2:76

Övriga byggnader

Sjöbod oisolerad med indragen el om ca 20 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

29 550 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 12 900 kr
VA: 7 000 kr
Renhållning: 1 100 kr
Väg, samf: 1 250 kr
Sotning: 200 kr
Försäkring: 3 100 kr
Övrigt: 4 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

4000kr avser arrende för sjöbod med brygga.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

3 034 000 kr, varav byggnadsvärde 874 000 kr

Summa pantbrev

1 024 900 kr

Tomt

Areal: 500 kvm
Tomttyp: Bergig naturtomt

Tomtbeskrivning

Fastigheten har fått beviljat från kommunen att bygga en friggebod, se bild. Placeringen kan dock justeras något, hur som helst så kommer den få ett riktigt bra läge.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Andel i samfällighet/GA: Gullholmen GA:1, Härmanö GA:2, Lavön GA:4-GA:5

Sjöboden och bryggan ligger på kommunalt arrende kopplat till fastigheten.

En parkeringsplats på fastlandet ingår i fastigheten.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Orust - Gullhomen - Härmanö

Till Gullholmen tar du dig på 10 minuter med färja från Tuvesvik. Gullholmen erbjuder en fantastisk skärgårdsmiljö med båtliv, bad, fiske och unik bebyggelse. Vandra en halvtimme söderut och upplev Hermanö med sina ljunghedar, blomstrande ängar och hagar.

Gullholmen, Sveriges mest tätbebyggda ö och ett av Bohusläns äldsta fiskesamhällen. Gullholmen erbjuder en fantastisk miljö i Bohusläns ytterskärgård med ett aktivt båtliv, rekreation i naturskyddade områden, bad, fiske, samt en unik bebyggelse och miljö. Förutom att njuta av öns atmosfär med små gränder och gamla vackra fiskarstugor, sjöbodar och bryggor, fantastiska promenader och underbara badklippor finns också en rad sevärdheter för den kulturintresserade bland annat Skepparhuset, Konstmuseet, Stenstugan och naturreservatet på Hermanö. Härmanö är ett av de större naturreservaten i Bohuslän och har en rik palett av olika naturtyper. För fågelskådare är Hermanö ett eldorado. På ön finns livsmedelbutik, restauranger & caféer.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo Gullholmen
510 m
Stockens Camping
3,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ellös förskola
3,9 km
Förskola Grundsund
4,3 km
Grundskolor
Ellös Skola och Förskoleklass
4,1 km
Stensbo skola
5,6 km
Banker
Orusts Sparbank
3,8 km
Golfbanor & Golfklubbar
Näreby Golfbana HB
5,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Morlanda Idrottsplats
4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0736-55 99 59

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte