Rundbäcksgatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Rundbäcksgatan!
  • Fin innergård
  • En fikaplats på soliga dagar
  • Nära inpå rinner Kvillebäcken förbi

Rundbäcksgatan 3 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en etta med sovalkov i Brf Cyklisten på Kvillebäcken. Bostaden som stod färdig tidigt 2013 är ljus och fräsch och har en stor sovalkov som rymmer en dubbelsäng. Badrummet är snyggt helkaklat och rymmer även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Läget är perfekt då du på ett par minuters gångväg är vid spårvagnshållplatsen som tar dig till centrum på cirka 5 minuter. Vill du shoppa men inte åka in till centrum har du Backaplan några 100 meter bort.

38,5 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 241 kr inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31001
Byggår:
2012
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

38,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Myresjökök i vitt med en bänkskiva i brun laminat. Ovan bänkskivan sitter en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva. Utrustat med kombinerad kyl/frys (Electrolux), en spis med varmluftsugn och induktionshäll (Electrolux), en integrerad mikrovågsugn(Electrolux) samt en diskmaskin (Candy, 2015). Därtill finns en dubbeldiskho samt belysning i form av en ljusramp under överskåpen.

Badrum

Grått klinker på golvet och snygga vita breda kakelplattor på väggarna. Inredningen består av en duschhörna med välvda glasväggar, toalettstol, förvaringsskåp, spegelskåp och tvättställ med kommod för förvaring. Förutom detta finns här även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med en praktisk bänkyta ovan.

Rundbäcksgatan ligger i en expansiv stadsdel där gammalt möter nytt och där er bostad ger er första parkett till allt som händer. En halvtrappa upp ligger denna etta som var inflyttad för första gången våren 2013. Väl inne i bostaden möts ni av en rymlig hall med gott om förvaring i en praktisk garderobenhet samt plats för avhängning. Lägenheten har genomgående ekparkettgolv från och väggarna är målade i vitt som ger er en bra bas att spinna vidare på och inreda i vilken stil som passar er.

Vidare från hallen möts ni av köket som ligger i öppen planlösning med vardagsrummet. Den öppna planlösningen ger lägenheten en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt genom de höga fönstren. Här ryms såväl soffgrupp som köksbord och gott om plats för att socialisera sig. Köket som är levererat från Myresjö har trendiga vita luckor och de gedigna rostfria vitvarorna är från Electrolux samt en nyinstallerad diskmaskin från Candy. Väggen mellan över och underskåp är tapetserad i en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva som är lätt att göra rent. Denna tapet går med ganska enkla medel att byta ut om man vill förändra kökets utseende utan stora ingrepp och kostnader. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och du riskerar inte att bli ensam i köket när soffan är så nära. Härifrån når ni den härliga franska balkongen som är extra skön under varma sommardagar.

Sovalkoven är perfekt utnyttjad storleksmässigt och rymmer en dubbelsäng med plats vid sidan utan problem. Vill man dölja sängen helt kan man sätta upp någon form av hylla eller göra som idag och dölja den med jalusier. Väljer man att ha en mindre säng här inne finns en yta som går att använda till en arbetshörna eller använda för extra förvaring. Idag står här en klädstång.

Badrummet har allt du kan önska dig, kommod och spegelskåp, toalett samt duschhörna med glasdörrar. Här finns också en egen tvättavdelning med en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Golvet är prytt med grå klinker och på väggarna sitter vitt kakel.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

2 241 kr inkl värme, kallvatten, Telia triple-play & BR-tillägg

Andel i föreningen

0,8973%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 2 mars 2015
Energiklass: B
Energiprestanda: 90 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 79:2

Övriga byggnader

-Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

-Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med grannfastigheten, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 1 200 kr

Förening

Namn

Brf Cyklisten

Om föreningen

Föreningens byggnad omfattas av en 10-årig byggfelsförsäkring omfattande fel i husets konstruktion, material och utförande räknat från maj 2013. Följer villkoren i "Lag om byggfelsförsäkring".

Entreprenadgaranti

Veidekke Bostad AB ställer en 2-årig garanti på utfört arbete, räknat från godkänd slutbesiktning. Under våren 2015 kommer det genomföras en garantibesiktning som samlar upp eventuella fel som kan anses hänförliga till byggnationen.

EKONOMI OCH DRIFT

Årsavgifter

Inga beslutade avgiftsändringar finns i dagsläget (avstämt 2016-01-07)

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Folksam.

Individuell mätning avseende förbrukning av varmvatten

Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.

El

Elcentral med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet. Varje bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang för elnät och förbrukning.

Värme och ventilation

Huset är anslutet till Göteborg Energis fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburen värme via radiatorer och konvektorer.

Ventilationen är av typ FTX, från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Med ett FTX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria.

TV, BREDBAND OCH TELEFONI

Telia Triple-Play

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 8-10 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias "gateway" ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se

PARKERINGSPLATSER

Garageplats för bil

34 st. Att hyra garageplats för bil kostar ca 1 000 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö, just nu är det bara 1 person framför i kön (2016-01-07).

Utomhusplats för bil.

På Coops parkeringsområde närmast rondellen och Kvillebäcken, på cirka 200 meters avstånd från föreningens fastighet finns möjlighet att hyra parkering via KF Fastigheter AB. Avtal tecknas direkt med KF Fastigheter AB, kontaktperson Margareta Röding, email: margareta.roding@kff.se Kostnad ca 625 kr/månad.

Garageplats för MC/moped

4 st. Att hyra garageplats för MC/moped kostar 250 kr/månad. Till garageplatserna för MC/moped är det separat kö.

Cykelparkering

I garageplanet under Rundbäcksgatan 1 finns ett gemensamt cykelrum. Man når det via garaget eller trapphus och källargångar. Här finns det uppmarkerade cykelplatser enligt följande:

1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok
2 cykelplatser/lägenhet för övriga lägenheter

I garaget finns 37 st cykelgarderober för uthyrning. Det finns två olika typer av cykelgardrober.

Alt. 1. Stående cykelgarderob, där man har ett helt skåp själv kostar 150 kr/månad.

Alt. 2. Liggande rektangulär cykelgarderob, för två cyklar, har dörrar på vardera kortsidor och en diagonalställd skiljevägg. Här hyr man sin "tårtbit" för 100 kr/månad.

ÖVERLÅTELSE

Medlemskap

Fråga om medlemskap avgörs av styrelsen. Styrelsen är skyldig att avgöra frågan om medlemskap inom en månad efter det att skriftlig ansökan om medlemskap inkommit till föreningen.

Köparen behöver inte presentera sig för föreningens styrelse innan medlemsgodkännande ges. Däremot vill styrelsen träffa köparen för ett informationsmöte i anslutning till inflyttningen.

Överlåtelseavgiften är 2,5% av basbelopp (1107,50 kr för år 2016), pantsättningsavgiften är 1% av basbelopp (443 kr för år 2016).

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hung Loi Market
100 m
Indian Supermarket
210 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
420 m
Backaplan
420 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
400 m
Förskolan Brämaregatan 2 D
430 m
Kollektivtrafik
Göteborg Vågmästareplatsen
290 m
Göteborg Hjalmar Brantingspl
360 m
Grundskolor
Bjurslättsskolans Fritidshem
830 m
Bjurslättsskolan F-6
830 m
Gymnasium
Offcircle
710 m
Vingagymnasiet
1,4 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,8 km
Chalmers Professional Education AB
1,8 km
Banker
Swedbank
230 m
DNB Bank
1,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
2,3 km
Sankt Jörgen Park Golf
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
420 m
Lundby StadiumBowl
820 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,3 km
Got Event AB
3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte