Badvädersgatan 25

Bilder

  • Såld!

Badvädersgatan 25 , Biskopsgården , Göteborg

Belägen på våning 8 av 9 med vidsträckt utsikt och stor inglasad balkong i nordvästläge. Bostaden har en bra planlösning med fina ytskikt och helkaklat badrum. Stabil HSB förening.

66,9 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 523 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66,9 kvm
Våning:
8, hiss finns
Lägenhetsnummer:
307
Byggår:
1960

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66,9 kvm

Rumsbeskrivning

I ett mycket populärt område i Biskopsgården har ni nu möjlighet att förvärva denna stora lägenhet och göra till ert drömboende. Lägenheten ligger i ett ljust läge, näst högst upp i huset och har en stor inglasad balkong. Här bor du i ett populärt och lugnt område med bra kommunikationer genom flertalet spårvagnslinjer och buss som tar er in till Brunnsparken på 18 minuter. Fiskbenspaketten slipades senast 2013 samtidigt som det lades in ny parkett i hall, stora sovrummet och köket och samtliga ytskikt gjordes om.

Du kliver in i hallen som har plats för avhängning och kan delvis möbleras med förvaringsmöbel, dessutom finns en praktisk klädkammare. Vidare till vänster från hallen möts ni av vardagsrummet med en vacker ekstavsparkett i fiskbensmönster. De stora fönsterpartierna ger en luftig känsla med ett oslagbart ljusinsläpp som bara flödar fritt. Här ryms såväl stor soffgrupp och gott om plats för att socialisera sig. Från vardagsrummet når ni bostadens underbara balkong som kan användas flitigt under årets varmare månader. Här får ni ett soligt läge och fin utsikt, tack vare inglasningen blir detta till ett extra rum.

Köket har behagligt dovgrå luckor i högblankt med grått kakel ovanför bänkskivan i rostfritt och trälaminat. Köket är utrustat med en kombinerad kyl/frys i fullhöjd (Bosch) en hällspis (Cylinda), en diskmaskin (Bosch) samt en mikro (Ignis). Från köket ser ni ut över den gemensamma gården och ni har ingen granne om ser in på er utan kan istället lugnt och skönt sitta med en kaffekopp i handen.

Sovrummet i anslutning till köket har en randig tapet med ett laminatgolv och förvaring i form av en garderob. Utan problem ryms även en enkelsäng och skrivbordshörna. Det stora fönsterpartiet gör att rummet ljust och de snygga fönsterbrädena i sten är en genomgående detalj i bostaden.

Bostadens andra sovrum är också det största som både rymmer dubbelsäng och antingen mer förvaring eller arbetsplats. Detta rum har snygg ekparkett och ljusa väggar. Helt enkelt två riktigt bra sovrum i denna bostad.

I anslutning till hallen finns ett helkaklat badrum där golvet pryds av en mintgrön nyans av klinker och väggarna beige kakel. Här finns badkar, WC, tvättställ, spegelskåp och handdukstork.

Välkommen på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

8 av 9, hiss finns

Avgift

3 523 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,32323%

Andel av årsavgiften

0,32323%

Reparationsfond

1 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1960

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 november 2009
Energiprestanda: 126 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 57:3, 57:4, 57:5 och 53:10

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

HSB Brf Barometern

Om föreningen

Fastighet och lägenhetsuppgifter:
HSB Brf Barometern omfattar 322 bostadsrättslägenheter, 1 lägenhet med hyresrätt, 2 affärslokaler, 1 föreningslokal och 2 expeditionslokal. Föreningen byggdes 1960-1961. Gästlägenhet finns att hyra för medlemmar. Fastigheten är en tomträtt med ny avtalstid från 2018.

TV/Internet:
Bredband genom ComHem. Ansluten till kabelnät genom ComHem. Fiber genom Tele2.

Uppvärmning:
Fjärrvärme, ingår i avgiften.

Parkering:
Det finns 217 p-platser och 46 garageplatser till vilka det är separat kö. Det finns även 24 MC-platser.
P-plats ca 150 kr/mån.

Gemensamma utrymmen: Tvättstuga.
Till varje lägenhet hör ett förråd.

Renoveringar:
1985 byttes samtliga fönster till 3glas.
1993 gjordes ett stambyte och badrumsrenovering.
1993-1995 glasades balkongerna in och gjordes större.
1997 renoverades och tilläggsisolerades gavlarna.
2000 byte av lägenhetsdörrar till säkerhetsdörrar.
2000-2007 etappvis renovering av dräneringssystem.
2007 renoverades och tilläggsisolerades fasaderna.
2012 byttes garageportar samt maskiner i tvättstugor och torkrum byttes.
2013 byttes samtliga termostater och dåliga element har bytts ut mot nya.
Föreningen planerar att se över elsystemet med start under 2015. Byte av gamla elkablar och jordning kommer att ske. Föreningen planerar även att ändra amorteringstakt på sina lån och därav öka amorteringen. Inga vidare beslut är tagna i dagsläget.

Avgifter vid köp:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1107,50 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 443 kr för ett lån. Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt för närvarande 825 kr. Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Övrigt:
Föreningen har en aktiv fritidsverksamhet genom NBPC, PRO-förening samt möjlighet till gymnastik genom Korpen. Fastighetsskötsel sker genom NBPC. Läs mer om föreningen på https://www.hsb.se/goteborg/brf/barometern/ Föreningens expedition ligger på Badvädersgatan 9. Tel: 0705-545799 med telefontid dagtid på vardagar. Expeditionen är öppen måndagar kl.18-20 samt torsdagar 9-10.

Antal lägenheter

322

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

I närheten

Livsmedelsbutiker
M B Livs KB
150 m
Biskopsgårdens Orientlivs HB
530 m
Köpcentrum & Gallerior
Länsmanstorget
560 m
Vårväderstorget
1,8 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskola Väderbodarna 1B
320 m
Förskola Långströmsgatan 32-34
340 m
Kollektivtrafik
Göteborg Väderilsgatan
340 m
Svartedalsgatan
360 m
Grundskolor
Svartedalskolan
520 m
Sjumilaskolan
520 m
Gymnasium
Hökegården gymnasiesärskola
440 m
Vingagymnasiet
1,8 km
Universitet & Högskolor
Hälsodisken Coaching HB
2 km
Chalmers Professional Education AB
3,3 km
Banker
Handelsbanken Volvo PVB
2,3 km
Nordea Bank AB
2,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Minigolfen Västsverige AB
1,8 km
HGC Hisingens Golf Center
2,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Länsmansgårdens motionscentrum
870 m
Länsmansgården
940 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
2 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte