Solstrålegatan 10

Bilder

  • Såld!
  • Solstrålegatan 10
  • Välkommen in!
  • Hall med bra förvaring
  • Stort, rymligt, ljust kök där även matplats ryms vid behov
  • Goda förvaringsmöjliheter och bra arbetsytor!

Solstrålegatan 10 , Länsmansgården , Göteborg

Fin tvåa om hela 81 kvm med öppen planlösning och väldisponerade ytor. Helkaklat läckert badrum med tvättmaskin och torktumlare. Två möblerbara balkonger varav den ena är en större terrass med grönskande utsikt. Närhet till natur med motionsspår samt gångavstånd till skolor, affärer och kommunikationer som tar er till centrum på 20 minuter. Välkommen på visning!

81 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
4 776 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
81 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
73
Byggår:
1956
Driftskostnad:
402 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

81 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till Solstrålegatan 10, ett boende i fint skick med två balkonger!

Du kliver in i en rymlig och möblerbar hall och härifrån som leder till lägenhetens samtliga rum. Plats för avhängning och goda förvaringsmöjligheter i form av garderob. På väggarna sitter en ljus mönstrad tapet och på golvet ligger praktisk plastmatta.

Bostadens kök är stort och rymligt och här finns rejält med skåp och arbetsytor. Här ryms även en matplats vid fönstret vid behov. Inredningen är stilren med vita luckor, vitt kakel, och rostfria vitvaror. Maskinparken består av hel kyl och frys, diskmaskin, spis med häll samt en läcker designfläkt. På golvet ligger plastmatta och väggarna är målade i vitt.

Från köket är det öppen planlösning i vinkel in mot vardagsrummet. Vill man finns här många möjligheter! Matbord i köket, matplats i vardagsrummet eller både och? Här går även att dela av och skapa ett tredje rum vid behov (utan fönster ut). På golvet ligger här ekparkett och väggarna är delvis vita, gråa och bryts av med en steninspirerad tapet.

Från vardagsrummet nås bostadens ena balkong som är rejält tilltagen. Här finns plats för ett stort bord för grillning i goda vänners lag i kvällssolen. Utsikten är fri med härlig grönska.

Bostadens badrum är läckert renoverat och erbjuder tvättavdelning samt balkong. Väggarna pryds av stora svarta kakelplattor som bryts av snyggt med mosaikinspirerade dekorränder. På golvet ligger grå klinker och i duschen bryts av med samma mosaikinspirerade klinker som på väggarna. Utrustningen här inne består av dusch med glasväggar, toalett, belyst spegelskåp, tvättställ med kommod samt handdukstork. Längre in i badrummet har vi en separat tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare i bra arbetshöjd. Medan du väntar på tvätten eller borstar tänderna kan du gå ut på bostadens andra balkong. Denna är belägen åt öst med sol på förmiddagen.

Bostadens sovrum är även det rymligt och erbjuder plats för stor säng och annat möblemang. Här erbjuds två garderober. På golvet ligger laminat och väggarna är ljusa med en mönstrad fondvägg.

Slutligen har vi en klädkammare som nås från hallen. Även denna är väl inredd med vita väggar och skön heltäckningsmatta. Bra förvaringslösningar erbjuds såklart också här.

Detta är ett boende för dig som vill ha gott om plats och det lilla extra!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 8, hiss finns

Avgift

4 776 kr inkl värme, VA, kabel-TV och bredband

Driftskostnad

4 831 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 2 431 kr
Försäkring: 2 400 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Driftskostnader är individuella och varierar beroende av dina levnadsvanor och avtal med leverantörer. Prata med Jonas Lindquist för vidare förklaring.

Andel i föreningen

0,46276%

Andel av årsavgiften

0,46276%

Reparationsfond

1286 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1956

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

FTX, från- och tilluft med återvinning

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2009
Energiklass: -
Energiprestanda: 97 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas

Fastighetsbeteckning

BISKOPSGÅRDEN, 80:2

Övrigt

-Balkong

Bostaden erbjuder 2 stycken balkonger. Den stora nås från vardagsrummet och har sol från eftermiddag till kväll. Den andra nås från badrummet med förmiddagssol.

-Förråd

Finns 1 st i källaren om cirka 4-5 kvm.

-Cykelrum

Finns i föreningen.

-Parkering

Separat kö till både parkering och garage.

Övrigt:

Föreningen disponerar över flertalet gemensamhetslokaler.

Bastu

Samlingslokal

Gym

Övernattningslägenhet

Hobbyrum

Kontorslokal Föreningsexpedition

Tvättstugor 2 st

Mangelrum 2 st

Tennisplan finns även i närheten

-Kommunikationer

Här finns mycket goda kommunikationer med kollektivtrafiken. Bland annat finns spårvagnshållplatsen för både linje 5 och 6 några minuters promenad bort. Se www.vasttrafik.se för mer information.

Förening

Namn

Brf Solstaden

Om föreningen

Fastigheter och lägenhetsuppgifter:
Bostadsrättsföreningen Solstaden bildades 1986 och består av 188 bostadsrättslägenheter i två flerbostadshus. Bostäderna är byggda 1965 och renoverade 1986. Föreningens fastigheter har beteckningarna Biskopsgården 80:2 och Biskopsgården 730:730. Området ligger mycket naturnära i stadsdelen Länsmansgården.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

188

TV och Bredband

Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud ingår i avgiften.
Internet: Fiber via AllTele, ingår via månadsavgiften. Under 2017 kommer troligen 1000/1000 mbit fiber installeras.

Parkering

Parkering finns att hyra, separat kö. I föreningen finns även garage att hyra, till dem är det lång kö. Mopedgarage finns.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:
Föreningen följer en underhållsplan. Mellan åren 2015-2020 kommer relining genomföras i föreningen. Det kommer inte påverka befintliga badrum och det finns ekonomi för detta och avgiften kommer således inte att höjas.
Se årsredovisningen för utfört och planerat underhåll.

Ekonomi

Den tekniska förvaltningen sköter föreningen tillsammans med fastighetsskötaren. Ekonomisk förvaltning samt lägenhetsförteckning sköts av Riksbyggen.

Vid försäljning tar föreningen ut en överlåtelseavgift som betalas av säljaren. Pantsättningsavgift faktureras köparen vid upptagande av lån på lägenheten.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Föreningen har bastu, solarium, två festlokaler, en grovtvättstuga i varje hus, cykelrum samt ett gym. Föreningen har mycket trevliga gårdar med vackra rabatter, trädgårdar och planteringar som sköts av föreningens trädgårdsgrupp, bestående av medlemmar som gör det på ideell basis.
Föreningen har anställt en egen fastighetsskötare på heltid, som medlemmarna kan få hjälp av om behov. Dessutom finns en lokalvårdare anställd som städar alla trappuppgångarna och de gemensamma utrymmena.

Om området

Länsmansgården

Att bo i Länsmansgården på Hisingen ger närhet till både staden och havet, men framförallt till de stora naturområden som omger stadsdelen.
Länsmansgården byggdes i mitten av 1960-talet och ligger vackert placerad på en hög platå. Här uppe fanns tidigare små torpstugor och orörd natur. Stadsdelen kilades mer eller mindre in i de stora naturområden, som gränsar till Hisingens västra kustlinje. Det centrala läget i förhållande till övriga Göteborg och havet innebär att de moderna bostäderna i Länsmansgården blivit mycket eftertraktade. Flera av husen har en hänförande utsikt mot havet i horisonten.

Kommunikation

Buss- och spårvagnsförbindelserna med övriga Göteborg är goda. För den som färdas i bil är det knappt 2 km till närmaste motortrafikled som går direkt till Göteborgs centrum. Härifrån har du inte heller långt till Säve flygplats. Med ca.10 km in till centrala Göteborg tar en spårvagnsresa ca.17 min med nr.5 & 6, närmsta hållplats är Varmfrontsgatan. Mer information om kommunikationer och kollektivtrafik i området hittar du på: www.vasttrafik.se

Närservice

På Länsmanstorget finns livsmedelsaffär, apotek, pizzeria och frisör, men även ett antal mindre butiker av olika slag runt om i stadsdelen. Här finns närhet till skolor och dagis och i stadsdelens södra ände vid sjön Svarte Mosse hittar du motionsanläggningar, fotbollsplaner och tennisplaner. Det är heller inte långt till Hisingsparken, Hisingens badplatser eller fritidsbåtshamnen i Björlanda.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Götelivs Enskild Firma
140 m
M B Livs KB
1,3 km
Köpcentrum & Gallerior
Länsmanstorget
650 m
Tuve Torg
2,7 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Månen
160 m
Daggdroppegatan Fritidshem
210 m
Grundskolor
Daggdroppegatan Fritidshem
210 m
Nya skolan
690 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
2,6 km
Bräckegymnasiet
4,2 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Tekniska College AB - GTC
3,9 km
Chalmers Professional Education AB
4,3 km
Banker
Handelsbanken Volvo PVB
2,5 km
Swedbank
3,5 km
Golfbanor & Golfklubbar
Solterrassen
1,3 km
Klubbmakeriet
1,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Länsmansgårdens motionscentrum
770 m
Tuvevallen
1,8 km
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
2,8 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist eller Filip Radic för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Filip Radic

Filip Radic

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare

Extra kontaktperson

0737-48 00 71

filip.radic@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte