Godemansgatan 9B

Bilder

  • Såld!

Godemansgatan 9B , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Välskött tvåa centralt belägen i högt och fritt läge med västerbalkong. Rymlig planlösning med högt i tak och stora rum med genomgående fina ytskikt. Här bor du i en väletablerad HSB-förening i en växande stadsdel med närhet till service, affärer och goda kommunikationer.

55 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
3 408 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
55 kvm
Våning:
3
Lägenhetsnummer:
95
Byggår:
1951
Driftskostnad:
370 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

55 kvm

Rumsbeskrivning
Badrum

Utrustning: Dusch med draperi, Spegelskåp, Handfat med kommod, Tvättmaskin (2013), WC

Kök

Utrustning: Bänkskiva i ljust trä, Vitt kakel, Spisfläkt (2012), Spis (2013), Fyl/frys (2013), Diskmaskin

Du välkomnas in i den möblerbara hallen som är bostadens mittpunkt och knyter samman samtliga rum. Här finns gott om plats för avhängning av ytterkläder och skor samt en inbyggd garderob för extra förvaring. Väggarna är målade i en ljust lila nyans och på golvet ligger en snygg parkett som fortsätter in till vardagsrummet.

Till vänster om hallen ligger det hemtrevliga köket med vit skåpsinredning från Marbodal som matchas med vitt kakel ovan arbetsbänkarna i ljust trä. Köket erbjuder gott om förvaring och rymmer med lätthet ett matsalsbord för 4-6 personer. Väggarna är målade i en varm nyans med en matchande fondvägg och på golvet ligger träinspirerad laminat. Ett stort fönster bidrar med rikligt ljusinsläpp över matplatsen och resten av köket. Köksutrustningen består av spis (2013), spisfläkt, kyl (2013), frys (2013), diskmaskin och städskåp.

Till höger om hallen når du vardagsrummet genom en vacker dubbeldörr i glas som ger rummet en personlig karaktär och höjer mysfaktorn. Golvet pryds av en mycket välvårdad och fin fiskbensparkett och väggarna är tapetserade i en varm gul ton. Stora öppna ytor gör rummet lättmöblerat och erbjuder gott om utrymme för såväl soffgrupp som matsalsmöbel. Härifrån når du även bostadens härliga västerbalkong med sol från tidig eftermiddag till in på kvällen samt fin utsikt över omgivningarna.

Bostadens helkaklade badrum nås från hallen och är utrustat med ett ljusblått klinkergolv, blå kaklade väggar, dusch, wc, handfat med kommod, tvättmaskin (2013) samt ett vägghängt spegelskåp.

Sovrummet ligger lugnt beläget mot öster med fönster som vetter mot den lummiga innergården. Här ryms en dubbelsäng med tillhörande sängbord och goda förvaringsmöjligheter återfinns i form av en inbyggd dubbelgarderob. Väggarna är tapetserade i harmoniskt blått och på golvet ligger en ljus laminat.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

3 av 3, hiss finns ej

Avgift

3 408 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Andel i föreningen

0,78816%

Andel av årsavgiften

0,78816%

Reparationsfond

158 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 19 november 2010
Energiprestanda: 173 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 4:7

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 440 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 000 kr
Försäkring: 1 440 kr
Beräknat antal personer: 1

Förening

Namn

HSB Brf Kvillebäcken i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av fastigheterna Kvillebäcken 4:7, 31:1-4,32:2, 36:4 som uppfördes 1951. Föreningen har 142 lägenheter och 16 lokaler, samtliga är upplåtna med bostadsrätt. Fördelningen är följande: 44 st 1 rok, 98 st 2 rok. Den ekonomiska förvaltningen sköts av föreningen själva. Föreningens fastigheter består av följande adresser: Godemansgatan 9, Gullrisgatan 4 & 5, Harald Hjärnesgatan 13, 14,18 och Rudenschöldsgatan 15.

Besök föreningens mycket informativa hemsida för mer information: http://www.hsbkvillebacken.se/index.php

Avgift:
I avgiften ingår värme, vatten och kabel-tv.

Renoveringar:
Föreningen gör en översyn av fönster där de lagar de delar som behöver lagas, något fönsterbyte är inte aktuellt. Föreningen kollar över möjligheten att ta hjälp med den ekonomiska förvaltningen som föreningen tidigare skött. Inga större renoveringar är planerade.

Tvättstuga:
Det finns en tvättstuga i varje hus.

Avgifter vid överlåtelse:
Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1108 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år. Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 443 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Antal lägenheter

142

Antal lokaler i föreningen

16

TV och Bredband

ComHem kabel-TV ingår i månadsavgiften. Därutöver erbjuder ComHem digital-TV med ytterligare kanaler samt bredband. Se www.comhem.se för mer information. Det finns även möjlighet till ADSL via telefonuttagen.

Parkering

Föreningen erbjuder fyra olika parkeringsalternativ för de boende och deras gäster. Samtliga platser behöver tillstånd från föreningen och det är separat kö för de olika alternativen, tag kontakt med expeditionen för att ställa dig i kön. Det finns även gratis parkering på gatorna i området.
Här finns:
Garageplats 350 kr/mån.
Utomhusparkering 100kr/mån.
Mc/moped garage för 120kr/mån.
Samt gästparkering där tillstånd finns att kvittera ut hos expeditionen.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Kontaktperson

Marcus Carlsson

Telefon

031-221740

E-post

info@hsbkvillebacken.se

Övrigt

Föreningen är fullvärdesförsäkrad via moderna försäkringar. Denna försäkring inkluderar dock inte bostadsrättstillägget så det rekommenderas att varje enskild bostadsrättsinnehavare skaffar egen sådan. Prata med din mäklare för mer information.

Föreningen har en gemensamhetslokal som går att hyra för kalas och tillställningar. Denna bokas genom expeditionen.
Det finns en inre fond till varje enskild bostadsrätt där en summa av månadsavgiften sätts av varje månad. Denna summa går att använda till renovering av bostaden.

Föreningens gästlägenhet med möjlighet till 5 boende bokas även den via expeditionen, kostar 100 kr/natten.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Modal Service-Butik
150 m
Osthyveln
150 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
730 m
Backaplan
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
190 m
Prästkragsgatan 2 förskola
380 m
Kollektivtrafik
Göteborg Vågmästareplatsen
200 m
Swedenborgsplatsen
510 m
Grundskolor
Bjurslättsskolans Fritidshem
540 m
Bjurslättsskolan F-6
540 m
Gymnasium
Offcircle
640 m
Vingagymnasiet
1 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,7 km
Chalmers Professional Education AB
1,7 km
Banker
Swedbank
200 m
Nordea Bank AB
310 m
Golfbanor & Golfklubbar
Minigolfen Västsverige AB
2,5 km
Sankt Jörgen Park Golf
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
130 m
Lundby StadiumBowl
510 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1000 m
Valhallabadet
3,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte