Övre Hallegatan 16

Bilder

  • Såld!
  • HSB brf Linjalen
  • Välkommen till Övre Hallegatan 16!
  • Härligt ljusinläpp ger skön atmosfär
  • Blicka ut över lugna omgivningar
  • Här ryms ett stort matbord med 6-8 platser

Övre Hallegatan 16 , Centrala Hisingen Wieselgren , Göteborg

Trea i populär HSB-förening med hiss och där garage och bredband ingår i avgiften. Lägenheten erbjuder ett stambytt badrum och inglasad balkong i västerläge.

76,6 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 577 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76,6 kvm
Våning:
2, hiss finns
Lägenhetsnummer:
169
Byggår:
1971
Driftskostnad:
863 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76,6 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Laminatgolv i träimitation och vit träpanel på väggar. Köksinredning i björk med ett vitt kakel ovan bänkskivan i rostfritt och massiv valnöt. Utrustat med kyl (Electrolux), frys (Gram, 2015), en spis (Elektro helios), fläkt (Frake) samt en diskmaskin (Miele, 2014).

Badrum

Grått klinker på golv och kakel i vitt och grått på väggar. Utrustat med vägghängd wc, handfat med kommod, spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, handdukshängare samt en tvättmaskin (Electrolux, 2013).

Mellan Ramberget och Wieselgrensplatsen finner ni denna trevliga lägenhet med genomgående ljusa väggar och fint ljusinsläpp från stora fönsterpartier. Här bor du på ett centralt läge i ett expansivt område, bra kommunikationer som tar er in till staden på några minuter och alldeles i närheten finns köpcentrum och saluhall. En garageplats där även en spolplatta med högtryckstvätt finns ingår i avgiften. Äldre charm finns kvar med fönsterbräden i dekorativ sten och stavparkett respektive fiskbensparkett på golv. Inglasad balkong med eftermiddagssol ger en extra lyx.

Välkommen till denna hemtrevliga bostad som präglas av ett härligt ljusinsläpp och välplanerade kvadratmetrar. Hallen är stor och rymlig med ljusa väggar och stavparkett i ek. En klädkammare rymmer det mesta och det finns även plats för ytterligare möblemang utan att förstöra den härliga rymden. Detta är en lägenhet att trivas i och som bara är att flytta rakt in i.

Rakt fram finns det stora köket som är lättarbetat med rejäl arbetsyta och mycket förvaringsutrymme. Matlagningen blir en fröjd med dessa bra arbetsytor och utan problem ryms en matplats för sex personer, så bjud hem vännerna och laga ihop en god middag tillsammans.

Vardagsrummet är ljust och luftigt och utan problem ryms en soffhörna med tv-möbel. Det stora fönsterpartiet gör att rummet badar i ljus. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av den vackra och välbevarade stavparketten med fiskbensmönster. Rummets storlek gör det till ett underbart rum för både avkoppling och umgänge. Den inglasade balkongen blir som ett extra rum att njuta i, solen finns här nästan hela dagen. Balkongen blir som ett extra rum och en egen oas mitt i stan. Här är möbleringen flexibel beroende på vad som önskas, kanske en egen lounge med infravärme på hösten, duka upp för midsommarfirandet eller kräftskivan eller ha din egen örtträdgård och odling.

Badrummet är stilrent och helkaklat i grått och vitt. Föreningen renoverade badrummet i samband med stambytet 2010-2012. Här finns en vägghängd wc, kommod, spegelskåp, dusch med skjutbara glasdörrar, handdukshängare samt en tvättmaskin.

Lägenheten erbjuder två bra sovrum. Det större ligger mot öst och här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang, här finns även utrymme att sätta in fler garderober för den som vill. Bostadens mindre sovrum används idag som tv-rum men kan utan problem användas som sovrum eller kontor. Här finns även en dörr som når till den rymliga klädkammaren.

För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

2 av 5, hiss finns

Avgift

4 577 kr inkl värme, garage, kabel-TV & bredband

Driftskostnad

10 363 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 3 594 kr
VA: 3 594 kr
Försäkring: 1 339 kr
Övrigt: 1 836 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Föreningen har individuell elmätning. Vattenförbrukningen kommer att debiteras efter verklig förbrukning. Detta läggs på avgiften. Övrig: Obligatorisk kostnad av balkonginglasningen på 153 kr/mån.

Andel i föreningen

0,24691%

Andel av årsavgiften

0,24691%

Reparationsfond

7336 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1971

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 22 april 2009
Energiprestanda: 116 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 60:4

Förening

Namn

HSB Brf Linjalen

Om föreningen

HSB Brf Linjalen omfattar 426 bostadsrättslägenheter, 6 hyreslägenheter samt 42 lokaler. Det finns tvättstuga - tvättning mellan 08.00 - 20.30. Byggnaderna är uppförda 1968-1971.

Avgift:
I månadsavgiften ingår värme, kabel-TV, bredband och garageplats i varmgarage. Kabel-TV erbjuds via Zappa. Bredband (100/100 mbit) och IP-telefoni erbjuds via NetAtOnce.
Det tillkommer tillägg för enhetsmätning av el, kall- och varmvatten - en kostnad du kan påverka själv genom hur mycket du förbrukar.

HSB Brf Linjalen är en engagerad förening med olika aktiviteter som fritidskommittén i föreningen ansvarar för. "Röda stugan" ligger mitt i området och är en träffpunkt för många av aktiviteterna och kan hyras för privata tillställningar. Det finns också en mindre fritidslokal i föreningen som rymmer 10-12 personer som går att hyra. I föreningen finns även en gästlägenhet med 4 bäddar samt i övrigt en god utrustning och en tillhörande p-plats som går att hyra för en billig peng.

Exempel på aktiviteter i föreningen:
Pubaftnar, teaterbesök, grillkvällar, containerträffar och räkafton. Snickeri, tillgång till gym, utomhusschack och boulebanor finns också.

För mer detaljerad information se föreningens hemsida:
http://www.hsb.se/goteborg/linjalen

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

426

Antal hyresrätter

6

Antal lokaler i föreningen

42

TV och Bredband

Föreningen har ett gruppavtal för bredband (100/100 Mbit), TV och IP-telefoni från Net at Once och TV-basutbud via Sappa (20 kanaler). Månadsavgiften ingår i hyran.

Parkering

Det finns 467 garagesplatser och 82 st parkeringsplatser. Föreningen har egen Tvätthall med spolplatta med oljeavskiljare - kostnadsfri för garageplatsägare. Till varje bostadsrätt i föreningen hör en garageplats i något av föreningens tre garage. Föreningen hyr även ut några extra garageplatser respektive p-platser, företrädesvis till föreningens medlemmar.

Renoveringar

2012
Stambyte, omläggning av tak, balkonginglasning.

2013
kompletterande fasadrenoveringar.

2014
Installation elektroniska lås och postboxar.

2015
Upprustning av tvättstugor-

2017
Renovering av gård 1 (Västra Stillestorp 1-21).

Planerade renoveringar innefattar bl.a. fönsterbyte i hela föreningen (start 2018), plantering på gård 2-4 (ÖH 8-42), komplettering av utomhusbelysning gård 2-5 (ÖH 8-52).

Ekonomi

Avgiftshöjning 2 % 2017-07-01.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter juridisk person

Delat ägande

Ja

Äger föreningen marken?

Nej

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Källarförråd och matkällare
Till varje lägenhet hör ett sedvanligt källarförråd. Utöver detta kan i föreningen boende hyra ett av föreningens små matkällarförråd, för förvaring av exempelvis konserver och torrvaror. Kostnaden för ett matkällarförråd är 10 kr/månad. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Barnvagnsrum
I flera huslängor finns barnvagnsrum för barnvagnsparkering. Vid intresse - kontakta föreningsexpeditionen

Cykelrum och mopedrum
Cykelrum finns i varje hus och nås med vanlig nyckel. För tillgång till mopedrum - kontakta föreningsexpeditionen.

På Övre Hallegatan 32 ligger föreningens gym. Här finns bland annat motionscyklar, löpband, trappmaskin och vikter. Fr.o.m. 2017-10-16 gäller start 06.30 på vardagar på försök. Vi kallar det "tyst morgonträning". Öppettider: vardagar kl. 06.30-21.00, lördagar samt sön- och helgdagar kl. 10.00-18.00.
Kostnaden för att nyttja gymmet är 40 kr per månad och lägenhet. Behörighet till gymmet läggs efter förfrågan hos föreningsexpeditionen in på till lägenhet hörande nyckelbricka/tagg.

Barn under 15 år får endast nyttja gymmet i målsmans/vuxens sällskap. Överträdelse innebär stängning av brickan.

Även pingisrum, snickerilokal och stadsodling finns i föreningen.

Om området

Centrala Hisingen Wieselgren

Wieselgrensplatsen är ett torg på Hisingen i Göteborg uppkallat efter Peter Wieselgren. Wieselgrensplatsen ligger inte långt i från Ramberget med dess fantastiska utsikt över Göteborg. Dessutom ligger Lundbybadet och Rambergsvallen inte långt ifrån Wieselgrensplatsen.

Kommunikation

Här går spårvagnarna 5,6,10 och 13.

Närservice

Wieselgrensplatsen har ett väletablerat och komplett utbud av dagligvaror, servicebutiker och övrig detaljhandel. Även ett sjukhus, Lundby Sjukhus. Wieselgrensplatsen kan även ses som den mest centrala delen av Hisingen då avståndet inte är långt vare sig till centrala Göteborg, Ramberget, Rambergsvallen eller Backaplan.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Coop Konsum
440 m
Lls Livs i Göteborg AB
460 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
1,2 km
Backaplan
1,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Kastvindsgatan 2 Öppna Förskola
170 m
Rambergsskolans Fritidshem
180 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,7 km
Grundskolor
Rambergsskolans Fritidshem
180 m
Wieselgrensgatan 11 förskola
730 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
770 m
Bräckegymnasiet
1,2 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
1,2 km
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,2 km
Banker
Swedbank
620 m
Handelsbanken Lindholmen
1,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
2,4 km
Tuve Bangolfklubb
2,8 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bravida Arena - Tidigare Rambergsvallen
360 m
Lundby StadiumBowl
460 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
630 m
S02
3,7 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte