Janneliden 15

Bilder

  • Såld!
  • Välkomna till Janneliden 15
  • Hall med praktisk klinker och golvvärme
  • Entréplan med genomgående golvvärme & ekparkett
  • Stilrent kök med gott om arbetsytor & förvaring
  • Plats för stort bord & utgång till härlig uteplats

Janneliden 15 , Hisings Kärra - Gerrebacka , Göteborg

Äntligen är detta härliga bostadsrättshus om två plan i Gerrebacka till salu. Bostadsrättshus innebär ett bekymmersfritt boende där föreningen sköter det löpande yttre underhållet som fasad och tak. Bostaden har gavelläge och ligger långt in på lugn återvändsgata med lummig natur som granne bakåt. Här finns alla bekvämligheter ni kan tänkas behöva uppdelade på två plan, ett för sällskap och ett för lugn och ro. Öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, 3 sovrum med möjlighet till fler med mindre åtgärder, 2 badrum, 2 altaner i olika vädersträck, balkong, tvättstuga/groventré med separat ingång och tillhörande garage/förråd samt garageuppfart med plats för 2-3 bilar.
Snabb inflytt är möjligt!

120 kvm, 5 rok

Månadsavgift:
6 110 kr inkl sophantering
Typ:
Lägenhet
Boarea:
120 kvm
Våning:
Lägenhetsnummer:
51
Byggår:
2004
Driftskostnad:
1 666 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum

Boarea

120 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Spis med glashäll, fläkt, hel kyl och frys samt diskmaskin.

Duschrum

Duschhörna, toalett, tvättställ med kommod och belyst spegelskåp.

Badrum

Badkar, toalett, tvättställ med kommod och belyst spegelskåp.

Tvättstuga/groventré

Tvättmaskin, torktumlare, tvättho med skåp undertill och fristående förvaringsskåp.

Välkommen in i detta välplanerade bostadsrättshus i naturnära Gerrebacka.
Från garageuppfarten kliver du in i bostadens rymliga hall efter att ha parkerat bilen, antingen i garaget eller ute. Hallen erbjuder avhängningsmöjligheter och viss förvaring under trappan till våningen 2. Golvet i hallen består av lättskött grå klinker och väggarna är vitmålade. Genomgående för entréplanet är att här finns skön golvvärme.

Hela entréplanet är anpassat för att njuta av varandras sällskap med öppen planlösning mellan kök och vardagsrum samt två härliga uteplatser med sol olika tider på dygnet. Här erbjuds flera olika möbleringsalternativ och vid behov kan även ett extra sovrum om cirka 8 m² skapas utan större ingrepp. Väggarna här är genomgående vitmålade och på golvet ligger flytande ekparkett.

Bostadens stora kök är stilrent och rymmer en rejäl matplats intill fönstret. Köket har beige inredning med handtag i aluminium och erbjuder gott om förvaring. Här finns vitt kakel ovan köksbänkar, mörk bänkskiva och en rostfri dubbelho i lättskött aluminium. Överskåpen erbjuder till viss del vitrin i frostat glas. Maskinparken består av spis med glashäll, fläkt, diskmaskin samt hela kyl- och frysskåp.

Från köket nås det härliga trädäcket beläget i väster mot den lugna gatan. Här känns som en given plats att varva ned i kvällssolen efter en hård dag på jobbet.

Vardagsrummet är stort och släpper in mycket ljus tack vare fönsterpartier från golv till tak. Här finns gott om plats för rejäl soffgrupp med tv-möbel och även matsalsbord om så önskas. Via pardörrarna i glas nås bostadens andra uteplats där frukosten avnjutes i morgonsolen till tonerna av fågelkvitter. Detta trädäck är väl tilltaget med sina dryga 15 kvm och även inhägnat med staket. Här är det en avskild naturnära oas med gräset och träden nära inpå. Solens strålar når hit under förmiddagen. Härifrån nås även bostadens tillhörande lilla gräsmatta som sköts av dig som ägare, nuvarande ägare kan lämna kvar sin gräsklippare och trimmer om så önskas. Dessa förvaras idag i bostadens förråd som även det nås från uteplatsen, väldigt smidigt för förvaring av dynor, utemöbler och uteleksaker för de små.

I anslutning till hallen finns ett helkaklat duschrum. Väggarna är beklädda med vitt kakel och golvet består av grått klinker. Här inne finns duschhörna, tvättställ med kommod och ett belyst spegelskåp. Dessutom finns här även ett litet fönster för dagsljus och frisk luft.

På entréplanet ligger även bostadens groventré/tvättstuga med egen ingång. Här ligger lättskött klinker på golvet, perfekt efter en lerig promenad i den intilliggande skogen. Här finns tvättmaskin, torktumlare, tvättho med skåp undertill samt ett förvaringsskåp.

På våning två är det mer fokus på avskildhet och lugn och ro. Här nås de tre sovrummen, klädkammare, allrum, badrum och en balkong.

Direkt ovanför trappan ligger ett sällskapsrum vilket blir en naturlig samlingspunkt som knyter samman våningsplanet. Här är idag ett tv-rum med maffig takhöjd tack vare husets pulpettak. 3 fönster släpper här in rejält med ljus. På golvet ligger en träfärgad plastmatta vilken är genomgående för våning två och väggarna är målade i vitt. Härifrån nås även bostadens balkong i söderläge, perfekt att kolla dagens väder på morgonkvisten eller att vädra sängkläderna ifrån.

Det stora sovrummet är generöst och har bra förvaringsmöjligheter tack vare den intilliggande klädkammaren. Vill man utöka förvaringen ytterligare finns utrymme för en garderobsvägg eller kanske en arbetshörna utöver dubbelsäng. Sovrummet är ljust och har en härlig fransk balkong. Golvet i sovrummet består av träfärgad plastmatta och väggarna är målade i beigt med en brun fondvägg.

Sovrum 2 har vitmålade väggar och träfärgad plastmatta på golvet samt en garderob. Här är det lummig utsikt från fönstret mot träden på baksidan.

Sovrum 3 har även det plastmatta på golvet och väggarna är målade i vitt med en mörk fondvägg. Rummet har en fransk balkong och här ryms förutom säng en arbetshörna eller garderobsvägg.

På våning 2 finns även ett helkaklat badrum med ett litet fönster för dagens strålar. Vitt kakel på väggarna och grå klinker på golvet. Här består utrustningen av badkar, toalett, kommod med tvättställ och ett belyst spegelskåp.

Varmt välkomna att boka in er för visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Avgift

6 110 kr inkl sophantering

Driftskostnad

20 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 11 500 kr
El: 3 600 kr
VA: 3 000 kr
Försäkring: 1 900 kr
Beräknat antal personer: 3

Kommentar

Driftskostnaderna är baserade på nuvarande ägares uppgifter. Driftskostnader är individuella och beror på dina egna levnadsvanor och avtal med leverantörer.

Andel i föreningen

5,1546%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt,

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans BR-hus

Byggnadsår

2004

Uppvärmning

Fjärrvärme

Ventilation

Mekanisk frånluftsventilation

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 december 2008
Energiprestanda: 108 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Detta är ett bostadsrättshus. Det innebär att bostadsrättsföreningen står för det löpande yttre underhållet på bostadens och detta finansieras via månadsavgiften. Du som bostadsrättsinnehavare behöver därför inte måla/byta tak osv. som annars normalt tillkommer vid köp av ett hus.
I denna förening är det du som boende som sköter den lilla gräsmatta utanför, detta för att hålla nere avgifterna. Säljaren kan om så önskas lämna kvar gräsklippare och trimmer till de nya ägarna.

Fastighetsbeteckning

KÄRRA 7:57

Övriga byggnader

Till bostaden tillhör garage som är sammanbyggt med förrådet. Total yta om cirka 30 kvm. Ingång från garageuppfarten eller från uteplatsen från baksidan.

Övrigt

-Balkong/Uteplats
Stor uteplats på baksidan i nordostläge, trädäck med staket (ca 15kvm). Utgång från vardagsrum, i anslutning till förråd och utgång till den lilla gräsmattan.
Uteplats på framsidan i västerläge (kvällssol). Stort trädäck med staket runt.
Balkong på våning två i söderläge.

-Förråd
Finns i anslutning till uteplats på baksidan. Är sammanhängande med garaget. Total yta om cirka 30 kvm.

-Garage/Parkering
Till bostaden tillhör garage som är sammanbyggt med förrådet.
Egen uppfart som rymmer 2-3 bilar. Föreningen har även flera gästparkeringar.

-Tvättstuga
Egen ingång, nås även från köket. Här finns 1 tvättmaskin, 1 torktumlare och vask.

-Bra att veta
På månadsavgiften tillkommer ytterligare 150 kr/mån för vattenförbrukning. Avläsning görs månadsskifte nov/dec om den individuella förbrukningen, reglering görs på januariavin.

-Kommunikation
Bostaden är ansluten till fibernätet via Gothnet där flera leverantörer av internet, TV och telefoni kan väljas. www.gothnet.se/

Förening

Namn

Brf Fagerlid

Om föreningen

Bostadsrättsföreningen Fagerlid byggdes 2004 av Skanska och består av 21 lägenheter i fristående tvåplanshus. Det finns tre olika hustyper i olika storlekar och antal rum. Husen är 3 st på 96m², 10 st på 108 m², 8 st på 120 m². De stora husmodellerna har vidhängande garage med bakomliggande förråd medan 96-kvadratshusen har ett förråd om cirka 8 kvm. Föreningen har två gemensamma mindre byggnader vilka är miljöstation samt elcentral. Gatan mellan husen ägs även den av föreningen.

Uppvärmning:
Husen är uppvärmda via fjärrvärme från Göteborgs Energi. Varje enskild medlem äger sin egen värmeväxlare och sköter hantering samt underhåll av denna själv. Du har individuella leveransavtal och får egen faktura där du själv kan påverka dina kostnader efter förbrukning.

I avgiften ingår sophämtning.
På avgiftsavin tillkommer varje månade en debitering av vatten med 150 kr/månad. Denna avgift läses av i månadsskiftet november/december efter verklig förbrukning och regleras på januariavin.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

21

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Varje enskilt hus har fiberanslutning från GothNet framdraget.
Det innebär att varje enskild medlem ansvarar själv för sitt eget abonnemang/utbud av kabel-TV och bredbandstjänster (flertalet olika finns att välja på). Besök www.gothnet.se för mer information.

Besök gärna föreningens hemsida där information finns,
https://sites.google.com/site/brffagerlid/home-1

Parkering

Bostaden har garage för en bil. På garageuppfarten finns även plats för 2-3 bilar. Har man många gäster finns även flertalet avgiftsfria gästparkeringar i närheten.

Renoveringar

Föreningens hus målades om för 5 år sedan och en bättringsmålning kommer att behöva göras inom 1-2 år.
Några andra renoveringar är i dagsläget inte planerade.

Ekonomi

Inga planerade avgiftsändringar 2015. Avgiften har varit oförändrad sedan 2010.

Föreningen tar inte ut någon överlåtelseavgift.

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Peter Wahlquist

E-post

peter.wahlquist@gmail.com

Övrigt

Du som bostadsrättsinnehavare är ansvarig för att området kring ditt boende underhålls.

Läs mer om ditt ansvar här:
https://sites.google.com/site/brffagerlid/trivselregler/tomterna

Om området

Hisings Kärra - Gerrebacka

Gerrebacka är beläget i ett naturskönt område på norra Hisingen omgärdat av betesängar och fågelreservat. Här finns en underbar natur samtidigt som det är nära in till Göteborg centrum. De flesta husen är byggda under 2000-talet och det är en blandad bebyggelse med både friköpta hus och bostadsrättparhus.

Kommunikation

Rosa express tar dig snabbt in till centrala Göteborg. Bussen går från Gerrebacka via Kärra Centrum in till stan och vidare till Billdal. Från knutpunkten Klareberg finns ett antal andra bussar som tar dig till olika delar av stan.

Närservice

Kärra centrum finns på ca 1,5 kilometers avstånd. Där finns bland annat mataffär, bank, vårdcentral, sim- och sporthall samt bibliotek. Närhet till Bäckebol köpcenter och IKEA.

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Supermarket Kärra
1,5 km
Fiskmakarn i Kungsbacka AB
2,6 km
Köpcentrum & Gallerior
Surte Centrum
3,1 km
Affärshuset Surte Centrum KB
3,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Friarelyckan 55 förskola
360 m
Friarelyckan 53 förskola
410 m
Grundskolor
Lillekärrskolans fritidshem
1,3 km
Lillekärrshallen Idrottshall
1,4 km
Gymnasium
Norra Vuxengymnasiet
4,2 km
Angereds Sporthall Idrottshall
4,3 km
Banker
Handelsbanken Hisings Kärra
1,5 km
Swedbank
4,3 km
Golfbanor & Golfklubbar
Albatross Golfklubb
3,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Lillekärrshallen Idrottshall
1,4 km
Kärra Sim- och Sporthall
1,4 km
Simhallar & Utomhusbad
Mixgårdens Fritidsgård
4,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Jonas Lindquist

Jonas Lindquist

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare, Franchisetagare

Ansvarig mäklare

0701-96 27 72

jonas.lindquist@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte