Ostindiefararen 19

Bilder

  • Såld!

Ostindiefararen 19 , Eriksberg Västra , Göteborg

Nu har ni chansen att förvärva en lägenhet i Brf Ängön, en av Eriksbergs mest populära föreningar! Här erbjuds allt som sätter guldkant på tillvaron, en ljus toppmodern lägenhet, gemensam uppvärmd pool och bastu på härlig innergård samt möjlighet till garageplats. Extremt låg avgift!

72 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 588 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
72 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
2011

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

72 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vitt kök från Marbodal. Maskinpark från Electrolux. Helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kyl- och frysskåp och inbyggd mikrovågsugn.

Badrum

Vitt kakel och grått klinker. Handfat med kommod från Vedum, dusch med välvda glasdörrar, WC, spegelskåp med belysning, handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux.

Övriga lägenheten

Genomgående ekparkett, målade väggar med inslag av fond tapeter.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 9, hiss finns

Avgift

1 588 kr inkl värme, Digital-TV, IP-telefoni och bredband

Andel i föreningen

1,0294%

Andel av årsavgiften

1,10891%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Sannegården 63:1

Allmänt om fastigheten

Förening

Namn

HSB Brf Ängön i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 103 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Detta vackra lågenergihus var inflyttat och klart december 2012. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 63:1.

TV och Internet:
Fastigheten är ansluten till Telias Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband i multimedia uttag INGÅR i avgiften. Hastigheten är 100/100.

Vatten ingår ej i månadsavgiften. Den faktiska förbrukningen av kall- resp. varmvatten debiteras separat. El debiteras med enhetsmätning genom föreningens avtal. Du betalar bara för din egen förbrukning. Föreningen betalar för BR-tillägget för de boendes hemförsäkring.

I föreningen finns två övernattningsrum/samlingslokal, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga samt bastu.

Utöver de tvättmaskiner och torktumlare som finns i varje lägenhet så erbjuder föreningen en gemensam tvättstuga. Tvättstugan ligger i entréplanet i hus 1.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Parkering:
I garaget under huset finns det totalt 29 stycken platser. Dessa kan hyras för 1000 kr/mån. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar 850 kr/mån.

Båtplatser:
I dockan finns det en småbåtshamn för ett 60-tal båtar varav några kommer att vara reserverade för Brf Ängön. Man kan anmäla sitt intresse hos Grefab. Kontaktperson om man vill sätta upp sig i kö till de olika båtplatserna vid Eriksbergsdockan är Katarina Lindahl, 031-805800 eller katarina.lindahl@grefab.se.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1113 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 445 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Om området

Eriksberg Västra

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvsstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

På platån finner ni nya Taubeskolan F-6 och Färjenäsparken som är en historisk och mysig park med en stor lekplats, slingrande stigar och fina utsiktsplatser. I anslutning till lekplatsen ligger en näridrottsplats med skatebana, fotbollsplan, basketplan, utegym och löparbanor.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjeläge Eriksberg som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

I närheten

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-655 99 59

031-3203025

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte