Väderskeppsgatan 18

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Väderskeppsgatan 18!
  • Stora sällskap ryms på träddäcken i västerläge
  • Kök och vardagsrum i öppen planlösning
  • Smarta vitvaror
  • Ljust och öppet på hela entréplan

Väderskeppsgatan 18 , Biskopsgården , Göteborg

I ett mysigt radhusområde i Södra Biskopsgården finner ni detta välskötta radhus. Radhuset är i två våningar plus en inredd vind. Välplanerad planlösning med sociala planet på entrévåningen och sovrummen en trappa upp. Lättskött trädgård i västerläge.

80 kvm, 5 rok

Tomträttsavgäld/år:
5 372 kr
Typ:
Radhus
Boarea:
80 kvm
Biarea:
0 kvm
Tomtarea:
129,7 kvm
Byggår:
1957
Driftskostnad:
2 941 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

5 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

80 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Renoverat 2009. Grått laminatgolv i klinkerinspiration och ljus tapet med tegelinspiration på väggar. Köksinredningen från IKEA består av högblanka luckor i vitt, rostfria handtag och en bänkskiva i laminat. Ovan bänkskivan sitter en vit och grå mosaik. Här finns kyl och frys med ismaskin i fullhöjd (Daewood), diskmaskin (Bosch), spishäll, fläkt, inbyggnadsugn och en micro. Samtliga vitvaror är svarta eller rostfria.

Badrum

Renoverat 2010. Klinker av granit på golv och vitt kakel med svart mosaik som detalj. Här finns wc, handfat med kommod, spegel med spotlights, badkar, handduksvärmare, underliggande golvvärme, kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Aqualtis) samt extra förvaringsskåp.

Toalett

Våtrumsmatta i svart klinkerimitation på golv och vitt kakel på väggarna. Här finns wc, handfat samt spegel.

Generellt om bostaden

2009 renoverades taket med nya betongpannor, läkt, papp och råspont (utfört av fackman). Även kök och toalett renoverades. 2010 renoverades badrummet på övervåning. 2011 byttes fasaden ut.

Välkommen till detta trevliga radhus med ett underbart läge i Södra Biskopsgården. Radhusområdet bebyggdes under 1957 och varje radhus är med i samfällighetsförening som står för vatten, avlopp och värme. Trädgården i samband med radhuset är på östsidan belagd med sten och på västsidan till största del med trädäck. Även ett stort förrådsutrymme i samband med radhuset finns att tillgå.

Ni välkomnas av ljus hall som har vit tapet på väggarna och ett laminatgolv i svart klinkerimitation. Hallen har avhängning i form av en garderob med spegeldörrar till höger. Direkt i anslutning till hallen finns även toaletten som har en svart våtrumsmatta på golvet och vita kakelplattor på väggarna.

Till vänster om hallen har du köket som renoverades 2009. Köksinredning har vackra luckor i högblankt vitt. Ovan bänkskivan i laminat sitter en vit och grå mosaik, här har ni lättarbetade ytor att jobba på och mycket förvaring. Här finns bra vitvaror med allt ni kan önska. Köket har en inbjudande matplats för fyra personer. Vardagsrummet ligger i öppen planlösning mot köket. Stora fönsterpartier bidrar med härligt ljusinsläpp och här finns även utgången till trädäcket där det finns möjlighet att glasa in en del. Lättskött trädgård med största del trädäck, en även ett äppelträd i fokus.

Trappan tar oss en våning upp till det sovrumsplanet. Här ligger det ett ljus laminatgolv genomgående på hela våningen. Detta plan erbjuder tre bra sovrum och ett badrum. Det första sovrummet har en ljus tapet med en lila fondvägg som bryter av. Här ryms enkelsäng, platsbyggd garderob och arbetshörna. Det andra sovrummet har en ljus rosa tapet med en fondvägg i rosa och gult. Här ryms enkelsäng och en garderob. Det tredje sovrummet är också det största. Beige tapet med en brun mönstrad fondvägg finns här och här ryms en dubbelsäng. I hallen på övre plan finns förvaring i form av tre platsbyggda garderober.

Badrummet är renoverat 2010 och har klinker i granit på golv och vitt kakel med en svart mosaik på väggarna. Underliggande golvvärme för komfort samt ett fönster som ger ett härligt ljusinsläpp. Här finns wc, handfat med kommod, spegel, badkar, handduksvärmare, förvaringsmöbel samt en kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Aqualtis).

En trappa upp leder oss till den inredda vindsvåningen. Här är takhöjden något lägre vilket gör rummet perfekt till en lounge, mysrum, sovrum eller ateljé. På golvet ligger ett ljus laminatgolv och väggarna är vita. Taket är extra isolerat för att undvika kylan. Från det härliga takfönstret har ni vacker utsikt.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plans radhus med inredd vind

Byggnadsår

1957

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 31 oktober 2012
Energiprestanda: 115 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 2- och 3-glas
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Plåt

Fastighetsbeteckning

Biskopsgården 69:4

Övriga byggnader

Förråd om ca 10 kvm.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

35 300 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 6 000 kr
Renhållning: 3 000 kr
Väg, samf: 22 800 kr
Försäkring: 3 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I samfällighetsavgiften ingår värme, vatten och avlopp och debiteras av den faktiska användningen.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 091 000 kr, varav byggnadsvärde 509 000 kr

Summa pantbrev

1 297 500 kr

Tomt

Areal: 129,7 kvm
Tomttyp: Trädgård

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Servitut etc

Samfällighetsföreningen tar hand om värme, vatten och avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Viktiga dokument

Om området

Biskopsgården

Biskopsgården har drygt 25.000 invånare och bebyggelsen ligger vackert placerat i områden med grönska. Stadsdelen bjuder på stora friluftsområden och promenadstråk i natursköna Svarte Mosse med ett flertal leder och naturstigar tillgängliga för alla. Vill du veta mer om Svarte Mosse gå in på www.naturen.goteborg.se.

Kommunikation

Spårvagn nr. 5 mot Torp, nr. 6 mot Sahlgrenska, Kortedala och nr. 10 mot Guldheden. Spårvagnarna går ofta och tar er in till city på knappt 20 minuter.

Närservice

I norra Biskopsgården ligger Friskväderstorget med livsmedelsbutik, frisör, pizzeria m.m samt Länsmanstorget. I den södra delen finns Vårväderstorget som bjuder på god service med grönsaksaffär, fiskvagn, restaurang och mataffär med bra öppettider.

Skolor och Barnomsorg:
I Biskopsgården finns 5 skolor, en i varje primärområde. Två av dessa, Ryaskolan och Svartedalsskolan, är 0-9 skolor. De övriga, Sjumilaskolan, Landamäreskolan och Jättestensskolan, är 0-6 skolor.

Kultur och Nöjen:
Föreningslivet är mycket väl utvecklat med ett 90-tal föreningar som är verksamma i stadsdelen. Ett 50-tal föreningar är inriktade på kultur, politik och hobby, ett 20-tal är idrottsföreningar och cirka 15 är pensionärsföreningar. Föreningarna är en viktig resurs för stadsdelens sociala liv och utveckling.

Natur och Fritid:
Biskopsgården är känt för sina naturområden som till exempel Svarte Mosse med sitt rika fågelliv eller den kuperade och fornminnesrika terrängen omkring Store Vette. Länsmansgårdens motionsanläggning ligger väster om Länsmansgården och norr om Svarte mosse. Här finns bland annat fotbollsplaner, tennisplaner och bangolf. Här finns även motionsslingor i varierade längder. Inom fritid finns två fritidsgårdar och ett bibliotek.

I närheten

Livsmedelsbutiker
V-Frukt AB
320 m
Willy:s Hemma
340 m
Köpcentrum & Gallerior
Kyrkbytorget
1,3 km
Länsmanstorget
2,2 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Ryaskolan F-9
150 m
Blåsvädersgatans Öppna förskola
200 m
Grundskolor
Ryaskolan F-9
150 m
Fågelroskolan
300 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
2,5 km
Gymnasieakademin
2,8 km
Universitet & Högskolor
Göteborgs Tekniska College AB - GTC
2,7 km
Chalmers Professional Education AB
3,2 km
Banker
Handelsbanken Göteborg Eriksberg
2,1 km
Handelsbanken Volvo PVB
2,2 km
Golfbanor & Golfklubbar
Solterrassen
3,6 km
Fga Golf Academy AB
3,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Ryaskolans Sporthall Idrottshall
150 m
Roosbowl AB
650 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
2,5 km
Frölundaborgs Ishall
4,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte