Rundbäcksgatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Välkomnen in på Rundbäcksgatan 3
  • Hall med avhägning och förvaring
  • Bra med förvaring i både hallen och köket
  • Vitt & rostfritt är genomgående i detta läckra kök
  • En naturlig plats för för matbord

Rundbäcksgatan 3 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Nu kan vi erbjuda en etta med sovalkov i Brf Cyklisten på Kvillebäcken. Bostaden som stod färdig tidigt 2013 är ljus och fräsch och har en stor sovalkov som rymmer en dubbelsäng. Bostadsytan är 38,5 kvm men upplevs som större. Badrummet är snyggt helkaklat och rymmer även en kombinerad tvättmaskin och torktumlare. Läget är perfekt då du på ett par minuters gångväg är vid spårvagnshållplatsen som tar dig till centrum på cirka 5 minuter. Vill du shoppa men inte åka in till centrum har du Backaplan några 100 meter bort.

38,5 kvm, 1,5 rok

Månadsavgift:
2 241 kr inkl värme, kallvatten, Telia tripple-play & BR-tillägg
Typ:
Lägenhet
Boarea:
38,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Lägenhetsnummer:
31001
Byggår:
2012
Driftskostnad:
350 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1,5 rum

Boarea

38,5 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Kök från Myresjö, vita luckor, rostfria vitvaror, bänkskiva i brun laminat, glasskiva mellan över och underskåp med ljus tapet bakom, dubbelho i aluminium, kombinerad kyl och frys i rostfritt, ugn med varmluft och häll med induktion, rostfri fläkt, integrerad mikrovågsugn. Samtliga vitvaror är från Electrolux och är från 2013.

Badrum

Grå klinker på golvet, vita breda kakelplattor på väggarna, wc-stol, duschhörna med välvda glasväggar, förvaringsskåp, tvättställ med vit kommod med två lådor, kombinerad tvättmaskin och torktumlare (Electrolux 2013) med praktisk bänkyta ovan.

Övriga lägenheten

Ekparkett och vita väggar.

En halvtrappa upp ligger denna etta som var inflyttad för första gången våren 2013. Lägenheten har ett bra kök, matplats, tv-hörna, rymlig sovalkov och en stort badrum på sina 38,5 kvm. Trots liten yta upplevs den ändå större än vad den är tack vare genomtänkt planering och ljusa fräscha materialval. På ett par minuters gångväg är du vid spårvagnshållplatsen som tar dig till Göteborgs centrum på cirka 5 minuter, vill du shoppa men inte åka till centrum har du Backaplan några 100 meter bort.

I hallen direkt till vänster erbjuds avhängningsmöjligheter och här finns 3 garderober. På golvet ligger snygg ekparkett vilket är genomgående för hela lägenheten och väggarna är målade i vitt vilket även det är genomgående för bostaden.

Kök och vardagsrum är i en sammanhängande enhet vilket gör att de 38,5 kvadratmeterna känns större än de faktiskt är. Köket från Myresjö går i stilrent vitt med rostfria maskiner och erbjuder bra med förvaring. Ovan underskåpen ligger en bänkskiva i brun laminat som läckert bryter av mot resten av köket. Väggen mellan över och underskåp är tapetserad i en ljus randig tapet vilken skyddas av en praktisk glasskiva som är lätt att göra rent när det gått undanmed köksbestyren. Denna tapet går med ganska enkla medel att byta ut om man vill förändra kökets utseende utan stora ingrepp och kostnader. Maskinparken i köket är levererad av Electrolux och är genomgående rostfria. Utrustningen består av kombinerad kyl/frys, en spis med varmluftsugn och induktionshäll och en integrerad mikrovågsugn. Därtill finns en dubbeldiskho samt belysning i form av en ljusramp under överskåpen. Innan köket övergår till vardagsrum finns en naturlig plats för ett matbord om så önskas.

Vardagsrumsdelen får mycket ljus tack vare den franska balkongen med pardörr i söderläge. Här finns det utrymme som behövs för att få till en mysig tv-hörna. I anslutning här finns även två garderober.

Sovalkoven är perfekt utnyttjad storleksmässigt och rymmer en dubbelsäng med plats vid sidan utan problem. Vill man dölja sängen helt kan man sätta upp någon form av hylla eller göra som idag och dölja den med jalusier. Väljer man att ha en mindre säng här inne finns en yta som går att använda till en arbetshörna eller använda för extra förvaring. Idag sitter här en klädstång.

I hallen till höger har vi toaletten med dusch. Denna är helkaklad med grå klinker på golvet och snygga vita breda kakelplattor på väggarna. Vidare finns här en duschhörna med välvda glasväggar som gör att badrummet känns större än det är då de går att fälla ihop då de inte används. Den övriga utrustningen här inne består av toalettstol, förvaringsskåp och tvättställ med kommod för förvaring. Förutom detta finns här även en kombinerad tvättmaskin/torktumlare med en praktisk bänkyta ovan, allt för att göra vardagslivet lättare.

Denna lägenhet måste upplevas på plats! Tveka inte att boka in er på visning!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 8, hiss finns

Avgift

2 241 kr inkl värme, kallvatten, Telia tripple-play & BR-tillägg

Andel i föreningen

0,8973%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2012

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 79:2

Övriga byggnader

-Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

-Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med grannfastigheten, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

4 200 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 800 kr
VA: 1 200 kr
Försäkring: 1 200 kr

Kommentar

VA avgiften är för varmvattenförbrukning.

Övrigt

-Förråd i källarplan om cirka 1,5 x 2 meter.
-Smarta lösningar med eluttag som går att bryta vid entrén. Bra om du vill stänga av din elektronik fullständigt och inte låta dem stå i standby läge.
-Nätverksuttag finns på flera platser i bostaden.
-Garage finns under huset där föreningen har tillgång till 34 garageplatser och 37 cykelgarderober samt 4 MC-platser. Det är separat kö till dessa, priset för p-plats är 1 000 kr/månad.
-På Coops parkeringsområde närmast rondellen och Kvillebäcken, på cirka 200 meters avstånd från föreningens fastighet finns möjlighet att hyra parkering via KF Fastigheter AB. Avtal tecknas direkt med KF Fastigheter AB, kostnad ca 625 kr/månad.
-1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok ingår i avgiften.
-I månadsavgiften ingår: TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 8-10 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se
-Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.

Förening

Om föreningen

På Rundbäcksgatan 1-5 i Kvillebäcken i centrala Göteborg ligger bostadsrättsföreningen Cyklisten. Här finns 75 moderna lägenheter i storlekarna 1-4 rum och kök. Huset är byggt av Veidekke och stod klart våren 2013.

Om föreningen

Brf Cyklisten (769622-2053) förvärvade 2012 fastigheten Kvillebäcken 79:2 med äganderätt. Under 2013 färdigställdes föreningens flerbostadshus med tre trapphus om 6-8 våningar och underliggande källare/garage. Huset är ritat av Semrén och Månsson, byggt av Veidekke. Föreningen består av 75 lägenheter om 1-4 rok, samtliga upplåtna med bostadsrätt. Lägenheterna har förråd i källaren. Cykelrum, barnvagnsrum och styrelserum är beläget i källaren. Soprum med viss källsortering når man från gatan, i mitten av föreningens hus.

Gemensamhetsanläggning och samfällighetsförening

Fastigheten ingår i en gemensamhetsanläggning med grannfastigheten, vilket innefattar innergård och garage. Förvaltning sker genom delägarförvaltning.

Föreningen har tillgång till 34 garageplatser och 37 cykelgarderober samt 4 MC-platser. Uthyrningen av dessa platser sker genom det helägda dotterbolaget, Cyklisten Parkerings AB.

Föreningen deltar i sopsugsanläggningen Göteborg Brämaregården GA:22. Anläggningen förvaltas av Kvillebäckens samfällighetsförening.

Förvaltning

Den ekonomiska förvaltningen utförs av Brf Ekonomen i Stockholm AB. (www.brfekonomen.se)

Fastighetsskötsel, fastighetsjour och trappstädning sköts av MBA fastighetsförvaltning. (www.mbafast.se)

FÖRSÄKRINGAR OCH GARANTIER

Fastighetsförsäkring med BR-tillägg och ansvarsförsäkring

Fastigheten är fullvärdesförsäkrad hos Folksam och inkluderar bostadsrättstillägg. I försäkringen ingår ansvarsförsäkring för styrelsen.

Byggfelsförsäkring

Föreningens byggnad omfattas av en 10-årig byggfelsförsäkring omfattande fel i husets konstruktion, material och utförande räknat från maj 2013. Följer villkoren i "Lag om byggfelsförsäkring".

Entreprenadgaranti

Veidekke Bostad AB ställer en 2-årig garanti på utfört arbete, räknat från godkänd slutbesiktning. Under våren 2015 kommer det genomföras en garantibesiktning som samlar upp eventuella fel som kan anses hänförliga till byggnationen.

EKONOMI OCH DRIFT

Årsavgifter

Styrelsen har valt att behålla årsavgiften oförändrad för 2014.

I månadsavgiften ingår värme, kallvatten, Telia triple-play och bostadsrättstillägg via Folksam.

Individuell mätning avseende förbrukning av varmvatten

Föreningen har individuell mätning av förbrukning avseende uppvärmning av varmvatten. Kostnaden aviseras i efterskott och ska betalas samtidigt med månadsavgiften för januari, april, juli och oktober.

El

Elcentral med automatsäkring och jordfelsbrytare i varje lägenhet. Varje bostadsrättshavare tecknar själv abonnemang för elnät och förbrukning.

Värme och ventilation

Huset är anslutet till Göteborg Energis fjärrvärmenät. Uppvärmning sker med vattenburen värme via radiatorer och konvektorer.

Ventilationen är av typ FTX, från- och tilluftsventilation med värmeåtervinning. Med ett FTX-system tas värmeenergin i den förbrukade ventilationsluften tillvara istället för att gå direkt ut i det fria.

TV, BREDBAND OCH TELEFONI

Telia Triple-Play

Föreningen har tecknat avtal för leverans av TV, bredband och telefoni med Telia (Telia Triple-Play). I dagsläget ingår kanalpaketet lagom (ca. 18 kanaler), bredband 8-10 Mbit/s och Telias bredbandstelefoni (fasta avgiften) via månadsavgiften. Telias "gateway" ger möjlighet att välja trådlöst nätverk i lägenheten utan särskild router. Enskild uppgradering av bredbandshastighet och antalet TV-kanaler är möjlig. För vidare information se www.telia.se

PARKERINGSPLATSER

Garageplats för bil

34 st. Att hyra garageplats för bil kostar 1 000 kr/månad. Till garageplatserna är det separat kö.

Utomhusplats för bil (avstämning 2013-03)

På Coops parkeringsområde närmast rondellen och Kvillebäcken, på cirka 200 meters avstånd från föreningens fastighet finns möjlighet att hyra parkering via KF Fastigheter AB. Avtal tecknas direkt med KF Fastigheter AB, kontaktperson Margareta Röding, email: margareta.roding@kff.se Kostnad ca 625 kr/månad.

Garageplats för MC/moped

4 st. Att hyra garageplats för MC/moped kostar 250 kr/månad. Till garageplatserna för MC/moped är det separat kö.

Cykelparkering

I garageplanet under Rundbäcksgatan 1 finns ett gemensamt cykelrum. Man når det via garaget eller trapphus och källargångar. Här finns det uppmarkerade cykelplatser enligt följande:

1 cykelplats/lägenhet för lägenheterna på 1 rok
2 cykelplatser/lägenhet för övriga lägenheter

I garaget finns 37 st cykelgarderober för uthyrning. Det finns två olika typer av cykelgardrober.

Alt. 1. Stående cykelgarderob, där man har ett helt skåp själv kostar 150 kr/månad.

Alt. 2. Liggande rektangulär cykelgarderob, för två cyklar, har dörrar på vardera kortsidor och en diagonalställd skiljevägg. Här hyr man sin "tårtbit" för 100 kr/månad.

ÖVERLÅTELSE

Medlemskap

Fråga om medlemskap avgörs av styrelsen. Styrelsen är skyldig att avgöra frågan om medlemskap inom en månad efter det att skriftlig ansökan om medlemskap inkommit till föreningen.

Köparen behöver inte presentera sig för föreningens styrelse innan medlemsgodkännande ges. Däremot vill styrelsen träffa köparen för ett informationsmöte i anslutning till inflyttningen.

För arbete med överlåtelse av bostadsrätt faktureras köparen en s.k. överlåtelseavgift om 2,5 % av ett prisbasbelopp. Under 2014 är detta belopp 1 110 kr.

För arbete vid pantsättning av bostadsrätt faktureras bostadsrättshavaren en s.k. pantsättningsavgift om 1 % av ett prisbasbelopp per lån. Under 2014 är detta belopp 444 kr/lån.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hung Loi Market
100 m
U Braci Polska Delikatesser
210 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
420 m
Backaplan
420 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
400 m
Förskolan Brämaregatan 2 D
430 m
Kollektivtrafik
Göteborg Vågmästareplatsen
290 m
Göteborg Hjalmar Brantingspl
360 m
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
830 m
Bjurslättsskolans Fritidshem
830 m
Gymnasium
Offcircle
710 m
Vingagymnasiet
1,4 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,8 km
Chalmers Professional Education AB
1,8 km
Banker
Swedbank
230 m
Nordea Bank AB
390 m
Golfbanor & Golfklubbar
S T Jörgen Golfklubb
2,6 km
Sankt Jörgen Park Golf
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
420 m
Lundby StadiumBowl
820 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,3 km
Valhallabadet
3,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte