Ostindiefararen 29

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Ostindiefararen 29!
  • Stig på och känn dig som hemma
  • Från hallen kommer du direkt in i köket
  • Ljust och hemtrevligt kök
  • Från köket vetter fönstret åt hamninloppet

Ostindiefararen 29 , Eriksberg , Göteborg

Nu har ni chans att förvärva en mycket läcker trea i en av Eriksbergs mest populära föreningar HSB Brf Ängön i Gbg! Här erbjuds allt som sätter guldkant på tillvaron, en ljus toppmodern lägenhet med inglasad balkong, uppvärmd pool och bastu på innergården samt möjlighet till garageplats.

76 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 466 kr inkl värme, Telia Triple Play
Typ:
Lägenhet
Boarea:
76 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
173
Byggår:
2011
Driftskostnad:
243 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

76 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Vitt kök från Marbodal. Maskinpark från Electrolux -11. Helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, kyl- och frysskåp och inbyggd mikrovågsugn.

Badrum

Vitt kakel och grått klinker. Handfat med kommod från Vedum, dusch med välvda glasdörrar, vägghängd WC, spegelskåp med belysning, handdukstork. Tvättmaskin och torktumlare från Electrolux -11.

Övriga lägenheten

Genomgående ekparkett, målade väggar med inslag av fond tapeter.

Välkomna till Ostindiefararen 29!

Ni stiger in i en rymlig möblerbar hall som blir något av lägenhetens nav då alla rum nås härifrån. I hallen erbjuds fantastiska förvaringsmöjligheter i form av en mycket stor walk in closet med skjutdörrar! Inuti walk in closet'en finns även en garderob.

I anslutning till hallen och på er vänstra sida hittar ni köket där matplatsen får sin naturliga placering intill fönstret! Köket kommer från Marbodal och går i vitt med vita handtag. Maskinparken kommer från Electrolux och består av en helintegrerad diskmaskin, induktionshäll, varmluftsugn, spisfläkt, kyl- och frysskåp i fullhöjd och en inbyggd mikrovågsugn. Köket är uttänkt in i minsta detalj med bänkskiva i ljusa toner, vitt kakel ovanför diskbänken och stora fönsterpartier mot innergården - enkelt att inse att detta blir ett kök att trivas i...

Längre in i hallen rakt fram finner ni badrummet som är smakfullt utformat med vitt kakel och grått klinker med behaglig golvvärme. Här finns det mesta att önska, duschhörna med välvda glasdörrar, vägghängd WC, handfat med kommod från Vedum, spegelskåp med belysning, handdukstork och en tvättavdelning med tvättmaskin och torktumlare från Electrolux. Ovan finner ni även en funktionell arbetsbänk med två överskåp som gör tvättbestyren till en ren fröjd!

Från hallen nås det större sovrummet med väggar målade i en grå ton. Även sovrummet har en mycket praktisk walk in closet som ger er goda förvaringsmöjligheter!

In till höger från hallen möts ni av ett härligt vardagsrum som erbjuder plats åt bland annat soffgrupp för trevligt umgänge i goda vänners lag! Från vardagsrummet leds ni genom en helglasad dörr ut mot den stora balkongen som ligger i ett härligt söderläge!

Från vardagsrummet nås det även det något mindre sovrummet som har potential att användas som gäst- eller kontorsrum om så önskas! Härligt ljusinsläpp från ett stort golv- till takfönster. Förvaring erbjuds i en garderob.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 9, hiss finns

Avgift

3 466 kr inkl värme, Telia Triple Play

Andel i föreningen

1,11699%

Andel av årsavgiften

1,1372%

Tillträde

Snabbt tillträde möjligt

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

2011

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Ej utförd.

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Övrigt

Föreningen består av 103 lägenheter. Som byggår räknas 2011 även om det andra hus i föreningen hade inflyttning först i mitten av december 2012.

Fastighetsbeteckning

Sannegården 63:1

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

2 916 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 764 kr
VA: 1 152 kr
Beräknat antal personer: 2

Övrigt

Inglasad balkong om ca 9 kvm

Voluminöst källarförråd om ca 4 kvm

Förening

Namn

HSB Brf Ängön i Göteborg

Om föreningen

Föreningen består av 103 lägenheter som upplåts med bostadsrätt. Detta vackra lågenergihus var inflyttat och klart december 2012. Föreningen äger fastigheten Göteborg Sannegården 63:1.

TV och Internet:
Fastigheten är ansluten till Telias Triple Play, vilket innebär IP-telefoni, Kabel-TV och bredband i multimedia uttag INGÅR i avgiften. Hastigheten är 100/10.

Vatten ingår ej i månadsavgiften. Den faktiska förbrukningen av kall- resp. varmvatten debiteras separat. El debiteras med enhetsmätning genom föreningens avtal. Du betalar bara för din egen förbrukning. Föreningen betalar för BR-tillägget för de boendes hemförsäkring.

I föreningen finns övernattningsrum/samlingslokal, cykelrum, barnvagnsrum och tvättstuga samt bastu.

Utöver de tvättmaskiner och torktumlare som finns i varje lägenhet så erbjuder föreningen en gemensam tvättstuga. Tvättstugan ligger i entréplanet i hus 1.

Föreningen har en gemensam uppvärmd pool och gårdshus med bastu som ligger vid den lugna och gröna innergården. Poolen är tillgänglig från maj till september.

Parkering:
I garaget under huset finns det totalt 29 stycken platser. Dessa kan hyras för 1000 kr/mån. Dessutom har föreningen 54 platser i granngaraget Sannegården GA:36 (tvärs över dockan). Dessa kostar 850 kr/mån. Lediga platser finns i skrivande stund i Sannegården GA:36

Båtplatser:
I dockan finns det en småbåtshamn för ett 60-tal båtar varav några kommer att vara reserverade för Brf Ängön. Man kan anmäla sitt intresse hos Grefab. Kontaktperson om man vill sätta upp sig i kö till de olika båtplatserna vid Eriksbergsdockan är Katarina Lindahl, 031-805800 eller katarina.lindahl@grefab.se.

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1113 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift. Avgiften är 2,5% av basbeloppet och justeras varje år.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 445 kr för ett lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Om området

Eriksberg

Norra Älvstranden är ett samlingsnamn på områden som ligger centralt på Hisingen i Göteborg utmed Göta älv. Från att ha varit ett område dominerat av varvsverksamheten har Norra Älvsstranden under 1990- och 2000- talet utvecklats till Göteborgs största nya bostadsområde. Eriksbergshallen som förr inhyste Eriksbergsvarvets mekaniska verkstäder och maskinhallar inryms nu av en unik hotell- och konferensanläggning.

Kommunikation

Kommunikationerna är mycket bra med bl.a. stombuss nr 16 som har täta turer i högtrafik, samt flera busslinjer mot bl.a. Frölunda Torg, centrum och Hjalmar Brantingsplatsen.

Dessutom går Älvsnabben från färjelägena Eriksberg & Slottsberget som gör det väldigt smidigt att ta sig in till centum.

Närservice

På promenadavstånd finns Eriksbergs köpcenter med ett stort utbud av affärer och bank. I området finns två större matbutiker, COOP och ICA. På Eriksbergsområdet finns restauranger, närbutiker, bankomat. Ett populärt Gym. Vid kajen finns en trevlig fiskaffär/restaurang. En vårdcentral finns även på Eriksberg.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Tempo
260 m
Freeze i Göteborg AB
670 m
Köpcentrum & Gallerior
Eriksbergs köpcentrum
1,3 km
Kyrkbytorget
1,4 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Astris Gata 3
460 m
Förskolan Trondheimsgatan 15
550 m
Kollektivtrafik
Bockkranen
240 m
Pölsebo
340 m
Grundskolor
Lorini Förskolor och Skolor KB
200 m
Taubeskolan
480 m
Gymnasium
Biak HB
160 m
International IT College of Sweden
550 m
Universitet & Högskolor
Chalmers Professional Education AB
1,9 km
Chalmers Professional Education AB
1,9 km
Banker
SEB
780 m
SEB
790 m
Golfbanor & Golfklubbar
Fga Golf Academy AB
1,7 km
Backa Säteri Golf AB
2,6 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Bouleparken
1,4 km
Interbowling Majorna
1,5 km
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
2,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Lars Norrgren för mer information!

Lars Norrgren

Lars Norrgren

Göteborg Hisingen

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

073-655 99 59

031-3203025

lars.norrgren@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte