Virvelvindsgatan 2

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Virvelvindsgatan 2!
  • Vidsträck utsikt över takåsarna

Virvelvindsgatan 2 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Välplanerat och ljust boende i en växande stadsdel. Högt upp i huset med vidsträckt och fri panoramavy över Göteborgs takåsar och med första parketts överblick i all nyproduktion i nya Kvillebäcken, Läppstiftet, Liseberg och bort till Skansen Kronan. På våning sju finner ni denna retrobostad med karaktär och känsla som kommer få er att trivas. Välkommen på visning!

66 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
4 022 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
66 kvm
Våning:
7, hiss finns
Lägenhetsnummer:
234
Byggår:
1958
Driftskostnad:
271 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

66 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Schackrutig linoleummatta i grå och svart på golvet och vita väggar. Köksinredning i duvblått med rostfria handtag och ett vitt marmorkakel ovan bänkskivan i rostfritt. Utrustat med kombinerad kyl och frys (Elektro Helios), en hällspis (Whirlpool), fläkt (AEG) samt en diskmaskin (Logik).

Badrum

Halvkaklade vita väggar och på golvet ligger en grå och orange klinker. Utrustat med wc, handfat med kommod, spegel, skåp, duschkabin med glasdörrar och tvättmaskin (Cylinda). All inredning i badrummet är utbytt 2013.

Redan i hallen möts du av en härlig atmosfär som präglar hela lägenheten. Här finns fyra inbyggda garderober med tidsenliga beslag samt en klädkammare. Väggarna är målade i vitt och golvet består av samma grafitgrå linoleummatta som även finns i båda sovrummen. Dessa är lagda under 2013.

Från hallen dras blicken direkt in mot vardagsrummet och utsikten som kan skådas. Vardagsrummet bjuder på härligt ljusinsläpp tack vare det stora fönsterpartiet och höga läget med utsikt över stadens takåsar, från Kvillebäcken till Masthugget. Vardagsrummet har gott om plats för både soffgrupp och arbetshörna. Väggarna är målade i en vit nyans och golvet pryds av den vackra och välbevarade stavparketten med fiskbensmönster.

Det stora sovrummet ligger i anslutning till vardagsrummet och delar samma vidsträckta utsiktsvy. Här ryms gott och väl en dubbelsäng med tillhörande möblemang, här finns även utrymme att sätta in fler garderober för den som vill. Från detta sovrum nås bostadens inglasade balkong som blir till ett extra rum och en egen oas mitt i stan. Här är möbleringen flexibel beroende på vad som önskas, kanske en egen lounge med infravärme på hösten, duka upp långbord för midsommarfirandet eller kräftskivan eller ha din egen örtträdgård och odling.

Bostadens mindre sovrum används idag som gästrum som är ljust tack vare det fria ljusinsläppet och de vitmålade väggarna. Detta rum når man både från vardagsrummet och från köket.

Det charmiga originalköket från 50-talet är välbevarat och charmiga detaljer har fint bevarats utan att göra avkall på dagens krav på funktionalitet. Men med funkisdetaljer bevarade och återskapade så som det klassiska schackrutiga golvet, serveringsskåpet och marmorinspiration. Ljusa färger på väggar samt köksluckorna är omlackerade i en duvblå nyans, gott om förvaring och ett trevligt kök att vistas i. Precis framför fönstret finns det matplats för fyra personer, så bjud hem vännerna och laga ihop en god middag tillsammans.

Badrummet är fräscht och har halvkaklade vita väggar och på golvet ligger grå och orange klinker i shackrutigt mönster. All inredning byttes ut under 2013 men kakel och klinker är bevarat sedan tidigare. Här finns en duschkabin, toppmatad tvättmaskin, vit kommod med handfat och översittande spegel, wc, handdukshängare samt ett vitt väggskåp för ytterligare förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

7 av 10, hiss finns

Avgift

4 022 kr inkl värme, VA och kabel-TV (basutbud)

Driftskostnad

3 255 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 1 855 kr
Försäkring: 1 400 kr
Beräknat antal personer: 1

Andel i föreningen

0,27084%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadshus

Byggnadsår

1958

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 17 september 2008
Energiprestanda: 114 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 3-glas

Fastighetsbeteckning

Brämaregården 72:2

Förening

Namn

HSB Brf Ekemarken

Om föreningen

Föreningen omfattar 6 fastigheter med 379 lägenheter och 3 lokaler med bostadsrätt samt 2 st hyresrätter. Byggt 1958 - 59. Fastigheten innehas med tomträtt med nuvarande avgäld tom 2018. Det finns gästlägenhet, cykelförråd samt fritidslokal. En välutustad tvättstuga i varje hus. I varje våningsplan finns även sopnedkast med valbar kompost.

Se gärna föreningens hemsida för ytterligare information. http://www.hsb.se/goteborg/ekemarken

Har du frågor till styrelsen? Kontakta styrelsen via e-mail styrelsen@ekemarken.se.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

377

Antal lokaler i föreningen

4

TV och Bredband

Brf Ekemarken är anslutna till Com Hem. Föreningen har upphandlat ett bredband/tv-paket via Com Hem som börjar gälla från och med 1/3-2018. Bredband och TV ingår numera i avgiften.

Parkering

Det finns 154 parkeringsplatser. Dessa går att hyra för ca 300 kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö.

Föreningen förfogar över 11 platser i mc-garage. Till mc-plats är det separat kö.

Mellan Hisingsgatan och Hallegatan finns en parkering som fastighetsbolaget Balder ansvarar för. Vid Kvilletorget finns flera parkeringshus med andra uthyrare.

Kontakta vicevärden via mail vid frågor om uthyrning av p-plats/mc-plats: Uthyrning@gbg.hsb.se.

Renoveringar

Hela underhållsplanen som revideras varje år ligger på föreningens hemsida.
https://www.hsb.se/goteborg/brf/ekemarken/om-foreningen1/underhallsplan/

Ekonomi

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Överlåtelseavgift

1138 kr

Pantsättningsavgift

455 kr

Övrigt

Tvättstuga
I entréplan i varje hus finns en tvättstuga med tre maskiner, två torktumlare, två torkrum samt ett mangelrum med kallmangel. Läs mer här.

Fritidslokal
På Hallegatan 15 har föreningen en fritidslokal där föreningen har olika aktiviteter och som du som medlem kan boka till ett förmånligt pris. Bokas via HSB:s vicevärd.

Gästlägenhet
På Virvelvindsgatan 6 i bottenvåningen, har föreningen en gästlägenhet med två rum, dusch och pentry samt fyra bäddar + en extrasäng och en tv. Uthyres till ett förmånligt pris för medlemmar och bokas via HSB:s vicevärd.

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Modal Service-Butik
110 m
Osthyveln
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
730 m
Backaplan
730 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Brämaregatan 2 D
320 m
Förskolan Övre Hallegatan 21
330 m
Kollektivtrafik
Göteborgs Spårvägar AB
4,8 km
Grundskolor
Rambergsskolans Fritidshem
480 m
Bjurslättsskolan F-6
700 m
Gymnasium
Lundby Gymnasium Vingas Sporthall Idrottshall
1,1 km
Bräckegymnasiet
1,6 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
1,5 km
Chalmers Professional Education AB
1,5 km
Banker
Swedbank
170 m
Swedbank
1,4 km
Golfbanor & Golfklubbar
Tuve Bangolfklubb
2,5 km
Fga Golf Academy AB
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
210 m
Lundby StadiumBowl
560 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
970 m
S02
3,5 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jennifer Rådh för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte