Rudenschöldsgatan 3

Bilder

  • Såld!
  • Välkommen till Rudenschöldsgatan 3
  • Stig på
  • Översikt entréplan med den underbara murstocken
  • Entréplan i en öppen social lösning
  • Stilrent kök med bra materialval, allt oanvänt!

Rudenschöldsgatan 3 , Centrala Hisingen Kvillebäcken , Göteborg

Nu ges möjligheten att förvärva denna totalrenoverade villa i tre plan belägen vid en lugn gata på centrala Hisingen. Huset har bl.a. fyra sovrum, två helkaklade badrum, ett vinterbonat uterum samt garage. Härifrån är det bara en kort promenad till Vågmästareplatsen där du snabbt tar dig in till centrala Göteborg! Här kan ni direkt flytta in och njuta i ett toppmodernt hus!

100 kvm, 6 rok

Tomträttsavgäld/år:
14 044 kr
Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
100 kvm
Biarea:
35 kvm
Tomtarea:
384,3 kvm
Byggår:
1951

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

6 rum varav 3 - 4 sovrum

Boarea

100 kvm

Biarea

35 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

Helt nytt kök från 2014 med bänkskiva i granit och vita dämpade luckor i högblankt. Mellan över och underskåp sitter ljus glasmosaik. Maskinparken består av: Induktionshäll, Siemens -14, varmluftsugn, Siemens -14, spisfläkt, Smeg -14, kombinerad kyl/frys, Panasonic -14, diskmaskin, Siemens -14, diskho, Franke -14. På golvet ligger ekparkett. .

Badrum övre plan

Helkaklat badrum med ny inredning från 2014. Vitt kakel i stora plattor på väggarna, beigt klinker på golvet. Toalettstol, kommod med underskåp, spegel med ljusramp, duschvägg i glas, golvvärme samt inbyggda spotlights.

Badrum källare

Helkaklat badrum med ny inredning från 2014. Vitt kakel i stora plattor på väggarna, beigt klinker på golvet. Vägghängd toalettstol, kommod med underskåp och högskåp, spegel med ljusramp, badkar, golvvärme samt inbyggda spotlights.

Tvättstuga

Nyrenoverad 2014. Kaklade vita väggar, beige klinker på golvet. Arbetsbänk med skåp undertill samt diskbänk i aluminium med ho. Tvättmaskin från Panasonic -14 och torktumlare från Panasonic -14.

Välkomna till Rudenschöldsgatan 3!

Nu kan vi erbjuda ett totalrenoverat hus på centrala Hisingen med genomgående smarta lösningar. Huset innefattar 3-4 sovrum och har gott om sällskapsytor samt garage. Söker ni något där det bara är flytta in? Då har ni hittat rätt bostad!

Bostaden ger ett trevligt och inbjudande intryck redan vid en första anblick. På gården som är belagd med marksten ges möjligheten att parkera ett par bilar, för dig som vill parkera bilen inomhus finns här även ett garage med plats för en bil, garageporten är fjärrstyrd! Framför huset finns en liten gräsmatta där det eventuellt går att anlägga en uteplats med kvällssol om man önskar.

När vi kliver in genom entrén så möts vi direkt av det som kopplar samman bostadens olika plan, trappan. Här ges viss möjlighet att hänga av sig ytterkläderna men mer avhängninsmöjligheter finns en trappa ned. På golvet i entrén ligger lättskött svart klinker och väggarna är målade i vitt.

En halvtrappa upp kommer vi till bostadens huvudplan. Här är kök, matplats, tv-hörna och ett litet sovrum beläget. Genomgående i hela bostaden är att det ligger ekparkett på golvet och det sitter inbyggda spotlights i taket och väggarna är vitmålade, detta ger en väldigt enhetlig känsla. Inte nog med det så finns det nätverksuttag och tv-uttag framdraget till flertalet rum, allt för att få till snygga och bra installationer. Mitt i detta plan finns en mäktig detalj som får besökaren att tänka tillbaka på husets faktiska ålder, den framknackade murstocken i läckert tegel. Denna detalj är en vacker avskärmning i den annars väldigt öppna planlösningen på detta plan. (står den framtagna murstocken vilken är en vacker avskärmning mellan rummen på detta våningsplan vilket annars är i en öppen planlösning). Murstocken får även besökaren att tänka tillbaka på husets faktiska ålder.

Direkt till höger när vi kommer upp för trappan ligger bostadens kök. Köket är modernt, ljust och luftigt med sitt ljusinsläpp från två håll. Här är det stilrena materialval med vita högblanka skåpsluckor och maskiner i rostfritt. Här finns kyl/frys-kombination, varmluftsugn induktionshäll, fläkt och diskmaskin. Bänkskivan i mörk granit bryter av fint mot de ljusa luckorna och glasmosaiken som sitter mellan över och underskåpen. Diskhon från Franke är placerad framför ett fönster så att du kan ha koll på utsidan av huset samtidigt som du skalar potatisen till kvällens middag. Behövs det extra arbetsyta i köket finns det där kök övergår till vardagsrum. Här finns en bänkyta som är en kombinerad bardisk med plats för två personer med utsikt över köket.

Utanför köket ligger det stora vardagsrummet där det finns plats för både en matplats för 6-8 personer och en stor soffgrupp utan att det upplevs trångt. Bredvid matplatsen står braskaminen som både skapar värme och skapar mysfaktor. Tv-hörnan är välplanerad och i taket samsas de dimbara spotlightsen med inbyggda högtalare där kablarna är dragna genom tak och väggar för att släppas ut bakom den tänkta tv:n. Allt för att få till en bra tv-miljö utan att visa mindre fina kablar och obehagligt ljus.

Från vardagsrummet når vi det härligt vinterbonade uterummet som är byggt med 3-glas fönster runt om för att tillsammans med golvvärmen hålla uppe temperaturen året om. De yttre fönsterpartierna är vikbara så att du kan öppna upp ut mot trädäcket och trädgården när så önskas. Även här ute finns det ekparkett, spotlights och högtalare i taket. Detta rum kommer troligen nyttjas som ett extra vardagsrum stora delar av året.

På entréplanet finns även ett mindre sovrum med plats för en mindre säng. Här finns en garderob, fönster mot trädgården, ek-parkett på golvet, framdraget för tv på väggen och dimbara spotlights när man vill få till en mysig kvällsbelysning.

På övre plan ligger master bedroom, ett mindre sovrum samt en toalett med dusch. Sovrummen har som övriga huset ekparkett på golvet, vitmålade väggar och infällda spotlights i taket.

Master bedroom är stort och det finns gott om plats för en dubbelsäng samt någon möbel därtill. Sängbord behöver ni inte tänka på då det är smart inbyggt i väggen. Master bedroom erbjuder bra förvaring genom en stor garderob/walk in closet med skjutdörrar i spegelglas.

Det andra sovrummet på övre plan har plats för en dubbelsäng om så önskas och kanske en skrivbordsmöbel. Här står en dubbelgarderob och det finns fönster ut mot gatan.

Mellan de båda sovrummen ligger den helkaklade toaletten med dusch. På golvet finner vi beigea klinkerplattor och på väggarna sitter stora vita kakelplattor. Duschdelen skärmas av med en mönstrad glasvägg och golvet här består av brun och svart glasmosaik. I övrigt finns här wc-stol, kommod samt spegel med belysningsarmatur upptill. För att erhålla extra bra komfort finns här givetvis även golvvärme och ett takfönster för att släppa in dagens ljus.

Vi tar trappan två våningar ner och direkt till höger under trappan finns plats för avhängning av ytterkläder samt god förvaring längre in. Även källarplan går i samma stil som resten av huset med ekparkett på golvet, vitmålade väggar samt inbyggda spotlights i taket.

Till vänster har vi ett arbetsrum eller ett extra sovrum för den lite större familjen. Här ska ett elementskydd sättas upp (saknas på bilderna).

Till höger nedanför trappan har vi ett badrum med beigea klinkerplattor på golvet och stora vita kakelplattor på väggarna. Utrustningen här består av badkar, vägghängd toalettstol, kommod med handfat och ett högskåp samt en spegel med belysningsarmatur upptill.

I källaren finns det även ett sällskapsrum till när familjen inte kan samsas om tv-programmen eller när man vill ha en plats att sätta barnen på. Här finns gott om plats för soffor eller vad man önskar, kanske ett biorum då det finns förberett med kablar. I källaren har takhöjden bevarats genom smarta lösningar med balkar och ljussättning.

Längst in i källarplanet har vi tvättstugan som även den är helkaklad. På golvet ligger det beigt klinker och väggarna är kaklade med stora vita plattor. Här finns tvättmaskin och torktumlare från Panasonic även dessa helt oanvända. Vardagen görs än lättare tack vare rejält med skåp för god förvaring och en diskbänk i aluminium med ho.

Byggnad

Byggnadstyp

1½-plansvilla med inredd källare

Byggnadsår

1951

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 10 februari 2014
Energiklass: E
Energiprestanda: 136 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Betongplatta
Grundmur: Betong
Stomme: Trä
Fasad: Trä
Fönster: 3-glas
Bjälklag: Trä
Tak: Betongpannor
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

Vinterbonat uterum om cirka 25 kvm, öppningsbara väggar ut mot trädgården.

Nuvarande ägare har Fjärrvärme med insats alternativ 1. "se länk till Göteborgs energi" Man kan om man vill lägga en större insats och på så vis sänka kilowatt priset.

Fastigheten är enligt Lantmäteriet taxerad till boarea: 90 kvm och biyta: 0 kvm.

All el är samlat i ett el-rum i källarplanet, här är även alla nätverkskablar samlade.

Utförda arbeten 2014:

-Bytt fasadbeklädnad och målat.
-Utvändiga plåtarbeten
-Lagt nya takpannor
-Slammat och renoverat skorsten
-Provtryckt skorsten
-Bytt alla fönster till 3-glas
-Tilläggsisolerat
-Tagit bort sågspån från vinden och lagt in glasfiber
-Klätt in grunden i fasadskiva, typ Stenitera
-Renoverat garaget, tak, fasadbeklädnad och lättare invändig renovering
-Byggt till uterummet
-Öppnat upp för nytt fönster i köket
-Satt in två takfönster
-Byggt tak över entrén
-Terrass med trädäck
-All el är nydragenoch uppmärkt, även ny el-central
-Dragit nätverkskabel till näst intill alla rum
-Dragit antennkabel till flera rum, styrs från central i tvättstugan med signalförstärkare
-Nya golv alla rum
-Installerat nya element
-Målat alla ytskikt
-Två nya helkaklade badrum
-Renoverat och kaklat tvättstugan
-Lagt marksten på infarten
-Satt staket runt tomten
-Lagt nytt gräs, från rulle
-Satt in nytt kök
-Installerat braskamin
-Installerat spotlights i taket i de flesta rum
-Högtalare i taket i vardagsrum och uterum

Fastighetsbeteckning

Kvillebäcken 18:15

Övriga byggnader

Garage med plats för en bil som 2014 fått nytt tak och ny fasadbeklädnad.

Allmänt om fastigheten

Kommentar

Då fastigheten aldrig är bebodd av nuvarande ägare samt energisparåtgärder är utförda vid renoveringen finns i nuläget inga uppgifter om driftskostnader.

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 648 000 kr

Summa pantbrev

2 001 750 kr

Tomt

Areal: 384,3 kvm
Tomttyp: Trädgård

Tomtbeskrivning

Nylagd gräsmatta på rulle är utlagd på baksidan vilken inhängnas med ett vitt staket mot grannarna. Här finns även ett äppleträd och ett plommonträd som ger rikligt med frukt. Mellan garaget och bostadshuset är ett trädäck anlagt. Garageuppfarten är belagd med marksten. På framsidan finns en liten gräsmatta, även den nylagd under sommaren.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Centrala Hisingen Kvillebäcken

Kvillebäckens fantastiska läge möjliggör inte bara ett trevligt, modernt och miljösmart boende utan också en hög grad av flexibilitet. Området är byggt för och med stor hänsyn tagen till både gående och cyklister. Självklart finns det garage för bilen och besöksparkering på gatan. Kvartersgatorna är i huvudsak gångfartsgator med en maxhastighetsgräns på 30 km/h. Trottoaren är bred och placerad i solläge.
Kvillebäcksparken är grön med möjligheter till lek och rekreation. Inne i området finns små "pocketparker" och smitvägar inbyggda för spännande variation och spontana möten.
För dig som gillar att motionera till fots eller cykel finns Keillers park med stadens bästa utkikspunkt, Ramberget, Flunsåsparken gröna lunga och spännande Lindholmen samt Eriksberg att upptäckta. Att följa Kvillebäcken genom Kvilledalen är en särskild upplevelse, gamla sten- och bronsåldersboplatser till moderna köpcentrum. En av Göteborgs äldsta kyrkor, Tuve kyrka, och Sankt Jörgen SPA/Gothia Park arena, supermoderna anläggningar, möts här.
Botaniska bevarande arter som knölnaten, rikt fågelliv och rödlistad vattensalamander finns i naturen i Kvilledalen/Kvillebäcken.
Läs mer om området under fliken "Dokument och Länkar" under länken "Om Kvillebäcken".

Kommunikation

Kort gångavstånd till Hjalmar Brantingsplatsen/Backaplan - en av göteborgs största stor knutpunkt för buss och spårvagnstrafik.

Närservice

Ett stort utbud av närservice finns i och kring Kvillebäcken. Här hittar du Backaplan med ett stort och varierat utbud som ligger i direkt anslutning, charmiga Kvilletorget bidrar med många restauranger och småbutiker, gatorna i Långängen likaså och kring Wiselgrensplatsen finns både sjukhus, sportanläggning, affärer och stadsdelhus med bibliotek. Inom nya Kvillebäcken hittar du vår omskrivna Saluhall, apotek och vårdcentral. Mindre butikslokaler möjliggör för ett varierat utbud i takt med att området färdigställs.

Parkering

Besöksparkeringar på gatorna i området.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Indian Supermarket
200 m
U Braci Polska Delikatesser
200 m
Köpcentrum & Gallerior
Backaplan
780 m
Backaplan
780 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Lantmätaregatan 20
140 m
Junibackens förskola
260 m
Kollektivtrafik
Swedenborgsplatsen
230 m
Sehlstedtsgatan
380 m
Grundskolor
Bjurslättsskolan F-6
530 m
Bjurslättsskolans Fritidshem
530 m
Gymnasium
Offcircle
930 m
Vingagymnasiet
1,2 km
Universitet & Högskolor
Chalmers Innovation Lindholmens Center
2 km
Chalmers Professional Education AB
2 km
Banker
Swedbank
440 m
Nordea Bank AB
520 m
Golfbanor & Golfklubbar
Minigolfen Västsverige AB
2,3 km
S T Jörgen Golfklubb
2,3 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Fjärdingsplans Idrottsplats
400 m
Lundby StadiumBowl
640 m
Simhallar & Utomhusbad
Lundbybadet
1,1 km
Valhallabadet
3,9 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte