Bäckebolsängen 24

Bilder

  • Såld!
  • Lummig uteplats med lugnt gavelläge
  • Stor hall som knyter samman bostaden
  • Med avhängninsmöjligheter
  • Master bedroom med plats för arbetshörna...
  • och gott om förvaring

Bäckebolsängen 24 , Hisings Backa , Göteborg

Välplanerad fyra med tre stora sovrum och två toaletter varav den ena har tvättmaskin och torktumlare. Lägenheten har hörnläge i huset och en härlig uteplats i soligt västerläge med en liten trädgård att pyssla med för den som önskar. Bostaden är idealiskt placerad för barnfamiljen då framsidan erbjuder en lekplats och på baksidan är utsikten mot en stor allmänning där barnen kan leka under uppsikt.

98 kvm, 4 rok

Månadsavgift:
5 671 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
98 kvm
Våning:
1
Lägenhetsnummer:
19
Byggår:
1972-1974
Driftskostnad:
588 kr/månad

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

4 rum

Boarea

98 kvm

Rumsbeskrivning
Badrum

Renoverat -07, Helkaklat, wc, kommod och spegel med skåp i ek, duschkabin med välvda dörrar i glas, tvättmaskin och torktumlare från Samsung -14.

Vardagsrum

Parkett -13, ljusa väggar.

Kök

Maskinell utrustning: spis, Husqvarna -07, kyl och frys Electrolux -07, diskmaskin Miele -07, fläkt Franke -07. Bänkskiva i ek och citrongula skåpsluckor. Mellan över och underskåp sitter ett ljust kakel. Ljusa väggar och laminat i ekimitation.

WC

Blå/grönt kakel på golvet, vitmålade väggar, wc-stol, handfat med skåp undertill och belyst spegelskåp. Ljusblått kakel bakom handfatet.

Välkomna till Bäckebolsängen 24!

Denna bostad ligger på första planet en halvtrappa upp och ni kliver in i en rymlig hall med plats för både hatthylla och hallmöbel. Här finns även förvaringsmöjligheter tack vare en garderob. Golvet består av ljusa klinkerplattor med grå strimmor och väggarna är målade i en ljusgrå nyans.

Till höger från hallen finner du bostadens badrum med wc, duschhörna med välvda dörrar i glas, belyst spegel med skåp vid sidan av och en kommod i ek med plats för mycket förvaring. Badrummet är renoverat -07. Andra bekvämligheter i badrummet är tvättmaskin och torktumlare, vilka enbart är några månader gamla av märket Samsung. Badrummet är helkaklat med ljust kakel och på golvet ligger klinker i härligt blågröna toner. En trevlig detalj i färgsättningen i badrummet är att golvets blågröna klinkerplattor sträcker sig upp på väggen i duschhörnan. Badrummet upplevs stort och rymligt och rummet har ett fönster som släpper in ett trevligt ljus.

Rakt fram från hallen ligger det första sovrummet, "masterbedroom". Här finns gott om förvaring, rummet erbjuder nämligen hela 7 stycken garderober! Förutom dessa finns det bra med plats för en dubbelsäng och en arbetshörna. På golvet ligger en plastmatta och på väggarna sitter en tapet i vitt.

Till vänster från hallen kommer du in i bostadens kök. Golvet är beklätt med laminat i ekimitation och väggarna är vita. Skåpsluckorna går i en läcker citrongul färg och kaklet mellan över- och underskåp är beige. Bänkskivan är i ek och här sitter en dubbelho i rostfritt. Vitvarorna är inköpta -07, kyl- och frys är av märket Electrolux och är i fullhöjd, diskmaskin från Miele, fläkt från Franke och spisen är av märket Husqvarna. Alla vitvaror är vita. I köket finns ett fönster som vetter ut mot den grönskande baksidan och här kan du sitta vid frukostbordet och avnjuta en frukost med hela familjen.

Innanför köket ligger vardagsrummet som även har ingång från hallen. Här finns gott om plats för en soffgrupp och även ett matbord om så önskas. Från vardagsrummet är utgången till den härliga uteplatsen och med de två stora fönstren bredvid ger det rummet gott om ljusinsläpp. På Golvet ligger ekparkett från -12 och på väggarna är det vit tapet.

Från vardagsrummet kommer man direkt ut till den härliga uteplatsen som ligger i västerläge. Här finns plats för både möblemang och grill. Här avnjuts både eftermiddags och kvällssolen medan barnen leker på den stora gräsplanen precis utanför, som gjort för barnfamiljen! Blir det för varmt under sommarmånaderna, eller om man vill ha möjlighet att avnjuta sin uteplats även vid sämre väder kan du enkelt fälla ner den grå/vita markisen som skydd för regn och rusk. Förutom den träbelagda uteplatsen finns även en liten trädgård med möjlighet till plantering. Idag finns både en rödbok och en syrenbuske i trädgården som blommar trevligt under sommarmånaderna. Det finns även ett litet förråd med plats för trädgårdsredskapen.

Genom en hall innanför vardagsrummet når du bostadens andra och tredje sovrum, ett förråd och en mindre WC. Till vänster ligger sovrum 2 med laminatgolv i ekimitation och väggarna är blå med ett fönster som vetter ut mot baksidan.

På den högra sidan i hallen ligger det tredje sovrummet med vita väggar och på golvet ligger en plastmatta med brun/beige klinkerimitation. Förutom detta finns en garderob och ett fönster ut mot lekplatsen på innergården.

I hallen mellan sovrum 2 och 3 ligger en mindre toalett. Här finner vi blå/grönt klinker på golvet och vita väggar. Utrustningen består av WC handfat med skåp undertill och ett belyst spegelskåp. Ovan handfatet sitter ett blått kakel.

I hallen finns även en "walk-in-closet" av mindre format för än mer förvaring.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 3, hiss finns ej

Avgift

5 671 kr inkl. värme, vatten och kabel-tv.

Andel i föreningen

0,21973%

Andel av årsavgiften

0,21973%

Reparationsfond

1044 kr

Byggnad

Byggnadstyp

Flerfamiljshus

Byggnadsår

1972-1974

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 16 november 2009
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2- och 3-glas

Fastighetsbeteckning

Backa 99:3

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

7 056 kr/år

Driftskostnad, varav

El: 4 056 kr
Försäkring: 3 000 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

Obs dessa uppgifter baseras på nuvarande ägare och är ungefärliga. Obligatoriskt tillägg på månadsavgift, el enligt schablon.

Övrigt

Uteplats med liten trädgård i västerläge. Mindre förråd för förvaring av trädgårdsverktyg och dylikt.
P-plats nr: 30-59.

Förening

Namn

HSB Brf Bäckebol

Om föreningen

Föreningen består av 570 bostadsrättslägenheter och 12 lokaler med hyresrätt. Området byggdes 1972-1974. Fastigheterna Backa 99:3-4 innehas med tomträtt.

Föreningen har gjort en totalrenovering av gårdarna med bl a ny stensättning, nya lekplatser och trevliga grillplatser.

TV/Internet:
Ansluten till kabelnät. Leverantör: ComHem. Basutbud samt digitalbox ingår i avgiften. Bredband levereras via ComHem samt Bredbandsbolaget (fiberkabel upp till 100 Mbit), avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Hushållssopor och komposterbart material lämnas i föreningens 8 miljöhus som ligger inom området.

Parkering:
Parkeringsplats ingår nästan alltid i månadsavgiften. Finns några undantag.

Gemensamhetslokaler:
Ett källarförråd följer lägenheten. Tvättstuga finns i fristående hus på gården.
Samlingslokal, bastu, träningslokal, hobbylokal och cykel- & barnvagnsförråd finns inom föreningen. Det finns även möjlighet att hyra övernattningslägenhet med fyra bäddar.

Förvaltning:
Teknisk och ekonomisk förvaltning sköts av HSB.

Byggnadernas tekniska status:
Föreningen har i dagsläget inga planer på att upprusta badrummen. Först när stambyte blir aktuellt (inom 15-20 år) kan det bli aktuellt med en ombyggnad/upprustning.

Övrigt:
Föreningen har en obligatorisk besiktning av lägenheterna vid överlåtelser beträffande El och VVS.

Brf Bäckebol har sin EXPEDITION på Cederflychts gata 13 B med tel & fax: 031-529325 och är öppen helgfria måndagar kl. 18-19 (utom juni, juli och augusti)

Överlåtelseavgiften som säljaren betalar är för närvarande 1113 kr och HSB Göteborg debiterar denna avgift.
Pantförskrivningsavgiften är för närvarande 445 kr per lån.

Medlemsavgiften för HSB-medlemmar är totalt fn 825 kr och fördelas enligt följande:
- Andel i HSB Göteborg á 500 kr
- Medlemsavgift á 300 kr
- Registreringsavgift á 25 kr
Är det två eller fler som köper lägenhet är det bara en av dem som betalar medlemsavgiften på 300 kr.

I området finns Montessoriförskolan Lyckan, som hyr en av föreningens lokaler på Bäckebolslyckan.

Läs gärna mer om föreningen på deras informativa hemsida www.hsb.se/goteborg/backebol och i årsredovisningen.

Organisationsform

Bostadsförening

Antal lägenheter

570

Antal lokaler i föreningen

19

TV och Bredband

Ansluten till fibernät och kabelnät.
Leverantörer är ComHem eller Bredbandsbolaget.
Basutbud av kanaler samt digitalbox ingår i avgiften från ComHem. Bredband erbjuds via ComHem eller Bredbandsbolaget (fiberkabel upp till 1000 Mbit/s), avtal tecknas separat av lägenhetsinnehavaren beroende på vilken hastighet som önskas.

Renoveringar

Byggnadernas tekniska status:

Föreningen följer en underhållsplan. Föreningen håller för närvarande på att rusta upp gårdarna. Stammarna filmades 2014 och några åtgärder för dessa är inte inplanerade de närmsta åren
utan först till 2024.
2009 så installerades elektroniska lås och porttelefoner vid entréerna.
2013 renoverades loftgångar
2014 renoverades socklar.
2015 är spolades avloppsstammar. Miljöhusen och garagelängorna reparerades och målades samt renovering av gym och bastu.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Överlåtelseavgift

1113 kr

Pantsättningsavgift

445 kr

Kontaktperson

Vicevärd HSB

Telefon

010-442 20 73

Övrigt

Föreningen har fritidsverksamheten "Hörnet" för sina medlemmar där man kan träffas för att möta nya bekantskaper. Öppet torsdagar mellan kl. 11-15.

I området finns Montessoriförskolan Lyckan, som hyr en av föreningens lokaler på Bäckebolslyckan.

Läs gärna mer om föreningen på hemsidan www.hsb.se/goteborg/backebol och i årsredovisningen.

Om området

Hisings Backa

Backa har fram till 1960-talet varit utpräglat jordbrukssamhälle, känd som "Hisingens trädgård". Backabönderna åkte över älven för att sälja sina grönsaker och blommor på stadens torg. Under 1960- och 1970-talet byggdes Backa upp till den stadsdel den är idag - blandad bebyggelse med både småhus och flerfamiljhus med drygt 24000 personer bosatta. Här finns ett antal skolor, ett levande torg där man flera gånger om året anordnar aktiviteter och fina strövområden.

Kommunikation

De allmänna kommunikationerna är bra med bland annat stombussarna 18 och 19 som trafikerar Litteraturgatan.

Närservice

Selma Lagerlöfs torg ligger endast på några minuters promenadavstånd. Här finns ett bra utbud av butiker och annan service. Här finns bland annat Hemköp, apoteket, bibliotek, restauranger, tandläkare och det berömda fiskhuset.

I närheten ligger även Backaplan och Bäckebols Homecenter.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Hisingen
670 m
Fiskhuset
670 m
Köpcentrum & Gallerior
Bäckebol Homecenter
520 m
Bäckebol Homecenter
520 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Montessoriförskolan Lyckan
230 m
Bäckebolslyckans Montessoriförskola Ekon
310 m
Kollektivtrafik
Friedländers Gata
180 m
Körkarlens gata
400 m
Grundskolor
Brudbergsskolan F-5
570 m
Skälltorpsskolan 6-9
590 m
Gymnasium
Aspero Idrottsgymnasium
3,3 km
Banker
SEB
490 m
Handelsbanken
830 m
Golfbanor & Golfklubbar
Sankt Jörgen Park Golf
2,7 km
S T Jörgen Golfklubb
2,7 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Skälltorpsskolans Sporthall Idrottshall
590 m
Bowlers Backa AB
750 m
Simhallar & Utomhusbad
Hammarbadet
4,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Jonas Lindquist för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2 % 1,5 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte