Svartälvsgatan 3

Bilder

Utgångspris

3 450 000 kr

Bevaka slutpriset

Svartälvsgatan 3 , Centralt Nora , Nora

Välkomna till denna representativa sekelskiftesvilla anno 1911 mitt i centrala Nora. I gatuplan finns också en rymlig verksamhetslokal med separat ingång.

Villan ligger endast ett stenkast från Norasjön åt ena hållet, med möjlighet till både morgonbad och båtplats och åt andra hållet torget med mataffär, kulturliv och butiker. Den grönskande trädgården ligger skyddad från insyn och bjuder på både vackra planteringar, bär och frukter. Den stenlagda uppfarten leder fram till ett 1-bilsgarage med isolerat förråd.

Invändigt har sekelskiftescharmen behållits och originaldetaljer som kakelugnar, snickerier och fönster finns bevarade samtidigt som huset uppdaterats med ett modernt kök. Entréplanet är representativt med stora ytor för sällskap och bjudningar. Övervåningen bjuder på en privatare känsla med fyra rymliga sovrum, samtliga med trägolv och ett med kakelugn. Här inryms även ett badrum samt en möblerbar hall med utgång till balkongen som har utsikt mot Norasjön.

I källaren finns matkällare, tvättstuga samt verksamhetslokalen med en separat ingång från gatan vilket gör det möjligt att driva eget på hemmaplan eller att hyra ut lokalen. Besiktat. Välkomna att anmäla er till visningen.

198 kvm, 8 rok

Typ:
1 familjs friliggande
Boarea:
198 kvm
Biarea:
82 kvm
Tomtarea:
938 kvm
Byggår:
1911
Driftskostnad:
4 916 kr/månad
Utgångspris:
3 450 000 kr

Mer information

Visa objekt på karta

Visningar

Välkommen att boka tid för personlig visning.

Visa på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

8 rum varav 4 sovrum

Boarea

198 kvm

Biarea

82 kvm

Rumsbeskrivning
Kök

2009 genomgick köket en renovering innefattande nytt ekgolv, tapetsering och målning. Nya skåpluckor, moderna kökslådor och ekbänkskiva. Utrustning: Induktionshäll, ugn och spisfläkt (allt Bosch 2009) kyl (Samsung -12), diskmaskin (ASKO 2013) Frys finns vid trappan till källaren.

Badrum

Gäst-WC: Klinker på golv, kakel och målad väv på väggar. WC och tvättställ. Badrum övre plan: Renoverat i slutet av 90-talet. 2005 ny skåpinredning med tvättställ. Plastmatta på golv, kakel och målad pärlspont på väggar. Utrustning: Dusch med glasväggar, WC, bidé och kommod med förvaring. WC källare: WC och tvättställ.

Tvättrum

Målat betonggolv, kakel ovan bänkytor, i övrigt målad puts på väggarna. Utrustning: Tvättmaskin (Cylinda), torktumlare (Bosch 2016), torkskåp, tvättho.

Entréplan:
Hallen har bra avhängningsmöjligheter, klinkergolv från 2009, tapetserade väggar och en gäst-wc. I det gedigna köket som har en bra plats för matbord ligger ett vackert trägolv och på väggarna sitter en mönstrad tapet. Från köket nås matrummet och mellan dessa rum finns en liten hall med nedgång till källaren samt städskåp och förvaring. Matsalen bjuder på sjöutsikt, en tjusig kamin som är tillverkad på Grönland, ett slipat trägolv och tapetserade väggar. Till vänster om matsalen finns biblioteket där det finns en vacker Bergslagskamin. Från biblioteket nås förutom entréhallen även de representativa sällskapsrummen samt trappan som leder upp till övervåningen. Sällskapsrummen finns till vänster och ligger i fil. Även här är det vackra slipade trägolv och ljusa väggar. De många fönstren mot trädgården och burspråket ger ett härligt ljusinsläpp och en känsla av en vinterträdgård. Här finns även en ståtlig och härligt värmande kakelugn. På denna våning är det i alla rum utom i köket en skön takhöjd om ca 3,05 meter.

Övre plan:
Den målade trappan leder upp till övervåningen med en möblerbar hall och utgång till balkongen med sjöutsikt. Det finns fyra rymliga sovrum varav ett med kakelugn (ej eldningsbar). Tapet eller bröstpanel på väggarna och sidovindar för förvaring. I ett av sovrummen finns trappan upp till vinden där det finns gott om plats för förvaring. Övervåningens badrum är väl tilltaget och har fönster mot trädgården. Alla golv utom i badrummet är vackra gamla trägolv.

Källarplan:
Trappan inifrån finns i hallen mellan kök och matrum på entréplan, Det finns även en ingång från trädgården samt en ingång från gatan, vilken är möjlig att ha som separat ingång. Här finns en matkällare, med frys (Samsung 2012), och tvättstuga. Vid tvättstugan går det att stänga igen så att lokalen, pannrummet och WC blir separerade från boningshuset. Detta möjliggör för egen verksamhetslokal eller uthyrning.

Byggnad

Byggnadstyp

2-plansvilla med källare

Byggnadsår

1911

Uppvärmning

Vattenburen värme kombipanna olja/el

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 27 maj 2016
Energiklass: F
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Grundläggning: Källare
Stomme: Trä
Fasad: Puts
Fönster: 2-glas
Tak: Tegel 2-kupigt
Utv. plåtarbete: Lackerad plåt

Övrigt

2015 Veranda, garageport och grind målat
2012 Målning av trädetaljer runt tak, balkong och takkupor
2009 Installation av fiber för bredband, TV och IP-telefon. Slipning av golv.
2006 Ny elcentral med jordfelsbrytare och automatsäkringar. Nytt trägolv i "blå" sovrummet.
2005 Renovering av samtliga skorstenar (4st). Takbrygga mellan skorstenar.

Fjärrvärme finns i gatan.
Oljetanken ska besiktas var 6:e år. Senaste besiktningen är utförd i december 2013.

Fastighetsbeteckning

Venus 5

Övriga byggnader

Fristående 1-bils kallgarage med en isolerad verkstadsdel.

Allmänt om fastigheten

Driftskostnad

59 000 kr/år

Driftskostnad, varav

Uppvärmning: 44 000 kr
VA: 5 500 kr
Renhållning: 1 700 kr
Sotning: 1 300 kr
Försäkring: 6 500 kr
Beräknat antal personer: 2

Kommentar

I kostnaden för uppvärmning ingår olja, el och hushållsel. (Olja eller elpatron beror på pris av råvarorna och utetemperatur) Försäkring är inkl. hemförsäkring

Taxeringskod

220

Taxeringsvärde

1 815 000 kr

Summa pantbrev

1 500 000 kr

Tomt

Areal: 938 kvm
Tomttyp: Trädgårdstomt

Tomtbeskrivning

Grönskande tomt med bärbuskar och fruktträd; äpple, plommon, vinbär, krusbär, rabarber, körsbär och hallon. För den som så önskar kan det finnas möjlighet att hyra båtplats alldeles nedanför huset vid Norasjön till en kostnad av för närvarande 1000 kr/år.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten året om. Kommunalt avlopp.

Tillträde

Enligt överenskommelse

Om området

Centralt Nora

Nora, vacker gammal gruvort och en av Sveriges bäst bevarade trästäder med byggnader huvudsakligen från 1700- och 1800-talen. Husen används fortfarande för butiker, hantverk och bostäder. Nora ligger vid Norasjön. Fina promenadstråk med vackra omgivningar.

Kommunikation

Bussar mot Örebro, Hällefors och Lindesberg avgår regelbundet från Nora Torg. Några gånger om dagen avgår även bussar mot Gyttorp, Striberg, Ås och Dalkarlsberg. För Dig som hellre åker taxi finns även det alternativet att tillgå.

Närservice

I Nora Stad finns det mesta man kan tänkas behöva så som mat-, kläd- och inredningsbutiker. Här finns även ett bibliotek, flera bensinstationer och för den kulturelle finns många spännande aktiviteter att delta i.

Parkering

I stadskärnan finns långtidsparkering vid Järntorgsskolan, Skojarbacken, vid Karlsängsskolan och vid Järnvägsstationen. På gatumark är det tillåtet att parkera i två timmar med p-skiva.

I närheten

Livsmedelsbutiker
Nya Matboden Ätran AB
200 m
Willy:s Hemma
200 m
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Järntorgets Förskola
290 m
Soltunets Förskola
1 km
Kollektivtrafik
Nora station
360 m
Järntorgsskolan
380 m
Grundskolor
Karlsängskolan
270 m
Järntorgsskolan
450 m
Banker
Bergslagens Sparbank AB
250 m
Handelsbanken
270 m
Golfbanor & Golfklubbar
Nora Golfklubb
3,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Simhall Nora
520 m
Digerbergets Vinter-Sportanläggning
2,7 km
Simhallar & Utomhusbad
Simhall Nora
520 m
Trängbo camping Norasjön
650 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Bli kontaktad av mäklaren

* Obligatoriskt

Jag vill komma på visning

* Obligatoriskt

Jag vill bevaka slutpriset

* Obligatoriskt

Hör av dig till Patrik Boström för mer information!

Patrik Boström

Patrik Boström

Örebro

Reg. Fastighetsmäklare Franchisetagare

Ansvarig mäklare

070-569 98 45

019-670 85 34

patrik.bostrom@husmanhagberg.se

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte