Sankt Eriksgatan 90, 4 tr

Bilder

  • Såld!
  • Viss avvikelse kan förekomma.

    Skala och mått kan avvika från verkligheten.

Sankt Eriksgatan 90, 4 tr , Birkastan Vasastan , Stockholm

Drömbostad i högt, fritt läge med en härlig utsikt över Birkastans takåsar och vackra grannfastigheter. Här erbjuds öppna sällskapsytor och genomgående sobra ljusa färger, vackra vitlaserade trägolv och en generös takhöjd. Dessutom finns en fungerande kakelugn som ger hög mysfaktor och tidsenlig charm.
Välskött fastighet i attraktivt läge ett stenkast från T-banan Sankt Eriksplan. Solid och äkta förening som efter pågående försäljning av en hyresrätt förvänts bli helt skuldfria.

59 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
2 738 kr inkl värme, VA, Bredband
Typ:
Lägenhet
Boarea:
59 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1913

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

59 kvm

Rumsbeskrivning

HALL - Genom säkerhetsdörren nås entrén med plats för avhängning och två stora inbyggda garderober ger gott om förvaring. Ett charmigt fönsterglas finns bevarat ovan entrén till köket.

KÖK - Stilfullt kök i öppen planlösning mot vardagsrummet. Här erbjuds en generös matplats invid fönster med fantastisk utsikt. Vit köksinteriör med släta luckor och mörkt kakel ovan bänkskivan i massivt trä. Diskho, spishäll, ugn, fläkt, diskmaskin samt kyl/frys. Platsbyggd nisch med spotbelysning och avställningsyta.

VARDAGSRUM - Härligt sällskapsrum med fin rymd och tidsenlig kakelugn (fungerande). Vardagsrummet är öppet mot matplatsen och kök vilket ger fina sociala ytor för stora sällskap.

SOVRUM - Luftigt sovrum med garderobsvägg och plats för enklare möblering. Även från detta rum ges samma härliga utsikt över himmel och de vackra omkringliggande fastigheterna.

BADRUM - Nyrenoverat badrum i stilrent utförande med alla bekvämligheter. Duschhörna med glasväggar, kommod med handfat, spegel med belysning samt installerad tvättmaskin. Spotbelysning i tak, vitt kakel på väggarna och grått klinker på golvet med golvvärme.

Sammantaget ett riktigt drömboende i högt, fint läge med fantastisk utsikt och mycket charm!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 6, hiss finns

Avgift

2 738 kr inkl värme, VA, Bredband

Andel i föreningen

4,602%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1913

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 30 juni 2008
Energiprestanda: 123 kWh/m² (Atemp) och år

Övrigt

FÖRRÅD
Till lägenheten finns dispositionsrätt till ett källarförråd om ca 5 kvm.

SÄLJARENS FAKTISKA DRIFTKOSTNADER
(3 personer i hushållet)
Hemförsäkring 234 kr/mån
Hushållsel 150 kr/mån

ÖVRIGT
Vid en renovering eller ombyggnation av lägenheten ska alltid en sedvanlig ansökan för godkännande lämnas till föreningen.

OMRÅDET
Vasastan med Birkastan är ett av Stockholms absolut populäraste områden att bo i. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och välsorterade mataffärer. Vid Vasaparken finns grönska och i behagligt gångavstånd nås Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen. Bostaden ligger i direktanslutning till S:t Eriksplan T-bana, Arlandabuss och flertalet bussar (bl.a. linje 3 och 4) som tar dig runt hela stan. Direkt närhet till Karlbergs station med pendel samt hållplats för buss 72, 67 och 69 som tar dig till City och Djurgården.

Förening

Namn

Brf Liljan 34

Om föreningen

Föreningens fastighet Liljan 34 består av källare, lokalyta samt 6 våningar med bostäder. Byggnadens totalyta är 1453 kvm varav 1278 kvm utgör lägenhetsyta och 175 kvm utgör lokalyta. Tomtytan är 522 kvm och föreningen har tomträttsavtal med Stockholm Stad som gäller tom 2019-12-31. Föreningen är en äkta bostadsrättsförening med goda intäkter från lokalerna. En kvarvarande hyresrätt om 101 kvm som just nu är under försäljning förväntas ge kapitaltillskott som kan göra föreningen helt skuldfri. Vinden är bebyggd sedan tidigare.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

19

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

2

TV och Bredband

Föreningen har nyligen installerat fiber för bredband som ingår i avgiften. Leverantör är Bredbandsbolaget. Även ComHem finns men abonnemanget har sagts upp.

Renoveringar

Föreningen har installerat nya säkerhetsdörrar till alla lägenheter och egna postfack till varje lägenhet finns i entrén. Fiber för bredband installerades 2016 och finns i alla lägenheter. Gården renoverades 2016 med ny asfalt, blomlådor m.m. Fastighetens ombyggnadsår är 1985 då bl.a. elstigar och stammar byttes och därefter har löpande renoveringar skett på fastigheten. Inom en 5-års period planeras målning av källaren samt översyn av hiss (stämt av med styrelsen 2017-05-02).

Ekonomi

Föreningen har god ekonomi och inga avgiftsändringar finns f.n. beslutade (stämt av med styrelsen 2017-05-02). Bredband och bostadsrättstillägg ingår i avgiften. Försäljning av den kvarvarande hyresrätten stärker föreningens ekonomi ytterligare och man förväntas bli skuldfria.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja

Övrigt

En gemensam tvättstuga och lägenhetsförråd finns i källarplan, båda nås genom dörr på gården. Föreningen har en trevlig och nyrenoverad innergård som medlemmarna kan nyttja med uteplats på sommaren.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Pol Food AB
80 m
Vassilikos
130 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
840 m
Frölunda Torg
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakoperativet Lilla Ängelen
100 m
Gjutaren Förskola
200 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
620 m
Arlanda Express
1,4 km
Grundskolor
Gustav Vasa Skolas Fritidshem
280 m
Vasastans Montessoriskola
290 m
Gymnasium
Vasa Real
350 m
Digiexam Solutions Sweden AB
560 m
Universitet & Högskolor
Digiexam Solutions Sweden AB
560 m
Studenthälsan i Stockholm
800 m
Banker
SEB
150 m
Handelsbanken S:t Eriksplan
240 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
50 m
Swing By Golfbaren AB
1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stockholm Underwater Fantasea Diving
100 m
Birka Bowling AB
240 m
Simhallar & Utomhusbad
Kronobergsbadet
1,2 km
Walking Talking International AB
1,3 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte