Karlbergsvägen 43 A, 1 tr

Bilder

  • Såld!

Karlbergsvägen 43 A, 1 tr , Vasastan , Stockholm

Underbar sekelskiftesvåning om 2 rok med ett fantastiskt ljusinsläpp och genomgående planlösning. Här erbjuds en generös balkong i soligt sydöstläge in mot den lummiga gården. Lägenheten har väl tilltagen takhöjd, fiskbensparkett samt djupa speglade fönsternischer. Låg avgift i välskött nästan skuldfri förening precis invid S:t Eriksplan. Möjlig trea. Hjärtligt välkomna på visning!

62 kvm, 2 rok

Månadsavgift:
1 832 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV (Bas)(Obligatoriskt tillägg 54 kr för balkongfond)
Typ:
Lägenhet
Boarea:
62 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1904

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

2 rum

Boarea

62 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna härliga sekelskiftesvåning med ett ljuvligt ljusinsläpp. Här erbjuds en generös balkong med morgon och förmiddagssol mot lummig gård. Genomgående välplanerade och luftiga ytor med högt till tak, stuckatur och djupa speglade nischer. Två rum i fil mot den lugna gården samt ett rum i fil mot Karlbergsvägen. Samtliga rum har vackra trägolv och ljusa fina ytskikt.

HALL - Inbjudande entré med vacker fiskbensparkett och ljusa väggar, säkerhetsdörr. Gott om plats för avhängning och plats för enklare möblering samt stor inbyggd garderob. Hallen öppnar upp till övriga rum likt en solfjäder.

KÖK - Ljust, härligt kök med matplats för fyra personer. Fullt utrustad med häll, ugn, kombinerad kyl/frys, inbyggd mikro och diskmaskin. Vit skåpinredning och kontrasterande bänkskiva i svart. Dubbla skåp, spotlights samt mörk mosaik ovanför arbetsytan. Svart/vitt klinkergolv med golvvärme.

SOVRUM - Luftigt sovrum i lugnt och lummigt läge mot gård. God förvaring med inbyggd klädkammare samt sex stycken garderober. Ljusa väggar och ljust trägolv. Genom de dubbla glasdörrarna med speglade nischer nås en generös balkong i sydöst mot den lugna gården sommartid.

SÄLLSKAPSRUM - I fil med Karlbergsvägen finns det rymliga sällskapsrum, som med enkelhet kan möbleras med stort matsalsbord och soffgrupp. Två stora fönster ger rikligt med ljusinsläpp och härlig känsla till rummet. Vacker takstuckatur, speglade fönsternischer samt fiskbensparkett ger rumme en fin harmoni och känsla från svunna tider.

BADRUM - Fint badrum med vitkaklade väggar samt grön sjösten med golvvärme. Dusch med infällbara glasdörrar ger rymd. Förvaring finns i väggskåp samt på hylla under handfat. Handdukstork finns installerad.

Sammanfattningsvis en mycket tilltalande sekelskiftesvåning i fint skick med perfekt läge med närhet till allt! Belägen i en solid förening och med låg avgift är detta inget annat än en drömlägenhet!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 5, hiss finns

Avgift

1 832 kr inkl värme, VA samt Kabel-TV (Bas)(Obligatoriskt tillägg 54 kr för balkongfond)

Andel i föreningen

2,23%

Andel av årsavgiften

2,18471%

Reparationsfond

0 kr

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1904

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 februari 2008
Energiklass: -
Energiprestanda: 151 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Degeln 2

Övrigt

Förråd: Till lägenheten hör ett vindsförråd.

Bredband: Via Ownit fiber finns förberett. Kan även fås genom Com Hem.

Tvättstuga: Tvättstuga i källaren, fullt maskinellt utrustad med tre tvättmaskiner, torktumlare, torkskåp, torkrum och mangel.

Gemensamma utrymmen: Föreningen har ett gemensamt föreningslokal samt bastu som får utnyttjas av medlemmarna. bokning av dessa sker via föreningens hemsida. Trevlig innergård som har ljuvlig grönska med gemensamma utemöbler

OMRÅDET:
Birkastan är ett av av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. I samma fastighet finner man restaurangen Ikon som inte minst erbjuder god mat och dryck utan även populär brunch om helgerna. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana (St Eriksplan T-bana ca. 50m), flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd. Härligt nära även till nya Torsplan med all tänkbar service så som bl.a. stor Hemköpsbutik med delikatess avdelning, Willys, Systemet samt postleverans och inte minst SATS med löpspår på taket.

Förening

Namn

Brf Vasaborgen

Om föreningen

Brf Vasaborgen bildades 1938 och förvärvade då fastigheten som byggdes 1903. Föreningen äger marken och är en äkta bostadsrättsförening.
Föreningen består av 42 medlemslägenheter samt 5 lokaler med hyresrätt som utgör en god inkomstkälla. Bostadsytan utgör 2978 kvm och lokalytan utgör 508 kvm. Vinden finns kvar som kan ses som en dold tillgång. Föreningen har en mycket god ekonomi och är näst intill skuldfri. Läs gärna mer om föreningen på deras hemsida: www.brfvasaborgen.se.

Gemensamma utrymmen som bastu, föreningslokal och en nyligen renoverad innergård finns att förfoga för föreningens medlemmar. Cykelrum och tvättstuga finns i källarplan.

Föreningen debiterar köparen en sedvanlig överlåtelseavgift och pantsättningsavgift.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

42

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Fiber finns via Ownit.
Bredband och kabel-tv via Comhem.

Renoveringar

Huset byggdes 1903 och har genomgått två större renoveringar. Den första på 30-talet då ett våningsplan byggdes till och den andra på 70/80-tal.

Genomförda renoveringar:
1982 Elstigare
1983 Stambyte
2007 Tvättstugan
2008 Hissar
2010 Fönster målades
2013 Spolning och filmning av stammar
2014/2015 Uppgradering av bredband
2016 Stuprännor/del av tak
2016 OVK
2016 Trapphus samt entrédörrar
2017 Stamspolning
2017 Delvis fasad renovering
2017 Omläggning av marksten på gården

I det närmaste planeras rör i källaren bytas under hösten 2017. Föreningen följer en underhållsplan, för planerade renovering se årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen är solid och har en mycket god ekonomi. Kassan är god och i dagsläget är föreningen näst intill skuldfria med en långfristig belåning om endast 588.000kr. För mer information, se årsredovisningen. Inga avgiftsändringar finns f.n. planerade (stämt av med styrelsen 2017-08-29).

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Delat ägarskap accepteras men krav på minst 10 % av ägandet ska vara på den som bor i lägenheten.

Äger föreningen marken?

Ja.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Pol Food AB
50 m
ICA Nära Mathörnan
80 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
890 m
Frölunda Torg
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Föräldrakoperativet Lilla Ängelen
190 m
Förskolan Eldaren
210 m
Kollektivtrafik
Deugro (sweden) AB
560 m
Arlanda Express
1,5 km
Grundskolor
Vasastans Montessoriskola
270 m
Gustav Vasa Skolas Fritidshem
300 m
Gymnasium
Vasa Real
390 m
Digiexam Solutions Sweden AB
470 m
Universitet & Högskolor
Digiexam Solutions Sweden AB
470 m
Nobelförsamlingen
760 m
Banker
SEB
120 m
Handelsbanken S:t Eriksplan
290 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
120 m
Swing By Golfbaren AB
1,1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stockholm Underwater Fantasea Diving
110 m
Birka Bowling AB
260 m
Simhallar & Utomhusbad
Kronobergsbadet
1,3 km
Walking Talking International AB
1,4 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,05 % 1,55 %
3 år 2,1 % 1,8 %
Ansök om lånelöfte