Torsgatan 60

Bilder

  • Såld!

Torsgatan 60 , Vasastan , Stockholm

Sällsynt bevarad sällskapsvåning i helt skuldfri förening belägen i vacker fastighet anno 1922.

Våningen har en mycket stor potential och möjlighet att göras om till en 4-5:a. Den disponeras idag som 3:a om 113 kvm. Välmående förening med mycket god ekonomi och ovanligt låg avgift på endast 1579 kr.

Lägenheten har en stor del av originalinredningen kvar såsom väggmålningar, fina parkettgolv, vackra speglade dörrar och en generös serveringsgång. En varsam komplettering av köket, i tidstypisk stil, har gjorts.

Genomgående planlösning, mycket gott om förvaringsutrymmen och stora spröjsade fönster med djupa nischer. Säkerhetsdörr samt sovrum in mot lugn och skyddad gård.

Hjärtligt välkomna till visning!

113 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
1 579 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
113 kvm
Våning:
1,5, hiss finns
Byggår:
1922

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

113 kvm

Rumsbeskrivning

Denna charmfulla bostad, med stor potential, passar utmärkt för familjen som vill ha stora rum, behöver gott om förvaringsutrymmen och lekmöjlighet för barnen. På föreningens gröna gård kan de springa fritt medan föräldrarna har uppsikt från köksfönstren. Där finns plats för både en skön eftermiddagskaffe i solen och grillmiddagar under varma sommarkvällar.

Lägenheten har ett högt läge från gatan på 1,5 trappor och stora spröjsade 20-talsfönster i två väderstreck. Tack vare långt avstånd till fastigheterna på båda sidor av lägenheten är det läget mycket skyddat.
Stora matbutiker, Systembolag, gym, apotek, postservice etc finns inom gångavstånd.

Bostaden disponeras enligt följande:

Tambur: Innanför dörren finns två platsbyggda, klassiska hatthyllor med krokar under som ger god plats för avhängning av kläder. Ytterdörren är en specialbeställd säkerhetsdörr, med tidstypiska speglar och fin ådringsmålning.

Hall: Möblerbar hall med vackra och unika originalmålningar på väggarna och ett golv i fiskbensparkett.

Kök: Charmig och tidstypisk köksinteriör. Här möter originallösningar från byggåret 1922 - i en fin balans - den nyinstallation som skett under 2012, i samma tidsanda. God förvaring där öppna hyllor varvas med skåp och inte minst ett stort serveringsskåp. Ett mycket rymligt kallskafferi finns att tillgå intill det vackert spröjsade fönstret. Maskinell utrustning bestående utav kyl/frys, spis/ugn samt fläkt.

Matrum: Gamla jungfrukammaren fungerar idag som matrum intill köket med ett charmigt mindre fönster mot gården. Det var tidigare ett eget rum och skulle med lätthet kunna återställas till att bli ett extra sovrum/barnrum genom en mindre ombyggnation.

Serveringsgång: En ovanligt stor och gedigen serveringsgång finns bevarad med anslutning till flera rum. Här ges mycket bra förvaringsmöjligheter i inte mindre än fyra generösa skåp från golv till tak - utöver det klassiska serveringsskåpet med avställningsyta.

Sovrum: I ett tyst och lugnt gårdsläge finner man sovrummet med lindblomsgröna väggar och furutiljor längs golvet. En klädgarderob döljer sig bakom den speglade dörren. Ytterligare en garderob återfinns mittemot ingången till sovrummet.

Vardagsrum: Stort sällskapsrum med god plats för såväl matplats som soffmöblemang. Det stora vackra fönstret ger rummet ett fint dagsljus. På golvet ligger fiskbensparkett och rummet har fina detaljer såsom tavellister, takrosett samt speglade dörrar.

Arbetsrum: Rummet i fil med vardagsrummet är stort och rymligt och har ingång både från hallen och vardagsrummet. Med en skiljevägg skulle man enkelt kunna skapa två bra sovrum - båda med egen ingång. Skiljeväggen kan förslagsvis ha helglasade, spröjsade pardörrar för att få ljusinsläpp i båda rummen, men inte minst för flexibiliteten att kunna öppna upp mellan rummen om man så vill.

Badrum: Stort och helkaklat badrum med rymlig duschhörna, handfat samt spegelskåp. Stambytt 2009. Om så önskas går det lätt att installera ytterligare en toalett här.

WC: Separat WC intill badrummet utrustat med toalett och handfat. Stambytt 2009.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1,5 av 5, hiss finns

Avgift

1 579 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

8,31%

Andel av årsavgiften

8,30881%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1922

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 25 juli 2016
Energiklass: -
Energiprestanda: 109 kWh/m² (Atemp) och år

Byggnadssätt

Fönster: 2-glas och isoleringsglas

Fastighetsbeteckning

kv Verdandi 8

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Förråd: Tillgång till ett källarförråd.

Bredband, telefoni samt TV:
Fiber. Föreningen har en open souce lösning med Open Universe där boende fritt väljer mellan olika operatörer. Ingår ej i avgiften.

Driftskostnader:
(En person i hushållet)
Gas ca 270 kr/mån
Hushållsel ca 260 kr/mån
Hemförsäkring ca 200 kr/mån

Gemensamma utrymmen:
Innergård med sittgrupp samt tillgång till grill.
Cykelrum i källaren.
Tvättstuga i källaren.

Ombyggnad av lägenhet:
Samtliga ombyggnationer av lägenheten ska stämmas av med föreningen. Godkännande av föreningens styrelse krävs. Den alternativa planskissen är endast ett förslag. Blivande köpare måste därför själv kontrollera om det är möjligt att genomföra en sådan ombyggnation innan köpeavtal ingås.

Området:
Här bor du i mysiga, anrika Röda Bergen med hela Vasastans och Birkastans breda utbud utanför porten och med gångavstånd till bl.a. S:t Eriksplan, Odenplan och Torsplan där det numer finns en stor och välsorterad Hemköpsbutik, Systembolag, SATS, Friskis & Svettis, caféer, apotek samt postservice.

Du bor även nära trendiga och sprudlande Rörstrandsgatan och Birkastan med dess caféer och restauranger. Hagaparken når du med en kort promenad liksom det härliga promenadstråket längs Karlbergskanalen, Löparspår finns i området runt Karlbergs slott. Solvändans grönska, runt hörnet på Rödabergsgatan, erbjuder såväl lekpark för barnen som hundrastgård endast två minuter från bostaden. Vasaparken, med både fotbollsplan/skridskobana och stor lekplats, ligger också inom gångavstånd.

Kommunikationerna är mycket goda med flertalet busslinjer, flygbussar, tunnelbanans gröna linje vid S:t Eriksplan samt pendeltåg från Karlbergs station. Nya pendeltågsstationen vid Vanadisplan planeras att öppnas den 10 juli i år och även denna ligger inom ett kort promenadavstånd från bostaden.

Förening

Namn

Brf Verdandi 8

Om föreningen

Välskött och äkta bostadsrättsförening med en mycket stark ekonomi i representativ fastighet anno 1922. I fastigheten finns 13 lägenheter varav 12 upplåts med bostadsrätt samt 1 med hyresrätt. Försäljning av råvind samt av den senaste hyresrätten inbringade ett stort kapital och gjorde att föreningen kunde amortera av lånen. Föreningen är idag helt skuldfri och äger marken själva.

Genomförda renoveringar:
2009 - Byte av undercentral. Uppfräschning av tvättstugan.
2009/2010 - Stambyte och elstigare.
2012 - Nytt plåttak samt snörasskydd. Förädling av råvind. Ny hissmaskin och korg. Provtryckning av rökkanaler.
2013 - Fönsterrenovering. Trapphusrenovering.
2014 - Ådringsmålning av ytterdörrar. Relining av ledningar i källare.
2015 - Fiberoptik. Ventilationsåtgärder.

Inga större renoveringar är inplanerade den närmsta framtiden.
Ingen planerad avgiftsändring finns f.n. Föreningen har för avsikt att hålla avgiften på samma nivå fram till 2021-06-30 för att därefter gå tillbaka till tidigare nivå om inget oförutsett händer. (Se årsredovisning 2016 sid 3.)
Pantsättningsavgift samt överlåtelseavgift tas ut och bekostas av köparen.

Delat ägande godkänns, men ej juridisk person.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Gösta Byléhn AB
100 m
ICA Nära Mathörnan
100 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
980 m
Frölunda Torg
1,5 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Vasastans Montessoriförskola
100 m
Vårsol förskola
200 m
Kollektivtrafik
Rödabergsgatan
80 m
S:t Eriksgatan (Karlbergsv)
110 m
Grundskolor
Karlbergs skola
280 m
Vasastans Montessoriskola
280 m
Gymnasium
Digiexam Solutions Sweden AB
350 m
Vasa Real
450 m
Universitet & Högskolor
Digiexam Solutions Sweden AB
350 m
Gunhild Eriksdotter Byggnadsarkeolog
610 m
Banker
SEB
160 m
Handelsbanken Vanadisplan
280 m
Golfbanor & Golfklubbar
Lars-Magnus Wester
230 m
Gullström Architects AB
760 m
Sport- & Idrottsanläggningar
Stockholm Underwater Fantasea Diving
200 m
AB Birka Bowling
330 m
Simhallar & Utomhusbad
Karlbergs slott Karlbergssjön
870 m
Cleanwatertech Cwt AB
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag - kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,74 %
Ansök om lånelöfte