Sankt Eriksgatan 85 D

Bilder

  • Såld!

Sankt Eriksgatan 85 D , Vasastan , Stockholm

En riktig pärla till bostad med låg avgift och med en charmig balkong. Lugnt och mysigt belägen in mot gård med fin grönska om sommaren utanför. Utmärkt läge invid Sankt Eriksplan med myllrande kvarter fullt med mysiga caféer, restauranger och butiker. Utmärkt disponering som även skulle kunna förvandlas till mini 2:a för den som så önskar. Attraktivt läge i Vasastan i vacker 20-talsfastighet i en mycket välskött och ovanligt lågt belånad förening. Varmt välkomna på visning!

31,5 kvm, 1 rok

Månadsavgift:
927 kr inkl värme och vatten samt basutbud Kabel-TV. Balkongavgift tillkommer om 100 kr/mån.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
31,5 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1928

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

1 rum

Boarea

31,5 kvm

Rumsbeskrivning

Ljuvlig 20-talspärla med flertalet vackra tidstypiska detaljer och inte minst en underbar balkong in mot en lummig gård!

HALL
Välkomnande hall med god plats för avhängning vid hatthylla samt plats för mindre hallmöbel. Ljusa väggar och klinkergolv.

KÖK
Trivsamt kök med plats för flera middagsgäster. Stort spröjsat fönster med charmig utsikt mot gården. Stort kök som erbjuder bra med arbetsyta samt förvaring i under och överskåp. Vackert serveringsskåp finns bevarat som även detta erbjuder god förvaring. Original dörr med infällt glasparti skiljer hall och kök. Maskinell utrustning i köket består av kyl/frys, fläkt samt kombinerad ugn/spis.

VARDAGSRUM/ ALLRUM
Generöst rum med ett stort spröjsat fönsterparti som öppnar upp mot balkongen. Här erbjuds fint ljusinsläpp och inte minst blir balkongen som ett extra rum om sommaren. Rummet ger plats för soffmöblering såväl som sänghörna. Intill sängen bakom en speglad dörr nås även en ovanligt stor klädkammare med förvaringsmöjlighet högt som lågt. Väggarna går i en ljus kulör och på golvet löper en klassisk fiskbensparkett.

BADRUM
Väldisponerat badrum med vitkaklade väggar och grått klinkergolv samt spotlights i tak. Utrustat med en rymlig duschhörna, wc, kommod samt spegelskåp.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

927 kr inkl värme och vatten samt basutbud Kabel-TV. Balkongavgift tillkommer om 100 kr/mån.

Andel i föreningen

0,37926%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1928

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 8 december 2009
Energiprestanda: 183 kWh/m² (Atemp) och år

Allmänt om fastigheten

Övrigt

FÖRRÅD:
Till lägenheten hör ett nybyggt källarförråd.

KABELTV/ BREDBAND:
Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. Fastigheten är även ansluten till Telia. (Individuell anslutning gällande bredband)

GEMENSAMMA UTRYMMEN:
I föreningen finns fyra välutrustade tvättstugor renoverade 2015 där tvätt- och sköljmedel ingår i maskinerna. Cykelparkering på innergård. Föreningen förfogar över tre innergårdar med planteringar och sittgrupper för en trevlig vistelse.

HSB Medlemskap:
Denna bostadsrättsförening kräver medlemskap i HSB Stockholm. Medlemskap kan tecknas via HSB´s hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan.

PARKERING:
Föreningen hyr ut garaget på Tomtebogatan 1 till Q-park och ansökan om garageplats kan göras på www.q-park.se. Övriga externa garagemöjligheter finns även i området vid S:t Eriksplan. I övrigt tillämpas boendeparkering. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret.

OMRÅDET:
Birkastan är ett av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. Bl.a. prisbelönta Mellqvist och Kaffeverket. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott med motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar. Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd.

Förening

Namn

HSB Brf Gjutaren i Stockholm

Om föreningen

Brf Gjutarens är en äkta välskött förening med en mycket god ekonomi. Fastigheten byggdes 1926-1927. Byggherre var HSB och arkitekten Sven Wallander. Fastighetsbeteckningen är Gjutaren 29. Totalt finns det 177 bostadsrätter (inklusive 18 st vindsvåningar som för närvarande är under produktion) och tio st kommersiella lokaler hyrs ut. Föreningen består av 6 863 kvm boarea och 3 096 kvm lokalarea.

ADRESSER
Sankt Eriksgatan 85 och 87 samt Tomtebogatan 1, 3 och 3 A

HEMSIDA:
Besök gärna föreningens hemsida: www.hsbgjutaren29.se.

HSB-MEDLEMSKAP
Denna bostadsrättsförening kräver medlemskap i HSB Stockholm. Medlemskap kan tecknas via HSB´s hemsida där man även kan läsa mer om medlemskapet. http://www.hsb.se/medlemskap/medlemsansokan

GEMENSAMHETSUTRYMMEN
I fastigheten finns tre välutrustade tvättstugor. Föreningen förfogar över tre innergårdar med planteringar och sittgrupper för en trevlig vistelse. Det finns även gemensamma trapphusbalkonger mellan våningsplanen. Cykelparkering finns utomhus på gårdarna.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

177

Antal lokaler i föreningen

12

TV och Bredband

Kabel-TV och bredband levereras via ComHem. Fastigheten är även ansluten till Telias Fiber-LAN. Basutbudet för kabel-TV (ComHem) ingår i avgiften.

Parkering

I fastigheten finns ett externt parkeringsgarage. Ansökan om plats görs via www.q-park.se. I övrigt tillämpas boendeparkering i området. För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 1 100 kr, alternativt löses biljett för 75 kr/dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
2016: Pågående byggnation av vindsvåningar samt installation av hiss. Renovering av yttertaket.
2015: Godkänd OVK-besiktning. Installation av nya säkerhets- och brandklassade ytterdörrar samt kodlås till entréportarna. Ombyggnation av hela källaren samt byggnation av nya förråd. Byte av horisontella avloppsrör i garaget. Dränering av gården samt byggnation av nytt gårdshus och cykelskjul.
2014: Spolning av vatten- och avloppsstammar. Byggnation av ny tvättstuga med elektroniska bokningssystem.
2013: Byte av fönster
2012: Byte av tryckstegringspump.
2010: Omgjutning av golvbjälklag i garaget och en affärslokal. Balkongbygge mot gård.
2009: Spolning av vatten- och avloppsstammar. Installation av lågenergifläktar.
2008 Installering av ny värmeväxlare.
2005: Spolning av vatten- och avloppsstammar. Målning av tak.
2004: OVK-besiktning.
2001: Renovering av tvättstuga med ny maskinpark.
2000: Nytt gårdsbjälklag för den stora gården.
1998: Renovering av fasad.
1994: Ommålades trappuppgångar och fönster.
1991: Taket lades om.
1984: Byte av vatten- och avloppsstammar samt elstigar.

Ekonomi

Föreningen har en mycket stabil ekonomi med stora intäkter från hyreslokaler (3,3 miljoner år 2015). Föreningen är mycket lågt belånad med endast 3 miljoner i lån, vilket ger en lånegrad på 437 kr/kvm.

Avgiften sänktes 2015-07-01 med 30 %. Föreningen sålde 2014 ut råvindarna, vilket kraftigt stärkte föreningens redan goda ekonomi. 80 % av köpeskillingen betalades vid vindsförvärvet och återstående 20 % betalas efter avslutat byggprojekt, som enligt plan ska vara några månader in på 2017. Det gör att föreningen, om de väljer att lösa bort alla lån, kan bli skuldfri.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Delat ägande

Ja. Minsta ägarandel som godkänns är 10%.

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

* 3-fasel är indraget i alla lägenheter.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Vassilikos
60 m
Pol Food AB
120 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
730 m
PUB
1,6 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Gjutaren Förskola
80 m
Förskolan Sol-Ägget
110 m
Kollektivtrafik
S:t Eriksplan
110 m
S:t Eriksplan
120 m
Grundskolor
Gustav Vasaskolan
410 m
Vasastans Montessoriskola
410 m
Gymnasium
Vasa Real
470 m
S:t Eriks Gymnasium
620 m
Universitet & Högskolor
Gunhild Eriksdotter Byggnadsarkeolog
340 m
MHS K Militärhögskolan Karlberg
840 m
Banker
Handelsbanken
120 m
SEB
270 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golf Adax
770 m
Kista Golfcenter Driving range
1 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Stockholm Underwater Fantasea Diving
70 m
AB Birka Bowling
110 m
Simhallar & Utomhusbad
Karlbergs slott Karlbergssjön
820 m
Kronobergsbadet
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte