Teknologgatan 9A

Bilder

  • Såld!

Teknologgatan 9A , Vasastan , Stockholm

Välkommen till denna ljusa och stilsäkra sekelskiftesdröm med synnerligen yteffektiv planering. Här erbjuds generösa sällskapsytor i kök och vardagsrum samt två utmärkta sovrum med mycket god förvaring. Utöver detta finns en härlig balkong i soligt sydvästläge mot den lummiga gården. Genomgående planlösning med 3 meter till tak, fina fönsterpartier, vackra vitbetsade trägolv, höga golvsocklar och snövita snickerier. Här bor ni i lugnt, fint läge med balkong på andra våningen i vacker fastighet anno 1882 på första parkett mellan City & Vasastan. Lågt belånad förening med mycket god ekonomi. Modern hiss med plats för barnvagn finns. Direkt närhet till rekreation vid Observatorielunden, Tegnérlunden och Vasaparken.

68 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
3 091 kr inkl värme, VA
Typ:
Lägenhet
Boarea:
68 kvm
Våning:
1, hiss finns
Byggår:
1882

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

68 kvm

Rumsbeskrivning

Välkommen till denna stilsäkra dröm! Här erbjuds en genomgående planlösning med ca 3 meter till tak, speglade dörrar och fönsterpartier, vackra vitbetsade trägolv, höga golvsocklar och snövita snickerier. Följande rumsbeskrivning presenteras:

HALL - Genom säkerhetsdörren nås entrén med plats för avhängning och förvaring i platsbyggd bänk som ingår i köpet. Monterad spegel ingår i köpet. Hallen erbjuder plats för enklare möblering.

KÖK - Stilfullt och påkostat kök för dig som gillar matlagning. Här finns en utmärkt matplats invid charmigt litet fönster och helglasade pardörrar mot balkongen ger ytterligare ljusinsläpp. Rundad vägg med kakel ger köket dess karaktär. Vit modern köksinteriör med beslag och vitt kakel ovan bänkskiva i betong som oljats för snygg finisch. Ny nedfälld diskho, gasspis med 5 värmezoner samt elugn och fläktkåpa, samtliga från Smeg. För övrigt mycket välutrustat med vinkyl, kyl/frys samt integrerad diskmaskin. Invid kyl/frys finns skåp med mikro och eluttag.

BALKONG - Mysig balkong med trätrall i fint sydvästläge mot den öppna innergården.

MASTER BEDROOM - Rofyllt sovrum med fönster mot den lugna gården. Platsbyggd garderobsförvaring med skjutdörrar. Stilfullt färgval med mörka väggar som bryts av med en träbeklädd vägg.

SOVRUM - I fil med det stora sovrummet finns ett utmärkt barn- eller arbetsrum med plats för en 105 cm bred säng. Ytterligare garderobsförvaring med skjutdörrar finns invid passagen mot sovrummen.

VARDAGSRUM - Luftigt vardagsrum med en härlig rymd och två vackra fönster i fil mot Teknologgatan. Gott om plats för matsalsbord och soffgrupp.

BADRUM - Rymligt badrum med duschhörna, tvättmaskin samt skåpförvaring. Vit kommod och badrumsskåp med spegel. Handdukstork samt dimmerbelysning. Vitt kakel på väggarna med grå bård samt grått klinker med golvvärme.

Sammantaget en riktig sekelskiftesdröm med synnerligen väldisponerade ytor och en stor, härlig balkong!

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

1 av 4, hiss finns

Avgift

3 091 kr inkl värme, VA

Andel i föreningen

4,2502%

Andel av årsavgiften

3,49796%

Tillträde

Enligt överenskommelse

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1882

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 11 juli 2012
Energiprestanda: 176 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Kv Astrea 4

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Till lägenheten hör ett källarförråd om ca 4,5 kvm.

Balkongavgift om 37 kr tillkommer på månadsavgiften.
Lägenheten är listad som 64 kvm och 2 rok i föreningens lägenhetsförteckning men är idag en 3 rok samt 68 kvm enligt faktisk uppmätning.

Driftskostnader per år:
Hushållsel: 3480 kr
Hemförsäkring: 2460 kr
Gas: 2976 kr
Antal personer i hushållet: 3

Förening

Namn

Brf Astrea nr 4

Om föreningen

Brf Astrea nr 4 är en solid förening med väl underhållen fastighet uppförd 1882. Föreningen förvärvade den friköpta fastigheten år 1896, bestående av två gårdshus och ett gatuhus med adresserna Teknologgatan 9 A-D.

Genom huvudentrén nås besökarna av vyn över den fina innergården samt passage till gatuhusets uppgång A-B. Här finns postboxar och samtliga lägenheter har riktiga säkerhetsdörrar. Föreningslokal samt tvättstuga finns i källarplan (hus D) utrustat med tre tvättmaskiner, två torktumlare, en mangel och ett torkskåp.

Fantastiskt trevlig innergård med kullersten och grönskande planteringar. Gården och dess ytskikt har tidigare renoverats med bl.a. belysning i marken som lyser upp i det ståtliga trädet mitt på innergården, nya planteringar och cykelställ har tillkommit. Förutom cykelskjul under tak på gården finns cykelförråd i källaren.

Organisationsform

Bostadsrätt

Antal lägenheter

33

TV och Bredband

Comhem

Parkering

Parkering i hela stadsdelen erbjuds av Stockholms stads boendeparkering. Ansökan görs enklast på www.stockholm.se, tel 08 508 263 00. Kostnad 1100 kr/månad.

Renoveringar

Genomförda renoveringar:
2013: Uppgradering av fjärrvärmen
2012: OVK
2011: Tak och trapphus.
2009: Vinden exploaterades och i samband med det renoverades källaren samt nya förråd byggdes. Hiss har installerats i A-uppgången. Säkerhetsdörrar har satts in. Balkonger har byggts och gården har fått nya växter och fin belysning. En föreningslokal är i ordningsställd i källaren.
2008: Dränering längs gårdshus.
2006: Fasad restaurerad. Ny tvättstuga i källan under uppgång D.
2005: Sophus totalrenoverat.
2004: Målning av fönster och tak.
2002: Stambyte badrum, 1978 köksstammar.
1998: Ny fjärrvärmecentral.
1995: El-stigar.
I det närmaste planeras en fönsterrenovering samt ett pågående projekt med en av terrasserna. För mer information om fastigheten och genomförda renoveringar, se Årsredovisningen.

Ekonomi

Föreningen är mycket lågt belånad med väl underhållen fastighet. F.n. finns inga planer på avgiftsförändringar ( Senaste avstämning med styrelsen 2017-02-06) .

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Delat ägande

Delat ägande är möjligt. Den boende ska äga minst 10%.

Äger föreningen marken?

JA

Överlåtelseavgift

1108 kr

Pantsättningsavgift

443 kr

Övrigt

Optimalt läge i Vasastan mellan City och Odenplan, lugnt men ändå centralt. På några minuters promenad når du Odenplan, Hötorget och T-centralen med utmärkta kommunikationer. Gångavstånd till City med shopping, flertalet butiker, caféer och restauranger. I närområdet finns ett flertal parker samt stora grönområden som exempelvis Hagaparken.

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
Hemköp Wasahallen
120 m
My Tea Stockholm AB
270 m
Köpcentrum & Gallerior
PUB
740 m
Mood Stockholm
1 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Tegnérlunden Förskola
80 m
Stjärnhuset Förskola
80 m
Kollektivtrafik
Tegnérgatan (Västmannag)
180 m
Observatoriegatan
190 m
Grundskolor
Enskilda Gymnasiets Grundskola
230 m
Komplementskolan Sverige AB
260 m
Gymnasium
Folkuniversitetet SFI Solna
170 m
Kungstensgymnasiet
170 m
Universitet & Högskolor
Studenthälsan i Stockholm
230 m
Studentpalatset
230 m
Banker
Almi Företagspartner Stockholm Sörmland AB
120 m
Qred AB
300 m
Golfbanor & Golfklubbar
Kista Golfcenter Driving range
1,2 km
Golf Adax
1,5 km
Sport- & Idrottsanläggningar
Foursome AB
150 m
Adolf Fredrik Fysiocenter
160 m
Simhallar & Utomhusbad
AB Aqualife Sweden
420 m
Centralbadet Stockholms Brunnsbad
510 m

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Tina Berlin för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,04 % 1,54 %
3 år 2,04 % 1,54 %
Ansök om lånelöfte