Rörstrandsgatan 25, 4tr

Bilder

  • Såld!

Rörstrandsgatan 25, 4tr , Birkastan Vasastan , Stockholm

Mitt i hjärtat av populära Birkastan ligger denna pärla med låg avgift högt upp i välskött 20-tals fastighet. Ytterst välplanerad 3:a om 67kvm, med två utmärkta sovrum in mot gård. Modernt badrum och kök som i fin kontrast möter de gamla anorna i vackra fönsterpartier från byggåret. Generöst vardagsrum med plats för stora sällskap. Såväl egen tvättstuga och inte mindre än två walk in closets finns att tillgå. Ljuvlig vädringsbalkong en halv trapp ned från lägenheten samt en mysig gemensam gård. Varmt välkomna på visning

67 kvm, 3 rok

Månadsavgift:
2 355 kr inkl. värme, VA, Bredband och Kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för säkerhetsdörr 45kr/mån.
Typ:
Lägenhet
Boarea:
67 kvm
Våning:
4, hiss finns
Byggår:
1925

Mer information

Visa objekt på karta

Mer om bostaden

Interiör

Antal rum

3 rum

Boarea

67 kvm

Rumsbeskrivning

En pärla med ytterst väldisponerade kvadrat högt upp i välskött fastighet på attraktiva Rörstrandsgatan. Här möts man av en bostad i genomgående fint skick med vackert mörkt trägolv som fint bryter av mot de vita väggarna och snickerierna. Modern funktion i såväl badrum som kök skapar ett bekvämt boende med en bevarad charm i bland annat de vackra 20-tals spröjsade fönstren. Bostaden disponeras enligt följande:

Hall: Entré med god plats för avhängning av ytterplagg. Här nås även bostadens egna tvättstuga bakom en speglad dörr. Ytterdörren är en s.k säkerhetsdörr.

Kök: Modernt och yteffektivt kök med smarta funktioner och lösningar. Helt i vitt smälter köket fint in och här erbjuds gott om förvaring i såväl över- som underskåp. Ytterligare infällt skafferi i vägg intill samt infälld kyl/frys gör att yta frigörs för minglande gäster eller lekande barn. Utrustningen i köket består i övrigt av fläkt, diskmaskin samt kombinerad ugn/mikro.

Vardagsrum: Generöst sällskapsrum med stort 20-talsfönster i blickfånget som erbjuder fint ljusinsläpp. Här ges yta för soffmöblemang och större matplats. En fristående öppen spis som eldas med etanol tillför en mysfaktor till rummet och utgör en vacker pjäs.

Walk in closet: Intill vardagsrummet med ingång från köket nås en ovanligt rymlig och välinredd walk in closet.

Barnrum/Gästrum: I anslutning till entrén och invid det större sovrummet finner man detta utmärkta rum som lämpar sig ypperligt som barnrum eller gästrum. Rummet är försett med ett ljus-fönster. Det vill säga integrerad ledbelysning som uppfattas som dagsljus

Sovrum: I lugnt och harmoniskt gårdsläge med utsikt över trädtoppar och innergårdar finner man det större sovrummet. Gott om plats för såväl dubbelsäng med tillhörande sängbord som för en läshörna om så önskas. Från detta rum nås en ovanligt välutrustad klädkammare och strax intill rummet finns även en kontorsdel som lätthet kan förvandlas till ytterligare klädkammare vid behov.

Badrum: Modernt och funktionellt badrum i exklusivt utförande med svarta kakelplattor med fin struktur på väggarna som sobert möter den ljusa klinkern på golvet. Utrustat med vägghängd wc, stor kommod, vägginfälld spegel samt dusch med vikdörr i glas och takdusch. Fina infällda hyllor för extra avställningsytor och installerad golvvärme.

Lägenhet

Upplåtelseform

Bostadsrätt

Våning

4 av 5, hiss finns

Avgift

2 355 kr inkl. värme, VA, Bredband och Kabel-TV (basutbud). Obligatoriskt tillägg för säkerhetsdörr 45kr/mån.

Andel i föreningen

2,0746%

Andel av årsavgiften

2,09%

Byggnad

Byggnadstyp

Flerbostadsfastighet

Byggnadsår

1925

Uppvärmning

Fjärrvärme

Energideklaration

Utförd. Utfärdat den 15 februari 2013
Energiprestanda: 162 kWh/m² (Atemp) och år

Fastighetsbeteckning

Fajansen 2

Allmänt om fastigheten

Övrigt

Förråd: Tillgång till ett källarförråd.

Tillägg för säkerhetsdörr: 45kr /mån.

Gemensamma utrymmen:
Cykelparkering på gården under tak.
Uteplats med möbler samt grill under sommartid.
Tvättstuga i källaren.

Området:
Birkastan är ett av av Stockholms absolut mest populära områden. Upplev pulsen på Rörstrandsgatan med ett stort utbud av mysiga restauranger, designbutiker och populära caféer. På sommaren lockar gräsmattorna i Vasaparken och vid Karlbergs slott till skön avkoppling med en filt och picknickkorg. Det är inte heller långt till Rörstrands båtklubb och Pampas Marina. Behagligt gångavstånd till Karlbergs slott som erbjuder motionsslinga och vackra promenadstråk längs kanalen och nära till härliga Hagaparken. Över bron finns Kungsholmen med bra shopping på Västermalmsgallerian. Mycket goda kommunikationer med tunnelbana, flygbussar samt flertalet bussar (bl.a. 3, 4, 72, 42). Pendeltåg finns vid Karlbergs Station och Centralstationen med fjärrtåg och Arlanda Express är inom promenadavstånd.

Förening

Namn

Brf Fajansen 2

Om föreningen

Brf Fajansen 2 är en äkta och mycket välskött förening i vacker hörnfastighet med adress Rörstrandsgatan 25 och Norrbackagatan 30. Föreningen bildades 2004, förvärvade fastigheten 2007 och består i dagsläget av 45 bostadsrättslägenheter och en hyreslägenhet.

Hemsida: Besök gärna föreningens hemsida för mer information: www.hemsidan.com/fajansen2

Gemensamhetsutrymmen: I fastigheten finns en fullt utrustad tvättstuga belägen i källarplan. Föreningen har en trevlig innergård som angränsar till kvarterets övriga gårdar och erbjuder fin utsikt från syd och öst. Gården är utrustad med grill och bokningsbara uteplatser. På gården finns även möjlighet till parkering av cykel. På varje våningsplan finns gemensamma solbalkonger att nyttja för föreningens medlemmar.

Förråd: Moderna förråd med gallerdörr finns i källarplan.

Antal lägenheter

45

Antal hyresrätter

1

Antal lokaler i föreningen

5

TV och Bredband

Kabel-TV levereras via ComHem alternativt Bredbandsbolaget.

Bredband från Bredbandsbolaget ingår i avgiften med en hastighet på 100 Mbit/s.

Parkering

Föreningen disponerar sex st garageplatser i fastigheten till en kostnad av ca 1 900 kr. Kölista tillämpas för boende i huset.

I övrigt tillämpas boendeparkering För mantalsskriven i stadsdelen kan tillstånd för boendeparkering sökas hos Gatu- och fastighetskontoret. Tillståndet är gratis, en periodbetalning på 30 dagar kostar 900 kr, alternativt löses biljett för 60 kr/dygn.

Renoveringar

Följande renoveringar har utförts i fastigheten:
2013: Innergården renoverades
2012: Stadsnätets fiber anslöts till fastigheten
2011: Fönsterrenovering samt trapphusrenovering inkl. modernisering av hiss och postfack.
2010: Stambyte samt installation av säkerhetsdörrar till lägenheterna
2009: Byte av elstigar samt nyinstallation av hissar

De flesta större renoveringarna är utförda. Man har nyligen tagit fram en ny underhållsplan och besiktigat fastigheten. Renoveringar som stundar ligger längre fram i tiden, men inom en 10 års period bedöms de i storleksordning 6-7milj.

Föreningen har en mycket god ekonomi och man har nyligen lagt om sina lån och därmed erhållit betydligt lägre räntor. Med anledning av det har man kunnat sänka avgiften med 10% för alla bostadsrätter.

Ekonomi

Föreningen har fem affärslokaler och ett garage vilket bidrar till en solid ekonomi med låga medlemsavgifter. Hyresgäster i lokalerna är för närvarande frisör, skivbutik, café, restaurang samt bemanningsföretag. Föreningen har nyligen omförhandlat sina räntor vilket möjliggjort en större amortering av lånen, som därmed sänker föreningens kostnader.

Äkta/oäkta

Föreningen är en äkta bostadsrättsförening

Juridisk person

Föreningen tillåter inte juridisk person

Om området

I närheten

Livsmedelsbutiker
ICA Nära Birkahallen
110 m
Erikssons Kött & Charkbod AB
120 m
Köpcentrum & Gallerior
Västermalmsgallerian
650 m
Lindhagen
1,3 km
Daghem, Förskolor & Fritidshem
Förskolan Drejaren
110 m
Mother Goose Sweden AB
150 m
Kollektivtrafik
Norrbackagatan
50 m
Karlberg station
80 m
Grundskolor
JENSEN grundskola Vasastan
260 m
Karlbergs skola
350 m
Gymnasium
Nackademins gymnasium Norra
670 m
Andreasgymnasiet
670 m
Universitet & Högskolor
MHS K Militärhögskolan Karlberg
490 m
Gunhild Eriksdotter Byggnadsarkeolog
530 m
Banker
Handelsbanken
330 m
Nordea Bank AB
490 m
Golfbanor & Golfklubbar
Golf Adax
600 m
Kista Golfcenter Driving range
1,2 km
Sport- & Idrottsanläggningar
AB Birka Bowling
260 m
Stockholm Underwater Fantasea Diving
370 m
Simhallar & Utomhusbad
Karlbergs slott Karlbergssjön
470 m
Kronobergsbadet
1,1 km

Finns i närheten

Detta är en tjänst från Hitta.se som automatiskt mäter upp avstånd till olika platser. Vissa avvikelser kan förekomma då uträkningen bygger på luftväg och inte på det faktiska vägnätet. Det betyder att det inte tas hänsyn till naturliga hinder så som vatten, berg etc. Till exempel kan en affär på andra sidan sjön vara den närmsta enligt uträkningen.

Uppgifterna bygger på offentlig adressinformation. Det innebär att viss information kan saknas eller vara gammal.

Hör av dig till Nadine Ekstrand för mer information!

Expressvärdera din bostad

Hittat ny bostad? Vi värderar din nuvarande inom en arbetsdag – kostnadsfritt!

Boendekostnad

SEB erbjuder bolån. Och mer.

Period Aktuell ränta Din ränta
3 mån 2,03 % 1,53 %
3 år 2 % 1,5 %
Ansök om lånelöfte